Fibrom uterin?
Raspunsuri - Pagina 4
rachel owen spune:
Chestia asta cu subseros mi se pare cam relativa pt ca dupa ce mi-a scris si mie in fisa acelasi lucru, mi l-au embolizat.
Numai dupa o ecografie performanta pe care ti-o fac ei acolo poti stii daca monstruletul tau poate sau nu fi embolizat.
De ce va tot faceti atatea probleme. Mergeti la clinica si va spune doctorul totul.
Se poate sa nu impiedice aparitia sarcini dar va crea probleme in timpul ei, fiinda poate creste si da ruptura de uter.
E mai bine sa ai uterul curat inainte de bebe.
Daca vrei mai multe date, eventual nr de telefon pt programare, cere-l si sunt aici pentru tine.
Nu mai fi disperata si hataraste-te sa suni si sa te programezi.
Si nu te mai lua dupa toti "macelarii". si mie mi-au spus ca ma programeaza intr-o luna la histerectomie, si uite ca s-au gasit sanse si pentru mine.
crinuta spune:
Foarte rar poate da un fibrom complicatii in sarcina. De cele mai multe ori nu se intampla nimic.
Oricum, tratamentele naturiste ar fi de recomandat, plus aceasta noua procedura recomandata de Rachel.
Crinuta
irina27 spune:
Draga Rachel,
Cred ca ai dreptate....cel mai bine ar fi sa ma duc la un control....Te rog daca poti sa-mi dai un nr. de telefon unde sa ma pot programa si sa-mi spui cui trebuie sa ma adresez ti-as multumi f. mult.
astept vesti....am devenit nerabdatoare sa ma dus sa vad ce-mi spune.....
Monica-Elena spune:
Am stat si eu acum cativa ani in Craiova si sotul meu e din Craiova. Intr-adevar sunt depasiti.
Monica
rachel owen spune:
Micky, ti-am spus si mostruletul meu a fost catalogat ca subseros, dar s-a putut emboliza.
Subseros cred ca e ceva ce are legatura cu vascularizarea fibromului(zic doar ca asa cred-nu ma impuscati).De exemplu, seros, serologie=stiinta care se ocupa cu studiul proprietatilor serului sanguin.
Micky, ce ai mai facut? Ai zis ca ne ti la curent, dar nu ne-ai mai scris. Te pupam.
titisha spune:
Aproape ca m-ai convins in privinta embolizarii uterine. La mine cred ca este chiar urgent. Fibromul este de 9 cm, am toate simptomele descrise, cu exceptia hemoragiei abundente. Sunt ceva mai mare decat voi, dar oricum nu-mi doresc o histerectomie. Stie cineva mai multe informatii cu privire la "uter retrovers cu nodul posterior".A mai fost cineva cu un astfel de diagnistic?? Joi dimineata merg la control mai detaliat la Spitalul Municipal, dar pana atunci poate ma lamureste cineva.
rachel owen spune:
Draga mea,
Nici nu stiu cu ce sa incep sa nu ma incurc in idei si sa-ti dau toate detaliile de care cred ca ai nevoie.
Deci, inca din start excludem histerectomia. Da? In prezenta mea nu vorbesti de asa ceva ca o iau la fuga.
Am mai spus si o mai spun: nu conteaza dimensiunile fibromului. Si al meu avea (sper ca a mai slabit de foame) 90/83 cm, adica un adevarat mutant, nu? Eu simptome nu am avut defel, de asta nici nu am stiut ca exista, dar daca ai si simptome, trebuie sa iei masuri (ce simptome ai?). Si nici varsta nu conteaza.(Cati ani ai?)
