Mamici de Sept.-Oct. 2004 (13)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Si acum pentru Naty,
Si eu stiu ca fi fetele ca IGg pozitiv inseamna ca ai anticorpi deci esti protejata tu si bebe.Daca nu ai fi avut deloc ar fi trebui sa te vaccinezi ca sa faci rost de un scut contra unei eventuale imbolnaviri cu rubeola.Ai sa vezi ca si doctorul o sa zica la fel. Si eu am facut analzia asta de cateva ori si de fiecare data mi-a iesit pozitiv (imi dadea si valoare) si medicul a zis ca-i OK.
Mina, bine le mai zice medicul tau! Si ca ai pomenit de ciocolata: eu si ciocolata eram cam paralele pana sa apara bebelushul. Apoi m-aua pucat niste pofte de simteam ca lesin daca nu mananc! Am intrebat doctorul meu si mi-a spus ca pot manca daca nu exagerez. Si nu ca i-ar face rau bebelushului dar ma fac eu balenutza.
Va pup inca o data pe toate!
Cristiana si bebe de 19 saptamani din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camipl spune:

Roandre, eu o sa nasc in Municipal - Dr. Ina Moldovan

Camelia, DPN 9 oct

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Mel, imi amintesti de mine la inceputul lui februarie (bb avea 3 sapt). Am facut sinuzita cu laringita, trageam de nas ca apucata, luam antibiotice si corticoizi (parca asa se numesc) si am plans asa tare cand am aflat ca sunt insarcinata- una, ca eram bucuroasa sa aflu, dar mai tare ca eram sub tratament si mi-era frica sa nu pateasca bb ceva.

Am fost disperata in seara cand am facut testul... Doctorul meu era in vacanta (atunci si-a gasit si el) si m-am dus la urgente!!! ca sa va dati seama in ce stare eram. M-au pus sa opresc corticoizii pentru sinuzita si sa continui cu antibioticul (am luat in total vreo 8 zile din 10)...

Apoi, acum vreo luna iar am racit. Nas infundat rau, dureri de cap, de gat. Am zis: gata! o iau de la cap cu sinuzita. Am facut iar laringita. Antibiotice nu am luat, cu toate ca mi-a dat doctorul si m-am tratat naturist (ceaiuri, lamai, uleiuri volatile, inhalatii, dropsuri homeopatice pantru gat... tot felul). Am ramas insa de atunci cu nas infundat (am inteles ca e frecvent in timpul sarcinii).

M-am speriat si mai tare cand am facut niste analize si mi-au iesit leucocitele mari. Am disperat iar. Telefon la doctor... era de la laringita (ca nu-mi trecuse cand am facut analiza). Ca la nebuni, ce mai!

M-a linistit doctorul ginecolog ca bb nu e afectat si ca mai rau ii fac eu ca ma agit atat.

Asta am avut de zis...

Naty, sa te faci bine! Evita vitamina C si aspirina; cum ti-au mai zis si celelalte fete. Ia Paracetamol, bea ceaiuri, mananca lamaie; du-te la o farmacie naturista, trebuie sa gasesti ceva contra racelii.

Roandre, si eu sunt "stresata" de buricul meu... e tare ciudat, parca nu-l mai recunosc, pe zi ce trece! O sa revina la normal???

Azi nu am rezistat si am mancat o crema de zahar ars...

Pupici la mamici.

L si bb mic (DPN 20 oct.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nature spune:

Buna burtici,

Stress-ul face asa rau bebeilor nostri...Chiar daca sunt hormonii de vina, eu zic ca putem sa fim mai puternice!Pe mine nimic nu ma poate supara zilele astea, nu ma stresez nici ca bebe nu e OK ( ba din contra, sunt foarte optimista).

Roandre, eu o sa nasc la Municipal cu dr.Badiu.E super Ok si am auzit numai de bine de el, iar mie mi-a placut cum se poarta, e rabdator si imi raspunde la toate intrebarile ( iar eu ma duc cu o lista de cate 2 pagini!).

In schimb mi-e cam fricuta de nastere.Cre'ca o sa fac cezariana pana la urma.Desi mai avem timp, voi v-ati gandit la asta? O sa nasteti cu cezariana sau natural?

Cat despre ceea ce mancati, vad ca sunteti cuminti.Eu mananc si cioco daca mi-e pofta ( dar nu prea multa, ca nu "intra" ), beau si cate putina bere din cand in cand...Cu branza sunt foarte atenta, sa fie pasteurizata, si carnea sa fie bine facuta- in rest, mananc cam de toate.Si m-am ingrasat deocamdata doar jumatate de kg.

