nu cred ca exista Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Draga mea Lorelai,

Cuvintele sint de prisos in aceste clipe, am trecut si eu prin ceva asemanator, dar as vrea sa-ti spun ca sint alaturi de tine cu gindul si iti doresc din suflet sa treci cu bine peste aceasta incercare, sa nu-ti pierzi speranta si sa CREZI cu tarie ca, chiar daca nu a fost sa fie acum, se va intimpla MINUNEA si pentru tine !

Gindeste-te ca, din pacate, acel copilas era bolnavior si , daca, printr-o minune ar fi rezistat in burtica ta, la nastere ar fi avut probleme majore de sanatate si nu ar fi supravietuit. Natura a avut grija insa sa nu se intimple asa !
Am o prietena careia i s-a intimplat exact la fel, medicul i-a spus sa incerce cit de repede caci in aceasta perioada fertilitatea creste si asa a fost, a ramas insarcinata la 1 luna iar acum are o frumusete de fetita !
Iti doresc succes din suflet!
Si iti scriu o parabola, cred ca o sa te ajute.....poate fara sa iti dai seama !

Doi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a fost rea si a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti. In schimb le-a oferit o camaruta in subsol. In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns:
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi".

In noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac dar foarte ospitalier, taran ce locuia impreuna cu sotia lui. Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie. Cand s-au trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe
sotia lui plangand. Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp. Ingerul cel tanar s-a infuriat sil-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru?
"Primul om avea tot, si totusi l-ai ajutat", a spus el. "A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara".
"Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi", i-a raspuns ingerul cel batran. "Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete
era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat
zidul ca sa nu o mai gaseasca. Noaptea trecuta cand
am dormit in patul familiei de tarani,ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.

Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par fi. Uneori chiar asa se intampla cand lucrurile nu se desfasoara asa cum ar trebui. Daca ai credinta, e nevoie doar sa crezi ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii (sa nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) pana foarte tarziu..
Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede... Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi...lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre... si noi nu mai suntem aceeasi pentru ca ne-am facut un prieten bun!!!

Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent (de la present dar in engl.)! Cred ca viata aceasta este deosebita... traieste si savureza fiecare
moment... Aceasta nu este o repetitie generala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabela spune:

Of, Lorelai, scumpa de tine, nu gandi asa, please, chiar daca e groaznic ce s-a intamplat, iti inteleg deznadejdea, dar incearca sa-ti revii, tot prin credinta iti vei reveni, altfel cum?? Daca ni se ia speranta si increderea in ajutorul lui Dumnezeu, ce ne mai ramane?? Ca speranta in doctori... cam pe la firul ierbii...

Sa insisti la doctorul tau sa-ti dea un raspuns. Eu stiam ca in caz de defecte genetice sarcina se pierde in primele trei luni, dar tu am inteles ca trecusesi de cele 3 luni? Bate-i la cap sa-ti dea un raspuns, de ce nu ti-au facut mai multe teste si analize, avand in vedere si varsta? E strigator la cer, cand o femeie se chinuie de atata timp, mai ales la o asemenea varsta (sorry pt aluzia la varsta, dar tot acolo sunt si eu) sa se lase sa se intample asa ceva. Eu mereu am zis, decat sa raman si sa pierd sarcina (ar fi a treia), mai bine nu raman deloc. Ai facut cumva efort, ai ridicat vreo greutate

Sa-ti dea Dumnezeu refacere grabnica, fizica si psihica mai ales, si un bebe sanatos cat mai curand.

Gabela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Lorelai, cindva incercam sa-mi gasesc cuvintele s-o consolez pe papadie intr-un moment similar. N-a fost sa fie acum, dar va veni cu sigurantza intr-o alta zi sa-si gaseasca locshor in burtica ta si sa se tina strins si sanatos acolo pina vei avea bucuria sa-l porti in bratze.
Mult noroc, multa sanatate si Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va aduca bucuria in inimi,
cu drag,
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Lorelai nu am cuvinte................. Te inteleg asa de bine si eu mi-am pus intrebarea asta la care nu am gasit raspuns inca.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Draga Lorelai, cum spuneau si fetele: sa nu-ti pierzi speranta!sa ai putere sa o iei de la capat, si te asteptam cu vesti bune cat mai curand, noi iti tinem pumnii!suntem alaturi de tine

Dana&bb Andy(1 an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosar spune:

Draga Lorelai, nu pot sa-mi imaginez ce e in sufletul tau, nu am trecut prin asa ceva , dar iti spun sigur ca lacrimile iti vor da o usurare sufleteasca. Si mai ales faptul ca ne-ai spus noua. Daca noi intre noi nu ne incurajam si bineneteles familia, atunci cine sa o faca? Capul sus. Trebuie sa fie si bine.

capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Scumpa Lorelai,

Acum patru luni am trecut prin niste momente ingrozitoare, dar care mi-au intarit credinta in Dumnezeu si m-au facut sa fiu mai puternica. Poate nu ati uitat povestea baietelului meu Andrei, care s-a nascut cu o transpozitie de mari vase si nu a supravietuit decat 11 zile. un baietel mare, 4 kg, frumos, nascut usor si la termen. Durerea a fost cumplita, enorma si nu de putine ori am fost prada deznadejdii, panicii si revoltei. Insa mi-am dat seama ca bunul Dumnezeu l-a vrut pe Andrei inngeras si nu de putine ori am simtit ca de acolo din ceruri ne priveste si ne indreapta pasii pe drumuri bune. Dupa nastere am facut dragoste protejata, dar intr-o seara care dupa calendar ar fi parut ok, am facut fara protectie si rezultatul este o noua sarcina. Am simtit ca este un copil trimis de bunul Dumnezeu si Andrei sa ne aline durerea si suferinta si sa ne arate ca totusi nu suntem uitati de ei. Am trecut prin momente grele cand am aflat ca sunt din nou insarcinata si uneori ajunsesem pe punctul de a crede ca trebuie sa renunt la aceasta sarcina pentru ca este prea aproape de cealalta si dintr-o data am simtit o liniste mare si am avut senzatia ca am primit un mesaj de la Andrei "Mama nu face asta!".
M-am simtit ca o lasa si mi-a fost rusine ca m-am gandit la lucrul acesta iar duminica trecuta am fost la mormantul lui Andrei si l-am rugat sa ma ierte ca am putut gandi asa de urat.
Ce vroiam sa-ti spun Lorelai este ca inainte de a naste cu doua luni, o buna prietena de-a mea a venit la mine si-mi spune ca este insarcinata. Ne-am bucurat impreuna si am inceput sa visam cum vom plimba bebelusii prin parc. Dupa ceva timp ea a descoperit ca avea o sarcina oprita in evolutie si a fost chiuretata. Suferinta ei a fost mare si trecut prin momente grele. Dupa o luna nsteam eu si dupa doua ore de la nastere se descopera aceasta malformatie la inima, iar profesorul cardiolog Tintoiu imi spune ca a fost o minune ca acesta sarcina a trecut de un moment critic la inceput si nu s-a oprit in evolutie, adica sa o pierd prin primele luni. Atunci m-am gandit la prietena mea si am avut sentimentul ca mai bine mi se intampla si mie la fel ca la ea; sentimentul meu a fost ca durerea mea era mult mai mare:simtisem copilul miscand in pantecul meu, l-am nascut, l-am mangaiat, l-am vazut cat de frumos era i dupa aceea brusc nu a mai fost al meu. Am simtit o perioada ca am fost mama purtatoare si mi s-a luat copilul. Ma gandesc ca poate iti va fi mai usor daca te gandesti ca ai fi putut trece prin ce am trecut eu dar Dumnezeu a avut grija si te-a protejat de o durere mai mare. Intareste-te, nu-ti pierde credinta in Dumnezeu si totul va fi bine. Sunt momente grele dar cu credinta si rabdare vom trece prin incercarile pe care le primim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Draga Lorelai, si eu as spune la fel daca as fi in locul tau, dar trebuie sa gasesti puterea sa o iei de la capat, si visul ti se va indeplini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

lorelai, ce nick/namew frumos ai.te inteleg atat de bine...eu trebuia sa fiu acum in 28 de saptamani...dar la 20 am descoperit ca fetita mea are omalformatie cardiaca grava, tetralogie fallot, plus ca nu avea artera pulmonara si altele...Drept care mi s/a provocat nasterea...necropsia copilului etc.\Ca si tine am gandit la fel, si ma doare cand vad gravide si/mi yic ele de ce da si eu nu, si asa mai departe, dar trebuie sa intelegem ca d-zeu ne incearca, ca poate a fost mai bine asa decat sa ne fi murit dupa nastere, cand socul ar fi fost infinit mai mare...Si trebuie sa mai gandesti ca ai castigat niste luni bune in care poti incerca sa faci alt copil...am inteles ca erai de mult la aspirante, si eu am facut tratament cu closylbegit, grafice si tot tacamul, dar trebuie sa ne intarim si sa mergem mai departe.Si sunt sigura, eu SIMT CA D/ZEU IMI VA DA UN ALT COPIL SANATOS.asta trebuie sa gandesti, si sa lupti in continuare.Sper sa auzim de bine si sa ne plimbam amandoua cu carucioarele prin parc.Te pup si cAPUL SUS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Lorelai, am inca lacrimi in ochi.
Imi pare tare rau pentru tine si pentru bebele tau. Nu-ti pierde speranta. Crede in Dumnezeu. Sunt cumpene pe care trebuie sa le avem si gropi peste care sa sarim.
Crede si roaga-te la Dumnezeu! Data viitoare va fi altfel.

Mergi la inceput