Ati accepta ajutor specializat de la un psiholog?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

ohoho si inca cum!m-as duce fara sa ezit .chiar daca ai familie intelegatoare sau prieteni apropiati tot mai bine e cineva de specialitate

LORI http://www.babiesonline.com/babies/s/sebipac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu am fost la psiholog, chiar la doi, pentru ca prima nu mi-a placut si m-as duce oricind. Eu nu cred ca parintii sau prietenii apropiati si in nici un caz sotul trebuie ingreunati cu probleme de ordin psihic cu care ei oricum n-ar sti sa ajute. Eu am avut niste stari nasoale cauzate de o trauma acum vreo 10 ani si mi-a facut foarte bine sa vorbesc cu un psiholog. Nu se poate compara ajutorul pe care il primesti de la cineva specializat, cu experienta, cu cel primit de la prieteni sau altii.
Mie chiar mi-a placut sa merg la psiholog, era placut ca cineva sa te asculte cu toata atentia si sa inteleaga fara sa te judece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AAM spune:

Daaaaaaa !M-as duce la un psiholog pentru ca vreau sa aflu anumite lucruri , sa vad care imi sunt schelele si sa vad ce pot face sa le rezolv.
Cred ca sunt anumite probleme in care familia nu te poate ajuta , oricat de mult ar dori.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinabeve spune:

Da, dar nu fara a incerca sa-mi rezolv mai intii singura sau discutind cu sotul problemele. Recunosc importanta lor insa, intr-o societate sanatoasa. Nu m-as duce la preot pentru ca eu cred ca vremea consilierii de acest gen a trecut. Cred ca psihologul si preotul actioneaza in cimpuri diferite, dar o atare discutie nu se incadreaza in subiect!
Tina

Speranta moare ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geut spune:

Problema este ca cei care au intr-adevar ajutor de psihoterapeuti nu apeleaza la ei, pentru ca nu accepta ca au nevoie de tratament. Este un caz asemanator cu al alcoolicilor, care nu accepta ca au probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu as merge la psiholog. Fara frica! Mai ales ca am avut probleme cu adaptarea in Franta.

Si as avea încredere. Chiar daca îi dai bani, macar te asculta fara sa îti dea sfaturi si te ajuta sa gasesti singur solutii. Insa deocamdata nu ma tine buzunarul.

Sibylle


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leona spune:

Ma deranjeaza ideea ca la noi in tara psihologii sunt asociati intotdeauna cu nebunii! Aceia sunt psihiatri! Psihologii ne ajuta sa ne rezolvam problemele,mai bine decat oricine.Eu cred ca avem nevoie de ajutorul lor,si da,m-as duce la unul ori de cate ori as avea nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anima spune:

asa e, la psiholog nu apeleaza multi dintre cei care chiar ar avea nevoie, declarind ca ei nu au probleme .... pai tocmai atunci apar conflictele, cind crezi cu tarie ca nu ai nici o problema nici nu o recunosti ca fiind o problema. chiar am asistat la o discutie despre utilitatea psihologului - omuletii respectivi stiau cite ceva despre aceasta profesie si au ajuns la concluzia ca de vreme ce mergi la psi ca sa te asculte si tot nu-ti da solutia si te lasa sa o gasesti, atunci e clar ca dai banii degeaba. pe mine chiar ma amuza discutia, i-am provocat cu una-doua idei, si in final, pentru ca nu ma cunosteau citiva dintre ei, cind au aflat ca sint psiholog, nu mai stiau ce sa faca sa isi retraga comentariile... si, o sa rideti, doua dintre persoanele care erau agresive la adresa psihologului, au apelat la mine pentru consiliere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anima spune:

sa nu credeti acum ca psihologul este omul perfect! nici pe departe; este si el ca toti ca ceilalti oameni, cu calitati si defecte, cu conflicte interioare si probleme din care uneori nu stie cum sa iasa; probabil ca se reechilibreaza insa mai usor, ideal ar fi, asa cum spuneai si tu, karmen, sa ne autoeducam si sa ne echilibram fara ajutor din partea alor persoane, doar ca de multe ori asta e foarte greu; oricum, la noi inca nu se stie prea bine diferenta dintre psiholog si psihiatru, ideea e ca daca incep cu ''psi'' e clar ca ii considera pe ceilalti nebuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Am avut o depresie, si daca nu ma ajuta pe atunci viitorul meu
sot, cred ca apelam la un psiholog.

Psihologul stie cum sa ne faca sa ne ajutam pe sine, si uneori
cand noi si nimic altceva nu ne ajuta, este chiar recomandat sa
apelam la un specialist.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput