Cate kg. la 1 an si 3 luni.
Raspunsuri - Pagina 2

carina spune:
la 1 an si 3 luni are 10Kg si 500 de grame si 80 de cm. Merge singura de la 8 luni jumate si poate si de aia nu s-a prea ingrasat.
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

amelia spune:
Ana Maria la 1 an si 4 luni are aproape 12 kg. Cred ca e OK greutatea asta. Are o burtica frumoasa la inaintare, dar e asa de dulce cand o vad prin casa lipa-lipa cu statura ei de omulet mititel ... Nu-i asa ca sunt cei mai frumosi la varsta asta?
Intreba cineva de ou. Ii dam ou intreg, pentru ca e voie de la 1 an. Si i-l dam fiert moale (cleios), pentru ca galbenusul este mai valoros nutritional daca e nefiert.
Va pupam cu drag!
Amelia si Ana Maria.
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!

she_wolf spune:
Ce repede au mers copii vostri!!!!
Cristi are 13 luni si 10 zile si inca nu merge singurel. Doar de o manuta, sta bine in picioare fara sprijin si daca-l las asa si ma indepartez putin face cativa pasi pana la mine, dar atat. In rest, merge in patru labe prin toata casa, se catara peste tot si nu sta o clipa.
Danab, cum faci snitelele? Mi-ai dat o idee pentru maine cu ciulamaua aia, ii mai fac si eu din cand in cand si ii place.
Amelia, cred ca o sa incerc si eu zilele astea sa-i dau putin albus ca sa vad ce se intampla. Sper ca nimic.
Claudia si Cristi

Andreea spune:
Vladut are 12.5kg si 85 cm la 15 luni. Acum trei zile i-am dat prima data un ou intreg de gaina fiert mai moale, l-a mancat cu foarte mare pofta si a facut indigestie. Pana acum ii dadeam in fiecare dimineata 2 oua de prepelita fierte tari si i-a mers foarte bine, o sa revin la ele pt ca m-am cam speriat cu asta de gaina.
Meniul zilnic consta in:
8: lapte cu biscuiti si cereale(plus 2 oua de prepelita),
11: piure dintr-o banana, o portocala si un mar + 2-3 biscuiti + o lingura branza Fagaras
14-15- supa sau ciorba de pui sau de vita
17- mamaliguta cu unt, brinza si cascaval sau piure cu o bucatica de carne din supa sau pilaf cu pui.
20: lapte cu biscuiti si cereale.
Si intre mese rontaie tot ce prinde,de la fructe la covrigi.
Andreea.

danab spune:
"Danab, cum faci snitelele? Mi-ai dat o idee pentru maine cu ciulamaua aia, ii mai fac si eu din cand in cand si ii place."
Salut claudia!
Cum fac snitelele de pui?
Tai pieptul de pui in doua daca-i mai mare si-l "bat" cu ciocanul de carne(sper ca asa se spune). Sarez putin si-l las sa-l patrunda sarea. Apoi il dau prin faina alba si ou batut cu putina sare. Il prajesc in ulei.Pofta buna!
Si eu i-am dat lui Mihai ou prajit si a fost OK.Adica si albusul si galbenusul. Ieri i-am facut un ochi de ou moale si am incercat sa-i dau galbenusul dar nu i-a placut.
Va pupam, Dana si Mihai

carina spune:
Revin ca sa va spun o reteta pe care Carina a incercat-o sambata, i-a placut si nu i-a fost rau de la ea.
Deci, luati o bucata de carne (pui, vita) si o puneti intr-o cratita cu putin ulei sau unt pana se albeste pe ambele parti. Apoi puneti apa, un morcov si o ceapa mica si acoperiti sa fiarba. Cand carnea si legumele au fiert si a mai ramas putina apa luati cratita de pe foc. Pasati legumele (eu am pus doar jumate de ceapa) si puneti-le peste carnea si apa ramase. Mai puneti in cratita putin sos de rosii, putin cimbru, sare dupa gust si eventual putin usturoi (eu am pus un sfert de catel). Lasati sosul sa mai dea intr-un clocot si e gata. Se poate servi cu piure de cartofi, orez sau paste. Pofta buna!!!!!
Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

she_wolf spune:
Merci Dana!
Treaba este ca n-as vrea deocamdata sa-i dau nimic prajit pentru ca, din cate stiu eu, nu este foarte sanatos acest mod de a prepara alimentele...desi este sigur mai gustos!
P.S. Cristi a inceput sa mearga!!! Astazi s-a aventurat sa faca mai multi pasi decat doi-trei si a parut foarte incantat!
Claudia si Cristi

dacia spune:
Felicitari She_wolf lui Cristi ca si-a facut curaj si a inceput sa mearga.Spune-mi si mie te rog ce fel de soldatei ai zis ca-i dai?
irinaP

danab spune:
"Cristi a inceput sa mearga!!! Astazi s-a aventurat sa faca mai multi pasi decat doi-trei si a parut foarte incantat!"
Bravo Cristi! Tot inainte!
Nici eu nu-i fac prea des snitele,Claudia, i-am facut doar de vreo 3 ori pana acum. Oricum o data, de doua ori pe luna de ex. nu cred sa-i faca rau. Altceva nici eu nu-i dau prajit, ii gatesc aproape zilnic,stiu sa fac cateva feluri si i le tot rotesc. Multumim Anda pentru reteta, o mai fac si eu din cand in cand.
Va pupam, Dana si Mihai

she_wolf spune:
Multumim pentru felicitari!
Dacia, termenul de "soldatei" l-am preluat de prin carti. De fapt sunt bucatele de paine, mini-tartinute unse cu diverse paste. Il las sa le pape singur si bineinteles ca se murdareste tot, dar asta este, incet, incet o sa invete sa le tina mai bine.
Claudia si Cristi