La France (6)
Raspunsuri - Pagina 7
Aurelia spune:
Hai ma pietricica ca iese si fara esenta bineinteles ,pune tu tot restul ,coaja de lamie ,zahar vanilat si tot tacimul sa vezic a iese !!!!Uite eu abia astept sa-l scot din cuptor mai am un sfert de ora si miroase .....in toata casa ,asa frumos ,parca chiar ma simt acasa la mama ! am inrosit si 7 oua cu carioca caci voseaua n-a ajus la mine inca ,am cuparat si o bucata mica de miel ,cam scumpa dar i-mi fac pofta si uite asa mi-a mai trecut si mie supararea ca sotul meu lucreaza si chiar daca era acasa doar oul de ciocolata il interesa!Paste fericit la toate si multa sanatate va doresc
Aura&Luca,2 ani si 2 luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538
chatonel spune:
quote:
Originally posted by mihiasiro
[quote]Originally posted by chatonel
Cu cozonacul, e simplu: cine vrea sa guste, sa vina aici, la T-lse, dupa Pasti, va invit pe toate la un ceai si o felie de cozonac.]
Dupa Pasti ? Cind s-a invechit ?
Te mai miri ca francezii ne trateaza ca pe lumea a treia daca pina si tu ne propui sa te debarasam de resturi ?
te invit la socrii atunci- ca aici-s de Pasti. Hmmmm, te mai miri ca ne trateaza asa daca toata lumea se autoinvita?
Toulouse, la ville rose
debby spune:
lu.more nu dramatizez , dar ceea ce mi se pare straniu e ca voi nu v-ati confruntat cu problemele astea . Repet , eu nu am spus ca toti , dar cel putin 60% aici asa sunt si daca discuti cu unul care e mai de treaba iti da pana si el dreptate si .... e compatriot .
In fine , eu sper atunci sa nu-i intalniti niociodata pe cei superficiali si sa traiti asa linistite mai departe !
Sunt multi care vin din Paris la munca aici si si intre ei spun ca zona asta e plina de persoane superficiale , ei nu sunt oare tot compatrioti ?
Chatonel eu nu barfesc pe nimeni si nici superficiala nu sunt dat fiind faptul ca stiu bine si traiesc ceea ce vorbesc .
Corina spune:
Aura ,merci pentru ideea cu carioca!Daca nici mîine nu ajunge pachetul de la mama cu vopseaua de oua( l-a trimis acum doua saptamini),am sa fac si eu ca tine!!!
Cozonacul,pasca si drobul tot mîine le fac,sper sa iasa ,ca nu am mai facut pina acum!
Apropo de francezii de aici, eu nu am avut niciodata vreo reflectie pentru faptul ca sint romanca.Am prieteni francezi,ne vizitam si iesim impreuna,ne ajutam intre noi ( mi-au tinut-o pe Anna o noapte, cind am fost invitati undeva,fara sa imi ia un ban!!).
Iar acolo unde lucrez,toata lumea ma intreaba despre Romania,vor sa stie ce traditii avem,ce obiceiuri! Iar cind am spus ca am bac-ul si am lucrat in Romania ca secretara directorului la CFR,m-au intrebat ce caut acolo!!Locul meu e intr-un birou!!!
Nu contest faptul ca la inceput ,dupa ce ne-am casatorit,sotul meu a avut citeva reflectii la munca,de la colegi ,pentru faptul ca sint romanca,dar dupa ce m-au vazut odata nu au mai fost probleme.
Va urez un Paste fericit ,asa ca in Romania!!!
Corina si Anna nazdravana!!
dama spune:
Piatra lunii si delphin, imi pare rau ca vin asa tarziu cu detaliile despre biserica ortodoxa romaneasca. Mentionez ca este vorba de o parohie romaneasca care vrea sa se infiinteze la Toulouse, si deci nu despre vechea biserica ortodoxa rusa, greaca, romana, etc la care slujbele se tin in franceza. Este insa pacat ca se incearca aceasta infiintare a parohiei romanesti, desi cei mai multi din romanii care locuiesc in Toulouse (de mai multi ani chiar) o prefera pe cea in franceza fiind in majoritate casatoriti cu parte franceza (cu toate astea am vazut chiar francezi autentici, fara sange romanesc care vin la biserica asta noua). Deci slujbele se tin intr-o biserica catolica de pe rue (Eglise ND de l’Assomption). Pt ca nu am nr de telefon al preotului, va spun cum se ajunge acolo. Din Av. des Minimes treceti in Av. des Etats-Unis si a 3-a straduta pe stanga (daca veniti dinspre centru) este rue Larade. Veti vedea ca ea se infunda si acolo veti gasi biserica. Usa care da in biserica este una laterala, foarte apropiata de cea care vi se va parea principala.
Maine noapte la ora 11 incepe slujba de Inviere, daca sunteti interesate. Eu voi fi acolo, oricum.
Va doresc un Paste Fericit la toate si sa va reuseasca toate pregatirile ca acasa.
In ceea ce priveste o intalnire dupa Paste, as fii si eu partanta.
Va pupic
Anca
Samsara7 spune:
Fetelor dragelor, vreau si eu sa va urez Paste fericit si tot ce va doreste inima!
Eu una nu am vopsele de oua, asa ca voi face ca anul trecut (cand am uitat pachetelele in Romania) si voi vopsi...cu acrylic. Culorile sunt f frumoase, dar cum trebuie sa le "framant" putin in mana, raman cateva dâre si nu ies chiar perfecte! Nu stiu unde as putea gasii in zona un magazin de unde sa procur asa ceva (cel putin pt viitor)! Anii trecuti mi-a adus o prietena din Italia oua gata vopsite, din comert, erau atat de frumoase ca nu pareau adevarate! Dar din pacate nu e traditia in zona italiana care e aproape de noi, dincolo de Monaco....In rest, cred ca voi avea parte de sarbatori cam tristunetze, imi lipseste atmosfera romaneasca si ma gandesc cu nostalgie la forfota care domneste acum in tara! Si precum vad, si pe la voi pe acasa...
Pt esenta de rom, cred ca imi amintesc ca mama a cumparat de aici intr-o vreme! De la raionul cu dulciuri pt copii, acolo unde gasiti pungute cu batoane de vanilie, pliculete de zahar vanilat, etc! Oricum puteti folosi cred si rhum (cum se numeste aici), ca doar e facut din trestie de zahar macerata, imbibata de apa si partial evaporata(55° totusi)
Fac o adaugare la subiectul despre prietenii cu francezii. Sunt de acord ca exista o limita in prieteniile cu ei, ca in general nu prea au cultul prieteniei, sau poate ca nu cunosc cu adevarat in societatea aceasta ce inseamna prietenia adevarata, aceea pe care noi romanii o cunoastem. Dar li se pot da lectii in privinta aceasta, depinde de rabdarea pe care o avem si daca merita! Experienta mi-a demonstrat ca e adevarat proverbul cu vinul care devine bun cand se invecheste, asa e si cu prietenia pe aici. Desi uneori poti sa astepti mult si bine, ca tot otet ajungi sa gusti....Ar fi multe de spus in aceasta privinta, din cate stiu eu oamenii sunt diferiti aici - si e si in functie de regiune! Exista mai multa caldura si ospitalitate in "la France profonde", exista mai multa superficialitate pe Coasta de Azur si chiar o oarecare rezerva. Dar cred ca cel mai sigur mod de a ne face prieteni este sa ne daruim un pic, fara sa tinem cont de tot ce auzim, de propriile noastre experiente amare; sa nu bagam in oala pe tot omul, caci peste tot exista binele si raul. Ne impiedicam poate uneori de cioturi uscate, dar daca avem curajul sa privim in sus, poate ca vom da si peste ramura inflorita. Mama Natura pastreaza echilibrul in toate, absolut in toate, de ce nu si cand e vorba de suflet.
Asadar nu uitati sa credeti in oameni!
