Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) - 2

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

laura o, superb raspuns! chiar asa, de ce am avea noi pretentia ca avem vreun drept sa-i influentam pe altii sa emigreze sau nu? tot ce putem face mai bine e sa-i ajutam pe cei care au nevoie cu niste sfaturi sau, daca avem posibilitate, financiar. cateodata doar o vorba bune e suficient sa-i dai cuiva speranta ca maine va fi mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Cea mai mare aberatie de care am auzit vreodata, povestea persoanei din mesajul lui Dinu.
Femei care scuipa pe strada, natiunea de malformati si nebuni liberi, ritm inuman de munca???!!!Teama sa nu sune nevasta la 911 cind zbieri la ea dupa 15 ore de munca, asta e cel mai tare argument. Etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Bravo try, ai spus lucrurilor pe nume.

Ce este distractiv este ca Dinu este captivat numai de exemplele negative, care exista evident, ar fi ridicol sa spunem ca ele nu exista.
Vad ca esti mirat ca "exemplele pozitive" vin din Canada asa ca ai dat imediat un exemplu negativ ca sa contra-balantezi chiar daca nu ai trait niciodata in Canada. Interesant ca tu il crezi pe respectivul si nu pe cei cu experiente pozitive pt ca asta este ce vrei tu sa auzi.

Din pacate eu cred ca acel paragraf publicat este edificator pt un "looser" nu pt ca a dat de greu caci asta e de asteptat, dar mentalitatea !! of , of
- asa cum spunea si conchita, respectivul e furios ca sotia sau copilul s-ar putea plinge de ceva agresiune verbala sau corporala in loc sa stea in banca lor
- ca el e de departe mai destept decit bastinasii dar e marginalizat de respectivii... asta e o atitudine tipica, noi sintem mai destepti (deh, gena geto-dacica) si am venit sa-i invatam noi pe ei dar ei sint rasisti
- revine iarasi ideea aproape obsedanta a caselor de lemn si ca numai aia cu bani !! stau la beton. Ba sa avem pardon ca tocmai aia cu bani isi trag niste casoaie ... da exista si condourile din beton ultra-luxoase pe malul apei s.a.m.d dar in general nu se preteaza la familisti.
- da o senzatie total gresita ca toti imigrantii se imbraca la mina a doua cind de fapt doar o mica parte ajung la aceasta solutie si asta de obicei pe o perioada relativ mica
- cea mai tare mi se pare chestia cu oamenii ponositi pe strada ... sau de femeile care scuipa pe strada.
- revine din nou la civilizatie caci evident noi sintem mai civilizati ca ei dar probabil din masochism a plecat din Ro, o oaza de civilizatie sa vina la amaritii astia...
- ca nu exista un program national de vaccinare !, pardon ?, am doi copii nascuti in Ca si au fost vaccinati tocmai urmind programul national de vaccinare . By the way, ai nevoie de carnetul de vaccinari la inscrierea la scoala :-)
- il deranjeaza ca se munceste mult (ceea ce e adevarat) si ca se invata mult...
- il deranjeaza sistemul de sanatate, si pe mine ma calca pe nervi listele de asteptare inacceptabile dar daca Doamne fereste as avea vreo boala serioasa, totusi as prefera sa fiu tratata in Canada si nu in Romania

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

quote:
Originally posted by Dinu
Chiar va bucurati ca medicii vin pentru a se intoarce?Ca baieti cu masterate prin Franta,Anglia etc. vor munci la banda?Mancarea primita de pomana de la organizatiile de caritate v-a atrofiat orice simt?E uimitor cati romani isi fac un titlu de mandrie pentru ca stau pe social,primesc pomana si au un harb de masina.Nu toti care vin aici sunt genii informatice.Cei cu pregatire umanista sa se gandeasca bine inainte de a veni.NU VA VINDETI apartamentele de acasa.Faceti un imprumut si girati cu apartamentul.Nu va vindeti lucrurile pe nimic.Daca aplicantul principal e sotul,sa vina el singur pana gaseste apartament si restul.Nu va chinuiti copiii fara rost.Sotia si copiii pot veni tura a doua.Iar pe mine sa ma jude cati dupa ce veti sosi aici,nu inainte.Sa va dea Dumnezeu noroc,pentru ca o sa aveti nevoie!![/i]

uite ca pina acum nu am scris aici pentru ca nu se dezbate nimic. Fiecare e in cimpul lui si arunca cu rosii la adeversari.
Dar, desi nu sint deloc de acord cu Dinu in privinta emigrarii, in general, in particular ii dau dreptate la cele de mai sus. De ce???? Pentru ca am vazut barbati (de fapt unul ma interesa in mod deosebit) care nu s-au adaptat la viata de emigrant, la viata in pielea unui "nimanui" pt ca nu mai exista "domnul inginer", "domnul doctor" etc (desi stiam ca in Ca nu se mai primesc medici demult)...
Da, sint de acord ca el, capul familiei sa vina intii si sa vada daca e in stare sa suporte situatia si sa se ridice, nu sa lase pe umerii femeii toate greutatile, inclusiv aceea de a-l intretine.
Nu va taiati craca de sub picioare singuri, nu va aruncati cu capul inainte, nu deveniti un cuplu desirat intre drumuri Ro-Ca si invers.
Fiti constienti ca nu este usor, dar se poate. Daca aveti vointa si stiti sa indurati. Daca vreti sa ajungeti sus, catarati-va treapta cu treapta si tineti si cu dintii fiecare noua pozitie cistigata.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Destinul si-l mai face si omu' cu mina lui.

