Copii mai...grasuti
As vrea sa aflu niste pareri de la mamicile care au copii mai grasuti, dar nu bebelusi....ceva mai mari. Sa zicem cu varsta peste 7 ani! Eu am doua fetite, una slabuta, zic eu normal( 27 Kg la 7 ani), si cea mare de 9 ani si... 47 Kg. De o luna tinem regim: nu paine, aproape deloc, nu dulciuri, nu prajeli( bineinteles pentru fetita cea mare). Facem si ceva aerobica si speram sa dea rezultate. Este foarte sanatoasa, analizele sunt in regula, este plina de energie, chiar foarte nervoasa dar... mai grasuta. Doctorul( enocrinolog) spune ca se rezolva cu regimul amintit. Voi va confruntati cu asemenea "probleme"?
Dianne
Raspunsuri
lu.more spune:
Dianne, nu ma confrunt cu o astfel de problema, dar imi amintesc ca fetitei sorei mele i s-a pus diagnosticul "obezitate de gradul III" cand avea 8 ani si tot cam atatea Kg ca si fetita ta. I s-a recomandat la fel regim, sport, dulciuri zero. Regimul a tinut vreo luna, fiindca micuta era foarte pofticioasa, iar sora mea o mai lasa din cand in cand "sa guste", sportul n-a ajutat-o deloc, fiindca dupa o ora de miscare ii era de doua ori mai foame ca inainte...
Acum are 17 ani si mai mult de 70 de Kg la 1,60 m. Ea se simte bine "in pielea ei", ceea ce este foarte important, fiindca unii au adevarate probleme de personalitate si de tot felul din cauza asta, si mai mult sora mea isi face griji.
Dar stim cu totii ca mai tarziu pot aparea probleme grave de sanatate.
Eu nu stiu ce-a zis doctorul care a vazut-o pe fetita ta, dar eu cred ca e foarte important sa fii vigilenta inca de pe acum. Atentie mare la ce mananca!
Numai bine.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Dianne spune:
Nu i-a pus asemenea diagnostic! Medicul era chiar foarte linistit! Defapt toti medicii care au consultat-o mi-au spus ca nu sunt probleme mari doar sa tina regimul amintit! Se pare ca a inteles ca tre' sa tina regim si avem chiar rezultate! A slabit vreo 3 kg intr-o luna! Pe langa regim, vreau sa spun ca alearga pe afara cat e ziua de lunga! Cade seara lata de oboseala! Cum v-am mai spus este o zvapaiata!
Sunt constienta ca daca nu intervin acum sunt mari sanse sa aiba, probleme mai tarziu! Nu stiu daca are legatura dar noi( chiar si rudele) nu suntem mai grasi!
Este foarte greu pentru ca este un copil si trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se abtina de la unele feluri de mancare! Sper sa reusim!
peca spune:
ca tot vorbiti de greutatea la copii, am si eu o intrebare, nelamurire:
cat este de normala greutatea de 15kg. la un copil de 3 ani si 3 luni? caci am inteles ca e nu e bine, cica ar fi f. slaba.(nu e al meu copilul, dar ma intereseaza)
mersi.
lu.more spune:
Draga Dianne, am inteles atunci ca primul semn de obezitate era o cuta de grasime la ceafa. Stii, cand nepotica mea lasa capul pe spate, la ceafa se forma un pliu maricel, si se vedea clar ca era grasime, nu altceva. Acela e primul semn de obezitate din cate am inteles. E faza incipienta, semnalul de alarma. Si e momentul in care trebuie actionat. Din pacate (zic eu), sora mea n-a fost consecventa, drastica as zice eu, pentru ca doctorii i-au spus ca o alimentatie sanatoasa ar fi orpit evolutia. La ea n-a fost asa, iar acum sora mea are acum remuscari cum nu-ti poti imagina.
Nic la noi in familie nu au fost antecedente, nu stiu daca e ereditar. Cred ca la nepotica mea a fost vorba de o dereglare. A fost totdeauna foarte mancacioasa (imi amintesc ca la masa manca mai mult decat mine... cand avea 4 ani!), pofticioasa... si sora mea n-a stiut sa-i explice de ce trebuie sa renunte la o parte din mancare si la dulciuri, macar pentru o perioada.
Ma bucur ca regimul vostru da rezultatele asteptate. Succes!
O zi buna.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Dianne spune:
Peca, 15 Kg la 3 ani, si 3 luni cred ca e cam putin. Stiu pe cineva care s-a chinuit sa-si ingrase copilul ani de zile, desi era perfect sanatos si n-a reusit. La cei mai grasuti e prost ca intervin alte probleme de sanatate. Pe mine asta ma sperie!
Lu.more, ea nu are nici o cuta la ceafa. Are burtica si nu stiu cum sa va explic, dar parca nu are sunculite. Are carnea tare, pietroi!
