Sindromul de hipercoagulabilitate (si sarcina?)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Multumesc frumos Zadi! Cam asa este , sunt cam speriata, dar trebuie sa fim optimiste ca altceva oricum nu putem face.
Asa mi-a zis si mie toata lumea, ca la Fundeni se fac cel mai bine, dar mi-e mi-au iesit rezultatele la LA foarte diferite si de aceea ma intreb daca nu e cazul sa merg si in alta parte;la Medsana sa stii ca nu lucreaza decat anticorpii anticardiolipinici, si rezultatele ti le dau in 2 saptamani.
Multa bafta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salut! Măi,bine ca v-am gasit pe aici ca eu ma tot uitam la Clinica virtuala! Si aici ditamai discutia si eu absenta!Eu sunt din categoria: bonava, uneori speriata si buimaca!
Cum se poate ca aPTT de fiecare data la Fundeni sa iasa cu cateva secunde in plus si la Medicover tot timpul bine !???? CUM ??Ceva este!Ori eu sunt paranormala si de la un spital la la altul ma "coagulez", ori ceva nu e in ordine...Adica stau si ma intreb daca e normal sa fie la Fundeni depasire cu 4,5 sec. si la Medicover sa fie 28 sec.,limita superioara fiind de 40sec.!! Eu cred ca e vorba de reactivi diferiti, de spitale diferite de "n+1" lucruri diferite, dar si rezultate atat de diferite? Acum serios, daca si la Medicover rezultatul ar fi fost aproape de limita superioara , dar inca in valori normale, as fi zis : da domne, astia de la Fundeni sunt scrupulosi si daca aici e aproape de limita de sus e normal ca dincolo sa fie peste limita! Dar nici de cei de la Medicover nu se poate spune ca sunt diletanti asa ca ceva extraterestru din mine da de furca autoritatilor!!Va,pupacilesc si mai vorbim !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CODRINA spune:

Buna fetelor,
M-a bag si eu in discutia asta pentru ca suspectez ca as avea acest sindrom. Inca nu mi s-au recomandat de dr Niculescu analizele specifice, dar avand in vedere ca am la activ mai multe sarcini pierdute in primul trimestru (reccurent miscarriages) si nici nu am mai ramas insarcinata de 4-5 ani, cred ca ar fi bine sa fac si analizele astea. Din experienta voastra, credeti ca acest sindrom ar putea cauza inferilitatea? Adica de asta sa nu mai raman?
Multumesc mult,
Codrina

Mergi la inceput

Sindromul antifosfolipidic nu e motiv de infertilitate , dar poate fi o posibila cauza a unor avorturi recurente.
Problema este ca nu toti ginecologii cunosc problema asta si nu stiu ce analize sa recomande.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CODRINA spune:

Multumesc din suflet pentru raspuns. Inseamna ca exista o alta cauza (nedetectata inca) pentru care nu mai raman insarcinata.
Dar daca ar fi sa fac pe cont propriu, ce analize ar trebui sa fac (aia cu lupus , cardiolipidic?)
Apropos, am citit ca este un dr. specializat in in problema asta, dr. Dan Tutunaru (am impresia ca la Elias). Am citit foarte multe articole scrise de el despre acest sindrom antifosfolipidic(in eva.ro / arhiva de sanatate).

Pupici,
Codrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Dupa cum am scris la inceputul mesajului am descoprit foarte putini doctori ginecologi care sa stie sa urmareasca o sarcina purtata de o mama cu sindrom de hipercoagulabilitate.
Pentru a te linisti, si a sti ce sa urmaresti in continuare incearca sa obtii o trimitere catre Doctorita Uscatescu la Hematologie Fundeni, si dumneaei o sa stie ce analize sa-ti faca. Pentru ca am o relatie la Giulesti mi-am dorit initial sa fiu inscrisa la un dr. ce profeseaza la aceasta maternitate, insa, "spionii" mei nu au descoperit numele nici unui doctor care sa se fi confruntat cu o asemenea problema.
Departe de mine gandul de a te speria , si a te indeparta de Dr. Niculescu (despre care din auzite am inteles ca este bun si in sterilitate primara)insa eu am concluzionat ca ori nu au fost spionii mei buni, ori ca asemenea probleme sunt extrem de rare (dupa cum se observa si din numarul celor ce au postat la acest mesaj).

Mergi la inceput

Si-a facut cineva analizele pentru sindrom antifosfolipidic la Centrul de diagnostic si tratament Victor Babes? Si daca da, cum v-au iesit fata de cele facute in alte parti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Draga Codrina,

Referitor la problema ta de infertilitate, mai poate fi o cauza:ovare polichistice. Daca nu sti sa ai asa ceva mergi la echograf sau mai bine o intravaginala.
Daca nu e asta, nu dispera - cu stimulare ovariana (ceva medicatie hormonala) se rezolva.
Pentru ovare polichistice tratamentul este Diane 35. Dar mai intai mergi la coagulare la Fundeni. NU IGNORA. Eu nu am stiut si dupa 3 folii am facut tromboflebita si de chisturile pe ovare tot nu am scapat.
Insa, acum am burtica - DECI SE POATE. Nici eu nu mai credeam ca e posibil.
Ai grija de tine si sa ne dai de veste. Suntem cu tine.
Va pup pe toate si haideti sa fim mai optimiste - acum ca stim despre ce e vorba cu aceasta boala, trebuie sa luptam cu ea, caci se poate.

Apropo, bebe e bine - eu am ceva stari mai urate-stare de voma, ameteala insa e trecator.Bebe are deja 8 saptamani si inca putin si am trecut de perioada critica.Cu injectile m-am obisnuit, insa chiar vroiam sa va intreb oare e normal sa imi fie frig dupa injectia cu Clexane? Desi, afara a inceput sa se incalzeasca mie imi e frig tot timpul - voi incepe sa imi iau temperatura dimineata si seara, caci eu cred ca a inceput sa imi scada temperatura. Saptamna viitoare merg la Fundeni si voi intreba daca e normal sau nu. Va tin la curent.
Aveti grija de voi si mai ales sa aud ca ne dati vesti bune.
Sa creasca burtica!!!

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa30 spune:

Salut tuturor!
Am fost la doctor (dr.Anca) si , pt.ca imi iesisera anticorpi antifosfolipidici moderat pozitiv, mi-a dat ca tratament thrombo ass (o jumatate de pastiluta pe zi).
Eu am si o alta problema si anume hipertensiune descoperita acum cu ocazia sarcinii(sunt in 15 saptamini).
Nu sunt foarte lamurita daca hipertensiunea e cauzata de sindromul de hipercoagulabilitate?Se mai confrunta cineva cu aceasta problema?Stiti mai multe despre hipertensiunea in sarcina?
Multumesc pt.raspunsuri!Sanatate tuturor!
Crisa

Mergi la inceput

Crisa, din pacate , persoanele cu acest sindrom pot face in timpul sarcinii hipertensiune -preeclamsie-( dar nu e obligatoriu); ce legatura are una cu alta nu prea stiu sa explic, e ceva legat de circulatia defectuasa a sangelui.Articole despre hipertens in timpul sarcinii am vazut pe eva. ro

Mergi la inceput