La France (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Fetelor, ma grabesc cu uratul, ca noi plecam in seara asta, si n-o sa am net. Va pup pe toate si va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!
Oana, iti doresc sa-ti rezolvi problemele cit mai repede si cit mai bine!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

si eu si eu cu uratul...

va doresc ca sarbatoarea sfanta sa va aduca multa fericire si liniste sufleteasca si tot ceea ce va doriti voi !
Paste fericit!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by delphin

Bey, chatonel, si eu voi face, dar masina ai meschera are sa-l framante.Na' ca m-am cuconit!

punem pariu ca ai mei vor iesi mai buni?? :)) Face matusa cu nuca, si cu stafide.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by debby

Prieteni francezi nu am si nu stiu de ce dar tare superficiali ii gasesc pe oamenii astia . Mai naspa e sa vb cu ei ca eu cu franceza mea ma descurc dar e normal ca mai fac si greseli , iar ei , superiorii , dau lectii . Ei da stai putin , hai sa vedem cati dintre ei stiu sa vorbeasca macar o a doua limba , ca sa nu mai vorbit de 4-5 . Asta e , eu ma descurc mai bine cu italienii si mi-e tare peste mana cand sunt si francezi printre noi !

chatonel ce-ai spune de o opera de binefacere sa trimiti si la mine o felie
Eu iara nu simt sarbatorile , of ce bine ar fi sa ma teleportez acasa macar pt pranzul de duminica

debby, poate ca fracezii care te corecteaza cind vorbesti vor doar sa te ajute sa inveti sa vorbesti corect, la asta nu te-ai gindit?
Nu e frumos sa birfesti .... mai superficiali sintem noi, ro, cind deschidem gura si criticam inainte de a cunoaste cu adevarat despre ce vorbim, nu crezi?

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Cu cozonacul, e simplu: cine vrea sa guste, sa vina aici, la T-lse, dupa Pasti, va invit pe toate la un ceai si o felie de cozonac.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

[quote]Originally posted by chatonel

Cu cozonacul, e simplu: cine vrea sa guste, sa vina aici, la T-lse, dupa Pasti, va invit pe toate la un ceai si o felie de cozonac.]

Dupa Pasti ? Cind s-a invechit ?
Te mai miri ca francezii ne trateaza ca pe lumea a treia daca pina si tu ne propui sa te debarasam de resturi ?

Iti urez un Paste fericit, la fel si celorlalte !
E o sansa ca traiesti la Toulouse, mie cel putin imi place foarte mult orasul ! Cind am venit in Franta a fost orasul pe care imi doream cel mai mult sa il vizitez pentru ca in anul 1 de facultate proful de la italiana ne-a vorbit de " la ville rose" si nu stiu de ce m-a marcat.Iar cind am fost in Toulouse m-am simtit atit de bine !

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns debby spune:

quote:
Originally posted by chatonel

quote:
Originally posted by debby

Prieteni francezi nu am si nu stiu de ce dar tare superficiali ii gasesc pe oamenii astia . Mai naspa e sa vb cu ei ca eu cu franceza mea ma descurc dar e normal ca mai fac si greseli , iar ei , superiorii , dau lectii . Ei da stai putin , hai sa vedem cati dintre ei stiu sa vorbeasca macar o a doua limba , ca sa nu mai vorbit de 4-5 . Asta e , eu ma descurc mai bine cu italienii si mi-e tare peste mana cand sunt si francezi printre noi !

chatonel ce-ai spune de o opera de binefacere sa trimiti si la mine o felie
Eu iara nu simt sarbatorile , of ce bine ar fi sa ma teleportez acasa macar pt pranzul de duminica

debby, poate ca fracezii care te corecteaza cind vorbesti vor doar sa te ajute sa inveti sa vorbesti corect, la asta nu te-ai gindit?
Nu e frumos sa birfesti .... mai superficiali sintem noi, ro, cind deschidem gura si criticam inainte de a cunoaste cu adevarat despre ce vorbim, nu crezi?

Toulouse, la ville rose

Chatonel , pentru cei care m-au corectat ca sa invat corect am cea mai mare stima . Nu judec pe nimeni si am generalizat . Poate si faptul ca stau mai mult printre italieni a face sa-i vad altfel . Acum , ca sa ma fac inteleasa , stiu ca nu sunt toti la fel dar uite de ex eu stau in Monaco , patria superficialitatii . Boy-ul meu are vecini usa-n usa de 12 ani (francezi ) care nu stiu nici macar sa salute . Aici sa spunem ca e mai mult spuma societatii si nu prea gasesti oameni simpli .
In rest uite , am lucrat ca ospatar vara trecuta si vai de steaua mea la mesele cu baietei francezi ca le-as fi dat numai cu tava-n cap chiar daca scumpi meu m-a invatat ceva .... e chiar haios . Uite cand unu-ti spune ca esti o c_à tu sa-i raspunzi ca tu esti c_a iar pentru el doamna c_a
Ei bine ca nu merge cu toata lumea .Era doar ca sa mai ies din dramatizare . Aici pe Coasta de Azur apoi , stiti fenomenul "fetele din est " si toate suntem hop , bagate-n aceeasi oala !
Sunt si cei de treaba , sunt ok , dar eu nu am facut altceva decat sa va impartasesc experienta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Hai, mai Debby, nu mai dramatiza ! Si mai ales nu generaliza!
Eu cred ca n-ai intalnit persoanele potrivite, care sa se poarte cum trebuie! Nu trebuie sa generalizezi, pentru ca, slava Domnului, nu toti francezii sunt ca cei pe care-i descrii tu ! Iar eu cred ca nici aici pe Coasta, nici nicaieri in Franta nu suntem toate bagate in aceeasi oala cu « fetele din est », totul e o chestie de comportament, de perceptie, de multe la un loc… Dar francezii n-au nimic cu noi, stai linistita ! Altfel ne-am fi luat toate de mult lumea-n cap!!!
Iar sfatul pe care ti l-a dat prietenul tau…. poate nu era cel mai potrivit ? (sau n-am inteles eu bine…)
Cu bine !

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Multumesc de invitatie, chatonel, dar eu o sa (incerc sa) fac cozonacul propriu si personal.... "tare ca piatra, iute ca sageata..."
Sau poate mi-o mai trece din elan pana maine dimineata, cand e programata "facerea", caz in care venim la tine Toulouse... da' sa stii ca noi suntem 5!
@ +

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetele, Paste fericit si numai bine, sanatate si bucate multe pe mese!
o sa-ncerc sa fac si io cate ceva, sa vad ce-mi iese (si fara esenta de rom :)) - si va spun!

pupici!!

Mergi la inceput