La France (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns debby spune:

Prieteni francezi nu am si nu stiu de ce dar tare superficiali ii gasesc pe oamenii astia . Mai naspa e sa vb cu ei ca eu cu franceza mea ma descurc dar e normal ca mai fac si greseli , iar ei , superiorii , dau lectii . Ei da stai putin , hai sa vedem cati dintre ei stiu sa vorbeasca macar o a doua limba , ca sa nu mai vorbit de 4-5 . Asta e , eu ma descurc mai bine cu italienii si mi-e tare peste mana cand sunt si francezi printre noi !

chatonel ce-ai spune de o opera de binefacere sa trimiti si la mine o felie
Eu iara nu simt sarbatorile , of ce bine ar fi sa ma teleportez acasa macar pt pranzul de duminica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Bey, chatonel, si eu voi face, dar masina ai meschera are sa-l framante.Na' ca m-am cuconit!

Mergi la inceput

Cine e de pe Coasta de Azur ? Oare nu ar fi frumos sa ne intalnim si noi la o cafeluta si o zi de barfa , ce ziceti ?
Scuze ca ma refer la Coasta de Azur dar avand in vedere faptul ca eu aici loc ....
Paste fericit la toata lumea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetelor, cum se cheama aici esenta de rom, ca io n-o gasesc? Nu-mi vine sa cred, am gasit-o in Dk si habar n-aveam limba, si aici nu, desi am tot cautat, cre' ca nu vad bine, numai vanilie vad.
multam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Nu cred ca exista efectiv esenta de rom cum se gaseste la noi ,eu am luat pur si simplu o sticla mare de 1/2 l de RUM NEGRITA (scrie pe eticheta pentru gateaux)s-au asa ceva ,nu ma mai duc acum in debara sa ma uit ,a fost singurul lucru pe care l-am gasit si care semana cit de cit cu esenta de rom de la noi!

Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Nu se numeste "esenta de rom",Piatra pt. ca nu este! Tot asa ca si Aurelia am facut si eu, iar cand am fost in Germania acum doi ani, mi-am cam facut plinul la esente si prafuri pt. prajituri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Debby, daca scotocesti putin, ne gasesti! Ca sa recapitulez, pe Coasta pana acum suntem 5, incep cu mine, apoi Oana, apoi Alina, adica "bb_alinus", apoi Mihaela, adica "samsara7". Apoi tu. Noi "cele mai vechi" ne cunoastem intre noi (cate 2, sau cate 3, ca toate 4 nu ne-am intalnit inca). Iar eu imi pun mari sperante in vremea buna, ca ne va scoate in curand la plaja. Deh! Visul meu, sa vin cu sandwichul in cosulet si sa-l mananc pe plaja...

Deci nu exista esenta de rom... Iar eu de cate ori am cautat am crezut ca sunt doar ghinionista...

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

De tine si de Oana stiam ...off sa speram ca si pentru ea va fi ok si nu ne va parasi . Momentan eu nu am permis dar vinerea sau sambata m-ar putea aduce prietenul meu la Cannes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Acum am venit de la asociatia Coviam. Sfatul lor a fost sa nu facem cerere la prefectura, ca nu ne dau. Dar, putem face, ca pana ne trimit refuzul, sa avem aceasta "demande", si cand ne opreste politia, suntem in regula, pe cand asa...Dupa care, au zis, cand facem 5 ani, avem sanse sa ne dea, apoi si cu copilul, si cu toate dovezile ca am cotizat multi bani in Franta. Momentan, joia viitoare mergem cu toate chitantele, amenzile....Si facem dosarul, iar ei il trimit in numele nostru. De asta se ocupa ei. Sa speram ca vom trai pana joia viitoare, ca am inceput sa ne fie frica de ziua de maine...Dar a zis ca foarte bine ca facem copil, caci, ne va ajuta asta la dosar. Interesul nostru acum este sa treaca cat mai mult timp pana ne trimit refuzul...Ca a zis doamna de acolo ca sunt cazuri care asteapta de foarte mult timp. Mai ales ca vom avea multi bani in chitante care sa le bage ei pe gat, va face sa treaca timpul de decizie mai greu. Noi asta speram, ca stim ca acte nu ne dau, dar macar sa mergem linistiti pe strada o perioada. Va pup si chiar ma gandeam ca poate ne intalnim la o cafeluta, fetelor, la Cannes! Dar nu we asta, ca este Pastele, saptamana viitoare, ce ziceti? Eu sunt de acord, ca intotdeauna!
MERCI, Sibylle! Apropos, mai fussesem acum doi ani la COVIAM, dar cum eram de putin timp in Franta, nu ne-au prea dat sperante. Dar nu am stiut ca asa se numeste. Deci, iti multumesc din inima!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Oana, ce spui tu aici, eu o iau ca pe o veste buna. Iti spuneam acum cateva zile ca tot raul o sa fie spre bine, sa speram ca incetul cu incetul problema se va rezolva. Bineinteles ca nu dintr-o data si nu acum, ci in timp! Astept sa vorbim mai pe larg la o cafea. Ramane sa ne punem de acord. Pe mine luati-ma in calcul, dar doar dimineata dupa cum stiti!
O zi buna tuturor!

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput