Deceptie din partea celei mai bune prietene

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Vorbeste cu ea, comunicarea aduce multe, de fapt fara ea suntem terminati. Inainte de a fi deceptionata, de a face supozitii, afla ce o framanta. Daca nici atunci nu reusesti sa te intelegi cu ea, atunci las-o balta si mergi mai departe. Vei fi macar cu sufletul impacat ca tu i-ai fost cea mai buna prietena, ea insa...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Dana ,
Prietenei tale i-a murit sotul de tinar, a suferit un soc evident. Asa ca daca pe sotul tau nu il agreeaza e posibil sa fie din cauza amintirii sotului ei pe care l-a pierdut, ceea ce o face sa sufere de fiecare data cind il vede .
Poate cind erai in maternitate nu a putut veni imediat sa te vada din cauza problemelor ei , dar totusi a fost "mesagera" colegilor vostri. Stii cum se spune < mai bine mai tirziu, decit niciodata >.
Tot din cauza socului suferit la moartea sotului ei poate sa uite anumite lucruri, sa le incurce si din cauza aceasta nu ti-a spus ca s-au dat banii mai devreme . Mai ales ca sotul iti lua de obicei banii, ea nu a realizat ca ar fi trebuit sa va anunte si pe voi.
Nu intodeauna ceea ce daruim noi -timp,sfaturi din suflet, grija, fidelitate sau orice alt gest concret facut pentru un om este inteles la adevarata valoare. Doar cind te va pierde va stii sa te aprecieze si te va regreta sincer, deoarece prieteni buni nu gasesti pe toate drumurile.

livia .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by livia

"pe mine nu ma asculta nimeni,desi eu spun mereu-PREZENT-"

livia

Tot ce ai redat sub acest titlu, se potriveste in foarte multe cazuri, si ar trebui sa ne invatam sa urmam sfatul acelui psiholog in loc sa ne comportam ca niste victime (ma refer in general).

"Un om nehotarat ajunge la fiecare pas pe pragul unei alternative, adica in situatia de a vedea ca este intr-adevar o fiinta libera. Un om hotarat este lipsit de acest neajuns."
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

total de acord cu Smart,
nu cred ca anumiti oameni stiu sa-i pretuiasca pe cei care le sunt aproape si pe cei pe care se pot bizui. e drept ca a suferit o mare pierdere, dar asta nu prea scuza rautatea, iar faptul ca nu a comunicat ziua de salariu era un minim de bunavointa
mai bine gaseste persoane pentru care ceea ce faci tu si insemni tu conteaza (tu ne-ai descris doar cum ai ajutat-o tu cand a fost nevoie de tine, si ca era de viata, spirit tineresc, dar altceva pentru care s-o numesti prietena...?)

viata merge mai departe

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Prea multe nu mai am ce sa iti spun, pentru ca ce aveam sa-ti spun ti-au spus-o fetele...Dar sa stii ca si mie mi s-a intamplat sa ma departez de prietena mea din facultate (can eram inca la fac) si ma intrebau colegii "de ce?", pentru ca eram mereu impreuna, ca doua surori, se mira lumea...Ea le raspundea ca nu stie ce am, eu le raspundeam ca nu stiu ce am...Nu aveam motiv, eram pierduta in spatiu...Si singura m-am reapropiat de ea, fara sa vreau, asa cum m-am departat fara sa vreau...Si, desi am avut prietene bune si in liceu, cand aici, dupa 1 an sufeream am simtit nevoia sa ii scriu ei ceea ce este in sufletul meu...Vorbeste cu ea, caci mie mi-a parut rau ca nu am facut acest lucru, si ea suferea...Dar eu nu stiam ca sa ii zic, ca nu aveam motiv...Si am inteles apoi, venind aici si intalnind numai rautate in jurul meu ce inseamna sa ai un prieten adevarat langa tine, si cat trebuie pretuit...la adevarata valoare...Te pup!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Uite, chiar acum, dupa ce ti-am scris tie mesajul am sunat-o pe prietena mea din facultate, din pacate nu am gasit-o acasa, dar am vorbit cu mama ei, care pe mine ma iubea tare...Si am sa o sun saptamana viitoare, cand se intoarce in Bucuresti sa vorbesc cu ea...Eu nu imi permit sa sun, dar i-am scris o data, mi-a raspuns cu o felicitare, dupa care i-am scris iar si nu mi-a mai raspuns, dar acum, citind povestea data, m-a facut sa incerc sa vorbesc cu ea, sa o intreb de ce nu mi-a raspuns, si, iti multumesc, caci datorita povestii tale am aflat ca ea nu primise scrisoarea...Te pup!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

