Fete din Austria (3)
Raspunsuri - Pagina 6
Babee spune:
Am mai dormit putin, bine ca am putut...sa fiu pregatita daca e sa fie ceva.
Toria, asa cum a spus si Nelke, nu deschide sub nici o forma e-mail-urile de la necunoscuti.Si daca ai un antivirus bun activat isi face treaba.Vezi sa fie setat la putere maxima, sa opreasca toti virusii(pot fi depistati pe marime).Succes la curatat.
Monica, am pe cine suna in caz de urgenta, si-asa azi a zbarnait telefonul, mama ma suna din ora in ora, fiind sigura sigura c-apare Bubu in seara(noaptea) asta.Se ingrijoreaza saraca..ce sa-i fac?In principiu sunt programata pentru cezariana(mici probleme) pentru 10 februarie, dar daca Bubu vrea sa vina mai devreme, se rezolva.Oricum, spitalul e la capatul strazii, 5 minute cu masina sau cu salvarea.Ca e zapada si nu ma incumet sa plec singura chiar si pana la capatul strazii.Ce ma costa sa-i sun, nu?
Adevarul e ca m-am trezit asa cu un sentiment ciudatd e dimineata si cu senzatia ca nasc..om vedea ce si cum..
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
alinah spune:
Fetelor, dupa somnuri lungi cu pauze doar de masa, la insistenta lui Helmut, ma asez si eu un pic la scris. Nu ma doare nimic, nu mi-e greata dar am la somn....mi-e frica sa nu-mi fii obosit prea mult ficatul, dupa hepatita C pe care am avut-o O sa ma omoare maica-mea si o sa-mi zica, "eee ti-am zis eu sa nu ramai bortoasa, naaa, acum iar incepem cu injectii un an de zile , sa ma omori cu zile!!" Isi doreste nepotica, merge si nepotel, dar sa nu-l fac eu. Asa am un stress cu maica-mea...ca daca nu ies bine din sarcina, o sa ma bata la cap toata ziua.
Babee, fa-ti deja bocceluta de spital si daca vine mai repede nitel, cu atat mai repede....nici macar nastere prematura sau inainte de termen nu mai este considerata daca ai naste acum, bubu al tau e viabil si fortos sa ia in piept lumea de unul singurel , fara incubator. Asa scapi de si dureri de burta..., in sfarsit il vezi pe bubu si poti sa il imbratisezi tot timpul si sa toata ziulica. Eu ma gandesc cu groaza cat mai am de aaaaasteptat . Mai da si tu o fuga la spital, mai iti baga aia niste droguri in vena si nu tu mai chinuiesti vreo 2 zile .
Nelke, am incercat sa ard un CD cu "Clone CD" si imi da eroare , cred ca au protectie si asta chiar nu stiu cum se rezolva, adica stiu ca exista un software ceva sa ii ia protectia, dar nu stiu care si cum se face...o sa intreb la "interzis femeilor", poate ma ajuta masculii forumului. O sa mai incerc, daca nu o sa dupa berea aiaaaa.
Draga Monicuta, ma gandesc ca l-am pus intr-o situatie jenanta pe sotul tau...., eu i-am zis soacrei tale cum ma cheama, de unde te cunosc etc, sa nu aiba nici un dubiu...ce fata o fi facut sotul tau cand l-ai intrebat de ia o pauzari din Austria . Monicuta, acum nu te mai opreste omul aici pe forum, nu ca nu ne place . Asa te vrem, ce-a fost cu lenea de pana acum? Yeahhhh
Asa-i fetelor, bantuie 2 virusei furiosi pe net acum, pana acum n-am avut nici o incercare de patrundere, dar eu am e-mail client care imi vede mai intai mesajele pe server si numai daca vreau eu la bag in pc . Ce adrese, nume nu stiu, sau nu-mi miroase a bine, dau delete si mi le da afara de pe server direct. Plus ca am Norton Antivirus si daca ar fi virusel trimis involuntar de la cunoscuti Noronul il scaneaza inainte de a-l lua jos de pe server, ma anunta si opreste automat transferul. Dau stop si apoi il sterg de pe server prin metoda de mai sus si n-am avut probleme pana acum. Si au fost tentative destule prin toamna, cand au mai zburdat vreo doi virusei fericiti pe net.
Eu n-am putut sa invat germana sau engleza, asa singura, cu cartea in fata. Trebuie sa fie cineva sa ma bata la cap si sa-mi pompeze cuvintele, verbele etc....si alta e cand ti se explica. Mai sunt si fete asa constiincioase, dar eu nu...spre disperarea lu' maica-mea . Monicuta, eu zic sa mergi la scoala sau liceul unde ai zis tu ca se preda germana si rogi pe profii respectivi sa te mediteze, unul o sa accepte pana la urma. Chiar daca nu au meditatii, trebuie sa inceapa si ei nu?? Si un ban in plus, sigur nu le strica. Eu zic sa incerci asa, daca iti permiti sa dai niste banuti pentru meditatii. De fetita nici nu-ti bate capul, daca veniti in vara, ea o sa aiba 3 ani si o sa prinda imediat germana, din zbor, de la gradinita. Poti, pentru ea deja, sa o lasi la TV, pe desenele animate de pe posturile germane.
Fetelor, maine ma tund, scurt, cand m-ati vazut voi aveam de-a dreptul plete.
Anto, cum iti mai este?
Nelke spune:
Alinah, nu-ti fa probleme: nu merge, nu merge !
Da“ berea tot o bem !
Cīt despre germana, eu nu pot sa īnvat o limba straina fara sa si scriu; iar germana trebuie īnvatata temeinic, cel putin o baza. Eu am avut 2 manuale si mi-am zis: Daca parcurg cartile astea si uit jumatate, atunci stiu germana. Dar n-am avut rabdare sa termin cartile, de la un anumit nivel īncepi sa īnveti de peste tot: televizor, conversatii (ah, dialectele !), ziare, carti etc.
