In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

quote:
Originally posted by rachel owen

Cunosc adevarul.Cunosc cuvantul si pe Isus.
Si toata dragostea Lui pentru noi,pentru mine.
... dincolo de toate tratamentele,exista Dumnezeu.Exista puterea rugaciunii.Exista EL,Medicul nostru Ceresc.

Proverbe 3:13

Ferice de omul care gaseste intelepciunea si de omul care capata priceperea!

Intelepciunea de sus este curata, blanda, pasnica, usor de induplecat, plina de indurare si de roade bune, fara partinire, nefatarnica (Iacov 3:17). Definitia data de Iacov intelepciunii de sus
este in conformitate cu tot ce se poate vedea la Cel ce-a fost plin de intelepciune, adica Domnul Isus!
Duhul intelepciunii divine s-a odihnit peste Domnul Isus, si El “crestea in intelepciune,” ceea ce L-a facut tot mai placut inaintea Lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. La fel ca si Domnul Isus, urmasii Lui au Duhul Sfant, care este Duhul intelepciunii. Duhul Sfant va conduce pe copiii Lui Dumnezeu la o permanenta cautare a intelepciunii, care - in Cartea Proverbelor - este numita “frica de Domnul.” Cine se teme de Domnul, cine cauta mereu intelepciunea de sus este numit fericit. Intelepciunea nu este o comoara peste care dai intr-o clipa, ci o comoara care trebuie ceruta de la Dumnezeu. Priceperea este abilitatea de a face distinctia dintre ce e bine si ce e rau, dintre ce are si ce nu are valoare. Cat de mult dorim noi intelepciunea de sus? Cat de mult o cautam, cat de mult o cerem? Toti dorim fericirea, dar fericirea vine in urma gasirii intelepciunii, in urma obtinerii priceperii. Sa ne rugam astazi ca El sa ne dea intelepciunea de sus in orice moment al umblarii noastre,
iar priceperea Lui sa ne ajute sa facem alegeri corecte pentru slava Lui.

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Buna Oanaruth! Imi place cum scri, continua sa scrii! As vrea sa te intreb la ce biserica mergi?
O zi buna iti doresc!

Anda bebe Albert de 6 sapt.
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Psalmul 56:3

Ori de cate ori ma tem, eu ma incred in Tine!

Psalmistul era hartuit zilnic de oameni rai si se pare ca uneori il apuca frica. Cand frica venea sa puna stapanire pe el, el se incredea in Domnul. David nu neaga faptul ca sunt momente in viata oamenilor lui Dumnezeu cand si ei se tem: se tem de viitor, se tem de diferite situatii, se tem de oameni rai. Nu e pacat sa te temi, ci e pacat ca frica sa te stapaneasca si sa domneasca in viata ta. Cand frica vrea sa ia locul de frunte, increde-te in Domnul. El vine langa tine si frica dispare.
In prezenta Lui, frica se ascunde. Cel slab devine tare langa Dumnezeu.
Cel timid prinde curaj cand se increde in Domnul. Cel disperat e plin de speranta cand se ancoreaza in Dumnezeu.
Nu stiu ce te infricoseaza pe tine, prietenul meu drag... Poate astepti rezultatele de la doctor, sau poate astepti raspunsul la cererea ta de angajare... E foarte posibil ca visurile tale cu anumite persoane sau situatii sa fie spulberate! Increde-te in Domnul, lauda-te cu El!
Psalmistul spune ca se increde si se lauda cu Dumnezeu (Ps. 56:4), si atunci nu se mai teme de nimic! A te increde in Domnul inseamna a crede Cuvantul Lui, a lua fiecare promisiune a Lui ca fiind adevarata, si a lasa aceasta credinta sa se transforme in deplina dependenta de Dumnezeu!
Doar oamenii care Il cunosc cu adevarat pe Dumnezeu, care Ii cunosc caracterul neschimbat, se pot increde cu adevarat in El.
Numai acest fel de oameni se vor lauda cu Dumnezeu, si ei nu se vor teme de nimic, deoarece increderea in Domnul elimina frica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

„Laudati pe Domnul, caci este bun, caci in veac tine indurarea Lui!"
Psalmul 107.1

"Binecuvintat sa fie Domnul, caci asculta glasul rugaciunilor mele. Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sint ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima, si-L laud prin cintarile mele."
Psalmul 28.7-8

"Cintati Domnului, voi cei iubiti de El, mariti prin laudele voastre Numele Lui cel Sfint! Caci minia Lui tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plinsul, iar dimineata veselia."
Psalmul 30.4-5

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

OMUL ESTE PACATOS SI NU SE POATE SALVA PE SINE

Biblia ne invata ca toti am pacatuit,si ca nu exista o singura persoana suficient de buna ca sa intre in cer,fiindca standardul lui Dumnezeu este perfectiunea!Daca intrarea in cer ar fi dupa bunatatea noastra,atunci ar trebui sa fim perfecti.Isus ne spune:"Voi fiti dar desavarsiti,dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit"(Matei 5:48).Dar apostolul Pavel ne arata ca:"Toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu(Romani 3:23).
In gandurile noastre,in cuvintele noastre,in faptele noastre-toti ne-am abatut de la poruncile Lui prin pacatele savarsite atat prin comitere cat si prin omitere-adica,prin lucrurile pe care le-am facut si prin lucrurile pe care le-am lasat nefacute.
De aceea nici unul dintre noi nu poate sa-si castige dreptul de a intra in cer.Nu putem sa ne mantuim pe noi insine.Biblia spune:"Caci prin har ati fost mantuiti,prin credinta...nu prin fapte,ca sa nu se laude nimeni"(Efeseni 2:8,9).
(Painea cea de toate zilele)
alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anda141

Buna Oanaruth! [...] As vrea sa te intreb la ce biserica mergi?

