mamici din Iasi (2)
Raspunsuri - Pagina 13
palmyrah2002 spune:
Fiindca veni vorba de intilneala,hai sa vedem ce optiuni avem:
Daca e cald,Gradina Botanica,Parcul Copou sau Expo,daca e frig sau ploua,evident MALL-Kids Land.
Acu sa vedem cam ce ore v-ar conveni:10 dimineata sau 17,30 dupa amiaza.
Mai asteptam propuneri pentru a stabili exact ora si locul.
1 MAI 2004 IASI :
INTILNEALA MAMICI,BURTICI,VIITOARE BURTICI,TATICI,BUNICI,COPII,NEPOTI,ETC
Va asteptam cu drag !
Cristina si Mihnea
palmyrah2002 spune:
Cristina, e super tava !!!Milioane de pupici !
Daca reusesc dupa amiaza,o pun la "treaba" sa faca niste muffin cu portocale.
Hirtia pergament pe care o am ,mai trebuie unsa,sau pun compozitia direct pe ea?
Cristina si Mihnea
tinatache spune:
quote:
Originally posted by palmyrah2002
Cristina, e super tava !!!Milioane de pupici !
Daca reusesc dupa amiaza,o pun la "treaba" sa faca niste muffin cu portocale.
Hirtia pergament pe care o am ,mai trebuie unsa,sau pun compozitia direct pe ea?
Cristina si Mihnea
derect! ma mai pasuiesti un pic ce retetele din carte? promit sa-mi dau silinta cat de curand...
Cristina
Elena I. spune:
Irina, sa-ti traiasca Alexutul cu ochisori mari, sanatos si voios!
Raluca ., abia asteptam sa ne revedem in iunie (sau iulie?), poate vii cu ceva vesti noi si bune .
Cristina (tinatache) si Carmen, pediatra mi-a recomandat sa-i dau sucuri de fructe inca de cind Erica avea o luna jumate.Am inceput cu mar, am continuat cu morcov (care i-a placut mai mult), nu i-am dat zilnic, numai cind a avut ea chef. Portocala am vrut sa-i dau luni ca s-o protejeze de raceala, sa n-o ia de la mine. Dar a protestat dupa prima jumate de lingurita. Soacra-mea, care era la mine, a mai insistat si astfel s-a declansat scandalul de care va povesteam (are copilul personalitate ). In orice caz, gigilicea de fetita nu prea accepta sa pape altceva decit laptic de la sin. Nici ceai nu bea. Probabil ca stie ea mai bine ce-i trebuie si ce nu. Cit despre Ca, si pediatra mea afirma ca se fixeaza mult mai bine Ca lactic decit cel gluconic. Insa deocamdata nu mi-a recomandat, a zis ca nu e nevoie daca alaptez.
Tare mult mi-ar placea sa fie vreme buna de 1 mai si sa mergem in Gradina Botanica! Nici nu stiu de cind n-am mai fost pe-acolo.
Multumim de aprecieri!
O zi frumoasa in continuare!
http://community.webshots.com/album/135307369BLgbyb
Elena si Erica (6.februarie)
palmyrah2002 spune:
Saru mana Cristina !
Pina am sa devin experta in astea pe care le am deja(cele de la tine si de la Iris)mai dureaza,asa ca nu-i graba cu retetele din carte !!
Abia astept sa fac ..si sa le maninc,evident!
Cristina si Mihnea
tinatache spune:
elena, la ce pediatru mergi de are conceptii de pe vremea bunicii?? vrei una buna la care am fost eu cand eram in Iasi si care merge acum la nepotelul nostru sanatos si grasun? serios iti spun, asa ceva nu se face! Ai mare grija ca acuma pui bazele sanatatii copilului tau. Cand am venit aici am fost sfatuita sa fac exact cum stiam de la dr. mea din Iasi, aveam chiar o lista cu indicatii pe alimentatie pana face andra 1 an si am confruntat-o cu noua situatie. Am incredere in sistemul de aici, nemtii au copii zdraveni si sanatosi.
Gata, nu vreau sa te sperii, vreau doar sa stii ca exista si alte pareri.
Pupici la micuta!
Cristina
l_carmen2003 spune:
HELP.
Copilul meu a facut diaree. E prima data si in afara de ceai de menta si de laptic cu orez si de morcovi pasati nu stiu ce sa-i dau.
Deci HELP. Dr. nu e de gasit azi si pana maine nu stiu ce sa fac.
Raman de plancton sa-mi spuneti.
quote:
Originally posted by Elena I.
(tinatache) si Carmen[/b][/green], pediatra mi-a recomandat sa-i dau sucuri de fructe inca de cind Erica avea o luna jumate.
Ideea e ca de la 1,5 luni sau de la 2 luni trebuie sa ii dai sucuri de fructe. Unii pediatri recomanda sa le dai fierte, altii crude...
Insa mai toti pediatri iti vor spune - aia cu experienta sau carora le si pasa de copii - despre portocala ca nu e prea recomandata. Alex nici acum la 8 luni nu o accepta. Dar bea cu placere suc de grapfruit si de mere si de morcovi si mai ales adora lamiile.
Mie dr. Burlea mi-a spus sa nu uit ca indiferent ca il alaptez sau nu trebuie sa ii dau calciu in fiecare luna - ca in popor in lunile care au litera "r", adica alea mai putin insorite.
Tu faci cum crezi, dar decat sa il doara pe copil burtica, mai bine renunta la portocale o perioada. Si nu insista sa ii dai ceva ce nu ii place ca va dezvolta repulsie pentru alimnetul respectiv si chiar nu i-l vei mai da.
In legatura cu apa, ceaiul etc si alaptatul... Dr. Iordache, la care am ajuns in cele din urma si la care deocamdata m-am stabilit, caci am migrat de la unul la altul un timp, spunea ca un copil are nevoie si de apa - de fapt ceai ca cat e de mica Erica, ii vei da ceai nu apa. E o moda cu "laptele matern tine si de apa si foame", si bietul copil uneori sufera.
Si mai spunea dr. Burlea, inainte de am strica cu totul la matze cu el ca mama are intuitia necesara sa isi creasca copilul...
Eu i-am dat lui Alex si ceai si lapte si suc de fructe, si o sa-l vedeti ce mare e acum!
Puiul tau daca va vrea sa bea, va bea, daca nu, nu.
palmyrah2002 spune:
Carmen,cred ca e tirziu acum,dar incearca cu SMECTA,debridat,ceaiuri multe,banana si eventual daca diareea persista si astazi, suna-l pe dr.
Eu lui Mihnea i-am dat ercefuryl(antibiotic),dar avea 1 an si 10 luni.
Multa sanatate lui Alex.Cristina si Mihnea.
palmyrah2002 spune:
YESSS !Am facut muffins!!!
Am facut muffins cu portocale care mi-au iesit bestial si reteta de muffins cu cirese,dar am inlocuit ciresele cu bucatele de ciocolata alba si cu cacao si nuci taiate bucati .Astea le-am lasat prea mult in cuptor,pentru ca musiu Mihnea ma fugarea prin casa sa ma gidile la picioare si au iesit cam tarisoare,dar nu ma las,astazi incerc alta reteta de muffins!!
Cristina si Mihnea
l_carmen2003 spune:
Multumesc Criss,
I-am dat aseara lui Pui smecta si vad ca si-a mai revenit, dar probabil la urmatorul semn de dinti o vom lua de la capat.
Asta e deocamdata.
quote:
Originally posted by palmyrah2002
YESSS !Am facut muffins!!!
da-ne reteta si noua.