Eu am stat in spital o zi (de joi dimineata m-am internat, la ora 14 am iesit din sala si vineri la 12 am plecat acasa). Perioada minima dupa care iti reiei activitatea cotidiana este…minima. Adica nu ramai cu nici o urmare. Pe mine m-a durut putin intepatura din piciorul drept, pentru ca sunt o fricoasa si am stat incordata, si am avut chiar vanataie vreo 3 zile, dar in piciorul stang nu a ramas nimic. Dar dureri nu am avut deloc. Cel mai tare m-a durut la vreo 2-3 minute dupa ce a astupat venele, pt ca, exact asa zicea doctorul, care e un simpatic, ca „fibromul tzipa”. Inainte de a intra in sala cu 15 minute mi s-a facut o injectie cu tramal+algocalmin, care m-a amortit de nu mai puteam merge, si la iesire mi-au dat tramal - pastile si viox. Durerea s-a calmat urgent, dupa care nu am mai simtit nimic nici pana acum. Deci nu te doare nimic, nu va mai fie frica! Ati facut atatea injectii in viata voastra. Eu sunt o mare fricoasa, nu am fost niciodata internata, nu am fost operata sau altceva. Daca eu va zic, nu va doare, nu aveti urmari, poti sa-ti continui activitatea, dupa vreo 2 zile esti ca nou. In spital stai intins nemiscat 6 ore, pt ca se lucreaza pe artera femurala, si locul trebuie sa se cicatrizeze (intepatura aia mica de 2mm), ca sa nu curga sange daca te ridici. Atat. Eu vineri dimineata am mers si am facut dush. Doctorul ma cauta pt externare si eu eram la dus.
Si nu conteaza ca e retrovers, pt ca nu-ti face nimic pe uter. Am inteles ca retrovers inseamna ca uterul e pozitionat in spate, nu? Nu conteaza decat in cazul in care vrei sa ramai insarcinata. Venele care il alimenteaza tot pe acolo trec, nu?
Draga Titisha, indiferent ce va zice doctorul la care mergi joi, sa nu te sperii. Cei mai multi doctori ginecologi nu stiu sau nu sunt de acord cu embolizarea (ei spun ca e prea mare fibromul,dar a fost un caz de 16 cm - ala mare), ei cred ca operatia le rezolva pe toate. Dar uite ca nu e asa. Trebuie sa ai credinta si ambitie, sa te hotarasti. Apoi, restul e celm mai usor. Doar asta depinde de tine: sa mergi acolo, de restul se ocupa medicii. Si o fac minunat!
(restul pe PM)
Micky, draga,
Te rog sa ma ierti ca am postat embolizarea la subiectul tau, care cerea date despre tratarea fibromului prin plante. Sper ca nu te-a deranjat. Eu chiar vroiam sa deschid un subiect cu titlul „Embolizarea” in care sa dau datele pe care acum le-am scris la subiectul tau. Eu ti-am scris despre embolizare pt ca exact atunci am primit confirmarea programarii pt mine si eram in culmea fericirii, pentru ca eu inca vad embolizarea ca singura solutie a fibromului, fiind o solutie usoara, rapida si definitiva. Si ti-am scris cu scopul de a-ti explica despre sansele ei, in primul rand tie, si apoi celor care citeasc.
Am fost acuzata intr-un mesaj ca as fi deviat de la subiectul tau si ca m-as da vedeta forumului ca am facut asa ceva, desi nu am nascut. Si atunci ce vedeta ar trebui sa fie o mama care a nascut unu sau doi copii. Vreau sa stiu ca pe tine nu te-a deranjat ce am facut, si daca te-a deranjat, imi cer scuze, dar nu stiu cum sa le mai indrept acum. Te rog, raspunde-mi!!!!
micky spune:
Draga Rachel, fii serioasa.Cum sa ma supar? Am deschis acest subiect in speranta ca se vor da toate solutiile posibile pe care le cunosc fetele (cu atat mai mult ca tu ai povestit despre acesta interventie).
Eu nu am mai facut nimic. Am facut analizele hormonale si astept sa vad ce parere are prof. Ancar la sfarsitul lui aprilie.
Toate cele bune.
coco spune:
Draga Rachel,
suntem in Saptamana Patimilor, si de cand nu m-am logat (de vreo 5 zile)vad ca sunt o serie de atacuri impotriva ta! Chiar nu inteleg ce se intampla-cu expresii de tip 'vedeta'impotriva ta , etc.. Eu iti multumesc din suflet pentru inima buna pe care o ai si ca te intereseaza soarta mea, dai sfaturi fetelor fara sa ai o obligatie catre careva.
Fetelor, va urez tuturor Sarbatori Fericite! si sa avem rabdare 'unii cu altii', ( chiar si cu BB-ul care se lasa asteptat...)
Coco