si eu cred ca prietena ta se afla inca in soc post-traumatic si nu se comporta normal. nu ca nu vrea, asa este situatia. sfaturile psihologului citate mai sus suna fair: ai dreptul sa te superi ca nu ai fost anuntata de salariu numai daca i-ai fi cerut acest lucru ( sa te tina la curent). se comit erori de perceptie si in familiile cele mai unite, daramite in prietenii. nu putem pretinde ca altii sa ghiceasca in stele ce dorim de la ei. mai ales ca prietena ta are circumstante atenuante. tu ti-ai schimbat rolul in viata ei, e momentul sa o afli. dealtfel, viata ei s-a transformat total si inca nu s-a "asezat" in matca noua. este intr-un impas emotional mai mult ca sigur, starile ei fluctueaza, relatiile par volatile, ireale...e greu sa explici starea in care se afla daca n-ai trecut niciodata printr-o asemenea pierdere. inteleg ca tie, un om normal, ti se pare absurd si de neiertat lipsa unei vizite la maternitate. poate ca ea nu a avut disponibilitatea sufleteasca si fizica necesare unei astfel de deplasari. trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca nu mai esti pentru ea ce erai, nu o lua personal, accepta situatia si obisnuieste-te. daca mai vrei, ajuta-ti prietena sa iasa din cosmarul prezent si sa revina la un echilibru oarecare...atitudinea fata de sotul tau? cred ca il personifica pe sotul ei pe care este furioasa ca a parasit-o, asta cred. ca e in faza de furie si resentimente si se revarsa asupra tuturor sotilor. las-o sa-si consume angoasa si sfatuieste-l pe sotul tau sa nu se simta vizat personal. eu gasesc "abaterile" ei de inteles si minore, tu ai castigat ceva (bebe si familie), ea a pierdut. in cumpana se afla ea, nu tu. sunteti in contratimp emotional, dar nu e nimeni de vina. numai daca distrugeti prietenia asta veche si frumoasa s-ar putea vorbi de vina...nu stiu, asta e parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Sfaturi ti-au dat fetele: incearca sa vorbesti cu ea. Sper ca la tine.
sa aibe efect. La mine nu a avut.

Cind sotul meu a decis ca vrea sa ne despartim ea si sotul ei au ramas socati. Nu le venea sa creada. Au stat linga mine si fetita mea, si faptul ca puteam sa vorbesc cu ea ma mai ajuta un pic. In aceeasi perioada i-am ajutat cu o suma f. mare de bani ca sa-si ia casa. Nu cred ca gestul asta i-l facea oricine. Dupa citeva luni, desi ea avea si are un sot care o iubeste mult, ea tot cauta si inca cauta pe altcineva. Asa s-a decis ca ar fi bine sa stea pe chat cu...."sotzul meu":-( Am aflat......am citit discutiile lor.......isi faceau confidente.......nu cred ca au ajuns mai departe, dar acum nici nu ma mai intereseaza). Ce m-a durut cel mai tare este ca, daca l-a inceput a fost alaturi de mine, apoi i-i scria si continua si acum (desi a trecut mai bine de un an) sotzului meu spunindu-i lucruri "mizerabile" despre mine. Am stat de vorba cu ea, cu el, le-am aratat conversatiile......concluzia: "eu nu stiu de gluma, iar ea vroia sa-l "destepte" pe el in ultima clipa si sa nu ne paraseasca pe noi doua":-(
In acest interval am continuat sa o ajut cind mi-a cerut sfatul sau....chiar bani:-(( Multi mi-au zis ca sunt "fraiera"...si poate chiar asa si este.....!!!Ideea e ca eu am tinut f- mult la ea, i-am apreciat ajutorul cind mi-a fost greu, la inceputul despartirii mele, dar INDIFERENT ce face nu mai am incredere in ea. Nu i-i mai pot dezvalui "micile" mele secrete, pt ca automat da raportul fostului meu sotz, desi, zice - o citez: "eu nu candidez la rolul de posta".
Eu sper ca intr-o buna zi va realiza ca a pierdut o persoana de incredere, nu neaparat un "finantator" (intre timp, situatia ei financiara s-a schimbat spectaculos in bine, si ma bucur mult pt. asta). Daca va realiza va fi bine pt ea, macar sa nu mai procedeze si cu altcineva, asa cum a procedat cu mine. Eu stiu ca pe ea nu o mai pot numi prietena. Este o cunostinta intimplatoare si.....nimic mai mult!!!

Incearca si vezi ce se intimpla cu ea.......moartea sotului in mod sigur a marcat-o tare, iar faptul ca tu ai acum un bb mic si probabil nu mai ai timpul liber pe care l-ai avut inainte, o face sa se simta si mai singura....Dar faptul ca nu a venit la spital, sau mai rau, a aparut sa-ti vada "minunea" abia dupa 3 luni....nu prea stiu sa-l explic...

SUCCES!!!

Ralu

Mergi la inceput

Imi pare rau pentru tine, helbi ca ai trecut prin asa ceva, si ma bucur ca ai avut putere sa renunti la o relatie cu "prietena" ta, din care doar ea avea de castigat, la sensul propriu...Te pup!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Multumesc mult Oana!

Am suferit pt ca am investit ca si Dana multe sentimente in acea prietenie. Am incercat tot ce s-a putut face ca sa ramin prietena cu ea (la un momemt dat fostul meu sotz chiar imi zicea ca el nu m-a vazut in 7-8 ani de cind ma cunoaste, niciodata suferind pt cineva strain asa cum am suferit pt fata asta), dar......mai bine singur, sau cu prietenii "virtuali" de aici, decat asa....

Oricum, eu sunt de parere ca dupa "ploaie" mereu apare "soarele"!!!

Ralu

Mergi la inceput