Fibrom uterin?
Raspunsuri - Pagina 5
Gabela spune:
Eu azi am facut un eco, dar n-am inca raspunsul, cand o sa aflu va spun ce si cum cu fibromul meu, cum se prezinta.
Gabela
lorelei18 spune:
Sunt f utile informatiile tale, Rachel, pentru ca si eu sunt programata pentru embolizare si vroiam sa te intreb ce doctor ginecolog te-a consultat si cati doctori au efectuat embolizarea?
rachel owen spune:
quote:
Originally posted by rachel owen
Fetelor, aici e clubul nostru. Poftiti de povestiti ce ati mai facut.
Ce va place sa va lasati asteptate si rugate
Eu vreau sa stiu ce faceti? Ce ati mai facut?
E chiar atat de greu?
Va astept!!!
Gabela spune:
Rachel, in sfarsit am ajuns si eu sa vad rezultatul la eco, se pare ca fibromul meu a crescut de la 1cm la 1,8cm. Dar cum nu pot nimeri la aceeasi operatoare mereu, pot fi si mici diferente de interpretare "ochiometrica"! Oricum, imi vine sa-mi ca am uitat sa-l intreb daca pe aici se face embolizare... Asta e medicul de familie si m-a luat cu pipaieli peste tot si alte chestii si abia asteptam sa plec asa ca am uitat cu totul ... Vroiam macar sa stiu daca exista posibilitatea asta sau nu, nu ca m-ar si trimite sa o fac, astia nu se agita deloc daca nu ai simptome, adica dureri si sangerari, iar eu nu am.
Tu cum te simti? Ai mai fost la control sa vezi daca e "pe moarte"? Am citit pe internet, ca uneori se poate realimenta din artera ovariana, depinde cum este pozitionat, ceva de genul asta, nu retin mot a mot...
Restul "fibromatoaselor" ce faceti?
Gabela
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Gabela
Multumim Rachel, mult, nu a fost usor sa scrii atata. Si nu cred ca-ti va zice cineva, ceva! Cine scrie articolul, ma refer din ce tara, ce clinica. Stii cumva denumirea procedeului in engleza?
chiar acum cateva zile am auzit la stiri discutandu-se despre exact acest procedeu. uite niste informatii in engleza. http://www.brown.edu/Departments/Diagnostic_Imaging/ufemain.htm
daniella spune:
Dragele mele,
Vineri, 24 aprilie, am facut si eu embolizare. Ecografic s-a evidentiat un fibrom de 50/42 mm care dupa amiaza a fost devascularizat (embolizat). Procedura este extrem de simpla si nedureroasa. Cateva ore dupa interventie pot fi dureri de intensitate variabila, in functie de organismul fiecareia. Devascularizarea a fost completa si astept controlul de o luna.
In schimb, ce as dori sa mentionez in mod particular, este seriozitatea de care au dat dovada medicii implicati in acesta interventie: Dr. Bogdan Dorobat, Dr. Rares Nechifor si Dr. Mihai Dumitrascu. Toate cuvintele de lauda si multumiri celor trei medici tineri, dar ambitiosi si profesionesti in adevaratul sens al cuvantului. De altfel, am fost profund impresionata de tot personalul si atmosfera din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.
Toate cele care aveti probleme, sfatul meu este sa nu ezitati sa incercati aceasta tehnica, ce are sanse mari de izbanda si care nu supune organismul la un stres in plus, stres ce intervine in cazul operatiilor, si care da sperante noi si mari celor mai aspirante dintre noi.
Va doresc sanatate si bebelusi frumosi si cuminti,
Daniella
elenatim spune:
Am 30 de ani si am fost diagnosticata cu fibrom uterin de consistenta moale(miom uterin) prin histeroscopie diagnostica.
Mi s-a propus ablatie de miom prin histeroscopie operatorie cu tratament de o luna inainte cu Danol(danazol),tratament hormonal.Nu stiu ce sa fac,ce hotarire sa iau.Precizez ca: nu am copii si mai am doar un singur ovar,cel drept;ovarul sting mi-a fost scos in urma cu 9 ani datorita unei sarcini extrauterine rupte.
Ce credeti ca ar trebui sa fac?Histeroscopie operatorie sau embolizare?
rachel owen spune:
EMBOLIZARE!!!
Sa nu-i lasi sa-ti faca histerectomie!!!!
Ce-i uterul, masea, sa-l scoata?
Daca vrei numarul de telefon al lui Bogdan, cere-l.
Suntem aici pentru tine
As fi vrut sa te primesc cu un bine ai venit, dar nu aici, la fibrom, ci pe forum. E o nesansa sa impartasesti cu noi necazul, dar suntem aici pentru tine. Cu un sfat, o incurajare si o explicatie, oricand.
Indrazneste, draga mea!