Doctorul care a vazut-o ultima data( acum 2-3 saptamani) mi-a zis ca asta este momentul potrivit in care trebuie sa intervenim prin schimbarea modului de alimentatie. Alimentatia trebuie sa fie bogata in fructe si legume, lactate fara grasimi( poate bea si o jumatate de litru de lapte pe zi), paine cam 150g/zi( eu nu-i dau mai deloc), nu prajeli( noi nu prea mancam de regula prajeli) si miscare( sport) E drept ca ii era foarte foame cand venea de la aerobica dar inceputul a fost mai greu, acum s-a obisnuit.
peca spune:
quote:
Peca, 15 Kg la 3 ani, si 3 luni cred ca e cam putin.
mersi, nu ma bucura ceea ce aud
quote:
ea nu are nici o cuta la ceafa. Are burtica si nu stiu cum sa va explic, dar parca nu are sunculite. Are carnea tare, pietroi!
nu s-ar utea a fiica ta sa aiba pur si simplu oasele grele? te intreb fiindca in acest caz sunt eu; cand am inceput sa umblu abia puteam pasi de ce sunculite aveam,
cu cat am crescut ma faceam ca o "scobitoare" cum spuneau ai mei
acum la 1,68cm am cca. 55kg(si asta de cand eram in clasa 11['98-'99], aici m-am oprit la 55kg). toata lumea ma intreaba cate kg am. ca cica par f. slaba dar cand spun 55 nu ma cred!
vecina mea cu 2 cm mai mica si tot 55kg( ne-am cantarit amandoua pe acelasi cantar), are niste sunculite si o burtica de toata frumusetea.
imi amintesc ca m-au dus si la dr. fiindca toata lumea le spunea ca sunt slaba si anemica, dar la cantar trageam bine, ar dr. i-a asigurat pe ai mei ca nu am nici o anemie, ci sunt unul dintre cazurile cu oase grele, si sa faca bine sa nu ma indoape cu vitamine si mancare ca sa par mai plinuta, fiindca asa sunt eu!
deci daca tu la ea la pipait nu dai de sunca, atunci se poate f. bine sa fie si problema oaselor.
furni spune:
Am o rugaminte: cunoaste cineva o adresa unde pot accesa un tabel cu raportul greutate/inaltime pt. copii?
Dianne spune:
Furni, am gasit ceva referitor la cum se calculeaza indicele de masa corporala! Uite adresele!
http://www.herbalife.com/hl/templates/templatepreportal/herbalife/products/bmi.jsp#CalculateyourBMInow
sau
http://www.avantaje.ro/sanatate/scapa-de-grasime1.html
Sper ca este valabil si pentru copii de 9 ani!
Peca, din pacate are 46 kg( acum) pentru ca este grasuta nu ca ar avea oasele mai grele! Eu astept sa se inalte si sa o mentin la greutatea actuala. Nu mi-am pierdut sperantele pentru ca sa va spun ceva, nu stiu daca poate fi o regula, dar cred ca ai nostri copii urmeaza o schema de dezvoltare asemanatoare cu schema noastra de crestere. De exemplu, eu eram tare slabuta pe la 15-20 ani, dupa care am ajuns la valori mai normale, exact ca tatal meu( eu seman foarte mult cu tata). Fetita mea cea mica seamana cu mine si cu tata, mai slabuta. Sper ca cea mare, care seamana cu sotul meu sa se inalte intre 12-14 exact ca tatal ei!
maggda spune:
Dianne e bine ca ai rezultate cu fetita ta.Eu am o colega care are o fetita de 4 ani 6 luni si are 35kg, e grasuta bine.Saptamana trecuta a fost la un dr ORL-ist pt polipi si cand dr a vazut copilul a speriat-o de vai si amar.I-a spus clar "doamna daca nu iei masuri asupra alimentatiei copilului la 16 ani va fi hipertensiva, diabetica, obeza.Saraca e asistenta si s-a speriat tare rau.
Eu va doresc in continuare succes si mult ambitie la cura de slabire pe care ati inceput-o.Multa, multa sanatate la toata lumea
tinatache spune:
quote:
Originally posted by peca
ca tot vorbiti de greutatea la copii, am si eu o intrebare, nelamurire:
cat este de normala greutatea de 15kg. la un copil de 3 ani si 3 luni? caci am inteles ca e nu e bine, cica ar fi f. slaba.(nu e al meu copilul, dar ma intereseaza)
mersi.
peca, eu stiu ca greutatea se calculeaza dupa formula: 2n+9, unde n=nr. de ani. deci: 2*3+9 = 15. Nu mi se pare nici mult nici putin, e chiar bine.
Sa-ti spun de Andra mea: are 13 kg la 2 ani: 2*2+9 = 13. Deci are chiar cum spune formula asta si pare grasuna, in nici un caz slaba. Mai depinde si de inaltime, e clar, insa eu nu mi-as face griji, nu e sub medie.
Un Paste Fericit!
Cristina