la ce folositi robotul de bucatarie?
Raspunsuri - Pagina 4
roxanaz spune:
e, aveti dreptate, se mai lipesc cite unele de peretii vasului...dar nu ceva tragic, se dezlipeste cu spatula si se continua...asta in cazul in care mai ai treaba cu el, daca nu..la spalat!!
a propos, voi spalati accesoriile in masina de spalat vase?
pisi-pis spune:
Roxana, eu il amenint ca il bag la masina (pe robot), dar pana acum n-am facut-o. Nu de alta, dar noi suntem putini (2 persoane) si folosesc robotul asa des ca nu apuca sa stea nespalat pana umple masina... Oricum, ma gandeam sa spal cu masina numai vasele si cutitele din plastic. Asta pt ca stiu ca nu e recomandata spalarea la masina a cutitelor in general, nu stiu prea bine de ce, am inteles ca se poate intampla sa nu mai taie asa bine. Nu stiu daca are de-a face cu calirea materialului sau daca e aplicat vreun produs care sa le mentina ascutite, cert e ca la nunta am primit o cutie mare cu tacamuri de masa si pe certificatul de garantie scria sa nu spalam cutitele cu masina (lingurile, furculitele se pot spala), iar la spalarea manuala sa le uscam imediat. M-am gindit sa aplic acelasi principiu cutitelor metalice de la robot.
palmyrah2002 spune:
In carticica mea scrie ca verdeteatza sa fie spalata si uscata si apoi pusa in robot.
Zarzavatul pentru iarna, il taiati tot in robot?Ma refer la ardei sau gogosari.
Cristina si Mihnea
roxanaz spune:
da Pisi, si eu ma gindeam la vase, nu neaparat la cutit. si uite ca aia cu nespalatul cutitelor in masina de spalat vase nu o stiam....interesant.
Cristina, zarzavat de iarna eu nu pun, dar cred ca se poate folosi, de ce nu?
pisi-pis spune:
Roxana, eu eu nu zic ca nu se spala la masina si cutitele. Adica nu afirm cu tarie ca nu se pot spala la masina. Eu le protejez numai pe alea care taie foarte bine si pe care nu mai am cum sa le ascut dupa aceea. Dar cutitele de la tacamurile pe care le folosim zilnic le pun la masina. Oricum, habar n-am ce scrie in manualul robotului, l-am citit in diagonala.
Cristina, nici eu nu pun zarzavat pt iarna, dar tai ardei si gogosari pentru tocanita. Eu am o lama rotunda in forma de disc cu 2 fete: pe o fata e razatoare, pe cealalta fata are un singur cutit, dispus pe raza cercului. Tai ardeii si ceapa cu partea asta a discului.
Vai, dar ce multe sfaturi mai dau eu... Roxana, suntem asa dependente...
roxanaz spune:
lasa iubita ca e asa buna dependenta asta...decit sa ne doara spatele de la stat in picioare aplecate peste tocator....yuck! plus ca sunt multe lucruri pe care in mod definit le face cam de 250 de ori mai bine ca mine (doar la inceput mentionam faimoasa framintare de cozonaci...)
Rox
danyce spune:
Salut,
Eu folosesc robotul meu de bucatarie (Philips cuccina) la aproape orice: salate, sfaramat de biscuiti, macinat nuci, maioneza, frisca, creme, aluaturi pentru blat, etc.Masina mea are vreo 4-5 feluri de cutite+o chestie rotunda pentru maioneza si inca o chestiuta pentru frisca, creme, albus spuma sau blat.Mai are si un blender pentru shake, nectar, etc.Chiar acum vreau sa o utilizez pentru ca vreau sa fac varza calita cu gogosari drept garnitura la o fripturica si apoi o tarta cu capsuni pt. desert.
Eu spal componenetele masinii (cu exceptia partii principale care are motorasul si cablul de pus in priza si a partii care face legatura intresuport si restul masinii - aceasta avand o bucatica de metal prin care trece curentul electric; sper ca v-ati dat seama care sunt acestea) in masina de spalat vase si nu am avut absolut nici o problema. Se curata foarte bine, iar cutitele au ramas la fel de ascutite. Ce-i drept, si masina de spalat e una foarte buna (e considerata chiar cea mai buna), marca Miele.
Pupici,
Daniela Veuger si bebe mic din burtic
mihaela_s spune:
E adevarat ca verdeata era uda cand am pus-o in vas ca sa o toc. Probabil de aceea s-a lipit.
Ce am facut mai nou in robot: aluatul pentru clatite, iese rapid si spumos; l-am facut in blender. Si am folosit destul de mult sorcatorul de citrice, pentru suc de portocale sau grapefruit.
Din pacate nu am masina de spalat vase, asa ca manutele mele curata toate componentele robotului, din aceasta cauza m-am si taiat destul de urat cu cutitul cel mare. Dar noi sa fim sanatoase si robotul sa mearga din plin!
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
roxanaz spune:
aoleu Mihaela ai grija mama la minutze....si eu spal de cele mai mulote ori accesoriile de mina, ca nu astept sa se umple o masina....si taie bine de tot cutitul ala!!!!