Copii mai...grasuti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

O idee ar fi sa gatesti fara prajeli, sa n-ai dulciuri in casa si in general toata familia sa urmeze acelasi regim sanatos de mincare. In mod normal fiica cea mare are nevoie de tot atitea calorii pe zi cit cea mica. Incearca sa pui portii egale si daca o ajuta incearca sa maninci tot atit cit maninca ea. Cu cit se invata mai de mica sa manince sanatos, cu atit ii va veni mai usor mai tirziu, la pubertate, cind intervin si dereglarile hormonale...
Si contorizeaza caloriile. Sa zicem ca are nevoie de vreo 1700 pe zi.
Un iaurt are vreo 150. O felie de piine vreo 100 cit are si un mar. Un piept de pui fiert vreo 250...etc.
Sa nu tii in casa biscuti, prajituri, ciocolata. Alea-s pentru ocazii, le cumparati si le mincati, toti. Apoi toata lumea se abtine. Cred ca solidaritatea familiei o va ajuta in cazul asta,
succes,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanuella spune:

ce pot sa spun? fetita mea a fost intotdeauna mai plinuta, ce-i drept nu grasime flasca, era tare ca un beton si eram tare ingrijorata. la 11 ani avea 50 kg si 1.5 m, deci era si destul de inalta pentru varsta ei. eu totusi imi faceam probleme pentru ca hainele mele nu o incapeau. toata lumea m-a consolat ca odata cu primul ciclu o sa inceapa sa slabeasca. am vrut s-o pun la regim dar este in crestere si nu este prea indicat. asa ca am lasat lucrurile in voia soartei gandindu-ma ca nu are cu cine semana grasa. in decembrie anul acesta avea peste "talie 74 cm" dar fara absolut nici un regim a slabit pana la 63 cm pana in mertie, si assta fara sa aiba primul ciclu. s-a inaltat brusc vreo 5 cm in aceste luni dar a si slabit mult. assa ca nu-ti face prea mari probleme ca s-ar putea sa se rezolve de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sora mea era asa cand era mica. Pe la 13 ani avea 60 kile si nu era nici inalta (acum are 1.63).
La liceu, in vacanta dintre clasa a 9a si a 10a, a tinut regim si a slabit vreo 10kg, s-a transformat f. mult si nu au mai recunoscut-o colegii cand s-a intors toamna.
De atunci se lupta continuu cu kilogramele, are tendinta de ingrasare, dar incearca mereu sa nu se ingrase. Cand era mica era asa cum spui tu, foarte pofticioasa si manca mereu tot-tot, spre deosebire de mine care eram slabanoaga si nu mancam nimic. Asta nu inseamna ca acum nu sunt grasa:))
Cred ca trebuie sa ai grija sa nu se ingrase peste masura, este posibil sa se hotarasca singura sa tina regim cand va fi mai mare si va incepe problema cu baietii:))

Numai bine,
Lia

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Dianne,
Eu am doi baieti slabanogi dar pentru ca cel mare deja imi povesteste despre colegele lui, am fost obligata sa le cunosc si eu ca sa stiu despre cine-mi povesteste. Astfel se face ca acum 2 ani am cunoscut doua dintre colegele lui, amandoua fetele cam grasute, cu mama uneia dintre fete am si vorbit mai mult si era tare suparata din cauza greutatii copilei, mai ales ca ii tinea regim si o ducea regulat la fitnnes, din pacate fara vreun rezultat. A doua fetita grasuta nu facea nimic pentru a-si echilibra greutatea, intr-un fel se consolase.
Ei bine, nu mica mi-a fost mirarea zilele trecute cand m-am intalnit cu ele, doua domnisoare atat de dragute incat nu-mi venea sa cred, in doi ani s-au lungit, amandoua sunt slabute si cu parul lung, au o tinuta care nu aminteste cu nimic de vechea lor problema.
Trecerea de la copilarie la adolescenta are o mare importanta, schimbarile care intervin pot aduce surprize cu adevarat frumoase.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Multumesc de incurajari, Craciunitza! Si eu ma gandesc ca nu va ramane grasuta! Am si eu exemple asemanatoare! Fata cea mica a verisoarei mele era tot asa grasuta la varsta fiica-mi si acum la 12-13 ani e inalta si supla!Nu are nici cu cine semana! Sotul meu imi povesteste ca, din cate tine el minte, s-a lungit brusc intre 13 si 14 ani. Dar nu ma pot culca pe urechea ca va fi in regula si nu pot sta linistita. E foarte greu sa faci un copil de 9 ani si jumatate sa se abtina de la mancare! Va spuneam ca a slabit vreo 3 kg dar de Paste a cam dat iama in bunatatatile "interzise". Ma lupt acum si cu plezniturile( vergiturile) pentru ca intr-un loc i-a pleznit pielea. O tot ung cu diverse creme si sper sa aiba efect! Nu-mi vine sa cred ca ma chinui cu ea sa slabeasca( sa nu se mai ingrase) cand eu la varsta ei eram mai slaba decat normal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Draga Dianne, si eu cred ca e foarte greu pentru o fetita de 9 ani sa se abtina de la mancare, mai ales ca este la intrarea in pubertate si este momentul in care se nasc complexele. Si nici nu e de dorit sa nasca obsesii pentru slabit care sa fie mult mai greu vindecabile decit kilogramele. De asta si eu cred ca cel mai bun sfat este al lui Andrada, la varsta asta trebuie sa invete nu ca e grasa si ca trebuie sa slabeasca, ci mai curand ca fiecare persoana/familie trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata. De exemplu in cazul bolnavilor de diabet (si marea majoritate trebuie sa slabesca) este recomandata si incurajata schimbarea modului de a manca al intregii familii, nu numai a bolnavului.
Incearca sa citesti pe internet sfaturi pentru diabetici, este o alimentatie foarte sanatoasa (fara grasimi, dulciuri), micile trucuri pe care le folosesc diabeticii pentru a manca foarte diversificat si gustos cred te pot ajuta si pe tine (si pe fetita ta) sa nu mai para asa drastic regimul. Astfel de trucuri sunt mult mai folositoare decat regimul de slabire gen salata si branza de "veci". Mult noroc!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pisi-pis