Mihaela
delphin spune:
Paste Fericit, fetele!
Am scos si eu nasul putin din bucatarie si ce-mi vad ochii?! Va puserati pe scris, dragelor. Numai eu am tras chiulul ieri! Da' am fost harnicuta ! Ptiu! Sa nu ma deochi singura! Am facut "drob" de ciuperci, a iesit super bun, am luat reteta de aici de pe forum, salata de vinete, rosii umplute cu crema de branza ( fiindca venii vorba de branza, super branza pe care mi-ai adus-o, chatonel!), pasca,am vopsit oua cu vopsea din Ro( nu prea tine vopseaua pe oale astea rosiatice de aici), sarmalute in foi de varza creata si acum coc cozonaci framantati in masina de facut paine. Mai, ce ma mai laud!
Al meu sotior m-a intrebat daca sunt bine, nu cumva sunt bolnava, nu m-a mai vazut de mult timp gatind asa cu spor.
Pachetul din Ro, nu stiu cum l-a trimis mama, a spus ca a platit cam mult pt. expediere, dar a ajuns in 7 zile. L-a trimis intr-o joi, iar miercurea urmatoare aveam pachetul.
Motivul pt. care fac eu asa multe pregateli, este vecinuta mea. Super femeie!E adevarat ca la origine este italianca, este o femeie cu o inima ATATTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!! de mare. Vreau sa-i dezvalui traditile noastre Pascale. A fost super incantata sa vopseasca oua rosii azi cu frunza de patrunjel si in ciorap. Ce daca nu au prea iesit! Toata saptamana ma intreba cand vopsim oule, mai nerabdatoare ea decat copii; e o dulce! Cum ca, prietenii in Franta, mai rarut, dar totusi gasesti.
Pupici fetele!
Hei, chatonel, noi venim si daca este cozonacul vechi!
debby spune:
Samsara 7 forte frumos raspunsul tau in privinta prieteniei cu francezii . Normal , depinde de la caz la caz si stiu ( mai mult din auzite ) ca dans la France profonde lumea e altfel . Adevarul e ca diferenta e simtitoare , si doar pentru cateva zile petrecute la Carcassone senzatia e alta . Multa caldura si amabilitate fara sa priveasca numai buzunarele .
debby spune:
Fetelor , va rog nu ma judecati gresit dar eu am ajuns singurica pe meleagurile astea si toti ca niste lupi pe mine , nu stiau cum sa faca sa-mi dea buline negre si sa ma expedieze din bratele prietenului meu direct la origini . Poate credeti ca am exagerat , dar nu am facut altceva decat sa va spun ceea ce simt , oriunde ma duceam eram judecata si in perioada aceea sa spunem doar ca nu aveam incredere in mine deloc asa ca nu faceau altceva decat sa ma bage mai tare in groapa . Stiu ca padure fara uscaturi nu exista si ma bucur mult pt voi ca in mare parte ii aveti alaturi . Nu ma plang , si eu am acum multi prieteni dragi aproape si chiar fara tipare ( ne sunam si ne cautam cand avem nevoie ) .
Un paste fericit la fiecare , eu nu am incondeiat nici oua , nici nimic Ramane sa o fac la anu' Poate doar o frumosa cina de duminica ... traditii : italiene .
blue77 spune:
am vazut vopsea de oua la magazinul "Nature et decouverte" la Defense-Paris dar ma gandesc ca daca aveti unul pe langa voi , fetele care nu sunteti din Ile de France si nu aveti inca vopsea puteti incerca.
In ceea ce priveste prietenii francezi...him doar cunostinte spunea cineva si bine spunea prietenie ca cea legata in tinerete nu mai gasim.
Debby stai linistita , toti am trecut prin clipe grele si probabil vom mai trece , iar oameni cum descrii tu sunt peste tot depinde gramajul doar...te cred ca ti-a fost greu si te inteleg...spera doar a va fi mai bine.E greu singura printre straini nu stiu ce m-as fi facut fara sot...zau.