Despre emigrare, pe sleau (fara perdea) - 2
Raspunsuri - Pagina 13
mn spune:
quote:
Originally posted by nelia
doua saptamini voi citi, dar nu voi mai posta nici un mesaj, chiar daca imi vor sfirii degetele ca sa o fac. Daca merit o pedeapsa mai aspra, spuneti-mi si ma voi conforma.
Cornelia, nu fi asa aspra cu tine insusi. Am incercat intr-un mod mai hazliu sa intrerupt lectia de gramatica.
quote:
Dar nu am avut pe moment un alt argument ca sa o mai potolesc pe Oana in nesfirsitul ei discurs despre intelectualitatea
pai daca Oana simte asta, las-o sa traiasca cu ce simte?
Si eu am o parere "foarte buna" despre mine, uite aici un link care ma caracterizeaza: http://www.geocities.com/mirceavintila2001/corydon.html
eee.. poti sa ma faci sa imi schimb parerea despre mine!?
quote:
Nu, Oana, nu se scrie legat, parerile contra vin din Canada... lipsa de subliniere este greseala mea.
Aici sunt deacord cu tine, Cornelia. Contra(vin) se scrie dezlegat. Aceste cuvinte se trag de la adverbul contra, adica impotriva si cuvintul vin, adica acel produs rezultat in urma fermentari strugurilor. Per total expresia inseamna impotriva vinului...Ce aveti cu vinul din Canada? semnat..George Pruteanu.
----------
Gata, acum am terminat cu partea aceasta vreau sa revenim la oile noastre: Mesajul despre emigrare l-a inceput Dinu, a carui frustrare o inteleg. Este foarte greu pentru cineva tinar si singur sa plece intr-o tara straina si este foarte greu sa se poata adapta daca nu este ajutat de cineva care are experienta. Foarte mult in strainatate conteaza in care cercuri te invirti si din pacate cel mai mare si accesibil cerc este cel al muncitorilor la negru. In acest cerc ajung profesori, doctori etc...si acestia sunt asimilati de cercul respectiv fara a li se da o sansa la viata decenta pe care o duceau in Romania. Eu ii sfatuiesc pe cei care vin aici cu gindul sa emigreze sa caute cercuri de oameni de aceasi meserie cu ce vor ei sa faca. Acestia doar pot sa le dea sfaturi exacte in domeniu.
Pentru cei care vin aici doar pentru a cistia un ban cu care sa se intoarca inapoi ii sfatuiesc sa isi fixeze o limita la care sa ajunga (Ex. $30.000) si sa ii de-a bice. Acestia sa se astepte la expresi gen: Doctore, da-mi ciocanul...si sa locuiasca 10 intr-o camera.
Nu vreau sa fiu rau cu ultima categorie, dar pentru cei nedecisi cu ce vor sa faca in strainatare...ii rog sa ramina in tara, vor avea o sansa sa se decida in toamna la votari.
mircea.
lucamatei spune:
Nelia,
Chiar crezi, tu draguta, ca ma potolesti pe mine???Hai sa fim seriosi...In nici o fraza nu m-am descris mai desteapta ca americanii si mai ales in fraza cu mie... atit am spus ca sunt mai culta si mai experimentata decit ei...te inteleg si pe tine ajunge omul la o virsta si la o anumtia frustare...oricum vad ca cine vine nou cu o alta opinie decit cea perfecta fata de Occident, este pe loc stirpit...eu de felul meu nu ma las...cum am zis si in partea intii a subiectului...eu mitocania nu o mai inghit nici aici la mine acasa, nici prin strainataturi.
Nelia, raspunsul cu desteptaciunea, a fost dat lui Try care chiar m-a intrebat daca ma cred mai desteapta...raspunsul meu..fata de ea ,nimeni altcineva... a fost si este un categoric DA.
Nu iti era adresat tie e-mailul, ci in mare parte lui Try...faptul ca l-ai citit este... well, a matter of luck.
