la ce folositi robotul de bucatarie?
Raspunsuri - Pagina 3
mihaela_s spune:
pisi-pis, ne luam de manutza...., nici eu nu mai tai ceapa cu mana, chiar daca am doar una de taiat!
Legume pentru ciorba inca n-am incercat, m-am obisnuit inainte sa am robotul, sa cumpar pachete cu amestecuri de legume gata taiate (asta din lenea de a curata zarzavat),asa ca subscriu la bigamie.
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Salmida spune:
quote:
Originally posted by geliza
Dar MOULINEX ovatio nu are nimeni? cum framantati cu el?
Eliza
Salutare, gospodine!
Eliza, eu am avut initial Moulinex si la scurt timp a inceput sä meargä preferential, in sensul cä nu se mai invartea la orice legumä (de ex. toca ceapa, dar nu mai rädea morcovii) asa cä l-am schimbat cu un Philips. Acum pot sä vä spun cä e importantä si puterea motorului. Moulinex-ul era de 400W, acesta e de 600W si se cunoaste, plus cä optiunea puls ajutä, intr-adevär. Acum nici eu nu mai toc nimic cu mana, pardon, ardeii da! Iar ca sä nu il späl de 2 ori, cand am cant. mici, pt. ciorbe de ex., toc intai ceapa, scot cutitul si pun placa pt ras rädäcinoasele!
In cartea aparatului scrie cä aparatul se opreste automat la suprasolicitare, asa cä nu ajungeti sä-l vedeti scoatand fum! Ce-i drept, nu am incercat!
Ce am mai fäcut eu cu el: am amestecat, folosind cutitul cu care tai si ceapa, fructe congelate cu friscä si a iesit o cremä f. bunä care ingheatä mult mai repede dacä vreti sä o serviti ca inghetatä, dar e bunä si asa. Afinele ne-au pläcut cel mai mult! Am folosit si smantanä+zahär in loc de frisca preparatä in prealabil (cu mixerul ).
Mä mai gandesc!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
pisi-pis spune:
Nici 1/2 de ceapa! Iar la legumele de ciorbica robotul face adevarate minuni. Asta a fost unul din motivele de baza in achizitia domnului robot. Taie tot ce e leguma, inca n-am intalnit o leguma la care sa nu-l folosesc, ba tai si patrunjel, marar, etc. Si usturoi. Ce sa mai, adevarat barbat!
mihaela_s spune:
Laura_b, din cate oua faci pandispanul? Eu am reteta din 6-8 oua, dar in cartulia robotului scrie ca se pot bate max.4 oua. Tu ai pus mai multe?
pisi-piscum tai patrunjelul si mararul? Cu care dintre cutite? Si ce cantitate tai? Iar usturoi? In cartulie scrie min. o anumita cantitate si pentru frunze si pentru usturoi, dar mi se pare prea mult ca sa pun intr-o mancare.
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Laura B spune:
Mihaela, roboteleul pe care il folosesc este un Braun cu doua vase. Cel mai mare vas, cel pe care pot monta scula de batut oua ( scuze pentru formulare), are capacitatea de 2l. Am facut si din 9 oua fara probleme de capacitate. Reteta de pandispan pe care o stiu eu ca fiind "originala", este insa cu 6.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
pisi-pis spune:
Mihaela, eu fac pandispan din 6 oua. Dar rar, pt ca eu inca nu m-am acomodat cu cuptorul si mi se lasa blatul,ei, asta-i alta mancare de peste...
Patrunjelul il tai cu lama aia care se foloseste si la carne (cutit). Iar usturoiul, ori cu aceeasi lama daca il vreau pasta, ori cu lamele alea gen razatoare, depinde cum il vreau, ori felii, ori ras. Iar intrebarea cu cantitatea minima nu o inteleg, pt ca atunci cand folosesti razatoarea, merge oricum in gol la inceput pana apuca sa zicem sa rada un morcov. Si de unde stie el ca rade un morcov sau toaca patrunjel, doar folosesc aceeasi viteza a motorului (si nici atata inteligenta n-are el sa distinga intre diferitele lame)? Cred ca e mai importanta cantitatea maxima, de ex nu poti pune 2 kg de aluat, ca il framanta greu si se incinge motorul.
Ella spune:
..mai de cînd nu am ami folosit robotul de bucatarie...si aluat nu am încercat niciodata.O sa încerc cu un aluat de pizza.
Ella
roxanaz spune:
Salmida, ai dreptate, a propos de opritul cind e vreo problema asa ne-a facut si al nostru...cind l-am luat ne-am repezit sa facem vreo 2 tone de suc, bineinteles, si nu l-am asezat bine si micul se tot oprea. noi, ca fraierii "bai ce prost e"....cind colo el saracul vibra prea mult si se oprea singur ca sa nu dauneze in vreun fel accesoriilor, asa ca....e chiar super destept.
spor la bucatareli!
Roxi
mihaela_s spune:
pisi-pis, cantitatea minima din cartulie se refera la operatia de taiere a frunzelor si a usturoiului cu cutitul cel mare.
Ieri am taiat in premiera frunze de patrunjel si marar, dar cred ca au fost prea putine ca s-au lipit la un moment dat de peretii laterali ai bolului si cutitul se invartea in gol. Dar erau suficient de marunt taiate. Si tot in premiera am tocat carne, cu acelasi cutit mare care toaca orice, mi se pare foarte util.
Ce mai, mie mi se pare o minune in bucatarie!
Mihaela, Diana si Silvia
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
pisi-pis spune:
Mihaela, ai dreptate, frunzele (mai ales daca sunt ude) se mai lipesc de peretii vasului. Poate doar de asta sa recomande ei o cantitate minima, ca altfel, la cutitul mare sau la razatoare, motorul merge la aceeasi turatie, in gol sau nu. Oricum, din experienta mea frunzele sunt taiate bine chiar si asa. Eu folosesc functa aia pe care fetele vad ca o numesc puls si nu sunt necesare mai mult de cateva secunde pt a taia verdeata.