Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) - 2
Raspunsuri - Pagina 12
try spune:
Iar experienta fetei din Vaslui venita in Bucuresti este foarte raspandita printre noi: am avut o colega de servici din Vaslui si tot timpul era tinta misto-urilor. Stau si-mi dau seama ca oricat de inteligent si de tare esti, in momentul in care acest lucru se intampla repetat ajungi sa nu mai consideri toate astea simple glume si sa-ti afecteze increderea de sine.
Aici la fel, avem 2 familii din Moldova si tot timpul se face misto de ei, continuu.
Ni se pare tare amuzant sa facem misto de altii, dar cand e vorba sa schimbam locurile... hhmmmmm
7 sapt. si 5 zile DNP 1 nov.
voljena spune:
lipseste omu' o zi de pe forum si ce gaseste?!...
eu propun sa se arunce cheia de la subiectul asta, Ira l-a analizat si sintetizat la perfectie... mai ales ca am terminat scoala cam demultisor si am mai uitat cele gramatici romane iar discutii pe marginea cratimei nu fac decat sa ma bage si mai tare in ceata...
try spune:
Si legat de mi-e sau mie, Nelia a avut dreptate, o fi ea din Vaslui cum vad ca nu se scapa ocazia de a se aminti lucrul asta. In contextul in care Oana a folosit mi-e, nu se scrie dezlegat, desi foarte usor poti sa cazi in capcana de a-l considera mie.
"Mi-e sa nu-mi spuneti ca a te crede mai destept ca bastinasii este un trait dacic, ca eu nu am nici o treaba cu dacii..."
Aici ai vrut sa spui "Mie, Oanei, sa nu-mi spuneti ....", nu cred ca ai vrut sa spui "Mi-e teama sa nu-mi spuneti...".
Nu ma bagam in treaba asta, dar vad ca reiese ca Nelia a fost cea agamata si daca mai mentionezi langa imediat si ca e din Vaslui, ii e pusa imediat eticheta.
Pe de alta parte, Nelia ar fi fost mai bine sa te abtii de la astfel de corecturi pentru ca de regula ele nasc noi tensiuni intre membrii (dupa cate stiu e si parte din regulamentul forumului). Cu totii gresim, nu cred ca e cineva aici pe forum care sa nu fi facut vreo greseala gramaticala pana acum. Iar cateodata din viteza scrisului se mai muta cratima si o litera mai incolo. Nu mai zic de cate ori nu mi se intampla mie ca ultima litera a unui cuvant sa apara la inceputul celuilal tcuvant (vedeti????).
Stiti ce-am observat? Ca aproape de fiecare data cand se disputa mai incins niste subiecte pe forum apare la un moment dat cineva care se ia de greselile gramaticale ale altcuiva, in schimb cand se discuta pasnic, lumea trece cu vederea.
Mie una-mi place subiectul, nu scriu cu ura si inversunare aici, imi plac confruntarile de idei, dar cand vad cineva se supara, deja isi peirde farmecul orice confruntare.
mn spune:
quote:
Originally posted by try
Si legat de mi-e sau mie, Nelia a avut dreptate, o fi ea din Vaslui cum vad ca nu se scapa ocazia de a se aminti lucrul asta. In contextul in care Oana a folosit mi-e, nu se scrie dezlegat, desi foarte usor poti sa cazi in capcana de a-l considera mie.
"Mi-e sa nu-mi spuneti ca a te crede mai destept ca bastinasii este un trait dacic, ca eu nu am nici o treaba cu dacii..."
Aici ai vrut sa spui "Mie, Oanei, sa nu-mi spuneti ....", nu cred ca ai vrut sa spui "Mi-e teama sa nu-mi spuneti...".
me-i fratilor, voi nu a-ti cetit' regula#9 din Regulamen-t?! v-a invit sa-o facet-i...multumesc frumos-o
mn
mn spune:
quote:
Originally posted by AC
E-l ee ha-i-os...
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
..suntem ca la Maury Show (www.mauryshow.com), este el sau este ea!! A cistigat Anne! este el...
Si ca sa nu vin cu regula#7 io zic ca cei care cred ca pot sa faca ceva pentru tara noastra draga Romania sa ramina acolo, iar restul sa vina aici sa ii poata convinge pe restul din tara sa ramina acolo..
V-am pupat,
mn...o fetitza haioasa...
