Aici, in Olanda (3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Bonjour,

Andreea, si eu sunt inca o francofila, in trecut eram si mai si, iar limba franceza a fost intotdeauna preferata mea. Daca nu imi era soarta asa (haha, sa ajung pe aici din cauza lui "konijntje" al meu-a se citi sotul)si as fi putut alege unde sa ma stabilesc, atunci as fi ales Franta. Cu siguranta o sa iau legatura cu tine cand va sosi momentul mult visat (de a pleca la Paris) pt. a obtine detalii mai putin stiute. Merci beaucoup.
M-ati facut curioasa cu Keukenhof si Kinderdijk. Oricum vreau sa programez o intalnire cu cumnata-mea (ea o sa fie mamica de iulie), undeva in mijlocul naturii.Pe mine ma atrag mult plimbarile (inainte ma plimbam cu soacra-mea cate 20-30 de km in fiecare vineri, dar acum nu ma lasa burtica sa parcurg asemenea distante).Asa ca doar prin zona ma plimb acum. Noroc cu lacul cu rate si parcul din spatele casei.
Ce-ar fi sa veniti la mine la un gratarel si un mic in gradina? Asta ca o urmatoare intalnire? Candva, intr-o frumoasa duminica de vara.Astept inca sugestii de la voi. Oricum, nu ma las pana nu apareti si pe aici.
Dana, ce bine iti e cu ajutor!Eu am intotdeauna liste intregi de treburi ce urmeaza a fi facute si nu reusesc nicicum sa ma ocup de ele asa repede cum imi propun. Asa ca lista mi se tot lungeste...
Chiar ca ar fi cazul sa ma ocup de listuta si nu numai (si de agenduta de birou). Asadar, pupici tuturor si sa auzim numai de bine,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

Dragelor, copilul e la plimbare cu Marinela asa ca eu va mai fac o vizita pe ziua de azi.
Danyce, daca esti interesata de Keukenhof nu mai ai mult timp de gandire pentru ca pe 20 mai se inchide parcul pentru vizitatori. Daca vrei sa-ti faci o idee du-te pe acest link http://www.europebyphoto.com/2keukenhofgardens-tour.html -chiar daca nu sunt decat cateva instantanee dintr-un parc care gazduieste cam 6 milioane de flori! Este o destinatie de we foarte placuta, noi am fost dumineca trecuta asa cum am scris si am stat in parc de la 11 pana la 17:30 fara sa ne fi plictisit.
Andreea, am fost si noi la Kinderdijk, este foarte frumos, si mai placut este daca stai in zona sa descoperi locul cu bicicleta, am vizitat si moara deschisa pentru turisti si am fost impresionati de vechimea acestor mori-primele construite prin anii 1600- si cum au fost apoi modernizate folosind pentru extragerea apei din sol "surubul lui Arhimede". Am cam umblat prin toata Olanda numai in sud-est nu am ajuns. Inainte de a avea copilasul aproape in fiecare we mergeam in cate o excursie acum de cand avem copil la casa am rarit-o in sensul ca nu mai mergem aproape deloc.
Si Franta este favorita mea, am calatorit mult prin aceasta tara, la suflet mi-a ramas Bretania, cred ca nu au ramas multe localitati care sa nu le fi vizitat in aceasta parte a Frantei. Am fost si la Paris de doua ori-este orasul meu preferat-pe Valea Loirei, iar in sud am ajuns pana la Tolouse. Imi place Franta poate si pentru faptul ca a fost prima tara pe care am vizitat-o pe vremea cand inca stateam in Ro si pot spune ca totul la aceea vreme mi s-a parut la superlativ.
Mie personal imi place si Olanda, am avut musafiri care s-au plimbat prin multe tari europene dar carora le-a placut Olanda cel mai mult din tot ce-au vizitat, asa ca fetelor nici aici nu-i chiar asa de rau.

Hai va pup si ne mai auzim!
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna,
Nu stiu cu ce as putea incepe mai bine in privinta mea, eu am 23 de ani si sunt foarte fericita aici mie una imi place mult ,acum mai incolo nu stiu.
Pe de alta parte nu as putea avea ca prietena o olandeza dar ca aparenta pentru o vizita scurta nu am probleme. Nici sotul nu are asa "trek" in prietenii.

Pe curand !

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Corect, depinde doar de noi sa descoperim ce are frumos tzara in care traim. Si Olanda are atat de multe locuri frumoase... Si noi mergeam in fiecare weekend cu bicla pe undeva. Uneori se termina mai epic... M-am lasat convinsa sa fac Eindhoven pana aproape de Maastricht la o manastire trapista... sa vizitam si sa degustam bere... Ehehe... si cun ne-am intors... si cum am mers ca un robotzel dezafectat vreo saptamana.:):):) In weekend-ul care a urmat imi aduc aminte ca am mers doar pana la un centru cu papagali la periferia Eindhoven-ului... si m-am plans:):):) si asa. Eu Olandei i-am gasit un singur mare defect... si de nereparat: n-are muntzi.
Altfel e super... hai sa va dau pozele facute de fotografa de fatza la Keukenhof... Sunt multe, da daca avea fata aparat digital pe mana...:):) Si colegi chinezi:):).

