In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 3
oanaruth spune:
Proverbe 28:5
Dar cei ce cauta pe Domnul inteleg toate lucrurile!
Cutremure, razboaie, framantari politice, devieri morale... cine le pricepe toate? Inteleptul spune din partea lui Dumnezeu: cei ce cauta pe Domnul, ei inteleg toate lucrurile. Cum e posibil asa ceva? Cei ce cauta pe Domnul isi dau seama ca Dumnezeu este suveran si El controleaza totul. Asta le da celor ce cauta pe Domnul asigurarea ca absolut tot ce se petrece in viata lor sau in lume, totul este sub controlul divin.
Sa-L cauti pe Dumnezeu inseamna ca zilnic viata ta sa fie centrata dupa Cuvantul lui Dumnezeu, Cuvant care-L descopera pe Dumnezeu.
Citind si studiind Cuvantul Lui Dumnezeu vei ajunge sa intelegi toate lucrurile. Aceasta intelegere nu este cum o are lumea, ci cum o are Dumnezeu! Suntem un cautatori de Dumnezeu, sau cautatori de placeri?
Vom cauta pe Cel ce ne-a dat viata, Cel ce zilnic ne sustine, Cel care in dragostea Lui a dat pe Domnul Isus pentru noi, sau vom cauta lucrurile care sunt trecatoare?
In contrast cu cei rai, cei ce cauta pe Domnul inteleg justitia, inteleg harul, inteleg toate lucrurile. Cautarea Domnului se refera la a cauta si a invata voia Domnului! Doar oamenii care merg in ton cu voia Lui Dumnezeu pot pricepe toate lucrurile. Fara standardul divin, fara Cuvantul Lui Dumnezeu, intelegerea este gresita.
Sunt lucruri pe care nu le intelegem? Sunt oameni si situatii care ne pun in incurcatura?
Daniel a cautat pe Domnul si a putut interpreta visurile imparatilor, la fel ca si Iosif, care s-a temut de Domnul si de pacat. Doi cautatori de Dumnezeu stralucesc pe paginile Bibliei ca fiind cei mai intelepti din generatiile lor. Si asta doar pentru ca ei L-au cautat pe Dumnezeu, L-au iubit si au facut voia Lui! Sa-L cautam pe Domnul si atunci vom pricepe totul!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
Arhistefy spune:
"...seara vine plansul,iar dimineata veselia!" Psalmul 30:5
Dumnezeu este prezent pentru tine si in locurile intunecoase - si cu totii trecem prin locuri intunecoase. Gandeste-te la aceasta. Ai fost doborat, dar prin harul lui Dumnezeu intotdeauna te-ai ridicat. Indiferent cat de intunecoasa a fost noaptea, intotdeauna ai vazut dimineata. Vremurile se schimba, relatiile se schimba, dar El este intotdeauna acelasi. El este Cel care te-a protejat in trecut si promite sa fie cu tine in fiecare zi de acum inainte (Evrei 13:5). Te vei ridica din nou! Motivatia de a supravietui vine dintr-o fantana pe care deja o ai in tine. Domnul este Acela care umple acea fantana. Las-o sa curga. Nu trebuie sa o faci sa curga; las-o sa curga indiferent prin ce momente treci acum, nu te opri pana cand nu vezi dimineata. Este la sfarsitul fiecarei nopti intunecoase si a fiecarei promisiuni incalcate, dar ea vine sigur. Este la sfarsitul intarzierilor, tradarilor si negarilor, dar atunci cand totul se sfarseste - vine dimineata. Nu lasa ca nimic sa iti zdruncine acest crez. Dumnezeu va usca lacrimile tale, te vei trezi cu un cantec nou.
Cuvantul Sau spune "...Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare! Domnul este partea mea...de aceea nadajduiesc in El. Domnul este bun cu cine nadajduieste in El, cu sufletul care-L cauta". (Plangerile lui Ieremia 3:22-25). Noaptea de ieri a luat sfarsit. Este o noua zi; bucura-te de ea!
Cu drag,
Mihaela
oanaruth spune:
quote:
Originally posted by Arhistefy
"...Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare! Domnul este partea mea...de aceea nadajduiesc in El. Domnul este bun cu cine nadajduieste in El, cu sufletul care-L cauta"
Mihaela,
alinamoro spune:
Fetelor care postati aici,primiti din partea mea un martisor virtual cu ocazia zilei de 1 martie.
ABC-UL VIETII CRESTINE
Asculta intai si dupa aceea vorbeste.
Binecuvanta si nu blestema.
Credinta in Domnul sa-ti fie taria.
Dragostea acopera o sumedenie de pacate.Iubeste deci.
Edifica-te zilnic prin rugaciune.
Fugi de poftele carnii.
Gaseste intotdeauna latura buna a lucrurilor.
Harul lui Dumnezeu este indeajuns sa fii mereu bucuros.
Ignorarea altora nicicand sa nu fie pomenita in viata ta.
Judeca-te pe tine insuti,caci judecata este a Domnului.
Lumina ta sa-ti fie Cuvantul sfant.
Munceste cu drag,ca pentru Domnul oriunde vei fi.
Nu incerca sa te dai altul decat ceea ce esti.
Opune-te oricarui rau,oricarui pacat.
Partasia cu fratii caut-o mereu.
Rabda ispita si vei fi biruitor.
Sacrifica-te pentru binele altora.
Stiinta adevarata se capata prin frica de Domnul.
Taci atunci cand n-ai cuvinte de zidire.
Tinuta ta sa fie modesta si decenta.
Urmareste pacea si neprihanirea.
Zeciuala este datoria ta fata de Domnul.
alina
oanaruth spune:
Ioan 8:11
Du-te, si sa nu mai pacatuiesti!
Contextul acestor cuvinte este binecunoscut. O femeie a pacatuit si fariseii, impreuna cu carturarii, au adus-o la Domnul Isus, cu gandul sa-L ispiteasca. Domnul Isus nu condamna, ci iarta pe pacatos. Eliberand pe pacatos de pacat, Domnul Isus spune: “sa nu mai pacatuiesti.”El uraste pacatul, dar imbratiseaza pe pacatosul pocait. El nu justifica pacatul, ci pe pacatos!
Pacatosul eliberat trebuie sa mearga si sa spuna despre harul nespus de mare al Domnului Isus la toti oamenii. Plecarea din fata Domnului Isus este in deplina siguranta, fiindca El ne-a iertat, ne-a spalat constiinta de orisice condamnare, dar El ne trimite cu cea mai categorica avertizare, “sa nu mai pacatuiesti.” Spune despre slava iertarii, despre minunea mantuirii primita in dar, lauda-te cu crucea Lui, dar nu mai pacatui.
Cei ce-au fost iertati, aceia cunosc bucuria umblarii in libertate, in bucurie! Domnul Isus le spune la astfel de oameni: “duceti-va, si sa nu mai pacatuiti.” Justificarea si sanctificarea credinciosului sunt inseparabile. Odata mantuit, copilul Lui Dumnezeu va urmari "pacea si sfintirea, fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu," (Evrei 12:14.)
Pacatul sa nu mai domneasca in trupul nostru, ci prin Duhul Sfant sa traim in sfintenie, auzind mereu cuvintele Domnului Isus, “du-te, si sa nu mai pacatuiesti!”
rachel owen spune:
Oanaruth
Am citit ce ai scris.
Da-mi voie sa-ti spun ca esti un om minunat.
Si ca,dincolo de tot ce ai spus si ai facut,si de tot ce s-a intamplat in...mintea,inima,sufletul meu dupa ce am citit subiectul acela minunat...hm,da,am vrut sa spun ca poate eu voi fi una din stelutele din coroana pe care o vei purta tu pe noul Pamant.
Sunt crestina.Cunosc adevarul.Cunosc cuvantul si pe Isus.
Si toata dragostea Lui pentru noi,pentru mine.
Dar am uitat.Pentru o clipa doar,am uitat.Am uitat esentialul.
Sunt intr-un fel,bolnava.Fizic.Diagnosticul m-a socat.Am plans.Si m-am rugat.Nu ma las.Nu vreau sa ma las.Dar m-am concentrat,poate prea mult pe vindecare.Si am uitat ca dincolo de toate tratamentele,exista Dumnezeu.Exista puterea rugaciunii.Exista EL,Medicul nostru Ceresc.
Si tu...mi-ai adus aminte.De toate astea.
Si-ti multumesc!!!
alinamoro spune:
quote:
Originally posted by rachel owen
Sunt intr-un fel,bolnava.Fizic.Diagnosticul m-a socat.Am plans.Si m-am rugat.Nu ma las.Nu vreau sa ma las.Dar m-am concentrat,poate prea mult pe vindecare.Si am uitat ca dincolo de toate tratamentele,exista Dumnezeu.Exista puterea rugaciunii.Exista EL,Medicul nostru Ceresc.
Si tu...mi-ai adus aminte.De toate astea.
Si-ti multumesc!!!
"INCREDE-TE IN PUTEREA RUGACIUNII,PRIN EA MULTE POT FI SCHIMBATE:IMPREJURARILE,NECAZURILE,OAMENII SI LUCRURILE.PUTEREA RUGACIUNII NU ARE MARGINI".
alina
oanaruth spune:
quote:
Originally posted by rachel owen
Cunosc adevarul.Cunosc cuvantul si pe Isus.
Si toata dragostea Lui pentru noi,pentru mine.
... dincolo de toate tratamentele,exista Dumnezeu.Exista puterea rugaciunii.Exista EL,Medicul nostru Ceresc.
Proverbe 3:13
Ferice de omul care gaseste intelepciunea si de omul care capata priceperea!
Intelepciunea de sus este curata, blanda, pasnica, usor de induplecat, plina de indurare si de roade bune, fara partinire, nefatarnica (Iacov 3:17). Definitia data de Iacov intelepciunii de sus
este in conformitate cu tot ce se poate vedea la Cel ce-a fost plin de intelepciune, adica Domnul Isus!
Duhul intelepciunii divine s-a odihnit peste Domnul Isus, si El “crestea in intelepciune,” ceea ce L-a facut tot mai placut inaintea Lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. La fel ca si Domnul Isus, urmasii Lui au Duhul Sfant, care este Duhul intelepciunii. Duhul Sfant va conduce pe copiii Lui Dumnezeu la o permanenta cautare a intelepciunii, care - in Cartea Proverbelor - este numita “frica de Domnul.” Cine se teme de Domnul, cine cauta mereu intelepciunea de sus este numit fericit. Intelepciunea nu este o comoara peste care dai intr-o clipa, ci o comoara care trebuie ceruta de la Dumnezeu. Priceperea este abilitatea de a face distinctia dintre ce e bine si ce e rau, dintre ce are si ce nu are valoare. Cat de mult dorim noi intelepciunea de sus? Cat de mult o cautam, cat de mult o cerem? Toti dorim fericirea, dar fericirea vine in urma gasirii intelepciunii, in urma obtinerii priceperii. Sa ne rugam astazi ca El sa ne dea intelepciunea de sus in orice moment al umblarii noastre,
iar priceperea Lui sa ne ajute sa facem alegeri corecte pentru slava Lui.