America de Sud?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acina spune:

am vazut topicul ...
si iata-ma...
ionica mai spune ...e chiar frumos

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ionica,

Bine ai venit pe si pentru ce ne povestesti!
Ma bucur mult ca avem printre noi pe cineva care locuieste in America Latina si ma bucur si sa vad ca exista interes pentru aceasta parte a lumii care are un loc foarte special in sufletul meu.

Mai spune-ne!

Tata_lu_Toma, te asteptam si pe tine cu povesti!

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Fetelor, ce frumos povestiti, si ce lucruri interesante! Parca simt ca sunt si eu acolo, pentru o clipa, intru cu totul in atmosfera aceea! A fost si sotul meu in Venezuela (Caracas), cu vreo 4 ani in urma, si mi-a povestit lucruri minunate, de basm! Spunea ca e cu totul altfel acolo, aerul e dulceag, vegetatia e de un verde intens, toate astea creeaza o atmosfera de calm si buna dispozitie, de dans si de cantec, de petrecere, de lipsa de griji. Chiar daca oamenii sunt saraci stiu sa se distreze si sa se simta bine, nu uita sa petreaca si nu pierd nici un prilej sa se bucure. Ca acolo simti dragostea mai intens, ti-e imposibil sa simti altfel, e aerul acela dulce care te innebuneste pur si simplu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Asa cum am spus am niste amintiri minunate legate de Venezuela si voi incerca sa le povestesc.
Pentru asta voi deschide un subiect separat si va propun sa-l lasam pe asta celor care traiesc in America de Sud si care pot da informatii utile celor interesati ( de exemplu eu ).
Va invit deci, daca doriti, pe " Venezuela - telenovela la ea acasa "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Servus tuturor!
Am avut ocazia sa ajung in Costa Rica acum 2 ani si am stat in San Jose. Pentru mine a fost o experienta complexa avand in vedere ca trebuia sa raman in aceasta tara si am luat decizia sa ma intorc... Oamenii sunt intr-adevar minunati si fac tot ce pot sa te ajute... Si acum mai corespondez cu Seidy, o costaricana (tico, in limba lor). Mai mi-a placut f mult vegetatia, absolut superba... Am ajuns si la Pacific, la Jaco, o statiune unde se face mult surf.
Parerea mea este ca e o tara minunata de vizitat, cu locuri superbe, spectaculoase, unde poti sa faci o cura de orice fructe pt ca sunt f ieftine... Dar eu nu am putut ramane acolo. E f adevarat, conteaza mult si intregul context in care ajungi acolo si cel de langa tine. De fapt, asta e o chestie general valabila oriunde te-ai duce...
Una peste alta, mi-a placut acolo si sunt nostalgica atunci cand ma uit la poze...
Pupici

P.S. Ionica, chiar mi-ar placea sa mai povestesti ce mai e prin San Jose. Mie mi-a placut mult vegetatia de la Universitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Nu sunt o adepta a telenovelelor,dar imi place sa ma uit de multe ori la femeile frumoase din telenovele.Eu cred ca in America de Sud sunt femei foarte frumoase,imi dati dreptate cei care ati fost pe-acolo?
Imi place mult si limba care o vorbesc ei.
Vegetatia e superba intradevar.Ar fi unul dintre motive pt.care as vrea sa fac o vizita in America de Sud.
Va mai astept sa povestiti.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ai dreptate ,conteaza contestul !
Noi avem o situatie privilegiata din cate stii expatriatii locuiesc in Escazu ,este un fel de Beverly Hills Latin.
Dar asta nu inseamna ca ne-am inchis aici pana la sfarsitul contractului.
San Jose este un oras frumos dar destul de periculos daca nu stii pe unde sa "pui piciorul".
Imi place sa ies la San Pedro "Le Pueblo"acolo este pulsul adevarat latin.Imi place stilul lor de viata ,de distractie si usurinta de a vedea lucrurile pozitiv!
In san jose nu prea se intampla lucruri multe,in afara de cateva concerte de muzica Latina a mai venit Pavarotti si trupa de balet de la casa de cultura Regala a Angliei.
Restul este rutina !
In schimb imi plac plajele lor,preferata mea este "Carillo" linga Samara In regiunea Guanacaste.
Este cea mai salbatica si cea mai frumoasa plaja din punctul meu de vedere.
Cat despre politica ,Costaricanii au semnat tratatul de comert liber cu Statele Unite ale Americii si se asteapta o mai buna dezvoltare turistica pt.urmatorii ani.
Viata este destul de scumpa chiar si pentru noi strainii,nu stiu cum se descurca ei ,deoarece stii bine ca salariul mediu pe economie este de doar 250$ pe luna.
Fructele intr-adevar sunt din abundenta si foarte ieftine si una peste alta le ai la dispozitie pe toata perioada anului!!
Daca ai fost in costa rica sunt convinsa ca ti-a placut mancarea lor faimosul "gaillo pinto" la mic dejun si "frijoles" tot timpul zilei!
Mie imi place aceasta tara unde mai pui ca am posibilitatea sa calatoresc prin apropiere adica,Peru,Chile,Panama,Guatemala,Honduras,Cuba ,Barazilia,Mexic ,mai putin Columbia ,pentru expa.este interzis, in general sunt vanate sotiile si copii de manageri la un pret de cateva mil.de dolari!
In rest totul este ok!
Ne-am obisnuit cu teama "kidnaping-ului" in aceasta zona,dar nu trebuie sa devina paranoia.
Problema mea este culoarea parului si de fiecare data cand ma plimb singura ma simt ca o tinta pentru "tico's" stii ca le place blondele!!
Femeile de aici sunt micute si plinute ,se intalneste rar o fata mai inalta de 1.65cm, cineva ma intreba cum sunt fetele din costa rica!
Cele mai frumoase fete sunt in columbia si brazilia si asta nu este un mit ,am vazut cu ochii mei si-mi venea sa-mi dau palme eu ca si femeie,i-i inteleg pe barbatii lor de ce sunt macho!
Barbatii Tico si ei sunt tot micuti si negriciosi,imi este dor sa vad pe strada un barbat sa mi se scurga si mie ochii dar n-ai sa vezi!!
In schimb" aspiratoarele de agatat gagici"sunt la moda (masinile),mai rau ca in bucuresti si cand te gandesti la cat de putin castiga!!
Am intalnit cati-va romani,dar m-am linistit repede ca am auzit ca sunt traficanti de fete si droguri ,nu va vine sa crede-ti dar am vazut in San Jose un puiut de rom cu un carton agatat la gat care scria"sunt roman si-mi este foame"!
Cel mai frumos m-a impresionat o babuta de vre-o 70 de ani care este romanca si adusa aici de fiul ei care este urmarit cica de Interpol,el a plecat in Danemarca si a lasat-o pe mama lui aici singura intr-o casa superba!
Nu vorbeste o boaba spaniola si ca sa poata trai de pe o zi pe alta vinde gogosi romanesti in piata in fiecare duminica!
Mai rau ca intr-o floare si doi gradinari.
Fiul ei nu poate sa o mai intretina fiindca nu mai poate vinde ce vindea inainte !
Asta este ,romani buni si rai sunt peste tot,important sa stii sa faci diferenta intre ei!
Ionica

