Masina de paine

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Si pe a mea la fel o cheama.Cred ca nu am studiat eu suficient cartea ei.Cit timp dureaza gemul?
Buna si reteta de foietaj in lipsa de foi de placinta.Multumesc tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Numai la mine e problema?Arata ca, Caroline a postat un raspuns dar cind deschizi nu e...si arata azi in 10 iunie.Ce-o fi?

Ilinca @ mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

quote:
Originally posted by Emilly

Numai la mine e problema?Arata ca, Caroline a postat un raspuns dar cind deschizi nu e...si arata azi in 10 iunie.Ce-o fi?



Caroline a modificat mesajul ei anterior (cel din data de 09 iunie). Reciteste-l si vezi ca pe ultimul rand scrie cu litere mici ca e "Editat de - Caroline on 10/06/2004 01:53:42".

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Multumesc Caroline.
Am aceeasi marca de masina dar pesemne un alt model caci nu am si settingul de dulceata Nu m-am uitat destul cand am cumparat-o

Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Caroline, nu a sarit peste tot gemul? nu a lipit masina in spatiul dintre cuva si bloc? ( sau la tine nu e asa?)
Roxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Laura B

quote:
Originally posted by Emilly

Numai la mine e problema?Arata ca, Caroline a postat un raspuns dar cind deschizi nu e...si arata azi in 10 iunie.Ce-o fi?



Caroline a modificat mesajul ei anterior (cel din data de 09 iunie). Reciteste-l si vezi ca pe ultimul rand scrie cu litere mici ca e "Editat de - Caroline on 10/06/2004 01:53:42".

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro



Multumesc ca m-ai luminat!Nu pricepeam si pace.

Ilinca @ mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Dulcineea, nu s-a adeverit nici unul din “scenariile tale negre” , pentru ca “galeata” plina de fructe s-a injumatatzit in cateva minute prin topirea caiselor… asa ca don’t worry.
Pentru Emily - Aluaturi foi si foietaj :
http://dictionare.com/recipes/recipes.php?category=Prajituri
http://www.ibiblio.org/expo/restaurant/techniques/pastry.html
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/en/recettes/pate/pate_feuilletee_ill.html

Pup all of you,
Caroline


PS - cu actualizarea ... da, asa e, am corectat mesajul anterior, mancasem o litera si de-aia apaream cu ultimul posting

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

cea mai buna piine in lumea asta este facuta cu mina, cit ar fi masina de perfectionata nu o va face la fel. asta daca comparam cu niste miini care se pricep hahahahhaahaha

si bineinteles calitatea fainii este forate importanta. cei din america nu au probleme cu asa ceva, iar daca vorbim de europa , faina de origine italieneasca si franceza ar fi cele mai bune, important este sa aibe continut mare de proteina, si oricum o sa o recunoasteti dupa pretz, o faina buna nu o vinde nimeni la pretzul al mai ieftin.

in mare piinea este

1000 g faina de griu
20 g sare
30 g drojdie presata ( daca este uscata 15 g )
650 g apa ( cu aproximatie, depinde de cit absoarbe faina )


se framinta bine, pina ce se dezvolta glutenul in coca, si apoi se lasa la dospit intr-un vas uns cu grasime si acoperit. dupa citeva ore se pune coca pe masa, unde a fost presarat un strat de faina, de preferintza durum, si se imparte coca in bucatiile necesare, care apoi ii se dau forma de piine, cu grije sa nu se piarda aerul din coca. apoi se baga la cuptor imediat. aici e aici.
cel mai bine si mai bine este sa ai o piatra in partea de jos a cuptorului, o bucata de teracota groasa asa de doua degete, cuptorul trebuie incins bine la 300 de grade din alea celsius, cind piinea este pusa in cuptorul incins se arunca si o cana de apa inauntru sa se creeze abur in cuptor, usa inchisa repede si gaura de aerisire ce vine din cuptor infundata cu o cirpa ceva. restul e floare la ureche, piine trebuie coapta pina se rumeneste si capata culoarea brun-auriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcineea spune:

Caroline,

Nu am imaginat nici un scenariu ''negru'', ce poate fi mai negru decat sa nu am optiunea 'dulceata' la masina
Cred ca te referi la Roxi

Antonia

Mergi la inceput