Oltencele, poftiti la povesti(2)
Raspunsuri - Pagina 12
sirod spune:
Fetelor-oltencelor...bei, venii iar frigul peste noi...io una m-am saturat...plec las tropice(macar cu imaginatia) ca nu mai pot!
Ieri abia m-am tinut la Oti... deschidea usa de la camera - YES, AJUNGE LA CLANTA - si se proptea la usa de la intrare - PII, PA = copiii la parc, pe un ton miorlait de ti se rupea sufletul!Si unde s-o scot la parc pe ploaie!Si vint tare...si ploaia venea-pleca...si nervii mei faceau 'tzup-tzup'!
pa fetele...
DORIS
Coccinelle spune:
Haideti sa traiti!
Doris,gīnd la gīnd cu bucurie!
Asa m-am tinut si eu la Patrickutzul meu ieri.Dar noi tot am plecat ,
chiar daca ploua cu galeata, ca m-am lovit la deshti si a trebuit sa merg la farmacie sa-mi cumpar alifie si pansament.Nici nu am putut sa-mi tin umbrela.
Azi stau la pīnda sa prind momentul cīnd nu ploua.
Da la Zürich e lapovitza si ninsoare.
Ce vīrsta are puiul tau?
Pentru toate fetele:
Cīnd īti ploua īn suflet, fa-ti umbrela dintr-o bucurie.
Ramīne cum am stabilit...si
Giny
smmiha spune:
Buna fetele!
M-ai amuzat, Giny si asta-i bine ca afara e o vreme de-ti vine sa plangi.N-am de gand sa ma pensionez...inca, trebuia sa depun niste declaratii de la firma, ca asa-i cu birocratia.
Fetele din Craiova, voi ce licee ati terminat sau facultati?
Eu am terminat Fratii Buzesti in 1993 si Stiinte economice in 1998.
Va pup si sper ca maine va fi soare.
Mihaela
sirod spune:
Giny, bine ai venit printre oltenii forumisti!
Otilia mea are 1 an si 8 luni pe 2 aprilie.Patrick?
Si zici ca ninge la Zurich...brbrbr...macar aici se-nghesuie primavara in iarna si asta se tot zdrobseste la primavara...ca-mi vine sa-i trag douaaaaa....!
Mai Miha...stiinte d'astea terminai si eu, da'n 97...oare ne stim?
Salmida...la buna revenire, de cind nu te mai vazui...
Anca, da pe Floreasca o stii?Sta prin Traian.Ce mai e 'la france?'
Si scuze pentru zilele lipsa, dar ...treaba, treaba, oboseala, plictiseala
multe pupice la toata suflarea olteana
DORIS
chatonel spune:
floreasca nu e de mate???? Tu numai da-stia stii? :)))
Daca e ea, o stiu. Ce-ai cautat tu la ei? Faceai meditatii? :))Spune tot ca-ti bagai reflectoru'n oki
Si aici e o vreme urita, sa nu scoti un cīne-afara, dar eu l-am lasat pe balcon pt ca a fost magar azi de dimi.
Hai ca ma car sa mai muncesc un pic :)
Toulouse, la ville rose
Coccinelle spune:
Fetele, am voie sa va spun un banc?
daca-l stiti sa nu ma
Doi olteni īn Franta,nu vorbeau deloc franceza, dar fiind lihniti de foame intra īntr-un restaurant si se aseaza la o masa.
Unul din ei zice:
-Lasa ba, ca o brodim noi cumva pe franceza.Io mai si stiu ceva de la scoala generala.
Apare chelnerul si-i zice :
-S'il vous plaīt:niste le pīine, cu niste le friptura de porc, le piure si le vin.
Chelnerul nu zice nimic, pleaca si se īntoarce cu tot ce comandasera.
Manīnca oltenii bine,vine chelnerul din nou si-i zice olteanul:
-Le plata,s'il vous plaīt .
Platesc si dau sa plece.Da ala care "vorbise" pe franceza,foarte mīndru de el:
-Īti spusai io ba ca ne descurcam?!!Nici nu credeam ca stiu asa bine franceza!
La care chelnerul:
-Eheeeeee...!Avusarati mare noroc ca sīnt io din Bailesti ,ca altfel
mīncati voi le c_ _ _ t!
Eeeeh!Fac si eu ce pot sa va fac sa uitati de ploaie.
Voi cred ca stiti mai multe si mai bune.
Daca nu, īncercati cu asta:
Hai pa!
Giny
Coccinelle spune:
Vesti bune de la Zürich:statu si lapovitza si ploaia.Mai e frig dar cīnta pasaricile pe īntrecute!
Vine primavaraaaa!!!
O trimit si la voi.
Doris,multumesc de bun venit.Patrickutzul- bubulutzul face pe
27 martie un an si 8 luni.
Ar avea ce sa-si povesteasca , sīnt de aceeasi vīrsta.
Acum ca statu ploaia-doarme.He
Giny
Salmida spune:
Doris, sunt aici aproape zilnic ... chiar dacä nu scriu ...
printesei tale!!
O pt. voi!!!
P.S. Coccinelle, frumoasä salvare pe vreme ploioasä!!
Conform bancului, oltenii-s peste tot!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
chatonel spune:
aici e soare cu dinti azi, adica e friggg!!! :(( Era inghetat parbrizul la masina adineauri.
Oltencele, dracoasele, ce ziar de craiova e pe net? Am o vara care-i la bucuresti acum si se va muta la craiova, tre sa gaseasca ceva de inchiriat... cumparat daca nu e scump????
Azi e zi scurta, la 14.00 iau viteza, abia astept :)
Pupicioasi!
Toulouse, la ville rose
sirod spune:
Beeei, Anca, Floreasca pe care o stiu io nu e prof, bei.Etot o fosta colega de camera de-a mea, parca iconomicu l-a termenat.Din motive de reflector : se numeste Florescu Narcisa, are fro 35 de ani, parintii sint de la Malaia...jur, altceva nu mai stiu, fie-ti mila!
Multumesc de pupice, Salmida, asemenea!
'Ce vraji a mai facut Oti!?'
Mai, voi stiti cum se scapa de 100000 lei (numai atit, din fericire) foarte usor:te duci cu copilul in piata, la flori si-l lasi sa le miroase, in timp ce tu achiti linistit un amarit de buchet.Inevitabil plodul se va rasturna peste un vas in care se lafaie alte flori mai scumpe decit alea pe care le achizitionezi tu - rezultatul ... 100000scosi din buzunar si lasati floraresei ca sa poti pleca linistit cu 'aratarea'!Si mii de multumiri ...acolo sus, ca ai avut prezenta de spirit si ai prins copilul inainte de a ajunge la vasul cu crini imperiali....
Tot week-end-ul trecut Oti ne-a zapacit cu un gest care ne baga intr-un smog d'ala de nu vezi nimic:cu degetelele aratatoare indreptate in sus, ca si cind ar fi vrut sa intepe tavanul, agita minutele si ridea!Si noi rideam...cu mila unul la altul ca nu pricepeam ce vrea tincul!Cred ca pe miercuri mi-am amintit si am intrebat-o pe tanti Niu ce vrea sa spuna fie-mea...a ris cu pofta si ne-a luminat:e cintecelul ala ...'Vulpe tu mi-ai furat gisca/Ad'-o inapoi/Ca de nu eu vin cu pusca/Si cu doi copoi!'...si cum tanti Niu gesticuleaza la orice poezie/cintecel ca sa-i fie pe'nteles lui Oti, gestul prin care imita pusca a fost preluat si adaptat asa cum v-am descris mai sus...si dupa copoi mai spunea 'catei'(tot pentru a intelege Oti)
Ce mai, veselie mare, s-a trezit fie-mea si m-am apucat victorioasa sa-i cint, sa vada ca m-am luminat...ea fericita cinta cu mine si repeta ultimul cuvint din vers (asa stie ea sa cinte...)...si ajunge mami la 'copoi' si Oti cu un zimbet cit mutrita ei ...COI - si-mi explica AMM (adica 'ham'...intelegeti voi....)
Va pupicesc si va doresc un we super!
DORIS