Sa o ajutam si pe Teodora: 9 luni

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Adriana, mi-a placut foarte mult articolul, e super! Am terminat si actualizarea site-ului, inclusiv diagnosticul in lb germana. Adriana, n-ai putea sa vorbesti cu cineva sa preia cazul si o televiziune? ar fi grozav! Poate da Dumneezu si reushim repede sa facem rost de toata suma!
Fetelor, e fantastic ce se intampla! Va pup pe toate si sunt tare mandra de realizarile noastre!
Hristos s-a inaltat!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianangi spune:

Propun sa trimitem mail-uri, cit mai multe, posturilor de televiziune:

ANTENA1: stiri@antena1.ro

PRIMATV: focus@primatv.ro

PROTV: office@protv.ro

ACASA TV: povestiri_adevarate@acasatv.ro

Continutul Mail-ului poate fi cel trimis de vicky per adresa ziarului nostru:
APEL UMANITAR:
"Va rog, faceti sa circule acesta scrisoare. Poate impreuna vom reusi sa dam o sansa Teodorei. Apelul nostru este urmatorul: "Ajutati-ne sa salvam un inger de fetita! Teodora este atat de gingasa si frumoasa, cu parul negru numai zulufi si codite. Un bebelus dorit si asteptat cu speranta timp de 13 ani, pana in data de 19 aprilie 2003 cand Dumnezeu le-a daruit-o pe Teodora. Un bebelus trist si chinuit de multiple internari in spitale din Bucuresti, Sibiu si Cluj. Boala ei rara, o tulburare genetica de metabolism, o impiedica sa zambeasca, sa doarma, sa mearga sau sa vorbeasca! Teodora nu poate sa-si strige durerea, parintii ei, o familie de oameni simpli din orasul Horezu, jud. Valcea sint epuizati si neputinciosi in fata bolii de de nerezolvat in Romania! Sansa micutei este internarea pentru investigatii la o clinica din Elvetia unde Dl Doctor Boltshauser o poate salva! Costul: 15.000 EURO. Din lipsa banilor a pierdut doua programari de la inceputul anului. Tatal ei bate la toate usile, Ministerul Sanatatii, firme cu putere financiara, anunt umanitar in presa! Este dispus sa cerseasca dar nu stie unde, usile se inchid tacute peste viata fetitei lui! Banii stransi din bunatatea celor care au aflat de Teodora sint putini (aproximativ 4000 de euro din 15.000). O prietena de familie (si nu doar ea) le ofera tot sprijinul in Elvetia! Un grup de prieteni de aici incercam sa ii ajutam cat putem. Avem nevoie de ajutor ! Va imploram fiti alaturi de noi!

OPRITI TIMPUL, Teodora asteapta o viata!
Ramnicu Valcea - urgenta (6 luni)
S-a nascut pe 19 Aprilie 2003, zi in care toti s-au bucurat de darul cu care Dumnezeu ii binecuvantase. Totul insa a luat o intorsatura nefericita cand micutaTeodora a implinit 4 luni si a inceput sa dea primele semne de boala. : plangea foarte mult, se agita, nu mai dormea, nu-si mai tinea capul, manca foarte putin. La 6 luni si jumatate a ajuns la urgenta in spitalul din Ramnicu Valcea.

Bucuresti, Spitalul Marie Curie - interzis alaptatul, hranita prin sonda (7 luni)
Starea ei se inrautateste: alimentatia la san a devenit imposibila si i-au interzis mamei sa o mai alapteze. A ajuns sa fie hranita cu ajutorul unei sonde, dar si asa era foarte greu. Refuza sa mai inghita ceva si nu mai reusea deloc sa doarma chiar daca era sub tratament cu tranchilizante. A fost tinuta la Bucuresti cu presupusul diagnostic de "Sindrom distonic cu tulburari de deglutitie si regres phihomotor", dar au inteles repede ca era vorba de o boala de metabolism.

Cluj, Clinica de Pediatrie - boala genetica rara, sanse scazute de viata (8 luni)
La clinica din Cluj i s-au repetat analizele si s-a insistat foarte mult pe analizele enzimatice, pentru ca suspectau ca este vorba despre o boala genetica de metabolism. Tot aici le-au facut analize si parintilor, analize care au influentat noul diagnostic: "Sindrom distonic cu retard neuro-psihic; Hiperlipoproteinemie combinata familiala; Anemie hipocroma microcitara". Li s-a explicat parintilor ca nu reusesc sa stabileasca ce se intampla cu enzima care intretine celula nervoasa. Sau altfel spus, in Romania medici extrem de competenti nu ii mai dau sanse sa traiasca. Tot aici au fost avertizati ca timpul care trece nu poate decat sa influenteze negativ starea Teodorei. I s-a impus o alimentatie speciala constand in lapte si cereale de orez fara gluten. Medicii de la Cluj au confirmat faptul ca in Romania stabilirea certa a unui diagnostic nu este posibila si ca sigura ei sansa este sa merga la o clinia de specialitate din strainatate.

Sibiu, Spitalul de Recuperare - Teodora lupta sa traiasca (9 luni)
Verdictul doctorilor: la 9 luni starea generala a Teodorei era ca a unui copil de 0-3 saptamani. Ajunsese sa nu-si mai poata misca mainile, picioarele, limba o scotea din ce in ce mai des,nu reusea sa doarma, plangea tot timpul fiind prea putine clipele cand reuseau sa o linisteasca. Dupa repetate sedinte de presopunctura timp de o luna au reusit sa o aduca la nivelul unui copil de 3 luni. Deja era mai linistita, dupa fiecare sedinta reusea sa adoarma circa o ora, accepta sa manance. Erau primele semne pozitive si atunci a aratat pentru prima data ca vrea sa traiasca. Mama ei invata de la specialisti cum sa "traga" de propriul copil pentru a o aduce la nivelul normal de dezvoltare. . A invatat sa o auda tipand de durere la presopunctura si a invatat sa vegheze in fiecare noapte sa nu-si inghita limbuta in somn. Tot ea este cea care noapte de noapte se trezeste in intervale regulate de timp sa-i schimbe pozitia in somn. Tatal ei "se hraneste" cu tigari si alearga in toate partile, cerand ajutor. Recent a fost nevoie de o internare pentru intoxicatie cu nicotina. Sperantele I se naruie cu fiecare zi care trece.

Zurich, Kinderspital - Prof. Dr Boltshauser (10 luni)
Cu ajutorul unei prietene de familie, stabilita in in Zurich - Elvetia parintii au reusit sa ia legatura cu d-l profesor Dr. Boltshauser de la Kinderspital din Zurich. Dupa analiza atenta a investigatiilor facute in Romania (in special a RMN-ului) si a unei casete video pe care erau inregistrate cateva din manifestarile Teodorei in decursul unei zile, Dl. profesor impreuna cu echipa de specialisti au hotarat sa o programeze pe Teodora pentru data de 23 februarie 2004 si au estimat costurile la 20.000 franci elvetieni (echivalentul a 15.000 Euro). Atunci au renascut sperantele parintilor ca nu-i totul pierdut. Bebelsului lor iubit, Dumnezeu ii mai daduse o sansa si vor sa o foloseasca.

23 februarie si 8 martie 2004 - doua programari pierdute din cauza banilor. Doctorul este foarte intelegator si dispus s-o astepte, timpul insa nu, timpul lupta impotriva Teodorei. Locuiesc intr-o zona grav afectata de somaj, oamenii de acolo i-au ajutat, dar suma a ramas insuficienta. In cont erau doar 43 milioane lei si 112 Euro.
Oare vom reusi sa-I facem cadou , calatoria spre Elvetia, locul de unde speram ca se va intoarce cu un diagnostic si cu un tratament care sa o salveze? Vom reusi sa-I dam sansa sa mearga, sa vorbeasca, sa se exprime liber si sa-si traiasca copilaria in liniste? Este greu sa ramai nepasator atunci cand o vezi. Seamana cu micuta Veronica care ne-a incantat copilaria insa doar impreuna putem s-o ajutam sa rada, cante si danseze! Va imploram ajutati-ne! Cu mii de multumiri si cu toata stima,
Vicky Vata (o prietena de familie)"

Detalii puteti gasi si la adresa:
http://www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Avem conturi umanitare deschise la :
RAIFFEISEN BANK - SUCURSALA HOREZU
Cont LEI - 2383874
Cont EURO - 4097557
Cod SWIFT - RZBRROBU
Ne puteti contacta si la urmatoarele numere de telefon:
0250.861.615
0724.143.202
Multumim pentru intelegere si ajutor ! Carmen si Dumitru BUSOI

Nu uitati sa atasati si fotografia Teodorei... Gasiti una chiar la pagina personala a lui Vick de pe forum...