Patrice si bebe ( DPN 19 oct)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camipl spune:

Fetelor eu stiam ca vit C e ok...si e chiar recomandata in loc de alte alea....voi de ce ziceti ca trebuie evitata?
Cristia, nu esti singura...si eu ma uit la burta de cateva zile si mi se pare ca nu creste...iar fetele vorbesc de schimbarea buricului si la mine in afara ca m-am ingrasat un pic nu se vede mare lucru...:(

Camelia, 17 sapt

Mergi la inceput

Patrice, sa stii ca pui cea mai buna intrebare... cum nastem?

Pe mine ma bate gandul sa nasc prin cezariana, nu ca nu vreau sa sufar cum a suferit mama (mai am 3 frati) si datorita faptului ca am dioptrii destul de mari (-6,50) la ambii ochi si doctorul oftalmolog m-a "amenintat" ca nasterea normala poate provoca o ruptura de cornee (efortul...). Inca nu am discutat cu medicul ginecolog (care sper ca ma va astista la nastere) insa cred ca pentru ochii mei e cea mai buna solutie. Plus si pentru bb, ca nu se chinuie saracul sa iasa...

E doar sentimentul pe care il am in momentul de fata. Convingerea mai tarziu.

Voi ce ati alege?

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Ufff...nasterea....acum mi-e frica sa ma gandesc. As incerca nasterea naturala dar doar cu epidurala. Am inteles ca la Polizu nu se face epidurala si din cauza asta as vrea sa merg la Municipal. Dar nu stiu la ce doctor sa ma duc acolo!
Mi-e teama de nastere...eu ma vait si pt durerile de spate de acum, dar sa nasc...
Nu se poate face o magie sa iasa bebe singur fara sa ma doara ?

Mihaela, 23 ani si puiul mic de 18 saptamani si 5 zile
Dr Branescu, Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Si eu sunt curioasa de ce e interzisa vit C in sarcina?

Din pacate mie dupa prma sarcina nu mi-a revenit buricul la forma pe care o avea inainte dar nici nu s-a uratit. Sa vedeti ca pe masura ce creste burta se intoarce invers adica parta din interior iese in afara - este tare caraghios. Eu eram tare stresata si o tot intrebam pe mama daca nu se poate intampla sa mi se rupa burta in locul ala. Acum imi vine sa rad!

De nascut clar voi face cezariana ca si prima data. De la prima sarcina nu am ramas stresata de operatie ci de vomitat deci nu a fost chiar asa de rea operatia in sine.
Daca optati pt nastere normala cereti neaparat anestezie epidurala caci fara este ceva cumplit ............ Initial am vrut sa nasc normal dar nu se putea si asa am ajuns la cezariana. Dar am trecut prin chinul travaliului si am vazut doua fete care au nascut in perioada in care am stat eu in sala de nasteri. E ceva ce nu se poate descrie in cuvinte. Nu vreau sa va sperii dar sa discutati neaaparat cu dr despre anestezia epidurala caci fara ..........

Pupici

Mel 18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Nu va mai panicati atata pentru o raceala, fetelor! Si eu am fost racita , cu temperatura mare la inceputul sarcinii(cateva saptamani), si m-a linistit medicul meu, ca nu are ce sa pateasca rau bb. Mi-a zis sa iau paracetamol si vit. C "cat incape" si gata! In cateva zile m-am pus pe picioare.
Mel, Naty, nu va mai faceti sange rau ca nu-i place la bb. Sunt convinsa ca in cateva zile o sa va reveniti!
Nature, buna intrebarea cu nasterea. Eu am decis sa nasc natural cu peridurala, dar daca din motive medicale se impune cezariana , o accept. Oricum, numai sa fie bine cu bb!
Si mie mi-e groaza de nastere, cu toate ca stiu pas cu pas ce urmeaza(sau poate chiar de aia), dar trebuie sa fim barbate, burtici, pentru bb-ii nostri!
Pupic, Ioana si bb mic(18 sapt. si 1 zi)

Mergi la inceput

Mel, tu care ai mai trecut o data prin cezariana, cum e? Am zis mai devreme ca ma intereseaza. Pe mine mai toate femeile (mai in varsta, e cert) cu care am discutat problema mi-au zis ca NUUU ca o sa-mi fie greu, ca nu-stiu-cate saptamani n-o sa pot sa iau copilul in brate (probabil e vorba de greutate), ca se vindeca greu, ca... ca... si ca... Acum te aud pe tine ca vrei si a doua sa fie tot cezariana, eu ce sa mai cred?! Eu zic ca bb nu se chinuie prea tare si mai menajez si eu ochii, nu?

In timp ce scriu incep sa am convingerea ca vreau sa nasc prin cezariana!!!

Felicitari celor care s-au gandit la calea cealalta. Mult curaj si sa nu doara asa tare precum se spune. Am auzit si eu de tehnicile alea de respirat insa nu stiu cat de eficiente sunt...

Pupici.

Mergi la inceput