Fetele din USA, poftiti la o barfa! (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

well, mai, va urez si io o urare irish care mi s-a parut nostima: the trouble be as far from you as apart are my grandmother teeth...!

pupici,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Fiindca am fost "invitata", o sa pun si eu o intrebare "delicata" : Cum faceti cu taxele ? Al meu foloseste turbo tax, un program de calculator. La voi cine face taxele ? Asa-i ca v-am atins la coarda sensibila ?


Am observat ca multa lume ishi face taxele acasa, noi preferam sa trimitem tot ce trebe la un specialist shi se rezolva treaba... vine dupaia acasa un plic, semnam ce trebe shi gata cu batai de cap. Mi se pare mai ushor sa le faca altul pt mine
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

super-lia Acuma au ieshit pui mici din semintze (o gramada mare de leushtean), nu am salvat nici o samintza de anul trecut, daca vrei semintze trebe sa ashteptzi pana la toamna cand fac iara shi o sa itzi salvez shi trimit intr-un plic cu instructziuni de plantare cu tot, sau potzi sa vi sa itzi iei puiutzi de leushtean acuma daca ai chef de calatorit.

mnam vazut shi eu poze cu bb tau, ce dulce este, sa itzi traiasca shi sa creasca mare shi sanatos.

Ouale de Paste le vopsesc cu foi de ceapa roshie, iese o culoare destul de reushita. Este natural shi daca se crapa un ou il potzi manca inca dar cu alte chimicale nu prea este indicat sa le mananci cu coaja crapata.

Geamurile le spal cu Windex, iar plasele la fac in curte cu furtunul. De ce se uita la mine Mexicani de peste drum de cate ori imi spal geamurile? Pe ei nu i-am vazut nicodata sa le spele.

Acuma intrebarea mea: Voi ce reviste cititzi pe aici? "US, First... " sau nu mai avetzi timp de reviste cu atata internet?
Noapte buna la toata lumea!
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Mey Simona, ce amintiri mi-ai trezit cu poezia asta! cu multi, multi ani in urma, eram o gagalice, stiu eu, vreo cinci ani sa fi avut, eram cu bunica in troleibuz si o doamna a intrat in vorba cu mine, si m-a invatat poezia asta! bunica mea cam ambivalenta fata de situatie, da' cand am ajuns acasa si am recitat-o alor mei parinti s-au prapadit de ras, si o vreme ma puneau s-o recit tuturor prietenilor de familie, va dati seama ce distractie pe ei m-au si inregistrat si tre' sa fie si acum caseta cu mine recitand poezeaua pe undeva prin vreun dulap in Romania.

Lai

ps de acolo mi s-o trage de-s asa zbanghie
ps2 varianta pe care-am invatat-o eu era cu mici modificari "tu bolnava de ficat/ si-ti arde de maritat" hihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Gabbriela, eu sunt abonata la The Economist, da' bine, nu-i locala, ca e a englezilor.. Cu asta ma intelectualizez, iar cand si cand, cand ma simt blonda, vorba Mihaelei, ma holbez in Cosmopolitan. In rest mai citesc ziare, da' si alea mai mult pe internet.


Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

buna dimineata ... am eu impresia ca m-am trezit cu limbarita azi

in legatura cu ferestrele - nimeni nu pomeneste de spalatul de dinauntru, a partii de afara a ferestrei?? cine locuieste in casa mai noua ar trebui sa aiba asemenea ferestre ... eu deschid cam o palma, trag de cele 2 (cum sa le zic?? ca nu-s butoane - un soi de ceva-uri...) laterale si bam! imi vine geamul in brate. haios era in apartamentul precedent, unde erau prost instalate vreo 2 si-mi picau in cap in cel mai neasteptat moment ... nu cred ca-s prea buna la descrieri, pesemne inca-s adormita.

partea nr 2, cu taxele - le facem online (deci no need sa cumparam vreun soft), nu le dam la facut ca luam doar deducerea standard si-n rest mi s-a parut un proces atit de simplu incit si fie-mea la 6 ani le-am putea face. adeca punem numele, adresa, ssn apoi cit venit s-a facut in anul respectiv si ... apare suma de plata. mai trist e sa platim suma respectiva - la noi cam 2/3 din venit e neimpozitat si mereu e de platica la 15 apr.
am incercat sa-l intreb si eu pe sot ce fel de cheltuieli au ai de-i vad prin filme ca se duc la contabil cu o lada de receipt-uri ... dar nu m-a lamurit. cica cheltuielile noastre, chirie si mincare, nu-s deductibile . mi se rupe inima ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Allya, sper ca ti-au folosit la ceva informatiile care ti le-am trimis, m-am straduit sa fiu cat se poate de explicita.

Multumesc pentru aprecieri, cand am cumaprat casa eu m-am indragostit de loc, mai putin de casa. Sotul meu nu a fost tare impacat cu alegerea la inceput, dar pe parcurs si-a schimbat parerea, iar acum nu ar vrea nici in ruptul capului sa ne mutam altundeva. Daaa, eu ma simt asa de bine acasa, si vara e foarte frumos si liniste. Noaptea e o bezna de-ti poti baga degetele in ochi, avem fantana proprie si tanc septic, totul ca la tara. Merita naveta ca sa vin acasa sa ma destind. Imi place departe de oras, de vecini (avem unul singur, in rest sunt ferme in jur). Vorba aia, poti face plaja in pielea goala si nu te vede nimeni.

Mai dar voi incepeti sa va pregatiti deja de Pasti? Cred ca anul asta vopsesc si eu ouale in foi de ceapa, si pe urma le ung cu o bucata de slanina.

Taxele le-am facut intotdeauna eu, in ultimii doi ani am folosit Turbotax ca a fost mai rapid si arata mai frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Andabrro, bine ai venit! aia de merg cu o lada de receipts au business, unde poti deduce o gramada de chestii, de aia e si bun Turbotax-ul in cazul ala. Receipt-uri pt materiale, deprecierea vehicolelor, plata asigurarii de masina si medicala (daca are), benzina, toll-uri, echipament, tools etc. La toate trebuie sa tii receipt-urile. Sotul meu are business propriu si mereu imi aduce cate o punga de bonuri pe care eu le pastrez cu sfintenie, mai ales ca stiu ca anul asta va fii audit pt workers' compensation insurance.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Buna dimineata fetelor!

Acum am intrat si eu in birou. Imi fac o cafea, imi prajesc bagel si vin la o birfulita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

neata la toata America!
ninge de rupe pamantul la noi...ai zice ca e prima zi de iarna si nu ultimele spasme..
noi taxele le-am facut la o firma,adi zice ca e mai sigur pentru noi ,mai ales ca nu stapanim limbajul financiaro-contabil...
Ziceti metoda cu oualele vopsite in foi de ceapa ca sa ma luminez...cantitati, timp de fierbere,cate cepe,etc...
cu gemurile nu ma stresez ..daca o tine tot cu ninsoare...nici gand sa ies afara ...cam astea sunt actualitatile de dimineata...pupic..


Mergi la inceput