Copii mai...grasuti

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micaels spune:

Draga Dianne, si noi am fost in aceeasi situatie. Baietelul meu avea anul trecut, la 7 ani si jumatate, 54 kg la 1.50 m. Dealtfel, asa a fost de cand s-a nascut: mult mai inalt si mai gras decat ne indicau formulele de calcul a masei corporale, pentru varsta lui.
Am fost bineinteles la medic si ne-a recomandat un regim destul de lejer si variat: fructe, legume, carne fripta/fiarta, peste, lactate fara grasimi, dulciuri dietetice, care sunt din belsug in supermarketuri, indulcitori dietetici in loc de zahar si bineinteles sport.

Imediat dupa ce ne-am dus la medic am dus baietelul la tenis (vara trecuta) si apoi, din toamna, la inot. La tenis am renuntat dupa un timp, pentru ca nu prea-i placea, insa am ramas cu inotul (de doua ori pe saptamana).

Acum suntem foarte multumiti ca, pe langa faptul ca a slabit 10 kg (in decurs de 9 luni), s-a si inaltat destul de mult si nici nu a mai pus la loc kilogramele de care a scapat.
Nu pot sa spun ca in toata aceasta perioada a tinut un regim strict ... a mai papat si o inghetata si o prajitura, insa nu s-a mai ingrasat si cred ca succesul nostru se datoreaza foarte mult inotului.
Sper ca ceea ce ti-am povestit despre experienta noastra sa-ti fie de folos.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Micaels, asa m-am gandit si eu sa fac! Acelasi regim tinem si noi! Mergem la aerobica iar daca vine caldura o sa incercam si inotul! Iti multumesc mult pentru mesaj! Doream sa stiu daca a mai incercat cineva aceleasi metode si daca au dat rezultate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Mi se pare O TRAGEDIE ca o fetita de varsta asta sa tina deja un regim de slabire.

Nu vreau sa te influentez, dar eu as renunta la acest regim. Iti spun sigur ca, in momentul in care se va opri din dieta intr-un moment sau altul, va pune la loc tot ce a reusit sa dea jos, ba chiar si mai mult, si abia atunci va incepe sa se puna problema obezitatii, pe care i-ai provocat-o chiar tu. Nu cred ca e normal sa invete organismul IN CRESTERE cu un regim hipocaloric. Si copilul meu (baiat) e cam grasut, nu obez, dar il las in pace. Cum sa interzici unui copil sa consume dulciuri? Asta e o viata de chin! Se va simti tot timpul frustrata! Mai mult, va pofti cand va vedea la scoala alti copii mancand chips-uri si snacks-uri si tot felul de bombonele si ciocolatele. Mie mi-ar fi frica sa nu inceapa sa fure aceste alimente care-i sunt interzise. Poate la 8-9 ani nu, dar mai tarziu... Si cu cealalta fetita (slaba) ce faci? Nu-i mai dai dulciuri nici ei? Sau ii dai pe ascuns? Oricum ar fi, bine tot nu e...

Cred ca e bine sa faca multa miscare si ceva sport (asa cum spui), la varsta ei ar trebui sa slabeasca destul de usor in felul acesta. Eu la inceputul adolescentei (13-14 ani) am slabit fara sa fac nimic. Si eu eram plinuta.

Nu sunt medic si nu mi-am scris decat parerea mea.

Mergi la inceput

Si inca ceva: ti-e teama pentru sanatatea ei. Esti mama. Te inteleg. Dar sa stii ca nu tot ce-ti spun doctorii este adevarat. Cred ca e mult prea devreme sa te temi ca fetita ta va face diabet sau mai stiu eu ce. Soacra mea are 70 de ani si 101 kg, a fost toata viata obeza, nu s-a abtinut de la absolut nimic de mancare (mananca tone de dulciuri) si e sanatoasa tun! Nu are nici diabet, nici o problema cardiaca (de mirare, cand te gandesti la efortul pe care-l face inima!), pe cand tatal meu e cardiac si ia tone de pastile! Nasa sotului meu are doi baieti: unul dintre ei are diabet de la 6 ani, si a fost tot timpul slab ca o aschie! Nimeni altcineva din familie nu are diabet! Asa ca eu cred ca te sperii prea repede! Parerea mea este sa stai linistita! Iti doresc mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

Milia, un regim bogat in fructe si legume, fara chips-uri si dulciuri, fara prajeli sau fainoase etc cred ca este o alimentatie sanatoasa nu un regim strict sau un regim de slabire. Cred ca ai inteles gresit. Nu-i impun un regim strict. Am vorbit cu doctorul, de fata cu ea si a inteles ca trebuie sa evite sa manance anumite lucruri. Asta nu inseamna ca nu poate manca o bucatica de ciocolata sau daca vede un copil cu pufuleti nu poate manca si ea! Un copil care ia in greutate de la o zi la alta si continua sa manance snacks-uri si chips-uri, fie vorba intre noi cred ca toti ar trebui sa evitam sa le mancam, in mod sigur va avea de suferit.
Si inca un lucru , obezitatea nu i-am indus-o eu pentrtu simplu motiv ca nu-i obeza! Este mai grasuta si nu vreau sa ajunga obeza, cu toate problemele care se datoreaza greutatii excesive

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dianne
Regimul nu este asa strict. Cum am mai spus, e fara dulciuri, cu paine putina, fara prajeli s. a.

Nu am spus sa-i dai doar chipsuri si snacks-uri, de ce interpretezi asa? Nici eu nu-i dau copilului, decat din cand in cand, ca pofteste, eu nu i-as da deloc. Parerea mea ramane ca frustrarea o va conduce cu timpul la a fura din felurile de mancare interzise. Sigur ca in fata medicului "a inteles", dar e copil... Cati adulti sunt sfatuiti sa se "lase" de fumat, sau de bautura, sau chiar sa nu mai puna sare in mancare? Si se lasa pentru un timp, apoi... Si regimul asta crezi ca-l va putea tine toata viata? Nu cred! Si in momentul cand va reincepe sa manance ca la inceput, se va ingrasa si mai tare. Asta am vrut sa-ti spun, nu ca tu esti de vina ca e obeza, stiu ca nu e!

In fine, tu faci cum crezi, eu am vrut sa te ajut, dar bineinteles tu faci ce vrei. Dar cred ca e bine sa-ti fie expuse toate posibilitatile.

Mergi la inceput