6 ani...cam la ce ora ar trebui mers la culcare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emari spune:

Alexa, si eu de multe ori adorm inaintea lui!

Eu m-am conformat, Craciunitza ai dreptate: mananca bine, este vesel, deci este sanatos!Nu-mi mai fac probleme!

Descantec: stiu ca hiperactivitatea este o tulburare comportamentala, am gresit exprimarea, de fapt am vrut sa spun ca este foarte activ!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Dar voi cand ii mai vedeti la fata? Ca eu il iau la ora 18 de la gradi, pana il duc in parc, ajungem acasa pe la 20,30 pana se spala si mananca se face 21,30/22 urla ca n-a apucat sa se joace (mai schimbi cateva vorbe cu el) si iata ora 23 cand incepem sa ne pregatim de culcare (adoarme imediat). Oricum si daca il bag in pat la ora 21 tot la 23 adoarme (se foieste, suspina de adorm eu inaintea lui). Doareme f. putin si totusi nu este obosit. Sa vedem din toamna la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Ma gandesc ca, daca voi ii culcati la ora 20 cand ei vin de la gradi la 18, cand va petreceti timpul cu ei? Si asa, culcandu-se la ora 23, fi-miu se vaita ieri (fara sa stie de subiectul nostru) ca este f. stresat ca nu ii ajunge ziua sa-si realizeze toate planurile pe care si le face si ca este intr-o permanenta criza de timp. Ca urmare, mi-a declarat ca URASTE SOMNUL si ca este ziua prea scurta si noaptea prea lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Oana are 4 ani si 2 luni.
Ea se adoarme la 21.00 - 21.30, dar ca sa fie 10 ore/noapte ar trebui sa se culce la 20.00. Aseara ne-am bagat in pat la 20.00 ne-am jucat un pic si la 20.30 dormeam amandoua.

Partea cea proasta este ca adoarme tare greu, doamna pe care o aveam imi spunea "SA MA DUC CU EA LA DOCTOR!, ca nu este normal" si ma scotea din sarite, vad ca si ai vostri fac tot la fel. Eram sigura ca este un copil normal.

4 ani - februarie 2004
http://www.babiesonline.com/babies/o/oana
http://community.webshots.com/user/cristinat7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Alex, 5 ani, adoarme seara intre orele 22 si 23. Dimineata se trezeste la 7. Iar la pranz dorme 1 ora si 1/2, rar doua ore. Stiu ca se culca tarziu, dar asta e ritmul lui, am incercat si mai devreme, dar nu facea decat sa se foiasca, sa vorbeasca si sa cante in pat. Asa ca...asta este.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Diana mea se culca la ora 22 si se trezeste la 6:45. E in pat de la 21, dar mai citeste ceva, apoi stinge lumina. La pranz nu mai doarme de pe la 3 ani. Nu e niciodata obosita, desi dimineata se trezeste un pic mai greu.
In weekend sta pana pe la 23 si se trezeste la 8-8:30.
Problema mea e alta... nu vrea sa adoarma pana nu vin si eu in pat langa ea .

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Vladut la ora 21 e in pat si in jur de 21,30 adoarme. Intre timp asculta cate o poveste la casetofon. Dimineata se trezeste la ora 6,15. Problema este ca vineri si sambata seara se culca mai tarziu (chiar si la 22,30 - 23,00) dar a doua zi se trezeste in jur de 6,30 si evident ca nici noi parintii nu mai putem lenevi un pic.
Aurora
P.S. Doarme si dupa amiaza la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Stiu ca nu o sa ma creada multa lume dar fata mea se culca intre 6.30 si 7.Nu doarme dupa amiaza si adoarme in cel mult 15 minute.E adevarat ca are si tot felul de activitati in timpul zilei si sera e foarte obosita.Se trezeste pe la 7 dimineata dar numai bine ca incepe scoala la 8.Desi are 5 ani nu pune prea multe intrebari pt. ca asa am invatat-o de cand era mica si pentru ea a devenit normalitate.
Numai bine
Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Hai ca m-am mai linistit un picut.
Credeam ca numai Andrei al meu se culca seara asa tarziu.
Am ascultat la radio intr-o zi un interviu cu un medic pediatru, care spunea ca parintii care culca copiii tarziu seara, gresesc foarte tare, pentru ca nu se mai dezvolta nu stiu ce hormoni de crestere. O fi asa sau nu o fi. Si ca cei care se culca tarziu au o crestere nu tocmai cum ar trebui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Mirelam eu nu cred ca are vreo legatura somnul cu hormonii,cel putin la copii asa mici dar fiecare are ritmul lui.A mea se culca devreme pentru ca asa vrea nu o fortez sa se culce(sau mai bine nu o mai fortez am facut-o cand era foarte,foarte mica si nu mai stie atunci cand insistam sa doarma devreme)dar pentru ea asta e normalitate.Iar ceasul ei biologic probabil ca la ora aia zice sa se culce.Si doarme pana dimineata ceea ce inseamna ca organismul are nevoie de mai mult somn.
katy

Mergi la inceput