diete diverse pt schimbare metabolism

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuli2you spune:

Alta dieta 4 zile-5kg
Micul dejun este acelasi in fiecare zi - 1/2 grapefruit si o cafea fara zahar
Pranz
prima zi - carne slaba la gratar, salata de rosii+laptuca si un mar
a doua zi - carne slaba la gratar, salata verde si un pahar de suc de rosii
a treia zi - carne slaba la gratar, salata de telina+laptuca si un pahar de suc de rosii
a patra zi - 2 oua fiert tari, fasole verde si un pahar de suc de rosii
Cina
prima zi - 2 oua fierte tari, fasole verde si 1/2 grapefruit
a doua zi - dovlecei, conopida, fasole verde si compot de mere
a treia zi - pui la gratar, rosii si un pahar de suc de prune
a patra zi - carne slaba la gratar, salata de laptuci si un pahar de suc de ananas
si binenteles minim 2 litri de apa pe zi

iuli2you

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by simonaM

quote:
Originally posted by Androix

Mai fetelor, bagati-va mintile in cap cu dieta asta si cu toate dietele care promit rezultate beton in mai putin de 2-3 luni! Am tinut si eu aceasta nemaipomenita dieta si am slabit 6 kg. Eram foarte mandra de mine. Stiti cat am pus inapoi in 2 luni? 12 KG Sfatul meu: daca vreti sa slabiti mancati mai putin, renuntati la paine si prajeli si faceti mai multa miscare. E metoda testata si garantata (E drept ca in ultima vreme nu am mai prea pus-o in practica ) Mult succes si multa vointa!

Andreea
Victory belongs to those who believe in it the most!

renuntati si la dulciuri...dupa ora 6 nu se maninca nimic(numai apa plata se bea)

don't worry....be happy.
mona78

Cand citeam mesajul tocmai muscam cu pofta dintr-o mare bucata de placinta cu umplutura de ananas si branza dulce..am dat-o de-o parte

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

multumim iulia pt retete...am sa va scriu si eu mai multe...si eu am destule.va pup.don't worry....be happy.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli2you spune:

Retetele de mai sus sunt doar o parte din cate am, dar am sa va mai scriu cateva, poate va sunt folositoare

iuli2you

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Metabolismul este ceva cu care te nasti. Acesta nu poate fi schimbat prin nici o dieta sau cura de slabire. Pentru a slabi insa, sau a te mentine in forma optima trebuie sa mananci in acord cu metabolismul tau. In mod contrar, in timp apar dezechilibre metabolice si odata cu acestea boli de nutritie(obezitate, subnutritie)etc.
De aceea este foarte importanta identificarea tipului metabolic de care apartinem.
Exista trei mari tipuri de metabolism:
_1_ Tipul proteic - acest tip functioneaza optim cu o dieta bazata pe carne rosie, produse animale -branzeturi oua, si carbohidrati sub forma cruditatilor.
_2_ Tipul mixt - este un tip de metabolism care functioneaza optim cu dieta de tip mixt bazata pe carne alba, carne rosie, produse animale - branzeturi + lactate si oua, si carbohidrati -legume, verdeturi, fructe.
_3_ Tipul carbohidrat - acest din urma metabolism functioneaza la parametrii optimi cu o dieta bazata pe carne alba, produse animale -lactate + oua, si carbohidrati aproape sub toate formele, acestia avand cea mai buna toleranta fata de insulina si indexul glicemic al alimentelor.
noata:
carne rosie= vita, porc, miel, bizon, strut, etc.
carne alba= peste, pui, pasare in general.

Asadar putem slabi prin simpla adaptare a alimentatiei noastre la necesitatile metabolice individuale. Curele de slabire care promit schimbarea metabolismului nu fac decat sa induca in eroare si sa genereze frustrari atat din faptul ca sunt greu de urmat, cat si ca urmare a faptului ca nu functioneaza.

Numai bine!
_pulstar_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de schuster laura

Halo fetelor.
Vad ca sint tot mai multe care se pling ca sint slabe,dar ce sa mai zicem noi.
Sint convinsa ca sint citeva fete ca mine care incearca sa dea jos citeva kg.
Am cautat citeva retete de diete si intradevar am gasit ceva .
Osa le scriu aici poate folosesc cuiva totusi.
Eu incerc sa ma hotarasc pentru una din ele si o sa v-a spun rezultatul dupa aceea.
Cu siguranta.

Reteta cu mere si morcovi
Cura consta in mere si morcovi. Puteti manca in orice cantitate si la orice ora. Nu se tine un anumit numar de zile, ci atat cat rezistati (cat mai multe zile, cat mai multe kilograme date jos - 1 kg la doua zile). Merele si morcovii contin fibre, de aceea sunt foarte satioase. In plus, beti multa apa si ceaiuri (neindulcite) si faceti cat mai multa miscare.

Regimul cu oua
Cura consta in:
- DIMINEATA, in fiecare zi (de luni pana duminica): 2 oua, cafea neagra fara zahar, 1 grapefruit.
- PRANZ (luni-vineri): 2 oua, cafea neagra fara zahar si o salata verde sau din legume fierte. Sambata: salata de fructe fara zahar (exclus struguri, prune, pere). Duminica: carne de pui fiarta sau fripta, rece, salata de rosii, 1 grapefruit.
- SEARA: luni - 2 oua, salata, o feliuta de paine prajita; marti - o felie de carne slaba fiarta (rece), salata verde cu putina telina rasa, un castravete si cateva masline; miercuri - 2 oua, salata si lapte batut (o cana); joi - 2 oua, salata de varza alba, 1 feliuta de paine prajita, 1 cana cu lapte batut; vineri - peste fiert, salata verde, 1 felie de paine prajita, 1 grapefruit, cafea neagra fara zahar; sambata - carne fiarta sau fripta (dupa dorinta, de aceasta data), salata cu putina telina, castraveti, rosii, cafea neagra fara zahar; duminica - putina supa, carne de pui rece, salata din varza cruda si rosii. Ouale se vor consuma fierte, tari (dar nu rascoapte). Masa de seara sa nu depaseasca orele 19:00. Salatele sa aiba foarte putina sare si ulei. Sa se consume circa 1,5 l apa sau ceai neindulcit pe zi, la temperatura camerei.

DIETA JAPONEZA
- Ziua I - ziua orezului. Se fierb 250 g de orez la foc mic, timp de 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se adauga cateva picaturi de lamaie sau un mar ras. In prima zi a dietei, se imparte in portii orezul astfel preparat si nu se consuma nici un alt aliment.
- Ziua II - ziua pestelui. Se mananca doar peste fiert sau la gratar, fara nici un adaos. Nu se va depasi cantitatea de 500 g de peste pe tot parcursul zilei.
- Ziua III - ziua orezului. Se urmeaza aceeasi dieta ca si in prima zi. In timpul dietei se vor consuma lichide (apa, ceai).
Daca dieta se tine trei zile consecutiv, veti slabi 3 kg.

Regimul alternativ- 4-5 kg in 6-7 zile
- Luni: fructe.
- Marti: legume (fierte sau crude).
- Miercuri: fructe si legume.
- Joi: lapte degresat si banane.
- Vineri: carne fiarta (pui sau vitel) fara garnitura si suc de rosii (rosii).
- Sambata: carne (gratar) si salata de legume cu zeama de lamaie.
- Duminica: orez fiert (200 g) si suc de fructe.
Sunt excluse cafeaua, sarea si uleiul, iar obligatoriu se vor bea 2 l lichide (ceai sau apa) pe zi.

Regimul cu ceai diuretic 4-5 kg in 6-7 zile
- Luni: post total, doar cu apa sau ceaiuri neindulcite din: 20 g frunze de frasin, 20 g frunze de mesteacan, 20 g frunze de coacaz (4 lingurite de amestec la 1 l de apa).
- Marti: fructe (mere, pere, citrice) - 2 kg.
- Miercuri: branzeturi (branza de vaci, lapte degresat).
- Joi: cartofi (fierti sau copti, fara sare si ulei).
- Vineri: legume si orez (salata de legume si orez fiert, condimentat cu suc de rosii si cimbru).
- Sambata: carne (fiarta sau gratar) de vita sau pui, nesarata.
Se beau zilnic 1,5 - 2 l lichide, iar seara - o ceasca de ceai depurativ; este admisa o cafea fara zahar pe zi. Ceaiul din prima zi combate retentia lichidelor, are actiune anticelulitica si antireumatica.

Dieta dr. Agnes Aubry #150; 2 #150; 3 kg in 7 zile
- Trei zile "albe" - luni, vineri si sambata, mancati numai lactate total degresate (iaurt si lapte cu 0 grasimi, la fel branza si cascaval). In magazinele noastre, exista o oferta bogata de lactate dietetice, la care puteti apela. Langa lactate: 3 felii de paine prajita pe zi.
- Trei zile "verzi" - marti, miercuri si joi, mancati doar salate de legume proaspete sau fierte in aburi, insotite de o portie de orez (fiert in apa, fara grasimi).
- O zi "rosie" - duminica, cand e liber la carne si peste, dar numai fripte pe gratar sau fierte. Alaturi: o portie de legume (salata) sau de orez.
Obligatoriu: dupa fiecare masa, beti un pahar de apa fierbinte sau un pahar de apa cu un deget de otet de mere.
Se exclud orice fel de alte alimente ca: paine, dulciuri, bauturi gazoase, alcool.

Reteta pentru femeile ocupate
- pierderea rapida a 3-4 kg pe saptamana
Aceasta dieta se adreseaza femeilor care sunt foarte ocupate in timpul zilei si care au o vointa de fier. Sunt interzise complet sarea, zaharul si painea.
Regimul va consta intr-o singura masa, masa de seara, si anume: 250 g orez fiert in apa cu 50 g ulei, 250 g carne de vita (degresata) la gratar, 450 g fructe sau castraveti cruzi (cine suporta).
In timpul zilei, veti consuma 6 cesti de ceai verde (sau de cozi de cirese), 350 g suc de lamaie si 200 g suc portocale.

Dieta lipotropa
Conceptia dietei apartine cercetatorilor de la universitatile californiene. Se bazeaza pe o combinatie de alimente naturale, de mare eficienta in arderea depozitelor de grasimi.
Ce aveti voie sa mancati: peste, carne de pasare, raci, ficat, rinichi, fructe si legume proaspete. Zilnic se recomanda o jumatate de ceasca de branza de vaci, amestecata cu orez nedecorticat (fiert circa 20 min.) si ulei de plante. Si soia este binevenita in aceasta combinatie. Carnea de pasare, peste sau organele trebuie asezonate cu mult suc de lamaie. Se recomanda cat mai multe citrice. Dieta poate fi tinuta pana se ajunge la greutatea dorita. Eficienta: - in prima saptamana se pierd aproximativ 750 g; - in a doua saptamana pierderea ajunge la 1,250 kg; - in a treia saptamana - 2 kg; in a patra saptamana - 3 kg; in a cincea saptamana - 4 kg; in a sasea saptamana - 5 kg.

Dieta cu lapte degresat si cartofi
Se slabesc circa 500 de g pe zi si se bazeaza pe cartofi si lapte degresat, alimente la indemana tuturor, oarecum mai ieftine si foarte sanatoase.
Micul dejun: 200 ml lapte degresat.
Pranzul: 300 g piure de cartofi.
Gustare (orele 16): 200 ml lapte degresat.
Cina: 300 g cartofi fierti in salata (1 ou fiert tare, cartofi, 1 lingura untdelemn, mult patrunjel tocat).
Se tine o saptamana pe luna.

Pe curind si mult succes

schuster laura

Mergi la inceput

initial postat de simonaM

Provocarile culinare specifice organismului tau

Pentru fiecare dintre noi exista cate o provocare ce poate deveni cosmarul oricarui program destinat scaderii ponderale: pentru unii este inghetata de venilie, pentru altii diverse gustaruri reci. Indiferent care este punctul "vulnerabil", fiecare din voi stie de ce sa se fereasca.

Provocarea poate fi reprezentata nu numai de un aliment, ci si de momentul si modul in care il consumati. Poate va place sa mancati noaptea tarziu. Unele persoane, pasari de noapte, considera ca pot rezolva cea mai mare parte a problemelor lor dupa ce toti ceilalti membrii ai familiei se duc la culcare. Daca insa vizitati frigiderul prea des, trebuie sa constientizati ca a sosit momentul sa va opriti.

Trebuie sa evitati sa mancati foarte tarziu masa de seara. Nutritionistii recomanda ca cina sa fie servita devreme in cursul serii pentru a avea suficient timp sa fie digerata inainte de a merge la culcare. Supraalimentatia este favorizata in cazul consumului in exces de calorii inainte de culcare.
Poate va place sa rontaiti ceva in timp ce va uitati la televizor. In principiu nu este nimic rau in aceasta practica, dar expertii considera ca atunci cand mancati inconstient, fara sa va ganditi, mancati mai mult, deaorece atentia va este distrasa de ceea ce urmariti pe ecran.

Daca acest comportament va caracterizeaza, atunci ar trebui sa aveti la indemana morcovi sau alte produse bogate in fibre si cu continut caloric scazut.

Poate apartineti grupului de persoane care cred ca trebuie sa manance tot ce au in farfurie. In acest caz, trebuie sa faceti fata impulsului de a manca tot ce vi se pune in fata si sa fiti constient ca pentru sanatatea dumneavoastra este mai bine sa aruncati ceea ce va prisoseste decat sa se depuna in organism sub forma de tesut adipos.

Pe langa alimentele "provocatoare", care va pot face rau, multe persoane isi saboteaza singure programele de scadere ponderala, inventand tot felul de scuze care mai de care mai fanteziste. Cel mai des invocat motiv este lipsa timpului disponibil, mai ales in cazul persoanelor cu profesii foarte solicitante. Cu totii am auzit scuze de genul "este prea greu sa gatesc mancare sanatoasa", "nu pot sa slabesc, exista o componenta genetica ce ma impiedica sa fac acest lucru", "de cand am inceput sa iau un tratament hormonal...", "imi este jena sa ma vada cineva facand exercitii fizice" etc.

Ce poate fi insa mai important decat sa acordati putin timp sanatatii dumneavoastra? Cercetatorii de la Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA au descoperit ca aproximativ 44% dintre femei incearca sa slabeasca. Aproape toate afirma ca si-au modificat alimentatia si 2/3 afirma ca practica o forma de activitate fizica. Totusi, doar una din cinci practica in mod constant un program regulat de exercitii fizice si alimentatie adecvata.

Acceptarea provocarilor personale nu ofera garantia ca le veti depasi, dar va ajuta sa identificati modul in care le veti aborda si daca veti reusi sa scapati de kilogramele in plus o data pentru totdeauna.

Cum sa procedati daca exista "ispite" alimentare?
Este foarte usor sa va scape de sub control cantitatea de alimente pe care o consumati. Pe nesimtite puteti sa terminati o punga de cartofi prajiti sau un rand de prajituri. Luati in considerare urmatoarele sugestii daca vreti sa scapti de aceste obiceiuri distructive.
- trebuie sa va indepartati atentia de la dorinta de a manca prin inlocuirea cu alte activitati: discutia cu un prieten sau efectuarea unor comisioane;
- incercati sa indepartati din alimentatie alimentele nesanatoase sau in cantitati mari si sa consumati alimente sanatoase, inclusiv fructe si legume;
- inainte de a manca ceva, incercati sa va imaginati aceasta actiune si consecintele ei;
- mancati atunci cand aveti senzatia de foame si nu neaparat atunci cand a sosit ora mesei;
- identificati cateva spatii in care puteti lua masa, ca de exemplu bucataria, sufrageria, o cafenea sau un restaurant si, dupa aceea, incercati sa luati masa numai in acele locuri;
- concentrati-va numai asupra acestei actiuni atunci cand mancati. Nu va uitati la televizor, nu cititi, nu vorbiti la telefon si nu lucrati;
- in timpul fiecarei mese, debarasati masa dupa fiecare fel;
- incepeti prin a manca jumatatea din cantitatea de alimente pe care o consumati in mod obisnuit si mancati mai incet. Incercati sa serviti felul principal pe o farfurie de desert sau salata, astfel incat cantitatea de alimente sa vi se para mai mare decat este in realitate;
- incercati sa depozitati alimentele intr-un loc cat mai putin vizibil. Puneti alimentele neperisabile in frigider, iar cele perisabile in cutii opace in congelator, cu o exceptie: alimentele sanatoase pe care trebuie sa le aveti la indemana;
- nu pastrati in preajma dumnevoastra alimente hipercalorice. Daca nu exista tentatia, atunci se evita mai usor consumul.

