Aici, in Olanda (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

fetelor,

nu am avut de gand sa intervin la modul urat printre voi si imi cer scuze ca v-am stricat topicul dar va spun sincer ca nu a fost intentia mea.
din punctul meu de vedere situatia a stat cam la modul: striga unul ca-i e foame si nimeni nimic, eu ii dau un mar si voi toti incepeti sa strigati ca marul are un vierme.

imi pare rau ca am raspuns la subiectul legat de dictionarul ala, dar nici voi nu trebuia sa incepeti fraze de genul"nu te supara" , "fara suparare", etc.
in general daca vrei sa obtii o reactie negativa, a incepe o fraza cu NU e cel mai usor mod de a obtine asta.

hai sa-l lasam incolo de dictionar, eu una chiar nu am avut motive sa ma supar, voi poate si probabil din cauza ca v-ati intalnit si va cunoasteti in realitate, in orice caz eu una (ma repet) nu sunt o persoana colerica si nu am obiceiul sa starnesc scandaluri.

alina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salut,

Merci, Dana, pentru informatii. Sper sa ajung si eu pe acolo anul asta. Saptamana viitoare vine o prietena la mine si sper sa mergem impreuna.
Sa nu ma intelegeti gresit. Daca am afirmat ca sunt si am fost o francofila, asta nu vrea sa insemne ca nu imi place Olanda. Chiar dimpotriva, imi place foarte mult si vreau sa descopar orice colt pe unde inca nu am umblat. Noi mergem aproape in fiecare we pe undeva.
Cat despre prietenii... Majoritatea prietenelor mele sunt de alte nationalitati, cea mai buna fiind o rusoaica. In schimb, ma inteleg excelent cu barbatii olandezi, mai ales cu prietenii sotului. Unele dintre prietenele/sotiile acestora sunt geloase pe mine din acest motiv. Asta e treaba lor, daca nu le-a invatat mama sa vorbeasca si sa zambeasca.Hai ca n-am vrut sa fiu rea. Intrebati-l pe sotul meu data viitoare ce parere are el, ca olandez, despre olandeze.
Iris, ii doresc insanatosire grabnica soacrei tale si tie si sotului putere. Aparitia parintilor tai o sa te linisteasca, sunt sigura.
Pana data viitoare, pupici,

Daniela Veuger si bebe mic din burtic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Upsss... deci Dana sesiunea de toamna la flori... e slabutza rau. Nu stiam.

Iris...multa sanatate pentru ma:):). Sa vezi ce concurentza placuta o sa fie cu doua mamici pe capul tau.

Ancutza poate nu tine mult vremea gri...Sper si eu... ca azi am sters-o la pranz in oras si m-a pleostit rau de tot. Vreau soareeee:):):) Si cand va veni soarele... o sa vreau racoare. Sunt asa suparata pe zilele de vara la birou. De cativa ani ne-au tot spart departamentul si furau echipamente electronice... calculatoare, scanere... tot, tot ce gaseau. Si la a treie dandana, ne-au pus detector de prezentza, camere video... si ne-au pus nu stiu ce fel de folie transparenta pe geamuri ca sa nu se poata sparge simplu.. si au blocat deschiderea geamurilor la jumatate. E un dezastru cand vine caldura. Avem ventilatoare, dar nu aer conditionat si e asa de rau ca ne si trimit acasa: tropische weer deh... dar treaba tot trebuie facuta si nu ma incanta cu nimic sa-mi trambalez toata desaga acasa.
Dar totusi putin soricel si adieri blandutze de primavara rasfatza sufletul.

Melcusorule... nu fii asa sensibil. Asa sunt antenele de melcusor, sensibile. Daca te-am facut sa te simtzi prost, a fost fara intentzie.
Nu te crede izolata, mey. Nici eu n-am fost la intalnire, ca eram in Frantza.
Dar apropos de intalnire... fetelor... pozeleeee... ??? Unde-s?

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Slakje, draga, nu mi-ai facut nimic. Si nu are rost acum sa-ti explic de ce am atitudinea asta fata de tine, ca nu ai intelege.
Inca ceva, nu are nici o legatura cu intalnirea, multe fete nu au fost.

