mamici din Iasi (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Carmen ,cum de a facut puiutul diaree?
Mie doctorita (la o faza asemenatoare ) mi-a recomandat o jumatate de plic de smecta si daca nu-i trece este un lapte praf special.Trebuie sistat lapticul care-l bea acum si inlocuit cu cel special.Nu-mi amintesc cu se numea,ma mai gandesc.Multa sanatate la pitic..

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Acum am vazut ca e de la dinti...
La mai multi dintisori...!

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Am mai scris odata mesajul si s-a pierduuuut!Mai incerc odata!
Fetelor putem salva cumva mesajele inainte de a le trimite?

Fac copy-paste dupa retele fetelor de pe forumul "La bucatarie"
tinatache
Muffins cu cirese:
250 g faina
1 lg.mare praf copt
1/2 lingurita sare
30 gr zahar
200 ml lapte
1 ou
1 lg. mare aroma migdale
50 ml ulei
100 gr cirese din compot (scurse bine)
30 gr nuci/alune taiate maruntel (sau praf, prin masina)

glazura (optional)
100 gr zahar pudra
1-2 lg. mari zeama de compot

1. faina, praful de copt, sarea si zaharul se amesteca bine intr-un castron. In alt castron se amesteca bine cu mixerul laptele, oul, aroma migdale si uleiul. Amestecul lichid se toarna incet peste celalalt praf si se amesteca mai departe f bine cu mixerul.

2. se pun ciresele scurse bine si alunele/nucile se toarna in castron.
3. se da drumul la cuptor la cca. 200 gr, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate.
4. tava se lasa cam 25 min la cuptor, dupa scoatere se lasa 5 min si apoi se scot si muffinurile.
Glazura:
se amesteca zaharul pudra cu zeama din compot si cu 1 lingura apa fierbinte. Iese o glazura cu care se ung muffinurile si apoi se lasa la racit

Pofta buna!

PS: daca va plac am sa mai scriu, am o carte numai cu retete de muffinuri: cu fructe, picante pt micul dejun(deci nu sunt prajituri dulci, pot fi cu sunca, salam, ceapa... de fapt cu putina imaginatie poti face orice combinatie, aluatul se face cam la fel , doar ingredientele ce dau gustul difera).

Muffins cu portocale
250g faina
1 lg. mare praf de coprt
2 lingurite scortisoara
1 ou
250 gr smantana
50 gr unt topit
1 lg mare suc de portocala
coaja rasa de la 2 portocale
60 g zahar brun (eu am pus alb ca nu aveam si nici acum nu am)
1 lg. mare Zimtzucker = nici din asta nu am pus, e vb de un fel de zahar cu scortisoara in el (Zimt=scortisoara, Zucker = zahar)

1. se amesteca faina, praf copt, arome. In alt castron se amesteca oul cu smantana, unt, suc de portocala. Apoi se adauga in acest castron coaja de port. si zaharul, apoi tot amestecul se toarna treptat in primul castron cu faina, praf copt, arome.
2. se da drumul la cuptor la cca. 200 grade, se unge tava cu grasime sau se pun formele de din hartie(eu asta as recomanda ca arata mai bine si sigur nu se prind), se umple fiecare forma din tava pana la aprox. 2/3 din capacitate. Pudrati cu Zimtzucker.
3.tava se tine la cuptor la 180 grade, cam 30 min. apoi se scoate, se lasa putin la racit si se scot si muffinurile.

Pofta buna!
3.

Cristina

IRIS
Muffins cu mere

mere 2 buc
faina alba 140
faina neagra 120 g
praf de copt 2 lingurite
zahar brun 150 g
zahar vanilat 1 1/2 pachete
natron 1/2 lingurita
nuci/alune macinate 80 g
ou 1 buc.
ulei 100 ml
lapte acru 300 g
scortisoara 2 lingurite
nuci/alune intregi 12 bucati cit o unghie- de pus motz la muffins

- incalziti cuptorul 180 grd celsius, ungeti formele
- merele se taie in doua, se scoate casuta cu simburii, se taie felii cam de 5 mm apoi cubulete;
- se amesteca intr-un castron mai mare faina, zaharul vanilat, praful de copt, scortisoara , nucile macinate si merele taiate cubulete;
- in alt castron amestecati oul batut bine cu zahar, ulei, lapte acru
- turnati amestecul lichid peste amestecul "praf", doar pina se incorporeaza tot "praful";
- turnati in forme, puneti motz si pudrati cu putina nuca/alune macinate
- se coc la 160 grd celsius, 20 -25 minute pina devin aurii;
-lasati-le inca 5 minute in cuptor dupa ce il opriti; apoi scoateti din forme; sint bune tare calde...
pofta buna...uuuuf, cu cura aia de slabire ce facem..?!
am incercat sa pun si alte fructe -piersici, caise, pere, prune... si s-a dus naibii cura mea...

aaa , si puteti renunta linistite la nemtzalismele cu zahar brun, faina neagra...mie mi s-au parut la fel de bune, la viteza cu care le-am papat

pofta buna dragelor!

