Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)
Raspunsuri - Pagina 5

iubitoiu spune:
Ma bucur sa va 'cunosc"
sunt o bortosica de 29 saptamani cu aceeasi problema plus IR-urile de la arterere uterine marite..(IR dr 0.84) Fac Clexane de 0.4 una/zi ,plus 1/2 tromboas/zi, vizitez hematologia de la Fundeni saptamanal..Sunt pacienta Dr Anca care m-a si indrumat sa fac aceste teste. Din cate stiam si din cate am vazut e 'tare ' in aceasta problema deci cine are probleme sa se duca cu toatat increderea la el..
Este cineva care pe langa problema asta hematologie are si probleme cu IR (indice de rezistenta)pe urterele uterine??
Noi suntem pozitivi (mai mult sotu) ..eu uneori clachez si imi vine sa ma urc pe pereti (nu mai merg la servici de la 25 sapt)..Dr este si el pozitiv ...mai avem practic o luna de suspans pentru ca dupa aceea ,daca Doamne fereste este obligatoriu, copilul poate fi scos fara probleme..
Toti speram sa ajungem cat mai aproape de termen..
Va doresc multa bafta si bebei sanatosi..
Cristina29 sapt

cristiniuc spune:
Buna, Cristina
Am mai scris si eu din cand in cand aici. Si eu iau Clexane dar de 0,20 in fiecare zi acum in ultimele luni. In rest am facut unul la 2 zile. La ultina echografie mi-a zis si mie ca IR-ul la artera uterina dreapta e putin marit (0,48). Ginecologul mi-a zis insa ca nu e nici o problema si ca nu trebuiie sa ma alarmez. Acum ca ai scris m-ai pus pe ganduri. Tie dr. tau ce ti-a zis ca poate insemna cresterea acestui indice.
Multumesc.

iubitoiu spune:
cristiniuc,
Eu am avut IR arterelor uterine de la inceput mare..(la 14 saptamani aveam 0.84 pe artera dr si pe stg 0.94)..La 0.40 nu ai de ce sa-ti faci probleme...
Cristina, 29 sapt

kita spune:
Eu sunt in stadiul de aspiranta, dar va astept pe toate cu noutati! Si pe tine Zadi, si pe tine Cristiniuc va astept cu noutati de la consultatii.
Va pup pe toate,
Kita

Zadi spune:
Dragele mele,
Eu nu sunt cu vesti bune, dar sa nu disper. Nu v-am mai scris deoarece am asteptat o analiza care nu a iesit bine prima data si am refacut testul. S-a reconfirmat LISTERIA pozitiv cu titrul 1/320. Am fost tare speriat si mai sunt inca. In seara asta merg la Badiu (medicul ginecolog) sa vedem ce facem. S-ar putea sa imi dea antibiotic - ampicilina insa nu stiu cum se toleareaza cu Clexane. Va spun maine.
In rest bebe are 12 saptamani acum. Greturile s-au mai diminuat insa am o sensibilitate teribila la mirosuri. Inca nu pot manca orice insa e un pic mai bine. Poate ca de saptamana viitoare va fi mai bine - asa am citit ca dupa saptamna 13 geturile se diminueaza foarte mult. Insa stiu si fete care au suferit pana pe la 16 saptamani. Vai...nici nu va imaginati cat de rau este. Sotul meu glumeste si imi spune: daca a trecut un purice pe aici tu ii simti urma....haha.
In rest cu Clexane am ramas la fel 0,20 in fiecare zi. am fost plecata din tara si speram sa imi fac una la 2 zile dar nu am avut noroc. Ba mai mult Uscateasca m-a chemat acum din 2 in 2 saptamani la analize caci APT nu vrea sa scada si nici Thromborel C(sau asa ceva).
Sper sa fiu mai optimista maine si sa va aduc vesti bune.
Aveti grija de voi si sa aud in curand de noi burticute.
Kita te astept cu nerabdare.
Va pup pe toate.
Zadi

Zadi spune:
Buna dimineata.
Pt. listeria dr. mi-a dat ampicilina + clotrimazol (ovule)timp de 14 zile 1g/8ore si mi-a spus ca nu sunt probleme.
Am reluat Thromboass 50 mg la 2 zile (luni - miercuri - vineri). Thromboass voi lua pana in saptamna 37-38. Si apropo, nu stiu daca voi stiati sau nu dar cred ca am citit sau auzit undeva, si deci confirm in sarcina cu sindrom antifosfolipidic nasterea se face mai devreme decat termenul normal. Mie mi-a spus ieri ca nasterea ar cam fi pe 20 decembrie (prima zi a ultimei menstruatii a fost 15 martie).
Pe la jumatate sarcinii doza de Clexane se va mari, probabil la 40mg pe zi.
Va pup pe toate si sper ca va sunt utile datele pe care tocmai vi le-am dat - nu va doresc acelasi lucru dar e bine sa stiti - just in case.
Cu drag.
Zadi

kita spune:
Zadi, nu mai imi amintesc daca tu de la inceputul sarcinii ai luat si tromboass si (concomitent)CLexane. Sau incepi sa iei din saptamana aceasta? Te pup, Kita

kita spune:
Zadi, am intrat pe acest site, in modulul de Utilitare-cand vine barza si am introdus datele despre tine. (15.03.2004, ovulatie cu 14 zile inainte de menstruatie, si durata menstruatiei 28 de zile)Si a dat drept rezultat data estimata a nasterii 19.12.2004 (duminica).
Deci, daca Badiu a estimat la tine nasterea mai devreme (20.12-deci luni)atunci cand ar fi fost in mod normal (fara sindrom?).
A spus cumva ca termenul este 20.12 dar tu ai sa nasti in saptamanile 38, sau 39? Nu cumva a devenit again- a nu stim cata oara- evaziv?
Mai vorbim..

monip spune:
Zadi, tie ti-au dat ThromboAss in paralel cu Clexane? Sau deocamdata ai scapat de Clexane?
Sa stii ca si mie mi-a zis un dr (Urleteanu ) ca sarcina tb torizata f atent in ultimul trimestru si daca sunt semne de probleme cu arterele sau preeclamsie, etc se scoate bebe-ul mai devreme. Apropo, voua vi s-a zis ca trebuie facute ecografii trimdimensionale si urmarite arterele uterine?
Va pup si eu,
Moni