Si cu asta emigrare placuta...liniste si pace prin Occident ca prin Romania se pare ca asa ceva nu exista...
oana olson
ale spune:
1. parerile mele contravin parerilor tare == parerile mele sunt opusul (? nu am gasit ceva mai bun) parerilor tale.
2. "parerile contra vin din Canada" == "parerile impotriva(==contra) [emigrarii] sunt emise(==vin) [de emigrantii] din Canada".
Sunt 2 chestii diferite .
Scuzati pentru intrerupere
nelia spune:
Stii ce, Oana, gata! Ajunge! Am recitit toate subiectele tale si mi-am dat seama ca nu am inteles nimic: vorbesti la un subiect despre emigrare, dar tu nu ai vrut sa pleci si de fapt nu ai emigrat, ci ti-ai urmat sotul... ba iti place, ba nu, ba aperi Romania, ba mitocani sint peste tot, ba esti desteapta, ba nu esti. N-am inteles nici fata de cine te simti mai desteapta, fata de try sau fata de americani, sau asa in general... si nici ce vrei sa spui cu asta, care e punctul final la care speri sa ajungi... iarta-mi ignoranta! Nu stiu de fapt ce vrei (m-as bucura sincer in schimb sa stii tu macar), si – in maniera in care se prezinta dialogul de aici – nici nu ma intereseaza. Nu sint „la o virsta“ si nu sint deloc „frustrata“, asa cum gresit deduceti si tu si Dinu, iar daca e vorba de experienta... Dimpotriva, sint tinara, frumoasa, desteapta, am simtul umorului, sint citita, iubesc si sint iubita! Hai sa ne oprim! Nu vreau sa te potolesc, ma gindesc doar ca un om destept si superior ca tine nici n-ar fi raspuns mitocaniilor mele! Am indraznit sa pun faza cu mi-e (daca te uitai atenta, ai fi vazut ca mai sus il scrisesesi corect, dar nu ai fost atit de sigura pe tine sa-mi raspunzi direct ca a fost o simpla greseala de tastare, ai simtit nevoia sa dai explicatii...), numai ca sa-ti arat cit de usor te poti insela judecind oamenii dupa aparente sau dupa un simplu gest, cum ar fi cel de alunecare al degetelor pe tastatura.
Si gata... Din partea mea, pentru tine, daca vrei sa le primesti, m-as bucura, daca nu, m-as intrista...
De fapt,
am intrat numai sa-l salut pe Mircea, nu stiu de ce! M-am distrat la glumele voastre despre gramatica, desi nu prea stiu despre ce emisiune este vorba, le-ati facut frumos si pe buna dreptate. Cel mai bine se potriveste cea semnata de intelectualul nostru de cinste.
Dar eu nu am glumit cu autosanctionarea mea, am gresit, imi asum faptul si voi ramine doua saptamini doar o cititoare fidela. Incalcind regulamentul, mi-am anulat dreptul de a mai posta vreun mesaj, dar macar am facut-o in cunostinta de cauza.
doar Cornelia,
Agata nu mai are nici o legatura, parintii de copii asa frumosi ca ai nostri nu ar trebui sa se certe de loc (sau deloc, cum se scrie oare?), o pentru toti.
lucamatei spune:
Nelia,
Asta este definitia TA despre ceea ce ar face un om destept si superior...eu repet poate intelegi, nu ma consider superioara nimanui..In definitia mea, un om raspunde o data anumitor neadevaruri...ai dreptate eu ti-am raspuns de mai mult ori, nu trebuia sa ma ostenesc...
oana olson
nelia spune:
Nu, Oana, ai uitat ca sint saraca!?! Verigheta nu ti-o dau, nici daca ma spui la tot forumul! Nici tu nu ai somn? Sper numai ca ni l-am stricat reciproc amindoua, ca sa fim chit!
Cornelia, mamica Agatei
nelia spune:
Mi-ar placea sa ne cunoastem, vei constata astfel ca pot mai mult decit atit!!!
Cornelia, mamica Agatei