Draga Dianne, si eu cred ca e foarte greu pentru o fetita de 9 ani sa se abtina de la mancare, mai ales ca este la intrarea in pubertate si este momentul in care se nasc complexele. Si nici nu e de dorit sa nasca obsesii pentru slabit care sa fie mult mai greu vindecabile decit kilogramele. De asta si eu cred ca cel mai bun sfat este al lui Andrada, la varsta asta trebuie sa invete nu ca e grasa si ca trebuie sa slabeasca, ci mai curand ca fiecare persoana/familie trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata. De exemplu in cazul bolnavilor de diabet (si marea majoritate trebuie sa slabesca) este recomandata si incurajata schimbarea modului de a manca al intregii familii, nu numai a bolnavului.
Incearca sa citesti pe internet sfaturi pentru diabetici, este o alimentatie foarte sanatoasa (fara grasimi, dulciuri), micile trucuri pe care le folosesc diabeticii pentru a manca foarte diversificat si gustos cred te pot ajuta si pe tine (si pe fetita ta) sa nu mai para asa drastic regimul. Astfel de trucuri sunt mult mai folositoare decat regimul de slabire gen salata si branza de "veci". Mult noroc!

Bineinteles ca toti mancam aceeasi mancare si tinem cont de situatia creata! Pentru ca am doua fetite, normal, le-a dat aceleasi feluri de mancare. Numai ca una se ingrasa foarte usor iar cealalta este Aschiuta!Regimul nu este asa strict. Cum am mai spus,e fara dulciuri,cu paine putina, fara prajeli s. a. In general la mine in familie nu se mananca prajeli, grasimi sau rantasuri ! Dulciurile s-au gasit mai des la noi, ce-i drept! Mi-a dat doctorul o brosurica in care sunt prezentate toate alimentele( inclusiv fast food-ri) si caloriile corespunzatoare! Este intr-adevar un regim asemanator diabeticilor, dar nu atat de drastic!
Multumesc pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Dianne, , n-am vrut sa fiu drastica si in nici un caz sa te trag la raspundere, sau sa sugerez ca faci separatisme intre fetite. Uneori, in scris (sau la telefon), e usor sa nu fim foarte clari. Scuze. Ce am vrut eu sa spun e ca in strainatate regimul diabeticilor nu mai e atat de strict si ca exista mici trucuri care te pot ajuta. De exemplu folosirea unei lingurite de miere in loc de una de zahar (fiind mai aromata ai nevoie de o cantitate mai mica pt acelasi efect), folosirea unor anumite mirodenii care sa dea mai mult gust mancarii, in anumite retete culinare cum sa inlocuiesti anumite tipuri de branza cu altele, cu schimbari minime de gust, si fara sa trebuiasca sa mananci numai 50 g (pt ca are multa grasime). Multe nu stiu nici eu, era numai o sugestie. Mult noroc, stiu ca nu e usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Draga Dianne,
Cel mai greu pentru tine cred ca este sa gasesti modalitatea in care sa o faci sa nu-si piarda increderea in ea. La varsta ei copiii sunt rautaciosi si ii pot gasi tot felul de porecle, incurajeaz-o mereu si laud-o cand slabeste sau cand reuseste sa se abtina de la dulciuri, este foarte greu sa fii copil si sa nu poti manca ciocolata :( Copiii ar trebui sa aiba alte preocupari, nu sa tina cure de slabire si sa fie izolati pentru asta, din pacate sunt si exceptii de care trebuie sa avem grija cu mult tact.
Eu sunt sigura ca peste 2-3 ani o sa scape de aceste kg in plus, mai ales ca asa cum zici nu are cu cine semana.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Multumesc de incurajari! Sper ca mai tarziu sa-mi aduc aminte zambind de perioada asta! Poate mi se pare mie dar parca problemele de genul asta le intalnim din ce in ce mai usor!Am mai vorbit cu mamici care se plangeau de aceleasi probleme! Toate spun ca-si vor reveni fetitele! Speram sa gasesc pe cineva in aceeasi situatie si pe forum! Stiti cum e cand mai este cineva ca tine parca te iei la intrecere, schimbi idei... si ai mai mult succes! Desi doctorii n-au fost deloc alarmati, eu stau cu teama ca-i va fi afectata sanatatea de kg in plus. Legat de aspect...fiecare mama isi vede copii cei mai frumosi! Copiii sunt foarte sinceri, uneori rautacios de sinceri si normal ca cei care sunt altfel decat restul vor suferi! Pana acum nu s-a plans ca ar fi jignit-o vreun copil! Cred ca-i un semn bun!
Va multumesc inca o data pentru incurajari!

Mergi la inceput