don't worry....be happy.
mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Si ca sa va distrati....Oana B cum se face placinta cu ananas si brinza dulce?

Mergi la inceput

ALIMENTATIA SI GRUPELE SANGVINE

initial postat ionlenin

Un subiect despre revolutia in alimentatie:

Alimentatia in functie de grupa sanguina a fiecaruia![size=6][/size=
6]

Va asigur ca medicul in cauza va fi propus pentru premiul Nobel...americanul Peter D'Adamo!

initial postat de Lorelai

quote:
Initial creeata de ionlenin

Un subiect despre revolutia in alimentatie:
Alimentatia in functie de grupa sanguina a fiecaruia![size=6][/size=
6]
Va asigur ca medicul in cauza va fi propus pentru premiul Nobel...americanul Peter D'Adamo!

m-am agitat si eu cu privire la dieta asta acum vreo 5-6 ani. am prietene care o tin cu strictete, unele cu rezultate, altele fara. daca vrei sa slabesti, slabesti dar nu pt ca maninci ce trebuie ci pt ca portiile recomandate sint extrem de mici. la grupa B arata foarte mult ca atkins, la 0 ca low carb samd. nu ma mir ca a dat rezultate, desi nu spectaculoase.

eu am tinut strict dieta pt grupa mea vreo 6 luni. nu am simtit mare diferenta. e drept ca am slabit vreo citeva kg dar nu asta a fost scopul. autorul pretinde ca te simti mai bine, ca ai mai multa energie si ca te pazeste de boli. sincer, nu mi-am dat seama.

in plus, nu exista studii stiintifice care sa o suporte, din contra, se pare ca ce propune el pt anumite grupe de singe nu ofera o alimentatie bogata in tot ce trebuie sa consumam. de ex. la grupa A, recomanda lactate zero. si calciu de unde luam?

sorry ca m-am aprins un pic. am citit cartea din scoarta in scoarta si tot ce scrie acolo are sens. dar fiecare carte care promite ca iti schimba modul de viata printr-o dieta care a revolutionat lumea are sens cind o citesti.

in ce priveste pe Dr. D'Adamo, ii dau credit pt ca a reusit sa puna bine in cuvinte ceea ce crede, ca sa faca lumea sa ii cumpere cartile, dar atit.

Lorelai

initial postat de ionlenin

Draga Lorelai,

Cu mana pe inima, iti declar:

Anul trecut am avut la un moment dat 24/17 tensiune si am fost depistat cu hipertensiune arteriala esentiala oscilanta, stadiulIII.
Avand si 130 kg, trebuia neaparat sa slabesc. Am luat retete hipocalorice de la un mare medic nutritionist si ma simteam din ce in ce mai rau. Nu mai puteam urca 2 trepte fara sa gafai.
Regimul hipocaloric, asa stiintific, m-a anemiat total.
Am trecut pe regimul grupei sanguine, extraordinar de bogat in combinatii de alimente. Sigur, nu am sarit calul cu cantitatile, dar am mancat mai mult alimentele avantajoase, mai putin neutre si de loc cele care trebuie evitate.
M-AM CONVINS!!! In trei luni am slabit 20 kg, fara nici un efort, m-am revigorat si am constant 11/6 tensiunea, am renuntat si la medicamentele specifice date de cardiolog dupa prima luna de regim. Nu-l pot numi regim, pentru ca nu este restrictiv in sensul propriu, este mai mult un mod de viata. Precizez ca nici macar nu am renuntat la fumat.

initial postat de Rodica
Si crezi ca e bine ca fumezi in continuare? Inima ta nu zice nimic?