iris

roxanaz:preferatele mele sunt cele cu afine (am folosit si dinc ele congelate, scurse....fara probleme). sau in locul lor poti folosi orice fructe confiate, ies o minune:
Muffins cu afine- 2linguri zahar + jumatate cana zahar separat
- 2 cani faina
- 4 lingurite praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocale rasa
- un ou mare batut
- 3/4 cana lapte
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana unt topit
- o cana afine (sau orice fructe vrei)
se ung formele cu grasime si se incinge cuptorul. (sau daca folosesti forme de girtie se unge tava). se amesteca fructele cu cele 2 linguri de zahar si se lasa deoparte.
intr-un vas se amesteca faina cu jumatatea de cana de zahar, sarea, coaja de portocala. amestecind cu telul / robotul se adauga oul batut, laptele si untul topit, apoi fructele. nu se amesteca prea mult ca sa nu se zdrobeasca fructele, doar cit sa fie omogena compozitia. se pune cu lingura in formele pregatite si se dau la cuptor 15-20 de minute la foc potrivit spre mare. ies cam 12-14 bucati.
forme de hirtie se gasesc si la supermarket-uri (mega, la fourmi, si in metro am vazut).
Pupici si spor la dulciurele,
Roxi

noni930
"Un site intreg cu retete de muffins sortate alfabetic.

http://www.cooksrecipes.com/breads/muffin-recipes.html

Pentru transformarea unitatilor de masura, folositi:
http://www.cooksrecipes.com/tips/measure.html

In loc de hirtie, se poate folosi un spray (gen PAM).

Succes!"

Spor la muffins!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Daca nu avem forme de muffins nu putem sa facem in forma de tarta(25cm diametru)?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

Cristina, mi-am dorit foarte mult sa am pediatru la copil, chiar daca doctorita de familie, medic generalist, se oferise sa se ocupe ea. Dupa recomandri calduroase m-am hotarit pentru aceasta pediatra, care are cam virsta mea, are la rindul ei un copil si locuieste si foarte aproape de noi. Dar ultimul aspect e doar o intimplare, nu a constituit un argument in alegerea ei. In plus, nu-si inchide telefonul niciodata si a venit la copil intotdeauna cind am chemat-o, indiferent de ora.
Despre alimentatie nu stiu ce sa cred. Ma gindeam ca sucul de fructe aduce copilului un aport de vitamine si n-are ce sa-i strice daca bea, din cind in cind, cite un pic. Am spus deja ca Erica e o smechera si nu prea primeste altceva decit laptic. Cred ca o sa-mi fie greu cind voi trece la diversificare.
Daca-ti mai aminteti ce sfaturi ai primit pe cind era Andra bebelus, impartaseste-mi-le si mie. Mi-ar fi de ajutor.
Pupici,

Elena si Erica (6.februarie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Si eu am ca medic de familie tot un dr. generalist - dr. meu de familie cu care suntem prietene - dar ca medic pediatru iti trebuie un medic cu specilaizare in pediatrie.
Unul bun.
dl. Dr. Iordache - Medicina 2000 - la palatul telefoanelor.
dna. dr. Daniil - In Pacurari Circa medicala de acolo.
Etc.
Despre astia stiu eu ca sunt buni, am mai testat o serie si nu mi-au placut.

Iti trebuie cineva cu experienta in pediatrie, copiii nu sunt ca noi, adultii. Si e cam periculos sa gresesti la ei cu ceva, mai ales ca ei saracii nu stiu sa iti spuna ce au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

Buna fetelor!aveti spor la scris nu gluma.Si eu il am ca doctor pediatru pe Iordache,am tot respectul si increderea in el .intotdeauna mi l-a pus pe Fabian pe picioare in cel mai scurt timp.cand avea puiul meu 4 luni a racit puternic si nu prea a vrut sa ne interneze pt. ca stim cu totii cum este in spital si pt. a sti de situatia lui m-a pus sa-l sun din 2 in 2 ore ,si multe alte situatii cand si-a dat interesul la maxim.avem si medic de familie dar nu am fost multumita si acum ma duc numai la vaccin .va pup dulce

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacri spune:

scuze!am uitat sa va scriu despre intalnirea noastra:VREM SI NOI!!!!!!!Dar sper sa reusim pt. ca ora 10 este cam devreme pt. noi,suntem mai puturosi si abia pe la 10 ne trezim iar la ora 17 tot cam nasol pt. ca la ora aceasta luam amiaza (de pe la 15:00-16:00pana cand putem -maxim 3 ore).Dar sper din tot sufletul sa reusim ca tare imi doresc sa va cunosc. va pup super dulce

Fabian si mami Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Salut si un inceput de saptamana frumos - desi afara sunt nori...

Asadar cum ramane?
Ora 11,30 e buna?- oricum, daca ne intalnim nu stam doar 10 minute, nu?
Si unde ne vedem? In Gradina Botanica la sera, sau in Parcul expozitiei la rondul acela cu banci - la intrarea la terasa Vanatorul - ma gandesc la tatici?

Noi venim si ne inscriem pe lista: Alex (8 luni) cu parintii.

Lacri dr. Iordache e OK. Deocamdata e primul dr pe care l-am intalnit care pare sa si iubeasca copiii. Ceea ce e ceva.
Te asteptam cu drag.

Alex &CO

Mergi la inceput

Am pus pozica noua la paginuta...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput