Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Dragele mele,

Cand am aflat ca sunt insarcinata luam inca Thromboass. Duminica am aflat iar miercuri m-am dus la Badiu - saa mi-a zis cand rezultatul e pozitiv vi imediat la mine. M-am executat. Si deci mi- spus atunci sa intrerup Thrombo. si sa incep Clexane in fiecare zi 20g. Pana la sf. 9 sapt. am luat acid folic (eu il incepusem inca cu o luna inainte de ultima menstruatie si deci in total am cam luat 3 luni).
Miercuri pe 2 iun. cand m-am dus din nou la Badiu mi-a spus ca de acum deci 12 sapt. sa reiau Thromo. la 2 zile cum v-am spus. Si mai incolo, nu stiu o luna, doua) se va mari doza de Clexane.
Cat despre echo. dr. Uscatescu vrea sa vada in special placenta si arterele. Si asta trebuie sa ii specificati medicului la care faceti echo. ca sa stie ce are de facut.
Din pacate analiza la fundeni nu a iesit bine si dr. m-a chemat acum la 2 sapt. deci pe 8 merg la fundeni iar pe 10 am echo. si nu am ce placenta sa ii arat.

Sa va sperii putin? - hai sa va spun- data trecuta cand am fost la coagulare dr. Uscatescu era foarte suparata ca 2 paciente de-ale lui Badiu si a ei erau in coma profunda de 1 sapt. si nu credea ca le salveaza. Era acolo o mama livida care trecuse prin aceeasi treaba si ma cam speriat. Dar poate nu e cazul la noi, nu? Sa fim optimiste totusi. Pana acum eu nu am avut probleme - nici sangerare, nici crampe. Doar stare de greata si tampenia asta de listeria.
Abia astept echo. sa dea Domnu sa fie bine.

Va pup pe toate.

Zadi

Mergi la inceput

Am uitat kita sa iti spun treaba cu data.
Ultima menstruatie 15 martie.
Durata intre ultimele menstre 32 de zile.
Data probabila a nasterii era 25-26 dec.
Dar Badiu a zis ca va fi mai devreme insa pana nu vede med. de la echo starea lui bebe si pana nu il masoara nu se stie sigur. Doar la echo pate sa iti spuna mai exact care este data posibila a nasterii.

Deci, nu stiu daca am fost clara in mesajul ant. - Clexane nu se intrerup toata perioada, doza se poate mari sau micsora in functie de rez. la coagulare. Thromo. se ia in paralel din sapt. 12 pana pe la 37-38 sapt.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Zadi,multumesc de informatii.Dar de speriat - cred ca m-ai speriat de moarte.Cum adica coma profunda? Era gravida? Ce s-a intamplat? De chestia asta chiar ca nu m-a prevenit nimeni?Te pup si succes. Oricum, estii un exemplu de curaj

Mergi la inceput

Draga Moni,

Nu ma priviti pe mine cu, curaj caci si voi sunteti la fel de curajoase.
Da erau insarcinate. Mie Badiu mi-a relatat cateva chestii negative nu ca sa ma sperie dar asa sa fiu informata. Tot el a avut o mamica care aproape de nastere - cam luna a-8 a a venit la spitat cu comotie cerebrala si a reusit sa o salveze si cred ca si pe bebe. Insa a ramas cu sechele - cu jumatate de camp vizual si pareza.
O alta mamica pe care am intalnit-o la Fundeni pe cand era in luna 6 in 3 zile nu a mai putut sa mearga si din acel moment a stat in spital 4 luni.
Mamica pe care am vazut-o ultima oara la Fundeni m-a ingrijorat caci nu arata prea bine. Si ea intrase in coma insa a fost salvata. Nu am intrebat-o de bebe de teama sa nu fie ceva de rau.

Dar sa fim optimiste. Bine de noi ca stim despre ce e vorba, sunetem informate si mai ales ca vorbim intre noi si ne sfatuim reciproc.
Sa ne fie bine si sa aud in curand de noi burticute printre noi.

Cu drag si speranta.

Zadi

Mergi la inceput

Am facut o listuta cu noi "hipercoagulatele":

1. Kita - asteptam bebe
2. Monip - asteptam bebe
3. Mina - bebe
4. Cristiniuc - bebe
5. Zadi - bebe
6. Crisa30 - bebe
7. Bestutza - asteptam bebe
8. Codrina - inca nu stim daca are probleme de coagulare
9. Iubitoiu - bebe

Asteptam vesti de la Mina, Cristiniuc, Crisa30, Iubitoiu.

Kita, Monip si Bestutza vrem bebe.

Zadi

Mergi la inceput

Zadi, esti o draguta.
Mai vreau sa te intreb ceva: tipele cu coma si cu tromboflebita au facut tratament sau li s-a intamplat tocmai pt ca nu au descoperit la timp?
Oricum as vrea sa ma lamuriti si pe mine cum e cu tromboflebita asta: de la statul prelungit pe scaun la birou si pe mine ma cam dor picioarele, senzatia e de amorteala si de crampe in picior. Or fi semne de asa ceva? Nu va spun ca speriata am dat navala la un doctor care dupa ce s-a uitat mi-a zis ca o fi de la coloana, dar mie tot mi-e frica.Pana acum la mine chestia cu sindromul nu s-a mnifestat si nu stau de ieri mult pe scaun ci de vreo zece ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

La mine tromboza a aparut asa din senin. Stateam la birou si am simtit ca ma inteapa piciorul drept (intr-adevar ca o amortire, dar parca era altceva), si in cateva ore era ca un "butucut". Initial am crezut ca m-a intepat ceva (era tot luna iunie), dar de la cabinetul medical de la servici(medicina muncii de atuci, pentru ca nu era inca moda cu doctorii de familie)mi-a recomandat sa ma vada un doctor de specialitate, asa ca am ajuns la policlinica cu plata Batistei, si apoi la Urgenta Fundeni.
Mentionez ca nu am luat nici anticonceptionale (asa cum i s-au recomandat lui ZADI inainte), si nici nu am facut gimnastica, sau cine stie ce sport care sa fi declansat o intindere a ligamnetului.
In ceea ce priveste povestea cu durerile de spate, astea cel putin sunt si la mine, dar nu sunt datorate trombozelor, ci mai degraba pozitiei de lucru de la birou.
ORICUM, ACEST DIAGNOSTIC ESTE DAT LA MAJORITATEA PERSOANELOR CARE AU LUAT ANTICONCEPTIONALE LA INDRUMAREA UNOR DOCTORI INCOMPETENTI, PENTRU CARE PACIENTELE LOR AU FOST PE POST DE COBAI, (pentru ca nu au fost cerute niste analize inainte de prescriere).
Tot aici pe forum am mai gasit marturii ale unor astfel de incompetente (de exemplu montarea steriletului inainte de a avea cel putin o sarcina).
De aceea am deschis acest subiect pentru ca "mamicile" noastre sa stie la ce sa se astepte, iar "aspirantele" sa aiba pe cine sa intrebe.
Va pup, KITA

Mergi la inceput

Kita, adevarul e ca nu toti ginecologii stiu despre aceasta boala si riscul de tromboze pe care il presupune. Si mie cu ani in urma mi s-a prescris Logest, doar pe baza unei analize de dozare hormonala ( deci nu stiu ce informatii i- ar fi furnizat despre sindrom)Pe prospect scria clar risc sporit de tromboze si accidente vasculare, de aceea era contraindicat fumatorilor.Norocul meu a fost ca am luat numai o pastila, dupa care mi s-a parut mie ca ma cam doare capul si nu am mai luat - pe atunci habar nu aveam de chestia cu sindromul. Dr-a la care ma duc acum si care in urma avortului m-a trimis si la Fundeni , s-a oferit odata sa-mi dea anticonceptionale fara nici un fel de analize prealabile. Dupa ce s-a pus diagnostic de APS, ce credeti ca mi-a zis? Vai ce bine ca nu am luat anticonceptionale, inseamna ca nu sunt asa de afectata! Deci spuneti si voi ce mai poti sa zici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Vai de mine m-ati speriat de-mi tremura mana pe tastatura si picioarele si tot !!! Eu nu sunt decat la stadiul de aspiranta dar cred ca dupa ultimile informatii asa raman!!!! Vai de mine !!!Cum adica in coma profunda si nu stia daca mai poate face ceva???? De o saptamana ??????? Luau tratament ? Stiau de boala ???De abia ma linistisem putin si ne pregateam de lucru ca ma cam lamurisem ca e ceva dar doar prefigurat si nu se stie nimic sigur ... Deschisesem sa va mai intreb una alta si mai aparusera mini-maxi nelamuriri pe care vroiam sa le mai dezbatem cand colo auzi coma profunda!!!! Tebuie sa ma linistesc si sa fiu putin coerenta.... Uite ca mi s-a pus un nod in gat...
Joi parca pe 25 m-am dus din nou sa imi fac anlizele sa vad cum ma mai prezint! Bineinteles ca in primul rand ma interesa coagulograma! Este al treilea cabinet -Medcenter se numeste-la care coagulograma este buna.Adica Timpul Quick.V-am mai spus ca am facut aceste analize la Medicover de doua ori si rezultatele se prezentau asa:

8.10 2003 Fundeni
aPTT 40.9 sec normal 26 -36 sec
LA 63.4 sec Resul not in normal range

30.12 2003 Medicover-Rezultate bune

aPTT 28.5 sec val normala mai mica de 40 sec.
Timp de protrombina 13,2 sec
Procente protrombina 90 % normal 70-120 sec.
INR -1.07 normal pana in 2 (2-3 maj. sit. clinice)

15.01.2004 Fundeni
aPTT -38.10 sec Resul not in normal range
LA NEGATIV -tinusem regim fara carne, zahar

Am incetat regimul si am reintrodus carne si zahar moderat

12.03 2004. Fundeni Toate date peste cap

PT1 16.10 normal 10-15 sec.
PT1 INR 1,35 NORMAL 0,9-1,2
aPTT 43,5 normal 26-36 sec
LA 92.7 normal 30-51 sec.

22.04.2004 Medicover -Rezultate bune

aPTT 29,6 sec val normala mai mica de 40 sec.
Timp de protrombina 12,8 sec.
Procente protrombina 96 % normal 70-120 sec.
INR -1.03 normal pana in 2 (2-3 maj. sit. clinice)

25 .05.2004 MEDCENTER Rezultate la fel de bune

Timp protrombina 11.2 sec. normal 10.6 -13.6
Timp protrombina 11,2 sec normal 78.9 -120.4
INR 0,94 NORMAL 0.88-1.12

Nu stiu ce sa mai zic !! Dupa toate sperieturile astea cred ca mi se inhiba totul Eu nu stiu daca sunt bolnava sau nu! Stiu , imi ve-ti zice la fel ca d0na Viorica de la Fundeni ca aparatura lor e mai performanta si substantele mai sensibile ! Fratilor simt ca o iau razna! Cat de performanta si sensibila e secunda ramane totusi o unitate de masura clara !!Este secunda!Nu poate fi nici mai mare nici mai mica ! E STAS! Nu exista 1 sec egal 2 secunde si nici 1 secunda egal o jumatate de secunda !!!De unde variatiile astea asa de mari!Am fost la medicul de familie si i-am spus toate aceste nelamuriri! Raspuns :"Schimbam laboratorul!"L-am schimbat si cogulograma este buna ! Daca ramaneam insrcinata si faceam coagulograma reiesea ca toate sunt in regula ! Am intrebat medicul de familie si mi-a zis sa stau calma cu Thromboass-ul! Este de jale ! O sa-mi fac programare si la dr.Anca saptamana asta , o sa-i arat toate astea sa vedem ce zice ! Nu mi-e teama decat de o singura chestie: Sa nu imi fac injectii doar pentru ca se banuie ceva! Am mare incredere in doctori dar nu si in medicamente!La fel cum acum sunt incrimnate anticonceptionalele pentru fel si fel de dereglari asa pate induce orice alt medicament!Offff!!
Ceva cu mine nu mai este in regula!
Barem dupa ce am citit...
Va pup si va astept cu noi informatii! Dar va rooog sa fie buuuunnnneeeee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Bestuza, sa stii ca m-ai pus pe ganduri. Eu de cativa ani buni imi fac analizele numai la Fundeni. Nici prin cap nu mi-a trecut sa le mai fac si in alta parte.
Pe de lata parte, asa cum se intalneste munte cu munte, dar om cu om, o colega are o sora ce a terminat facultatea de biochimie, si tipa se ocupa cu distributia de reactivi si aditivi pentru diverse analize, si ea mi-a spus ca pot sa am toata increderea in analizele facute la Fundeni (fata de cele de la Medicover).
Dar, uite pentru linistea noastra o sa o intreb si de cata incredere putem sa avem in analizele de la Medcenter.
Va pup, Kita

Mergi la inceput