Cat despre Frantza:):):) ehhh am eu lyonnais adoptat in familie... si mi-am petrecut saptamana de miere in Alpi. Ce mai... am ramas in suflet cu muntzii aceia. Era o vale putin vizitata fatza de suratele ei (val d'Isere si Chamonix) se numeste valea Maurienne. Aproape nu are turisti si regasesti inca o viatza autentica...

Alina prietenii nu vin prea repede in tarile vestice. Oamenii sunt putzin mai retrasi. Dar in timp vin. Nu multzi, dar vin. Asa ca fii la fel de vesela si fericita, deschis, fara a fi naiva si prietenii vor veni. Intai noi:):):):)
Chiar mey apuc sa va intalnesc si eu? Saptamana viitoare iar o iau la alergat si-n iunie plec, dar asa in sfarsitul lui mai dar nu in intai iunie:):):) poate, poate. Planner-i va fac:):):) cu atatea constrangeri:):):).

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Fetele,

eu va "citesc" mereu cu interes si acum am vazut postat de Dana, (parca) ca doar pina pe 20 mai se mai poate vizita Keukenhof-ul.......Acum, pt ca WE asta se anunta ploios, iar cel viitor avem o onomastica, intrebarea mea este: pe 20 mai se mai poate vizita sau incepind din acea zi e inchis?
Si, cind se reiau perioadele de vizitare.......sa nu-mi ziceti ca la anul:-(((

Pupici

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Helbi,

ar trebui sa mai fie si o sectiune de august-septembrie... sau cel putzin acum ceva vreme era.

No si acum ma duc si eu sa trag un pui de somnic, ca-s o babutza de treizeci de ani prea lucratoare.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Hallo hallo,

Fetelor, ma bucur ca sunteti active, si bun venit printre noi, Alina ! Noi suntem foarte ocupati zilele acestea, Ma a noastra nu e bine deloc, si maine vin parintii mei.... insa nu va uit, mai trag cu ochiul cind am timp, insa nu prea am chef sa scriu mesaje triste.

Ma bucur ca sunteti bine toate,
heel veel liefs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

"Fetele,

eu va "citesc" mereu cu interes si acum am vazut postat de Dana, (parca) ca doar pina pe 20 mai se mai poate vizita Keukenhof-ul.......Acum, pt ca WE asta se anunta ploios, iar cel viitor avem o onomastica, intrebarea mea este: pe 20 mai se mai poate vizita sau incepind din acea zi e inchis?
Si, cind se reiau perioadele de vizitare.......sa nu-mi ziceti ca la anul:-((("

Helbi, din pacate pentru a vedea toate florile care sunt acum in parc trebuie sa astepti pana la anul(asta daca nu mai ai timp pana pe 20 mai sa vizitezi parcul), majoritatea florilor de aici sunt perene. Uite aici programul pentru anul acesta dar si pentru anul viitor:
Openingstijden:

Dit jaar is het park geopend van 25 maart t/m 20 mei 2004, dagelijks van 08:00 - 19:30 uur (kassa's open tot 18:00 uur)

Nationale Bloembollenmarkt 2004: 15 tot en met 17 oktober in het Oranje Nassau Paviljoen.
Gratis parkeren en gratis entree.
15 en 16 oktober geopend van 10.00 tot 18.00 uur
17 oktober geopend van 12.00 tot 18.00 uur

2005
24 maart t/m 16 mei
Eu m-as fi dus we trecut chiar daca ar fi plouat! Vroiam mai ales sa-i ofer musafirei mele o amintire despre Olanda de neuitat!...si am reusit!
Parcul este deschis si pe data de 20 mai.

Iris, imi pare tare rau pentru soacra ta. Sanatate multa ii doresc iar tu sa revii printre noi curand cu vesti bune!

Va pup,Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Buna fetelor,

Alina, bine ai venit printre noi! In cate saptamani de sarcina esti?

Slakje, la modul in care ai postat tu pana acum, pe mine una ma incanta disparitia ta de aici. Alegerea e a ta.

Alina, de ce nu crezi ca ai putea avea prietene olandeze? Eu am o prietena pe care am cunoscut-o in Bucuresti, a fost sefa mea, olandeza, care acum s-a intors in Olanda, si ma inteleg bine cu ea, si o mai am pe vecina mea, care e super de treaba. O sa vezi, in timp, cand vei avea ocazia, ca sunt la fel ca noi, tot fete, dar cu un background diferit.

Ce stiti? Cat tine vremea asta urata? ca pe mine ma deprima.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

merci ancutza...
da ce ti-am facut?

Mergi la inceput