Anda draga,
Frecventez biserica baptista. Iar meritul pentru ce citesti si iti place nu este al meu, ci - in primul rand - al lui Dumnezeu, iar apoi al unor oameni plini de dragoste si de ravna, cu ajutorul carora ne rededicam in fiecare zi Lui.

Citatul de azi e:

2 Corinteni 4:18

Pentru ca noi nu ne uitam la lucrurile care se vad, ci la cele ce nu se vad; caci lucrurile care se vad, sunt trecatoare, pe cand cele ce nu se vad, sunt vesnice!

Apostolul Pavel ne impartaseste felul lui de a privi lucrurile: nu la cele de aici, nu la cele trecatoare, ci la alte lucruri care nu se pot vedea cu ochiul liber, lucrurile ascunse, pentru ca ele sunt vesnice!
Cei ce se uita la lucrurile de pe pamant se obisnuiesc cu ele si, treptat, nu vor mai cauta alte lucruri care sa-i atraga catre cer.
Sa vezi lucrurile de aici e simplu, dar ele nu au valoare vesnica. Apostolul vorbeste insa de ceva mai adanc decat o simpla privire, spune despre afectiunea noastra fata de lucrurile pe care le vedem. Unde este afectiunea noastra? Afectiunea noastra este la ceea ce privim, la ceea ce iubim, si la ceea ce ne place. Cand incepem sa ne uitam la lucrurile de sus--cand ele devin mai clare gandirii noastre--atunci afectiunea noastra se schimba de la pamant la cer. E foarte normal sa ne uitam la ceva ce ramane, dar pentru asta avem nevoie de
perceptie spirituala, de calauzirea si invatarea Duhului Sfant! Cand
intelegem prin Duhul Sfant ca lucrurile vesnice se pot vedea prin credinta, atunci gandirea noastra se va fixa la ele. Si de ce ne-am mai uita la cele de aici, fiindca intr-o zi nu vor mai fi!
Lucrurile care par mai solide se vor prabusi in pulberea timpului, dar ce nu se vede, ce e din lumea Lui Dumnezeu, aceea ramane vesnic!
Dragele mele, la ce ni s-au fixat ochii spirituali? Ne mai uitam la lucrurile de aici (nu neaparat rele), dar trecatoare? Fie Duhul Sfant lumina care sa ne conduca cu privirea si gandirea la lucrurile nevazute, care sunt vesnice!

Mergi la inceput

Elena,

Bine ai revenit printre noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

"...pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc." Isaia 43:4

Dragostea trebuie sa inceapa acasa,inainte ca ea sa poata merge in lume. Trebuie sa fii capabil sa te uiti in oglinda si sa spui "Doamne, ai facut o treaba buna". Altfel, vei accepta orice de la oricine iti ofera ceea ce tu nu esti capabil sa iti oferi. Nu poti deveni trufas, dar trebuie sa gasesti un echilibru sanatos undeva intre martiraj si narsicism. Pana vei reusi sa faci acest lucru, nevoia oricarei alte persoane va fi mai importanta decat nevoia ta. Cand acest lucru se va intampla, vei inceta sa mai fii plin de resentimente, sa traiesti fara lucrurile pe care nu ai destul respect de sine sa le ceri - deoarece nu crezi ca le meriti.
Daca nu crezi in tine insuti si nu-ti respecti propriile pareri, vei ajunge sa traiesti multumind pe toti ceilalti. O singura privire gresita din partea lor si te vei topi, iar un singur cuvant critic te va face sa spui:"Nu voi mai face acest lucru niciodata". Sa vorbim despre vulnerabilitate si nesiguranta !
Nimeni nu te va aprecia si respecta cu adevarat pana cand vei deveni sigur si stabil. Mai intai, ceilalti trebuie sa te auda cantand propriul tau cantec; apoi ei vor dori sa ti se alature. Tu doar asigura-te ca ei sunt in armonie, atunci cand o vor face-o. Nu uita, tu ii antrenezi pe altii sa te trateze prin felul cum tu te tratezi pe tine insuti. Cumparatorul nu va plati mai mult decat ii va cere vanzatorul. Du-te astazi la Cuvantul lui Dumnezeu si lasa-L sa-ti spuna El cine esti si cat pretuiesti pentru ca El spune:"...Pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc..." (Isaia 43:4). Gandeste-te la acest lucru.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Oanaruth din ce carte ne scrii aici,daca nu te superi?Te intreb pentru ca imi place si mie foarte mult ceea ce scrii si citesc in fiecare zi cu mare placere.

alina

Mergi la inceput