SUCCES, sa stiti ca se poate !
Nelke
MonicaGj spune:
Neta lume!
Sa stiti voi ca mi-am facut planul cu creionul pe hartie, cum si ce invat in fiecare zi.
Si m-a tinut trei zile ca dupa aia am inceput sa las de pe o zi pe alta , pana am ajuns la concluzia ca nu am timp sa invat singura germana.
Ce sa zic , o sa trebuiasca sa scutur cartile de praf ca, de carti, slava domnului , nu ma vaiet.
Am bagat 2 milioane in mauale de germana si zac saracele , ca n-are cine sa le rasfoiasca..
Da ma apuc , sincer !
Si mi-a venit si o idee : invat germana pe DC.
Astazi nu , ca e joi , da de luni incep sa va scriu ce am invatat.
Sa ma corectati unde gresesc !
Ca greseli or sa fie garla.
Io tot n-am inteles cum e cu genurile( nu m-am prins)si sa ma vedeti pe mine cum zic scauna si masul si usul...
Da sa nu radeti!
Hai va pup pe toate!
Babee scumpa iti tin pumnii!
Sfat personal : incearca sa-l faci pe bubu sa suga piept.
Anca nu a vrut sub nici o forma da' nici eu nu le-am lasat pe asistente sa mi-o infometeze ca sa o oblige sa suga.
Asa ca ( cu exceptia celor 5 zile cat a stat in spital si i-au dat Morinaga BFP)papam Milumil.
Alina sa stii ca nu e nici o problema cu Gigi. E OK. Si daca ma sunai sa-mi spui ca esti cu el si nu te credeam.
Adica si daca-l prind in fapt si-mi spune ca el n-a vrut da-l violeaza tipa , eu tot il cred , asa ca ....
sa ne fie de bine si sa ne traiasca barbatii !
O zi buna s-aveti!
Babee spune:
N-am nascut inca..stam si suportam durerile.Contractii mici neimportante care se pare ca vor tine asa.........pana pe 10...
Is ametita de somn, si obosita si nervoasa si ii zic lui Bubu s-aparaaaaaaaaaaaaa ca nu mai pot.
Monica, pune-te si invata...da invata....si sa ne zici ce-ai invatat.
Fug in pat.Sunt cu ochii pe voi
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
carolada spune:
buna,fetelor,
monica,un pachet pana in 4 kg salzburg galati(cu posta obisnuita) costa 19 euroi,deci iti poti face o idee.
cu germana stai linistita ca o sa faci cursuri unde o sa intelegi ceva ,desi dupa mine germana nu prea are logica(ce i la noi la feminin la ei e neutru:)-ma refer la substantiv-s.a.m.d.)eu fac acum niste cursuri si imi place pt.ca am explicatii la ce nu intelegeam atunci cand incercam sa invat singura acasa.oricum 3 ani ai timp.
o zi buna,
carolada
MonicaGj spune:
Cum trei ani mama , ca daca mai dureaza trei ani cred ca ma urc pe pereti.
Pana atunci isi ia Gigi cetatenia ca are actele bagate. hai nu fiti rele ca nu v-am adunat ca sa mai stau trei ani prin Romania. Io cred ca tu glumesti...
MonicaGj spune:
Cu trimisu' pachetului daca asa sunt preturile nu se marita. Mie imi trebuie Milumil 3 ca in Romania nu exista. Mi-am luat eu provizii da s-au cam dus. In Ro nu exista decat un singur importator de Milumil si ala aduce din Franta si numai formula 1 si 2 ( facute special pentru tarile din SE Europei). Ce sa fac, o sa-i iau o cutie sau 2 din ala pana vine Gigi acasa, ca nu-mi convine sa dau 19 oiro taxa pentru 4 cutii de milumil, ca face taxa cat laptele.
Multam pentru informatie m-am linistit.
Chiar asa de ce nu s-o aduce milumil 3 si in Romania?
Va pup dulce pe toate.
P.S. Caro draga cred ca tu te referi la aia 3 ani pe care mi i-a dat aia de la Landhaus termen pentru invatare limba lor....
Nelke spune:
Ninge ca-n Esenin
si-n poema rusa,
ninge fantomatic,
ninge, ninge aprig !
Fetelor, la voi cum e ? Ca pe noi ne troieneste !
Se potriveste cu filmul despre Rusia pe care l-am vazut aseara pe “Arte“- į propos, pe programul asta se pot vedea filme interesante...
Sa fiti iubite,
Nelke
alexa22gandi81 spune:
Buna fetelor.La mine ningea acum 10min. acum numai.Atat stres ai Monica cu invatatul limbii si nu inteleg de ce,daca faci ca mine cred ca ai multe sanse(nu chiar corect gramatical,dar merge)-"invatatul dupa ureche".Limba asta mi-a fost antipatica,nu am crezut ca voi ajunge sa invat vreodata dar se pare ca acum nevoita am invatat;sunt momente cand uit cuvinte romanesti,in asa hal am ajuns ca vorbesc de una singura prin casa-dar in germana.Babee ma sperii ce dureri mari ai,ma faci ca de acum sa ma gandesc ce crize vor veni si eu nu am decat 18 saptamani,e chiar asa de rau.Ma rog sa fie totul bine si sunt sigura ca asa va fi,doar putintica rabdare-cat a fost si ce mai este.Nelke,Toria,Cat si celelalte va pup dulce si sper sa ne intalnim ,poate va fac o vizita, dar cum eu sunt un "iepuras" si nu plec la drum fara "ursul"meu nu cred ca am sa vin prea curand sau poate ca .....
alexandra