PS. Lorelei, eu pot vorbi cu reporterii de acolo, dar daca initiativa este a lor si nu a conducerii televiziunii, are sanse mici de a fi materializata. Plus ca acest caz a fost deja mediatizat in presa scrisa si-atunci intervine orgoliul ca "nu dam noi primii de veste..."

Doamne ajuta!

Salvati un inger:
www.casa-romanilor.ch/teodora.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vick spune:

ADEVARAT S-A INALTAT !

Soldul contului la sfarsitul zilei(bancar) azi 20/05/04 este:

195.226.035 Lei si 1456 Euro

Telefoanele suna mereu. Oamenii cer detalii, dau sfaturi, cer confirmari. O batrana din Craiova a sunat aseara dupa ora 22 (este tarif redus la Romtelecom)pentru ca a vrut sa-i susutina moral chiar daca nu poate sa-i ajute cu bani.
Un grup de copii au sunat azi de la o scoala generala si au transmis incurajari familiei Busoi. I-a asigurat ca sunt foarte multi copii care sunt alaturi de Teodora si ca ei vor mai da cateva telefoane poate reusesc sa sensibilizeze mai multi oameni care pot sa o ajute pe Teodora.
I-a sunat si un doctor de la o asociatie care se ocupa de persoane cu handicap (din Neamt) care vrea sa-i ajute. Astazi au finalizat un caz (un copil cu transplant de maduva) si vor sa se ocupe mai departe de Teodora. Dansul era in masina si au stabilit sa vorbeasca detalii in aceasta seara la ora 20.
Nu stiu ce sa va spun. Este o MINUNE ce se intampla.
Teodora este foarte agitata. Traieste cu intensitate ceea ce se intampla. Este atenta de cate ori suna telefonul. Abia au reusit sa-i dea ceva de mancare si sa o culce putin, dupa plimbarea in aer liber pe care o adora.
Maine sper sa avem vesti bune dupa intalnirea cu Petrom si HelpNet.
Multumim tuturor ! Mitica este in drum spre Bucuresti.
O zi buna !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Fetelor sunteti minunate!
Dumnezeu sa va ajute!!!
Sanatate multa micutei Teodora!

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vick spune:

OK ! Am trimis la toate adresele pe care ni le-ai dat. Sper sa fie intr-un ceas bun. In aceasta seara incerc sa vorbesc cu o cunostinta reporter la TVR 1 departamentul economic.
Toate cele bune !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Ana,

Ideea cu mailul e foarte buna. Daca ati avea si o varianta in franceza/engleza ar fi minunat.E important insa ca oamenii sa stie cum pot dona, nu cred ca vor fi "incantati" de transferul bancar. Se mai poate face si mandat bancar, e mai ieftin dar stiu ca am incercat o data pentru parintii mei si au asteptat vreo 3 saptamani pana sa il incaseze (in plus, in lei). Nu stiu daca acum e tot asa.
Astept deci mailul in romana si, daca aveti, in franceza/engleza cu informatii despre cum se poate dona. Sunt studenta aici dar il voi trimite tuturor cunoscutilor,poate se mai aduna ceva... Am trimis cateva link-uri prietenilor dar oamenii sunt ocupati, mai mult efect ar avea un mail detaliat.
Intre timp incerc azi sa vad cum e prin PayPal.

Numai bine,
Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Ce de vesti bune! Sunt asa de emotionata si bucuroasa ca sunt asa multi oameni care vor sa ajute. Multumesc pt traduceri, sper sa iasa ceva.Adriana felicitari pt articol! Buna idea cu mail-urile la televiziuni. Am sa trimit imediat si eu.Multa sanatate micutei Teodora!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vick spune:

Cu ajutorul Petrom-ului contul a crescut cu 1.000 EURO.
MULTUMIM PETROM !
Aseara si-a anuntat intentia de a dona 10.000.000 Lucretiu. Ii multumim si lui.
Intalnirea cu Help Net este la ora 13.
Fetelor din pacate traducerea in franceza nu este gata. D-na profesoara nu a reusit sa o faca, promite ca luni poate sa termine. Mitica vrea sa mearga la un traducator. Va tin la curent.
Acum o sa scaneze toate actele medicale.
O zi buna !
Vicky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Vicky, ma bucur nespus de vestea pe care mi-ai dat-o, fetelor, ii las lui Vicky placerea de a va spune vestea cea mare! Eu nu pot spune decat atat: mi-au dat lacrimile!!!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Am trimis si eu, mail-uri cu poza Teodorei, la acele adrese date de Adriana. Sa fie intr-un ceas bun !



Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput