Fibrom uterin?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelais spune:

Salutare fetele. Sunteti grozave. Rachel multumim pentru c-ai impartasit experienta ta cu noi. Din fericire eu n-am problema asta insa am o colega care e cam disperata. Are hemoragie in fiecare luna si de aici o gramada de alte probleme. Cea mai grava e anemia. I-am aratat ce ati scris si s-a programat marti la embolizare. Va rog mult sa-mi spuneti cat ati dat la dr. , asistente (evident, ma refer la bani). Cum sa procedeze?
Multumim mult si va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Elena (elenatim), as vrea sa stiu ce este histeroscopia operatorie.
Dar si in acest caz embolizarea ar trebui sa fie facuta inainte, deooarece e o interventie usoara si, pentru ca dupa embolizare, orice interventie chiruigicala se face cu o sangerare minima.
Mai spune-ne mai multe despre tine. Ce dimensiunui are fibromul? Doresti sa faci copii?

Despre mine...
fibromul meu fiind in exteiorul uterului, nu se va elimina pe cale vaginala. Si la embolizare s-a vazut ca se alimenteaza din vena uterina, dar si in aceste conditii, a scazut la 68,2/79,5 mmm. E adevarat, cam putin, mai ales ca eu m-am tot rugat, si in credinta mea, chiar am crezut ca a ajuns cat o stafida ( ).
Dar am inteles ca in prima luna scade cel mai greu, el fiind inca plin de sangele din el, mai ales la dimensiunile pe care le avea monstrul meu. Bogdan, un om minunat ca de obicei, m-a incurajat si mi-a spus ca la urmatoarea ecografie se va vedea ca va scadea si mai mult. Eu la primul ciclu dupa embolizare am avut scurgerii ciocolatii, semn ca uterul a inceput sa se curete. Deocamdata asta este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenatim spune:

Fibromul meu avea la inceputul lui martie aprox. 1.5cm si medicul mi-a zis ca actioneaza ca un sterilet natural ,deci banuiesc ca este in interiorul uterului.Normal ca-mi doresc copii,dar pina acum n-am vrut,nici macar nu banuiam ca nu se poate.
Histeroscopia diagnostica este o interventie chirurgicala care nu necesita spitalizare,doar citeva ore;se introduce o sonda prin vagin-col-uter care are la capat o camera de filmat ,iar medicul vede pe un ecran cavitatea uterina .Astfel mi-a descoperit fibromul, care la eco nu s-a vazut foarte bine.
Histeroscopia operatorie foloseste aceeasi cale,doar ca opereaza nu doar analizeaza cavitatea uterina,eliminind fibromul.Uterul cred ca ramine intreg cu posibilitatea de a avea copii.
Daca stiti mai multe as vrea sa-mi ziceti,sa ma sfatuiti pt.ca timpul trece si nu mai am 20 de ani.
MULTUMESC !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adelais
Va rog mult sa-mi spuneti cat ati dat la dr. , asistente (evident, ma refer la bani). Cum sa procedeze?

Vorbesti de shpaga?
Dai ceva sa-ti spun?

Acuma, serios. Totul e gratuit, e spital de stat, probabil ca stie ca trebuie sa aiba adeverinta de salariata, pentru spitalizare, trimitere de la medicul de famile, ca sa nu plateasca cosultatia.
Acuma ca in Romania e sistemul shpagilor... asta e. Dar asta inseamna ca dai cat vrei si cat iti poti permite. Bineinteles ca esti tratat pe masura.

„Dumnezeu sa te tina in palma mainii Sale, iar ingerii sa te indrume mereu.”

Elena, dar nu e mare deloc. Eu despre ce spui tu nu prea stiu (histeroscopie operatorie. Histeroscopie diagnostica am facut si eu), dar la dimensiunile astea mici, daca se poate sa curete uterul fara sa il afecteze, ar trebui sa te duci. Doctorul ce a zis?
Tu de unde esti? Vrei sa vorbesti cu Bogdan? El poate sa-ti spuna mai multe, fiinca poate sa analizeze problema obiectiv. Daca nu e nevoie de embolizare iti va spune. Pentru ca doctorul tau nu stiu ce atitudine are fata de embolizare, multi medici nu stiu despre procedeu sau sunt destul de reticienti.
Din pacate pentru mine asta a fost cea mai buna solutie, fiind si de dimensiunile alea mari. Era efectiv cat o sarcina de 12 saptamani, va dati seama. Ca eram deja insarcinata cu un monstru?!
Papusa draga, vezi ce mai faci si sa ne tii la curent, da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelais spune:

Rachel multam de raspuns. Da, de spaga vorbeam. Hai ca fac cinste . E cam putin asa-i?
Are trimitere, adev. tot ce-i trebuie. E clar ca tb. sa dea. Problema e cam cat sa-i dea dr. care se ocupa de ea ca sa fie multumit? Hai ca tu esti nasa mare si eu aia mai mica. Daca nu-i dadeam informatia de la tine mai statea asa cine stie pana cand....

Uite si-o de la mine.
Sa fim sanatoase si sa ne vedem cu burtici cu bebici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Am facut un echo genital acum 2 zile si mi s-a spus ca am 3 fibroame uterine de 18, 20 si 21 mm.Am facut pana acum foarte multe echografii dar pana acum nimeni nu mi-a spus ca am aceste fibroame.
Imi doresc foarte mult un copil. Am citit ca este o sansa in plus sa am un copil daca fac aceasta operatie de embolizare.
Am si eu cateva intrebari pentru Rachel sau pentru cine imi poate da un raspuns:
1.Cum pot sa i-au legatura cu medici de la Spitalul Universitar pentru o programare la dansii?
2.Daca ei mai fac si alte analize sa vada daca intr-adevar am aceste fibroame in interiorul uterului?
3.Cat te-a costat operatia cu totul?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Interventia asta (embolizare) se poate face numai in Bucuresti?
Se poate face si in Iasi, stiti ceva?
J.

Mergi la inceput

Numai in Bucuresti.
Si alti medici ginecologi din alte orase, desi au auzit de ea, tot sunt sceptici si o tin pe a lor: operatia
Julie, pt cine intrebi? Pt tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Rachel HELP!!!!!!!!!!!!

Raspunde-mi si mie te rog frumos la intrebarile ca le-am scris mai sus. Sunt disperata si nu stiu ce sa fac.
Poate daca imi raspunzi o sa pot lua o decizie in legatura cu embolizarea ca sa ma programez la doctor. Poate imi dai tu si un numar de telefon la care sa sun pt. ca eu am gasit doar un singur nr. pe site-ul www.suub.ro/angiograf. si nu stiu daca este bun.

Multumesc pentru ajutor.

P.S. Imi pare rau pentru tine.
Si eu m-am gandit la adpotie daca nu o sa pot avea un copil.Mie mi-au dat sanse de 10 % sa pot avea un copil.
Mama este cine il creste si nu cine il face si il abandoneza pe copil.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dana p.

Am facut un echo genital acum 2 zile si mi s-a spus ca am 3 fibroame uterine de 18, 20 si 21 mm.Am facut pana acum foarte multe echografii dar pana acum nimeni nu mi-a spus ca am aceste fibroame.
Imi doresc foarte mult un copil. Am citit ca este o sansa in plus sa am un copil daca fac aceasta operatie de embolizare.
Am si eu cateva intrebari pentru Rachel sau pentru cine imi poate da un raspuns:
1.Cum pot sa i-au legatura cu medici de la Spitalul Universitar pentru o programare la dansii Ti-am dat numarul lui Bogdan pe pm. L-ai primit? Suna-l si spune-i problema ta si el iti va spune tot.
2.Daca ei mai fac si alte analize sa vada daca intr-adevar am aceste fibroame in interiorul uterului? Ti se face control ginecologic si ecografie, iar la aparatul angiograf se vor vedea toate vasele de sange care alimenteaza fibromul.
3.Cat te-a costat operatia cu totul? E o intrebare mai delicata.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Eu cred ca la aceste intrebari am raspuns, direct sau nu si mai sus. Daca totusi ai neclaritati, ma poti intreba.
Succes!

Mergi la inceput