quote:
Originally posted by Vianne

Servus tuturor!
Am avut ocazia sa ajung in Costa Rica acum 2 ani si am stat in San Jose. Pentru mine a fost o experienta complexa avand in vedere ca trebuia sa raman in aceasta tara si am luat decizia sa ma intorc... Oamenii sunt intr-adevar minunati si fac tot ce pot sa te ajute... Si acum mai corespondez cu Seidy, o costaricana (tico, in limba lor). Mai mi-a placut f mult vegetatia, absolut superba... Am ajuns si la Pacific, la Jaco, o statiune unde se face mult surf.
Parerea mea este ca e o tara minunata de vizitat, cu locuri superbe, spectaculoase, unde poti sa faci o cura de orice fructe pt ca sunt f ieftine... Dar eu nu am putut ramane acolo. E f adevarat, conteaza mult si intregul context in care ajungi acolo si cel de langa tine. De fapt, asta e o chestie general valabila oriunde te-ai duce...
Una peste alta, mi-a placut acolo si sunt nostalgica atunci cand ma uit la poze...
Pupici

P.S. Ionica, chiar mi-ar placea sa mai povestesti ce mai e prin San Jose. Mie mi-a placut mult vegetatia de la Universitate.

Mergi la inceput

Ionica, e fain daca locuiesti in zona "privilegiata"... Eu am stat intr-o casa tipica, cu pereti din pal vopsit(sau asa ceva), cu gratii la intrare, iar ferestrele dadeau spre paravanele caselor alaturate. Asa ca nu era lumina naturala. Am fost surprinsa, cand am ajuns acolo si mi s-a spus ca in Costa Rica nu exista apa calda curenta, ca cei care vor asta isi instaleaza un aparat de incalzit apa instant.
Despre tico... asa e! Eu nu am avut probleme cu ei, in schimb, de fiecare data cand ieseam pe strada ma inroseam cand vedeam cum se uita la mine. Ajunsesem sa ies numai cu ochelari de soare... Intr-o zi, cand am iesit cu un prieten roman pe strada, a venit la el un tico, a dat mana cu el si "l-a felicitat" pt ca e cu mine. Nu mi-a venit sa cred!!!
In Guanacaste nu am ajuns dar mi-au spus toti ca e superb acolo. Iar in Columbia stiu cum se traieste pt ca in casa in care am stat traia si un tip f fain, Alejandro, columbian. Nu avea o viata f buna in Costa Rica dar spunea ca fata de tara lui e super...
Stiu ca e viata scumpa acolo si am ramas surprinsa, mai ales pretul painii m-a uimit.
Ma opresc aici si daca mai ai timp si chef poate mai imi povestesti si mie cate ceva Ionica.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Vivianne,
poti merge pe forumul America Centrala Costa Rica,
acolo postez mai toate aventurile de pe aceste meleaguri!!

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput

Ionica, nu am putut sa intru pe site-ul ala :(((((( O sa mai incerc. Cand ai chef te mai astept cu povesti.
Pura Vida

quote:
Originally posted by ionica

Vivianne,
poti merge pe forumul America Centrala Costa Rica,
acolo postez mai toate aventurile de pe aceste meleaguri!!

http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica

Mergi la inceput