6 ani...cam la ce ora ar trebui mers la culcare
Copiii vostrii la ce ora merg la culcare?
Ma refer la cei mai maricei...in jur de 6 ani.
Eu nu ma mai inteleg cu Andrei. Mai devreme de 23 nici nu vrea sa auda.
Daca il oblig mai devreme se baga in pat de gura mea si tot nu adoarme.
Nu stiu cum sa fac sa-l obisnuiesc sa se culce mai devreme.
Raspunsuri
descintec spune:
la ce ora se trezeste dimineata? merge la gradinita? cat si cand doarme dupa amiaza?
D.
emari spune:
Si al meu! Se scoala in mod normal pe la ora 7-7.30 dimineata cand merge la gradinita, iar sambata , duminica, de grija serialelor Pokemon si Bay Blade, tot la fel!In alte zile, cand nu sunt serialele respective si cand nu merge la gradinita, se scoala pe la ora 9-10 ! Dupa amiaza nu dorame deloc, de la varsta de aproape 2 ani! Este un copil care doarme putin! Am fost cu el la un neuro-psihiatru si mi s-a spus ca asa este el, ca daca vreau pot sa-i dea tranchiziliante , dar el personal nu-i de acordcu asa ceva! Asa ca m-am conformat!Este un copil hiperactiv!
descintec spune:
emari, cred ca ai vrut sa spui foarte activ...fiindca hiperactivitatea e o tulburare comportamentala, ce-i drept foarte nebuloasa si greu de definit
D.
craciunitza spune:
emari, copilul meu cel mare era la fel. Nu a fost niciodata somnoros, nici cand era bebe. La gradi, din cauza ca nu dormea la amiaza, il pedepsea educatoarea sa culeaga scamele de pe mocheta din hol (asta am aflat la cativa ani dupa ce terminase gradinita).
Acum, ca are 12 ani, este la fel, plin de energie, niciodata nu e obosit, si noi am fost la medic gandind ca nu-i in regula, i-au dat calmante si el mai rau topaia, pana la urma am inteles ca asta e felul lui si gata. Mananca bine, doarme bine (chiar daca putin), are o culoare sanatoasa si ce e mai important: e mereu vesel.
mirelam, la noi intotdeauna ora 23 a fost ora de culcare. Mai bine zis ora de bagat in pat, pentru ca dupa asta incepe cititul povestilor (acum isi citesc singuri), povestitul intamplarilor de peste zi, activitati care se lungesc inca o ora. Daca nu stateam cu ei ora aceea de la 23-24, se jucau in pat, se bateau cu perne, orice numai sa nu doarma.
Nu certati copiii cand viseaza!
lu.more spune:
Ora 23 mi se pare o ora foarte tarzie pentru un copil! Noaptea e facuta pentru somn, si nu cred ca hiperactivitatea e o scuza! Fetita mea e si ea hiperactiva si nu are 6 ani, ci 10. Dar la ora 9 e in pat, pana pe la 9.20 citeste, apoi gata, stingem lumina! Se trezeste la 7.30.
Cred ca nu trebuie sub nici o forma si sub nici un motiv sa-l lipsim pe copil de cele 10 ore de somn recomandate, necesare si obligatorii!!!
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
dori spune:
Fata mea are 6 ani si la 8 seara este in pat. De obicei adoarme foarte repede, iar dimineata se trezeste la 7.30 - 8.00. Eu am aplicat programul asta de cand avea 3 ani si acum i se pare normal sa mearga devreme la culcare si sa nu se culce o data cu noi.
alexa spune:
Pe la ora 21.00 ajungem in pat, povesti, jocuri, adoarme pe la 22.00, 22.30, de cele mai multe ori adorm inaintea lui.
Master Draciel spune:
Intre 20.30 si 21, dupa ce se termina desenul animat preferat.Ne bagam amindoi in pat si cred ca in nici 10 minute....sforaim.Dimineata se trezeste pe la 7.30, avind scoala la 8.30.
Dar, mentionez ca nu mai doarme la amiaza de la virsta de 4 ani, avind scoala pina la 16.Pina sa mearga la scoala, tragea un pui de somn dupa amiaza, care se prelungea pina la 3 ore, ceea ce il facea sa se culce f tirziu seara.Inceperea scolii l-a bagat intr-un ritm , in care, daca nu se culca devreme, ziua urmatoare este obosit si prost dispus.
GabrielaG spune:
Cat a fost vacanta, seara la 8 si ceva, maxim 9 adormea instantaneu, pt ca nu dormea la pranz. Acum de cand merge la gradi, intrucat doarme acolo la pranz, cu greu reusesc sa-l bag la 22,30 in pat. Aseara ne-a prins 23,30, recunosc ca am stat la "Carcotasi..." la tv.
Sanatate,
Gabriela si baietii
Julie spune:
Noua scoala ne-a recomandat ca picii sa doarma minimum 10 ore pe zi.
Asa ca Matei (7 ani) e in pat la 8 seara, pana la 8,30 adoarme, dimi se trezeste pe la 6,30, 6-45 (la 7,20 pleaca la scoala). Somn de pranz nu, ca nu-i timp si pt. asa ceva (vine de la scoala pe la 4 pm).
Si inca cred ca ar avea nevoie de un pic mai mult somn, dar...
Ora 23 pt. un copil, fie el si de 6 ani, mi se pare prea tarzie pt. mers la culcare, dar, ma rog, depinde de obiceiurile casei.
J.