La grupa O ce mancam?
Da sa fie cu fructe si legume ca nu ma omor dupa carne!!!!

initial postat de Lorelai
quote:
Originally posted by ionlenin

M-AM CONVINS!!! In trei luni am slabit 20 kg, fara nici un efort, m-am revigorat si am constant 11/6 tensiunea, am renuntat si la medicamentele specifice date de cardiolog dupa prima luna de regim. Nu-l pot numi regim, pentru ca nu este restrictiv in sensul propriu, este mai mult un mod de viata. Precizez ca nici macar nu am renuntat la fumat.

eu nu neg ca pt anumite persoane a avut efecte benefice. cum spuneam, si eu am slabit vreo 5 kg, desi nu de asta am inceput programul, iar prietenele mele au slabit chiar maui mult. ce m-a fafut sa ma atac afost afirmatia "Va asigur ca medicul in cauza va fi propus pentru premiul Nobel..." din mesajul tau. Daca gindesti asa, de ce sa nu-i dam si lui Atkins premiul Nobel. Dieta lui functioneaza la milioane de amerticani pe cind de Dr. D' Adamo nu au auzit foarte multi.

nu vreau sa intru in dispute cu nimeni. vreau numai sa spun ca nu tot ce zboara se maninca. miine poate vei fi incintat de alta dieta care va functiona pt tine si il tai de pe lista pe Dr. D'Adamo.

rodica, cartea se numeste "eat right for your type". iti trimit pe PM un link la listele cu ce trebuie sa maninci pt grupa 0.

Lorelai

initial postat de ionlenin
Ai perfecta dreptate, toti stim ca nu-i bine sa fumam. Asta-i viciul meu, de care nu vreau sa ma las, pt ca trebuie inlocuit( nu exista om fara slabiciuni, nu-i asa?)
Din pacate pentru tine grupa O este cea carnivora( nu ai voie insa porc, derivate din porc si altele). Fructele sunt recomandate( mai ales bananele). Lipsa de carne da stari de anemie, lipsa de vigoare, etc. Daca te intereseaza, iti pot trim ite niste tabele si sunt convins ca te vei regasi. Stii foarte bine ce alimente iti fac rau si care nu. Vei avea surpriza sa le gasesti in tabelele cu "benefice' sau " de evitat"

initial postat de slakje
Ionlenin eu nu zic ca nu e asa cum zici tu.
Si eu am grupa 0 si daca nu mananc carne asa cum zici sunt ca si zombata, intr-o saptamana pic din picioare.Chestia e ca mie imi place carnea de porc cel mai mult(cat mai grasa) si nu suport bananele.

Cum facem?
M-ar interesa si pe mine retzetele tale.
Eu nu fumez asta ca o precizare.

Alina.

initial postat de Mirunda
Fetelor, m-ati facut curioasa!
Ce se recomanda la Grupa B, ce e bine, si ce trebuie evitat, daca vreau sa dau jos vreo 5 kg? Ca ma tot straduiesc "clasic" si nu prea reusesc..

Si oare sunt cei cu grupa B....carnivorii cei mai tari? Ca mie imi cam place carnea..cu burta..si ma enerveaza chestia asta..cu capul

Merci de informatii!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

initial postat de lilanda
Ionelin, pai la asa subiect fierbinte, ne lasi cu ochii-n soare??? Ce zici de niste tabele colea, sugestii ori reclamatiuni???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionlenin spune:

pentru ca dureaza foarte mult incarcatul, pentru astazi public doar grupa O si va trimit link-ul la care o gasiti. :D

Mergi la inceput