La France (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ura!!! Bine ai venit Simona! A reusit Oana sa te corupa pana la urma?
Bafta la doctor si te mai asteptam pe aici. Atentie D.C. te face dependent!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

BINE AI VENIT, SIMONA!

=dependenta, subsciu si eu! Sper sa te simti bine printre noi!

Bafta multa Ancutei, hai ANCAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

Ce pofta de facut galerie as fi avut, dar o fac de aici cu sufletul! Trebuie sa reuseasca ca doar e un pui de romanca invingatoare! Abia astept sa ne spui ce a facut.

Oana, daca vrei iti mai fac si eu ceva cumparaturi in Romania, bifeaza ceva hainute cam cum le vrei si iau ceva asemanator cand ajung in tara ca tare scumpe sunt aici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

Va multumesc frumos! Ne vom mai "auzi" ceva mai tarziu. Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Bine ai venit, Simona,sper sa-ti placa aici cu noi!!!
Inteleg ca esti vecina cu mine? (zicea Oana ceva...)

Vesti despre Anca o sa am abia diseara, dar sper sa iasa prima (ea si/sau echipa). Azi dimineata era in forma maxima, ca am dopat-o aseara cu spanac, iar la micul dejun i-am turnat cu palnia pe gat suc de portocale si-a mancat biscuiti energizanti. Cafea nu i-am dat.

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Oana,haine pt gravidute ,ieftine,gasesti mai degraba in Quelle!!
La Redoute sint cam scumpe ,iar calitatea lasa de dorit.
Mai este si Vertbaudet,au si site internet,viziteaza-le si nu o sa iti para rau!!
Succes Ancutei!!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Bine ai venit, Simonicule! In sfarsit! Astept raspuns cu ce ai facut la dr!!!!!!
Hai sa va zic ca iar am probleme! Imi cer scuze ca v-am innebunit, dar numai noi avem ghinioane!
Am primit ieri refuzul de dosar din partea securitatii sociale, cum ca nu au gasit in dosar dovezi cum ca eu sunt pe teritoriul Frantei de mai mult de trei luni. Intr-adevar, noi trimisesem copia dupa viza de intrare, dar nu e valabila. A sunat azi dr cu secretara si infirmiera la spital, la asistenta sociala si i-au spus ca mie trebuie sa mi se dea neaparat caci sunt gravida si nu am cu ce plati spitalul. Plus ca pe 14 iunie am rdv la eco, si nu am bani sa-l platesc. Si aia le-a zis ca au inceput sa refuze Securitatea aproape toate dosarele, caci cei ce cer au viza pe pasaport de shengen, nu de Franta (ca si mine, caci asa se da), si ca se poate foarte bine ca eu sa fi locuit in alte parti decat aici, sa fi venit acum si sa cer ajutor medical gratuit. Si dr, care are foarte multe relatii s-a enervat si i-a spus ca astea sunt facute special, ca sa le bagam lor in buzunar, desi legea spune clar ca trebuie sa ma soignieze, chiar daca nu am bani sa platesc. Si am zis ca o sa vorbesc cu proprietarul sa-mi faca chitante incepand cu ianuarie pe numele meu, si mai mi-au spus sa aduc niste atestatii (declaratii ) ale unor prieteni, care declara, sub onoare ca ma cunosc de aici, si ca sunt aici de mai mult de trei luni. Dar aceste atestatii nu am de la cine sa iau, decat familia, care nu ma juta prea mult. Vroiam sa va rog pe fetele de aici (de pe Coasta), daca vreti sa ma ajutati, sa faceti voi. Ca nu va trage nimeni la raspundere cu nimic, trebuie facute ca sa imi accepte dosarul. Si, a zis dr ca daca nici asa nu accepta, in ultima instanta apeleleaza la pilele ei de la Securitate. Normal trebuie sa imi dea, dar trebuie sa duc aceste hartii si sper ca martea viitoare sa le duc, caci vor sa innainteze dosarul innainte de 14 iunie, sa nu platesc ecografia si ca spitalul sa ma ia apoi in charge. E complicat atre, dar daca nu iese, am zis ca plec acasa si imi bag picioarele in tot ce am facut pana acum aici. Asta e!
Mi-am luat catalogul de la Quelle, si am gasit ceva haine de gravidute, dar sunt scumpe. O sa imi iau ceva, dar a zis mami ca o sa imi ia ea din Romania 2 salopete, si mai vad eu. Eu mai mult vroiam sa ma uit la hainute de bebelus, caci mi se induioseaza sufletul tare...Am dat 3 euro pe el,delphinule, nu mai aveam eu rabdare sa astept gratuit. De-abia astept sa incep sa-i iau, o sa incep sa iau de acum, ca nu o sa imi permit in perioada aia sa iau tot. Va pup!

oana si bb din burtica (6 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Oana mica, daca ai cumva vreo idee clara de cum se face atestarea, fac si eu, dar cred ca este important ca persoanele care declara, sa fie cetateni francezi, daca se poate nu de origina romana. Nu ai ceva vecine cu care sa te intelegi, o vanzatoare care te stie de mai mult timp sau doamnele la care le mai faci servicii, eu nu cred ca te vor refuza. Chiar si pers. care te cunosc de la " Secour populaire" sau PMI. Tu acolo ai fost de mai bine de trei luni.

Allez, curaj!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Nu am fost decat de o luna la Asociatie si la PMI, din pacate, si doamnele la care fac servicii sa nu crezi ca sunt asa dragute, ca sa imi faca. O sa incerc, dar ele nu se baga, le cunosc prea bine. Da, imi trebuie de la francezi mai mult, dar le ziceam fetelor, daca vor sa vorbeasca eventual cu sotii sa faca. Nu m-am exprimat corect. Daca vrei tu sa ma ajuti, vorbeste tu cu al tau sot sa faca el. Trebuie facuta o declaratie cam asa:"Subsemnatul, declar sub onoare ca Ioana Cretu este de mai mult de trei luni pe teritoriul Frantei, avand contacte cu ea si cu logodnicul ei." Ceva de genul asta, in fine trebuie declarat pe onoare, si sa reiasa ca, confirmati ca sunt de mai mult de trei luni pe teritoriul lor. Vai, ce nervi am iar! Ma duc sa iau catalogul cu hainute de bebei, sa ma linistesc!!
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Oana, si pe noi poti sa contezi! Va face mama o declaratie de sa cada pe spate aia de la Sécu!
Dar ne intrabam noi, asa ca... aia... Aveti masina, carte gri pe numele vostru, aveti asigurare (?)...
Telefoane nu sunt pe numele vostru??? Si tot ce-ati mai cumparat, nu apare numele vostru nicaieri, pe nici o factura? Chiar daca e numele lui George si nu al tau, asta n-are importanta, fiindca e tatal copilului!
Hai ca se rezolva, nu te enerva ca-l stresezi si pe bebe!
Te pup

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Luminita, tocmai asta este, sunt pe numele lui, dar noi nu suntem declarati ca suntem impreuna, iar sarcina este declarata in momentul cand se face prima ecografie. Asta mi-au spus. Caci am trimis facturi pe numele lui George si o declaratie a lui cum ca stau cu el aici, dar nici nu s-au uitat pe ele, caci nu era numele meu. Sunt culmea, stiu!

Mergi la inceput