Masina de paine

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gorjan spune:

eu fac o reteta de piine integrala si sint f multumita

350 -360 ml lapte sau apa(mie imi place mai mult cu lapte)
ulei 2-3 linguri
sare 2 ligurite rase
faina whole weate 4 cups
drojdie uscata 1 lingurita si un virf
zahar 2 lingurite( nu e nevoie de mai mult ca sa creasca dar nici fara nu se poate )

Adaug ingredientele in ordinea enumerata si o pun la celmai lung program pt whole weat 4 h si 10 min .Nu iese dulce deloc.

Asta e reteta de baza la care poti sa adaugi orice fel de seminte, nuci, sa inlocuiesti fainurile cu faina secara sau altele. Mie imi place foarte mult cu seminte de in(flax). Daca sint macinate sint si foarte sanatoase contin vestitul Omega 3.Nemacinate nu au acelasi efect dar imi place sum se simt.

Cred ca msina mea e pt 2 lb. Cred ca se poate folosi reteta pt 1,5 lb taind 1/4 din cantitatea de lichid si faina. Celelalte sint prea mici ca sa necesite ajustare. Daca cumva ma insel si e pt 1,5 o sa va dati seama pt ca nu se umple cuva.

Pofta buna


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Va rog spunetzi-mi ce gramaj are 1 cups,eu nu am asa ceva decit cintar si am desigur si masina de paine dar in cantitate mai mica.
Numai bine si sa ne auzim de bine.

Fabya
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/sella1be/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Gorjan se poate si fara zahar, lapte si ulei si iese delicioasa
Dupa reteta clasica de paine, apa, sare faina si drojdie - vezi reteta mea de mai sus. Incearc-o. Eu o fac zilnic si iese minunata. Pufoasa si se pastreaza foarte bine pentru mult timp in punga de plastic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Caroline,multumesc pentru reteta de cozonac.Masina mea de facut paine are cel mai lung program de 3h:50min,dar mi-a iesit un cozonac foate pufos si gustos cu mici modificari:am redus cantitatea de lapte la 3\4 cupa si am folosit intai programul FRAMANTARE 20 min urmat imediat de programul FRENCH 3h:50 min .Mentionez ca masina mea de facut paine are capacitetea cuvei de 750-900g.In Ro nu se gasesc masini ce au cuva pe orizontala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Fabya, un 1cup =250 ml,1 lingurita =5 ml, 1 lingura =15 ml.Eu am cateva retete de paine in care catitatile de ingrediente sunt date in grame:PAINE ALBA -400ml apa,600g faina, 2lingurite sare, 2 lingurite zahar,1 lingura lapte praf, 2 1\2lingurite drojdie uscata sau 30g drojdie proaspata.Mentionez ca aceste cantitati se folosesc la o masina de facut paine ce are capacitatea cuvei de 1000g.Programul folosit pentru aceasta paine este BASSIS. Sper sa-ti fie de folos aceste date.

R.N

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Gata ! M-ati convins! Sambata mi-am luat si eu masina de paine si acum sunt tare curioasa ce bunatati pot face cu ea.
Va urmaresc de multa vreme si multe retete extraordinare am gasit pe forum (Multumesc!) dar abia acum m-am hotarat sa scriu si eu.
Prima chestie facuta cu masina (dupa mult visata paine de whole wheat fara zahar- merci Caroline, f buna) a fost cea de empanadas. Am luat reteta de pe Internet si v-o dau si voua, poate va tenteaza. Eu am framantat deci aluatul cu masina, doar ca am pus ceva mai putina faina decat scria in reteta (ca mi-a fost teama de 'reactia' masinii!) Si le-am facut cu faina whole wheat sa vad daca iasa. Judecand dupa cate mananca sotul meu as zice ca da ...
Iata reteta: Empanadas (Argetina)
Pt 6 persoane (eu am dublat cantitatile sa ne ajunga )
Pt aluat: 500 g faina
200 ml apa
100 ml ulei de masline
sare

Pt umplutura:
250 g carne tocata
4 rosii (eu pun pasta de rosii)
100 g masline verzi fara samburi
2 cepe
2 linguri stafide
1 galbenus de ou
2 linguri de ulei de masline

Prepararea:
Eu am framantat aluatul la masina de data asta. Fara masina: se face o adancitura in faina, se pun in aceasta adancitura uleiul, apa si sarea. Se framanta aluatul pana devine omogen. Se lasa sa se odihneasca 45 min acoperit cu un servet. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Umplutura: Se caleste ceapa putin in ulei, se adauga carnea tocata si se mai lasa 5 minute apoi se adauga sucul de rosii, maslinele si stafidele. Se mai lasa pe foc 5 minute.
Se intinde aluatul si se taie in patrate de 10 cm. Se pune umplutura in fiecare dintre aceste patrate, se umezesc marginile fiecarui patrat cu apa si apoi se lipesc laturile in triunghi. Cu o furculita umezita in apa se apasa pe laturi sa lase niste urme si sa se lipeasca mai bine. Se ung cu galbenus de ou, se pun intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor cam 30 de minute. Se servesc calde (caldute).
Puteti vedea cum arata cu faina alba si cu faina integrala http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/miam2miam/my_photos
Trebuie sa va las acum ca am pus masina sa framante aluatul de branzoaice si sunt tare curioasa daca vor iesi.

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Draga Fabya retetele postate sunt ale unei masini de paine ce are capacitatea maxima a cuvei de 1000g.Masina mea de paine are capacitatea cuvei de maxim 750g iar ca unitate de masura este cupa si nu gramele.Daca doresti retete pentru o masina de paine mai mica cum este a mea am sa incerc sa transform in grame cantitatile de ingrediente.Acest lucru il pot face doar maine cind am timpul necesar.
Deci pentru o masina de paine mare(1000g capacitate)iti mai dau acum inca doua retete:PAINE ALBA :-1 lingurita drojdie uscata
-520g faina alba tip 405
-2 1\2lingurita zahar
-2 lingurite unt
-sare
-200ml lapte
-160ml apa
Program :WEIBROT –timp 3 :50
BRAUNUNG:P(wittel)

PIZZA:aluat –2 lingurite drojdie uscata
-400g faina grau tip 550
-1 lingurita zahar
-sara
-3 lingurite ulei masline
-230 g apa
TEIG :program
Aceste retete sunt din instructiunile unei masini de paine de origine germana ce se comercializeaza si in RO.

La masina de paine a mea( de 750g maxim)cantitatile transformate pentru o paine alba sunt:250ml apa = 1cupa
2 linguri unt =50g
600g faina =3cupe
2 lingurite zahar
1 1\2 lingurite sare
7g drojdie uscata sau 25g drojdie proaspata
Program:STANDARD =BASIS





R.N

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Pentru fetele care au masini de paine, care au programul si pentru cozonac!!!Care este timpul de framantare a cozonacului.??????
Eu am masina de paine, dar nu are program special de cozonac, ci doar unul de aluaturi, care este de 1.30h.Este deajuns? In timpul asta framanta si creste aluatul.
Multumesc anticipat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

si eu am primit cadou de ziua mea o masina de facut piine. este f buna, cum spuneau fetele o poti programa si dimineata ai piine calda, nu consuma mult curent, poti face f multe retete, piine, cozonac, si alte specialitati, poti s-o folosesti doar la framintat aluat. singurul lucru care nu ne-a prea iesit cu ea este piinea care se face intr-o ora. nu se coace prea bine! am folosit drojdie cu crestere rapida, dar vom cumpara drojdie ptr masina de piine ca sa vedem diferenta!
numa bine!

Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Petra am si eu o masina de paine care nu are program de cozonac, asa ca eu am folosit intai programul de framantat de 30 min. si apoi
programul de 3:50 ore folosind reteta de cozonac postata de Caroline.
Aiesit un cozonac excelent!

R.N

Mergi la inceput