----------------------------
Erata: In loc de Anne a se citi Andreea.
Ne cerem scuze pentru eroarea comisa, orice ne-asemanare cu realitatea este pur intimplatoare.
try spune:
Daca te uiti la MauryShow, chiar ca zici ca americanii sunt ca vai de ei. Da' ma consoleaza ideea ca intr-o natie de aproape 300 de mil. se gasesc si marionete care sa apara la show-uri de genul asta:
"-- John, cu regret te anuntam ca nu esti tatal micutei Amely in varsta de 3 ani...
-- huuuuuuooooooooo, (din sala)
-- John, testul de paternitate spune ca nu esti nici tatal lui Samy in varsta de 6 luni"
Cutremurator, degradant. Degradant nu ca exista oameni care fac astfel de emisiuni, ci ca exista oameni care vin ca invitati la astfel de emisiuni. dar cum imi place sa ma vad the bright side of the moon, spun ca exista si alte lucruri pe lumea asta.
iubibubi spune:
quote:
Originally posted by mnquote:
Originally posted by AC
E-l ee ha-i-os...
Anne-Sarah si mamica sa Andreea
..suntem ca la Maury Show (www.mauryshow.com), este el sau este ea!! A cistigat Anne! este el...
mai, Andreea (AC), da' ce fetita precoce ai! o fi avand ea suzeta, da' stie ce-i aia tastatura! :)))))))))
hai ca divagaram de la subiect... da' mai bine, sa se vada ca, asa "frustrati" cum suntem, nu ne-am pierdut inca simtul umorului :)))
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
nelia spune:
Imi cer scuze la toti cu acel mi-e, stiam ca nu trebuie sa ma leg, cunosc regulamentul foarte bine, observ greselile de ortografie, dar incerc sa le trec cu vederea, nu ma deranjeaza, urmaresc continutul. Dar nu am avut pe moment un alt argument ca sa o mai potolesc pe Oana in nesfirsitul ei discurs despre intelectualitatea familiei ei, am pus si o floare... si mai ales ca acel mi-e era tastat gresit exact in fraza in care ea era desteapta si americanii cei prosti. Am vrut sa arat ca prin aceasta greseala, ea poate aparea inculta in ochii cuiva, chiar daca sint sigura ca nu este. Si asa cum a spus cineva, nu inteleg de ce trebuie sa se compare cu plebea, America prin banii si viata ei a atras si intelectuali de prima mina, deci eu cred ca are cu cine concura si cu cine se compara. Nu am vrut sa atac pe nimeni, am vrut doar sa scot in evidenta ca si noi avem rautatile noastre, ca nici o natie nu e perfecta si ca nu avem nici un drept sa judecam atit de aspru alte natii, cind nici noi nu sintem departe. Si ca eu cred ca atunci cind ajungi undeva, ar trebui sa-ti tiparesti pe frunte ceva de genul „respecta ce gasesti, daca vrei sa ti se respecte ce aduci“. Pentru ca am incalcat regulamentul imi cer scuze si ma sanctionez singura: doua saptamini voi citi, dar nu voi mai posta nici un mesaj, chiar daca imi vor sfirii degetele ca sa o fac. Daca merit o pedeapsa mai aspra, spuneti-mi si ma voi conforma. Am relatii cordiale cu toti membrii acestui forum, nu cred ca prin mesajele mele am deranjat pe cineva. Singurii carora am simtit nevoia sa le spun lucruri care nu se spun au fost Dinu si Oana. Ma intreb si eu de ce oare? Scuze!
Nelia, contravin se scrie legat, draguta.
Nu, Oana, nu se scrie legat, parerile contra vin din Canada... lipsa de subliniere este greseala mea.
Try, imi cer scuze personal tie, din simpatie, asa este, nu trebuia sa ma leg de gramatica. Vreau sa-ti spun insa ca tu nu ai facut nici o greseala de gramatica, scrii extrem de corect romaneste, sint insa de acord ca se pot strecura greseli din graba sau din neatentie, meseria mea de asa natura m-a convins de acest lucru. Dar sper din tot sufletul ca vei intelege de ce am facut acest lucru. Nu speculez greseli de acest gen sau de orice gen, decit in momentul in care cineva da pe-afara. Sa aveti doua saptamini bune, oriunde ati fi!
Cornelia, mamica Agatei