In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"Dati, si vi se va da..." Luca 6:38

Dr. Mike Murdock spune: "Viitorul tau financiar este determinat de trei lucruri: de ceea ce cheltuiesti, ceea ce economisesti si ceea ce semeni". Biblia ne invata faptul ca semanarea constanta va garanta o recolta constanta (2 Corinteni 9:6-11). Viitorul tau incepe cu ceea ce ai acum in maini. Nimic nu este prea putin pentru a fi multiplicat. Fiecare dintre noi a primit ceva de la Dumnezeu care sa poata fi multiplicat. Secretul este acela de a-l pune in mana lui Dumnezeu.
Dumnezeu afirma ca El vrea ca tu sa ai succes (Iosua 1:8). Crede-L! El vrea ca tu sa ai indeajuns pentru a putea implini voia Lui cu privire la viata ta. Asculta: "... Eu, Dumnezeul tau, te invat ce este de folos..." (Isaia 48:17). Isus a invatat pescarii cum sa pescuiasca intr-un mod mai profitabil (Luca 5:1-11). Isus i-a invatat pe apostoli unde pot gasi banii necesari pentru a-si plati taxele (Matei 17-27). El i-a invatat, de asemenea, ca a da - si nu a tine pentru ei - este modalitatea de a multiplica ceea ce ti-a fost dat (Luca 6:38). Uneori samanta ta este singura sansa de a scapa din necaz, dar pentru aceasta tu trebuie sa o semeni!
Acestea sunt faptele: Isus le-a aratat oamenilor unde ar putea fi gasiti banii. Atunci cand au esuat, El i-a motivat sa se ridice din nou si sa incerce inca o data folosind metode noi. El le-a focalizat atentia pe Dumnezeu ca fiind sursa lor. El i-a incurajat sa se astepte la o recolta de la tot ce ei au semanat. Copile al lui Dumnezeu, daca nu ai semanat asa cum ar fi trebuit, roaga-L pe Dumnezeu sa iti arate ce sa faci, si incepe acest lucru chiar de astazi.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Intoarcerea

Tinere, adeseori Mi-ai vorbit despre iubire si de ura, de bucurii si de suferinte. Mi-ai spus ce esti si ce ai dori sa fii...

Te-am vazut purtand pe obraz si lacrimi printre zambete mature, te-am vazut luptand ca sa cuprinzi mai mult din cunostinta vietii si pieptul ti-e calit de arsita ei neinvisa. Cu mainile trudite ai vrea sa cuprinzi astazi tot mai mult, iar fruntea ta, pe care au aparut riduri, Imi spune ca nu ai timp de visuri.

Si totusi, plangi ca un copil cand te vezi singur, gol, cu nimeni alaturi. In fuga ta spre infinit, ai vrea sa cuprinzi totul si inima sa-ti fie mangaiata, dar ... tinere, opreste-te o clipa... si stai de vorba azi cu Mine, vorbind de vesnicie...

Nu vezi ca-n lupta asta crancena te spulberi? Nu vezi ca nu e nimeni sa-ti dea mana cand cazi pe pragul neputintei? Nu vezi ca, daca poti cuprinde pamantul, vei pierde vesnicia?

De aceea, Eu te chem. Sa-Mi ai si inima si mintea. Da, stiu, Mi-ai spus ca Ma cunosti si, uneori, suspini in suferinta: ISUSE!

In mintea-ti plina de lumesc, exist doar in durere, exist doar atunci cand nimeni nu exista. Eu pentru tine sunt un "nimic" impins la marginea vietii tale; un "totul" cand esti aruncat de toti la marginea Uitarii ...

Ma chemi atunci cand nimeni nu te cheama, iar cand Eu te chem, nu-i nimeni sa Imi raspunda.

Tu si Eu ne-am cunoscut de mult in treacat: Eu, purtand pe umerii Mei o cruce, iar tu, razand, uitandu-te la Mine.

Si-am indurat gandindu-Ma la tine si la vesnicie... Atunci, M-am intors la tine, dar, in fuga ta grabita, Mi-ai soptit: "Isuse, n-am timp de Tine astazi; am de zidit, de cumparat si-un univers de cercetat". Infrant fiind la poarta mintii tale, am batut la inima-ti trudita si stoarsa de a vietii vlaga. Cand usa ruginita s-a intredeschis, am simtit amaraciunea ce te-apasa, dorinti inselatoare, lucruri ce atrag doar lacrimi. Atata ura intr-o inima de om si totul pentru vestigii ce dispar in zare....

In zbuciumul creat de tine insuti, ai pierdut sensul adevaratelor valori, si le-ai schimbat pe-un pumn de lucruri trecatoare.

La porti inchise am batut destul. E randul tau sa vii acum la Mine. Nu mi-e de-ajuns sa Ma cunosti cum Ma cunosti acum. Eu te vreau tot: si inima si mintea-ti. De vei deschide lacatele inchise, atunci vei intelege. Abia atunci mintea ta va cunoaste adevarata intelepciune, si inima, iubirea ce nu se stinge. Vei cunoaste bunatatea si vei visa la lucruri ce maine vor fi realitate. Vei sti ca moartea-n sine ascunde viata...

Nu e destul sa Ma cunosti numai cu mintea! Coboara-n jos, mai jos... doar cativa centimetri, si Ma primeste-n inima ranita. De nu, veni-va insa ziua cand vei dori sa urci la Mine, si atunci doar cativa centimetri te vor tine departe de Mine si de vesnicie. Si vei gusta atunci nu o zi, si nici doua, ci o vesnicie, ce-nseamna a tine lacatul inchis pentru Acela ce te asteapta in eternitate.

Tinere, este spre seara, esti obosit si ochi-ti tradeaza tristetea. N-ai vrea sa te opresti o clipa si sa vorbim de vesnicie?

Doar TU si EU.

Cu dragoste, Isus Hristos

"If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world." C. S. Lewis

"Conteaza nu ceea ce adunam din tarana - oricum nu luam nimic cu noi din ea -, ci ceea ce se aduna in noi in urma umblarii noastre prin sfera desertaciunii." Beniamin Faragau

---------------------------------------------------------------------

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Dragelor, mi-ati luminat ziua !

Cu mult drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Fetelor ati scris foarte frumos,felicitari si continuati sa mai scrieti!

alina

Mergi la inceput

"... sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa..." Isaia 61:3

Lumea nu se va dedica pe sine pentru a te face pe tine fericit.Doar atunci cand vei accepta acest lucru vei putea sa incepi sa mergi mai departe. Viata nu merge intotdeauna asa cum te astepti. Pavel a scris:"nadajduiesc sa va vad in treacat, cand ma voi duce in Spania" (Romani 15:24). Dar el nu a ajuns niciodata acolo. In schimb, a ajuns intr-una dintre cele mai rele inchisori din Europa. Dar de acolo el a scris patru epistole. Baga de seama! Dezamagirea ta poate fi transformata astfel incat sa devina un "rendez-vous" cu Dumnezeu. Biblia spune:"Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul ii indreapta pasii (Proverbe 16:9). Nu esti fericit ca El este in controlul vietii tale? Lasa-i pe filozofi sa se gandeasca de ce viata merge asa cum merge; tu concentreaza-te asupra modului in care sa o traiesti. Ce folos ai avea chiar daca ai trai o suta de ani, daca resentimentele si regretele nu te-ar lasa sa te bucuri nici macar o zi? Si la ce bun mai mult timp, daca nu faci altceva decat sa-ti omori timpul pe care il ai in prezent?
Iti amintesti cum poate o scoica sa formeze o perla? Atunci cand un firicel de nisip intra in cochilia ei si o irita, in loc sa ii reziste ea o inveleste, rand pe rand, in mai multe straturi de frumusete, pana cand devine o perla stralucitoare. Un poet a spus: "Aceasta poveste are o morala: nu este grandios ce poate face o scoica cu un fir de nisip? Ce am putea forma noi cu ceea ce avem in "inima noastra" daca am incepe procesul transformarii noastre asa cum trebuie?" Astazi, Dumnezeu foloseste toate evenimentele prin care treci spre binele tau si pentru gloria Lui. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te increzi in El. Si daca o vei face vei primi "o cununa imparateasca in loc de cenusa".

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Eram copil

Eram copil, trecea zăpada
Si cu tristete-o petreceam.
Mi se părea că iarna trece -
Mi se părea, dar eu treceam.

Eram copil, treceau cocorii
Priveam la ei până-i pierdeam.
Mi se părea că vara trece -

Stam gânditor pe malul apei,
Cu unda ei la pas mergeam.
Mi se părea că apa trece -

Priveam ades cum zboară norii
Si frunzele zburând priveam.
Mi se părea că ele zboară -
Mi se părea, dar eu zburam.

Mi se părea cândva că altii,
Crezând, se-nsală si-îi plângeam.
Mi se părea că-s ei pierdutii -
Mi se părea, dar eu eram.

Azi recunosc cu-amar, Isuse,
Întreg trecutul meu pustiu.
Cât am trăit în neveghere,
Cât am pierdut e prea târziu.

Iar azi mă-ntorc la Tin´, Isuse
Si plâng pe pieptul Tău plecat.
Cât am trăit în făr´delege
Pe drumul rău, plin de păcat.

Si-Ti cer acum Tie iertare
Si stiu, Doamne, că mi-o poti da.
Iar când pe nori Tu vei apare
În Cerul Tău mă vei lua.

Mergi la inceput

Mihaela

Dana(oanaruth)nu-mi vine sa cred ca ai scris cantecul acesta,il stiam de mult,l-am cantat,dar nu mai aveam versurile.Multumesc mult!

alina

Mergi la inceput

Dana,nu stii cine il canta?

alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alina morostes

Dana,nu stii cine il canta?

alina

Alina, draga mea, imi pare rau sa te dezamagesc...

Nu stiu cine canta acest cantec! Adica nu stiu cine il mai canta, fiindca eu l-am auzit la noi in biserica, unde il canta un cvartet barbatesc, din care face parte si sotul meu. Pe mine m-a miscat mult cand l-am auzit prima oara. De fapt - la fel ma simt ori de cate ori il ascult!

Ma bucur ca ti-am putut face o bucurie.

Te pup si iti doresc o saptamana binecuvantata!

Mergi la inceput