Intii sa se intrebe potentialii emigrantii DE CE vor sa plece din Romania si ce asteptari au de la noua tara.

Nimeni nu-ti garanteaza nimic. Viata este in miinile proprii, nu da vina pe nimeni altcineva. Toti avem experiente diferite. Nu poti generaliza, in special pe seama celor mai lenesi, aroganti si imfumurati.

Am observat ca romanii ne se falesc cu cei realizati - slava domnului sint o multime de profesori, doctori, avocati, contabili, artisti romani. Ne sint aruncati in fata numai ratatii care sa fim sinceri exista in fiecare natiune.

Rationamentul este: uite ce rau este el, acum ma simt mai bine despre mine!!!

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Am observat ca romanii ne se falesc cu cei realizati - slava domnului sint o multime de profesori, doctori, avocati, contabili, artisti romani. Ne sint aruncati in fata numai ratatii care sa fim sinceri exista in fiecare natiune.

Rationamentul este: uite ce rau este el, acum ma simt mai bine despre mine!!!

Draga Ana-Maria, ai prins exact esenta. Foarta multa lume inca se intreaba ce problema are Dl Dinu. Nu are nici o problema, este vorba exact despre ce ai spus tu mai sus! "uite ce rau este de emigranti si ce bine ma simt despre mine"! Asta e tot ce vrea sa ne arate.

Sanatate!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sailor-moon spune:

fratilor,voua chiar va place tara asta?ca mie nu-mi plcae,mai am 3 ani de scoala dupa care vrau sa plec de aici definitiv si iremediabil.parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Am si eu o intrebare...Care dintre voi a plecat din Romania, desi se simtea pe deplin implinita?...Eu nu cred ca exista oameni printre noi, care erau impliniti pe deplin in tara si au venit aici de curiozitate...Eu nu mi-am dorit sa vin, la 15 ani tatal meu m-a adus in vizita la New York, am vazut jumatate din lume pina m-am maritat. Eu am fost crescuta de niste intelectuali de prima mina, care nu mi-au zis si nici nu m-au incurajat niciodata sa emigrez...tata a plins 2 ani cind am plecat de acasa. Eu tinara casatorita, mi-am urmat sotul american si cu 7 ani mai mare care desi nu era mai destept ca mine,nu era mai pregatit pentru viata ca mine. Pot sa va spun ca eu fata de parintii lui (el este prima persoana dintr-o familie de 500 de oameni cu facultate si MBA), sunt mult mai destupata la minte. Astia sunt oameni care cred ca Vietnam este un fel de jungla, ca japonezii si acum fac harachiri, ca mestecatul gumei este un pacat, ca a citi o carte inseamna a asculta-o pe CD, ca a merge la un medic femeie este tot ceva nemaiauzit, mai ales a fi medic femeie este tot nemaiauzit...asa ca mine.Mie sa nu-mi spuneti ca nu suntem mai destepti ca ei, in primul rind am vazut si auzit mai multe, comunism, revolutii, sistem de invatamint unde nu invatai, mincai bataie, asa ca imi pare foarte rau sa va spun Eu cred ca sunt, nu neaparat mai desteapta, ci mult , mult mai DESTUPATA.Mi-e sa nu-mi spuneti ca a te crede mai destept ca bastinasii este un trait dacic, ca eu nu am nici o treaba cu dacii...unguroaica la jumate si svaboaica la celalata jumata...sau macar un sfert, nu stiu, nascuta si crescuta in Romania...Imi cer scuze, dar ma cred totusi mai desteapta...Doamne, ce mai pacat!
Daca va era asa de bine in Romania, de ce ati plecat???Eu aveam 20 de ani si mi-am urmat sotul care era pe jumate european, cu scoli facute in Europa si dupa un contract de 2 ani in Germania, dar noi am stiut intotdeauna ca suntem europeni, iar eu am stiut ca emigrant nu voi putem fi pina la moarte...am plecat poate din curiozitate, dar cred eu ca un om care pleaca la 35 de ani a avut de a face cu atita durere in Romania ca vrea sa scape...si are dreptate.
Asta cu "sunt aici pentru copil"...am 28 de ani si am si eu o viata, I will not sell myself short...copiii cresc oricum si vad daca te-ai respectat suficient incit sa fi unde vrei, nu un sacrificat in numele lor....
Si cu asta mi-am spus punctul de vedere...cine vine, nu vine ca i-a fost bine acasa, dar nici cine vrea sa plece inapoi, sa nu fie condamnat de cei carora le-a fost tocmai bine aici.Si eu spre deosebire de ei, stiu ca Romania este o tara, nu Lo-Meinia...asa mi-a spus o asitenta care m-a intrebat unde ducem copiii in vacanta...ca ea a intrebat-o pe doamna doctor si ele nu au auzit de o tara numita Lo-Meinia,asa ca ele nu stiu daca vaccinurile copiilor sunt bune acolo..cu respect

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freegonzo spune:

Pt Dinu
Acum 15 ani cineva intors din Canada i-mi spunea acelasi lucru ca si tine.Nu l-am crezut si l-am si tratat de neadaptat si puiul mamei.Va fi primul om la care i-i voi cere scuze cind ma voi intoarce la civilizatie in Ro.
De asemenea ma bucur sa vad ca cineva vede aceleasi lucruri ca si mine fiindca am ajuns sa ma intreb daca nu cumva am eu o problema si vad numai cloaca din minunata Ca.
Pr Gorjan
Ti-am trimis 2 mesaje pe privat si tot nu stiu daca le-ai primit.Da-mi de stire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Gonzo, nu te tine nimeni legat in cloaca. Evadeaza!!!

Mergi la inceput