Topul de jos si de sus al restaurantelor Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 37

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eli_2005 spune:

De Palatul Mogosoaia ce ziceti? Eu m-am gandit sa merg la biserica de acolo dupa care tzup in restaurant. Inauntru nu e cine stie ce dar as putea folosi o firma specializata pentru amenajari (mese, flori, baloane, etc.) sa aranjeze mai de sarbatoare. In plus curtea si gradina fiind de vis ar da un plus de calitate evenimentului.
Imi poate recomanda cineva o firma de organizare nunti?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eli_2005 spune:

Multumesc Olguttza. Ma documentez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Pt cine e interesata de Casa Ardeleneasca, este o imagine superba in videoclipul meu:http://bogdan.sn.ro/videoclip/Videoclip.wmv

Corina
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Nevasta cred ca ar trebui sa lamurim si noi lumea ce e cu sotul tau care e de fapt al meu, dar in final al tau ...nu de alta dar poate mai descretim putin fruntile
Deci, in ianuarie, Biby a noastra a ramas fara restaurant, adica am decis sa retragem avansul la Pizza pasta, mirosind noi ceva neregularitati pe acolo...Buuun...numa ca Biby nu avea timp sa umble dupa local...asa ca am preluat initiativa eu cu viitorul ginerica. Cand ne-am dus la Casa Ardeleneasca, ne-am dus doar noi doi, dar in graba aia am uitat sa ne prezentam...asa ca oamenii au crezut ca eu sunt mireasa. faza tare acu urmeaza: coincidenta a facut ca dl Hustiu sa fi fost primul sef de sala cu care am lucrat, adica la prima nunta Happy Family. Iar eu politicoasa taaare, in timp ce eram la masa cu dansul si cu "sotul", gasesc foarte oportun sa-i zic omului" dvs stiti ca a-ti fost sef de sala una din primele mele nunti, anul trecut??". Era sa moara omu pe scaun, "sotu" sa cada de pe scaun de ras, Hustiu nu stia ce naibii sa zica, crezand ca sunt vreo dilie de ma marit de cinci sase ori pe an ....in fine dupa aia ne-a picat fisa ca noi nu prezentasem.....si io nu eram mireasa


quote:
Originally posted by bibyrox

quote:
Originally posted by ralucah
....asta este mult mai important decat sa fie un lugu-lugu cu limba pana la pantofi si sa fie un incompetent sau un furacios.
.....




Off-topic: Asta m-a dat gata!!!!!! Zapaaaaa mi-e dor de tine!

On-topic: fetelor ascultati-o pe Ralu ca stie ea ce stie! Asa este! Are perfecta dreptate! S-a zbatut ea cu sotul ei (si intr-un final al meu ) sa-mi scoata meniul mai ieftin si pana la urma a reusit!




Bucuria vietii e zambetul copilului, al omului drag si al sperantei ca totul va fi bine...
Biby


Cununia civila
Biserica
Restaurant




Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Vad ca s-a pornit o adevarata "revolutie" aici cu Casa Ardeleneasca.
Noi am discutat cu ei in felul urmator...vreti meniu traditional, e mai ieftin (nu stiu exact cat pt ca nici ei nu pot stii pana nu vad evolutia preturilor anul viitor), vreti un meniu mai sofisticat, deosebit, sau mai stiu eu cum....costa mai mult. Adica aproximativ 40 euro.
Intr-adevar Biby n-a platit taxa pt personal. Pt ca stiu care e problema, de ce au pus si aceasta taxa, am sa va spun. Acum ceva timp au avut o nunta la care mirele a considerat ca este suficient o spaga de 800.000 lei. Acum sincer, fetele care ati avut nunta acolo sau cele care doar ati luat masa la ei, credeti ca este o suma ok? Mai ales in cazul unei nunti si in conditiile in care ei se poarta atat de frumos sau profesional, cum vreti sa-i spuneti?
Sa nu mai spun ca personalul nu mai este platit dupa o anumita ora, si este evident ca nimeni nu face munca voluntara.
Sincer, nu regret faptul ca am platit avansul la restaurantul asta, sunt sigura ca totul va iesi exact asa cum ne dorim si ca totul va fi deosebit....servirea, meniul, atmosfera.
N-am ascuns niciodata faptul ca ii cunosc pe patroni, asta ca sa nu existe motive ca cineva sa ma acuze de vreun interes ascuns sau mai stiu eu ce. Poate tocmai pt ca ii cunosc si stiu cat de mult tin la calitate, nu regret nici un moment alegerea facuta.
V-as putea da cel putin 10 exemple de restaurante din Bucuresti care au meniuri la aceleasi preturi si in aceleasi conditii (pt ca de fapt, aici e problema), dar unde n-as da nici macar 10 euro, pt ca servirea lasa de dorit, curatenia, amabilitatea personalului, zona....si ar mai fi, dar deja m-am intins cam mult.
Daca cineva considera ca am facut reclama, poate sterge mesajul. Imi cer scuze daca am facut-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

Tigrutz, eu am mai spus si o repet: daca am fi avut de unde le-as fi dat si 3 milioane de caciula... Dar nu am avut! Noi nu am ramas cu nici un leutz dupa nunta dar cel putin am reusit sa ne achitam datoriile. Nu stiu daca te refereai la noi sau nu... Oricum la cate persoane am avut si la pretul meniului comisionul de 10% era chiar 800.000 lei/ospatar. Dar repet: daca am fi avut mai mult le-am fi dat! Asta e...



Bucuria vietii e zambetul copilului, al omului drag si al sperantei ca totul va fi bine...
Biby


Cununia civila
Biserica
Restaurant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Bibyrox iubita, nu la tine ma refeream, nici mirele si nici mireasa nu sunt membrii DC.
Era vorba despre o nunta care a avut loc foarte recent (cred ca Olguttza, de fapt profesoara din ea, o sa ma taxeze pt ce am spus )....
Si nu era vorba de cineva care nu a avut, pt ca iti spun eu aia de obicei baga manutza in buzunar si dau indiferent cat de putin, daca au fost multumiti de servicii
Repet: nu ma refeream la nimeni de pe forum, asta ca sa fiu foarte bine inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Stiu ca interventia mea este un pic off-topic dar vreau totusi sa-mi spun parerea referitor la aceste subiect cu plata chelnerilor: povestea asta cu "las ceva daca sunt multumit" are un iz pur romanesc. De fapt, nu este treaba clientului sa plateasca serviciile chelnerilor, pentru ca acestea, in mod normal, sunt deja incluse in pretul meniului. Pt ca daca stam sa socotim ce cantitati din fiecare produs intra intr-un meniu de nunta si sa calculam la preturile de pe piata, suma finala va fi undeva pe la cateva sute de mii(vorbim aici de 100 gr de sunca, 150 gr carne, etc) Diferenta pana la 30, 35, 40 etc euro cat costa un meniu de nunta o reprezinta profitul restaurantului. Ei cand socotesc un pret se gansesc sa-si poata acoperi cu el toate cheltuielile(intretinere, personal) si sa ramana si cu profit. Prin urmare nu vad de ce tb sa-mi fac eu procese de constiinta ca nu am lasat destul(precizez ca daca o sa fiu multumita de serviciile chenerilor la nunta mea o sa las proverbialul 10%). Dar sa ajung sa mi se spuna ca oamenii aia muncesc pe gratis(?!) daca nu le las eu bani... fiti serioase. Adica, ce, intr-o noapte oarecare, cand au clienti pana spre orele 4, 5 ei nu sunt platiti?! Eu n-am fost niciodata la un restaurant care sa-mi spuna ca daca servesc masa dupa o anumita ora tb sa platesc mai mult decat mananc ca, vezi Doamne, chenerii nu mai sunt platiti dupa ora 2...Repet, asta este o atitudine pur romaneasca-lasa-mi mie ca restaurant o carca de bani, dar lasa alta si pentru chelneri!! Ca e datoria clientului sa plateasca separat mancarea si separat faptul ca e servit! pai atunci, as putea sa le spun ca nu am nevoie de chelnerii lor, sau de bucatar, ca vin eu cu ai mei! daca tot tb sa-i platesc, atunci mi-i aleg eu! Ceea ce nu se poate! Dar asa ar fi normal daca tb sa platesc separat pt cei care ma servesc. Prin urmare, revenind, sa nu exageram spunand ca tb sa lasam zeci de milioane pt chelenri dupa nunta, pt ca ei, servind impecabil, isi fac datoria si munca pt care sunt platiti de restaurant. Iar daca nu-si fac treba bine fac de ras restaurantul, nu pe mine. Pt ca pleaca de acolo 100 sau mai multi oameni a doua zi, jurandu-si sa nu se mai intoarca in veci. Prin urmare cine are de pierdut? Eu? Nu. Toata lumea va spune ca am avut ghinion de restaurant prost. Restaurantul? Categoric, DA!
Iar referitor la faptul ca se lasa prea putin, cum se spunea mai sus ca s-au lasat cate 800 mii. Pai, pardon, dar la o nunta de 80 persoane, 10% din factura finala nu are cum sa dea aceeasi suma ca la o nunta de 200 persoane. Si atunci firesc, bacsisul lor este mai mic. Doar nu o sa dau bani din buzunar, in plus peste cei 10% ca sa ma scuz ca nu am avut 200 invitati la nunta ca sa le iasa lor spaga mare! Ganditi-va ca la o nunta de 100 persoane cu un meniu de, sa zicem, 40 euro, restaurantul ia a doua zi 4000 euro!!! Daca isi inchipuie cineva ca mancare pe care o pun pe masa este in valoare de 4000 euro, e naiv. Mai mult de jumatate din suma este profit. Sunt restaurante care iti adauga de la inceput in pretul meniului plata chelnerilor: adica iti spun meniul costa atat si aici este inclusa si plata personalului. Bun, pai atunci imi fac socotelile asa. Pt ca de fapt, daca stai sa socotesti degeaba ti se spune ca meniul e 30 de euro, pt ca in final, adaugand 10%, meniul ajunge(la 100 persoane) 33 euro. si atunci de ce nu iti spun de la inceput ca meniul e 33 euro?
Repet, voi plati chelnerii dupa nunta, DACA VOI FI MULTUMITA, dar nu voi depasi cu plata lor mai mult de 10% din factura, indiferent ce suma inseamna acest 10%: 10 milioane sau 30 milioane, atata inseamna, atata dau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Dyadya, sunt de acord cu tine intr-o oarecare masura, e adevarat ca asta cu spaga este o chestie pur romaneasca si ca la o nunta de 50 de persoane, 10% nu vor insemna cat inseamna la o nunta de 30 de persoane.Dar nici 800.000 cand tu ai avut parte de 10 ospatari la nunta ta, cand toata lumea a fost servita la timp, de fapt, cand nu ai ce sa reprosezi din punctul asta de vedere.
Stai linistita ca nici eu nu sunt foarte de acord cu ideea de a lasa spaga intr-un local. Nici mie nu-mi da nimeni spaga, de ce as da eu altora, pt ca si ei au un salariu.
Dar spune-mi, te rog, cate restaurante ai gasit in Bucuresti, care sa nu-ti ceara acesti 10%? Stii cum sta treaba, daca nu-ti convin conditiile, esti liber sa mergi in alta parte.

Mergi la inceput