Danyce, cu olandezele, eu zic ca depinde de zona si de mediul in care traiesc.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

ancutza draga in general tu nu poti sa ai o atitudine fatza de mine pt ca nu ma cunosti ca persoana.poti sa ai o reactie vizavi de ce-ti imaginezi tu ca as putea eu sa fiu.

AC pari o fata foarte desteapta, imi placi.nu m-am suparat "mey"ce saracia de cate ori sa ma repet .pozele sunt foaaaarte faine.
excelente.imi pare rau ca nu pot pune si eu niste poze acum, poate mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Salut,
Se pare ca aici este un adevarat grup cu o istorie in care este greu de delimitat cine?ce?si cum?
Am citit tot insa mi-a venit greu sa inteleg sentimentele poate fiintca sunt prea multe cu timpul am sa le deosebesc.As vrea sa stiu despre sotii vostri sunt olandezi? daca da care ar fi avantajele voastre ?
Sper sa nu fiu prea indiscreta.Pe curand!

alina

Mergi la inceput

Draga Alina,

de fapt grupuletzul de discutzie e de data recenta. Pana atunci ne-am tot incrucisat la subiectele diverse ale forumului.

Sunut multe fete cu sotzi olandezi, altele cu sotzi romani sau de alte nationalitatzi (eu:):). Unele am venit cu bursa sau job, prin casatorie. De toate pentru totzi. In orice clasa ai pica fii sigura ca nu esti singura. In plus desi unele discutzii ne-am mai divizat, nu cred ca simpatiile sau antipatiile s-au format pe criterii de tipul sotz, ocupatzie.

Eu am venit aici singurica cu burse mai scurte initzial si apoi la doctorat si apoi am ramas la universitate cercetator si mi-am gasit 'otzul si m-a vrajit pana ne-am casatorit prin 2001. Si acum plec in State de tot, ca anul trecut am tot facut naveta State- .nl.
Am o fetitza de noua luni si putzin mai mult de jumatate:)::).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

hallo!
Bun venit Alina!
Eu am venit aici la prietenul meu care e olandez .Avantaje?.....Pai in 3 ani imi iau cetatenia pentru ca locuim impreuna.Eu personal vad destule avantaje in a avea un prieten/sot olandez .Ma poate ajuta sa invat limba , imi poate explica multe lucruri din punctul de vedere al unui olandez.
Cel mai important e sa va iubiti si sa formati o echipa , nu conteaza nationalitatea.
Fetelor , vreau sa va intreb in cat timp ati invatat voi limba olandeza si cum?
Am citit eu cam ce ati spus voi referitor la asta pana acum dar as vrea mai multe detalii daca se poate .
Bedankt en doei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Salut,
Intrebarea mea a fost din curiozitate fiindca nu cunosc romance pe aici.
Sa-ti traiasca fetita Andreea, apropo ce limba vei vorbi cu ea.Dupa cum stiti sunt insarcinata si imi fac tot felul de ganduri ca de ex. ce limba voi vorbi cu bb. oare n-o sa-l zapacim?
Acum am niste ameteli ma duc sa ma intind!

alina

Mergi la inceput

Alina,
stai cuminte si dormi:):) Ca dupa ce apare bebe s-a terminat cu rafatzurile :):)
Dar baietul tau ce-i?):) Bagam si noi nasosul cel curios.

Legat de limba noi am consultat o psiholoaga si ne-a zis ca un copil leaga o limba de un om, de un loc si reperele o data date trebuie sa ramana asa. Deci eu vorbesc cu fetitza doar in romana, sotzul doar in franceza. Va vorbi mai tarziu, dar va fi bilingva. Daca ramaneam aici la cresa ar fi vorbit olandeza. Aveam o fetitza pe aici trilingva. Dictionar ambulant la trei anisori. Dar da si nu le zicea doar in olandeza.

Noi deja cu primul cuvant "pa-pa" ne-am contrazis:):) Tati s-a laudat ca-i el. Eu am zis ca-i un copil pragmatic: cere intai de mancare.

Voi fetelor cum procedatzi?

Mergi la inceput