Masina de paine
Raspunsuri - Pagina 6
nella spune:
Am primit cadou o masina de facut paine,dar nu stiu daca s-ar putea face si cozonac cu aceasta masina,mai precis daca poate coace si cozonac.Masina mea are o capacitate de maxim 900g,imi puteti da o reteta de cozonac?. Va multumesc anticipat.
R.N
Caroline spune:
Nella si Mariana_Flo
Eu am o reteta de cozonac simplu (panetone) care se face direct in masina si iese minunat. Problema este ca masurile sunt foarte importante, iar masurile mele sunt in "cups" si lingurite sau lunguri speciale de masura. Daca tu, Nella ai primit masina dotata cu aceste masuri, poti sa faci dupa reteta mea care este simpla de tot.
Daca nu, trebuie sa ma apuc eu sa echivalez masurile mele cu ceva ce ti-e tie la-ndemana. Asa ca astept raspunsul tau si pe urma ti-o scriu.
Laura _Oprescu spune:
Caroline, si eu sunt interesata, iar masurile ptr mine sunt ok in cups...te rog daca iti faci timp, scrie-mi si mie reteta.Masina mea e Black and Decker e luata din Canada...Multumesc frumos...
Caroline spune:
Buna Laura,
Am primit PMul asa ca uite retzeta pentru tine si pentru toata lumea interesata
Cozonac simplu (Panettone)
1 cupa lapte cald
4 linguri zahar (eu le dizolv bine in laptele cald inainte de a le pune in masina)
2 galbenusuri ( si pe astea le amestec in laptele de mai sus inainte de a le pune in masina)
½ cupa smantana 35% (whipping cream)
¼ linguritza sare
2 linguri unt (nesarat)
esentza vanilie, rom, coaja de portocala si lamaie
3 2/3 cupe faina
2 linguritze drojdie
Se pune totul in masina in ordinea afisata mai sus.
Se seteaza masina la programul “grains” (4:10h) – este cel mai lung program si cozonacului in trebuie timp lung de dospire.
Cand afisajul masinii cu timpul ramas este la 2:22, masina incepe din nou sa framante pentru 1-2 minute, asa ca in acest moment se adauga stafidele (inmuiate de cu seara in lapte, sau coniac) sau cips de ciocolata sau fructe confiate, sau NIMIC.
Cand este gata (masina tziuie) se scoate imediat pe un gratar (de lemn, de metal, de ce avetzi) si se pudreaza cu zahar pudra.
Enjoy it!
pisi-pis spune:
Fetelor, care marca de masina de paine e mai buna, Black & Decker sau Morphy Richards? Exista si mai bune? Multumesc.
nella spune:
Caroline am copiat reteta de cozonac si o voi incera negresit.Daca mai ai si alte retete te rog sa-mi scrii,fie de dulciuri,fie de paine.O data cu masina de facut paine am primit cateva retete de paine mai precis 3 retete,le-am testat pe toate dar numai reteta in care am folosit programul cel mai lung a iesit perfect.Am aceleasi unitati de masura care se folosesc la toate masinile de facut paine.Ce tip de drojdie este mai buna ,cea proaspata sau cea uscta?.Multumesc
R.N
gorjan spune:
Pt fetele din Canada , Carolina si Cristina daca nu ma insel
daca faceti piine zilnic sau destul de des nu merita sa luati in pungi
de 2,5 kg. Sint la Zehers(sau Zellers ca mereu le incurca care e cu mincare si care nu ) de 10 kg cu 5.99 sau 6.99 depinde de care marca.Eu le-am incercat pe amindoua si nu e cinestie ce diferenta. La Basic nu prea se gasesc pungi din astea mare pt faina whole weate de cit foarte rar.
vrea sa le intreb pe fetele din Romania daca merita avind in vedere ca energia electrica e destul de scumpa ? As vrea sa le iau si eu la ai mei parinti si nu am idee. S-a simtit la plata curentului sau nu foarte? Stiti cum sint parintii n-as vrea sa o iau si sa stea nefolosita pt ca consuma prea mult curent.
Christina spune:
Gorjan,
Mersi de pont... eu deja cumpar pungi de 10 kg de faina de la Maxi, dar e bine de stiut ca si Zellers se gaseste. Singura chestie care vreau s-o rog pe Caroline, este sa-mi spuna daca are si cantitatile pentru 1.5 lb de paine whole wheat (asta-i maximul masinii mele, din pacate).
Caroline spune:
Multumesc Gorjan, am sa caut si eu. Sincera sa fiu, mie nu prea-mi place sa cumpar in cantitati mari ca imi ocupa prea mult loc in camara. In fine, daca diferenta merita o depozitez in basement.
In afara de retetele care le-am postat aici singura care am mai incercat-o cu succes a fost cea de aluat de pizza, cea indicata in prospectul masinii. Iese minunata si tare apreciata de copiii mei... pot sa fac concurenta la Pizza Pizza cu ea.
Daca voi mai reusi si alte retete cu siguranta vi le postez aici.
De obicei in weekend ma distrez cu fel de fel de teste pe retete mai mult sau mai putin improvizate. Le scriu pe hartie in timp ce le fac si, de cele mai mult ori le arunc la cos pe amandoua - si "produsul" rezultat (daca putem sa-l numim asa si hartiutza cu retzeta) :-))
Cum am rezultate pozitive, cum ma laud la toata lumea. Nu de alta, dar barbatul meu nu a fost prea incantat ca am luat-o asa ca ma ambitionez sa-i arat ce minune avem in casa :-)))
Cat despre tipuri de masini de facut paine, este bine ca masina sa fie din cea care coace orizontal - ca sa poata creste aluatul pe o suprafata mai mare.