Test de ovulatie
Raspunsuri - Pagina 2
crinuta spune:
Si pe mine ma bate gandul sa incerc. Dar se pare ca nu este suficient un singur test.
Crinuta
crinuta spune:
Este posibil sa iti arate pozitiv si la o zi dupa ovulatie? Sau chiar la 2 zile?
Crinuta
ileden spune:
Testul spune ca daca a doua linie este intensa ca si culoare ovulatia se va produce in mai putin de 36 de ore, daca a doua linie este mai putin intensa atunci ovulatia se va produce in urmatoarele 24-36 de ore.
La o zi dupa ovulatie este foarte stearsa(am testat eu-adica am stricat un test). Sunt convinsa ca am ovulat in acea zi pentru ca in ziua a 13-a am fost la doctor si aveam un folicul de 17mm/14mm pe ovarul drept, iar doctorita mi-a spus ca este posibil sa ovulez in urmatoarea zi.
In plus aveam toate semnele de care s-a mai vorbit pe aici...legate de ovulatie.
Sunt sunt ieftine deloc dar... pentru un bebe ce nu face omul.
Deci... sa vedem ce o sa iasa.
Am ceva semne...dar ma gandesc ca sunt si din capul meu care isi doreste sa fie bebe.
mel_g spune:
Deci tie ti-a crescut temp in ziua ovulatiei? Si a doua linie de pe test a iesit colorata puternic - asta in ziua 14, iar in ziua anterioara testul a iesit negativ nu? Pai nu ar fi trebuit sa iasa tot pozitiv dar cu liniuta mai stearsa?
Pupici
Mel
aime spune:
fetelor,
am intrat pe adresa de la sensiblu si am o nelamurire, de ce sunt preturi diferite ptr orase si farmacii diferite si ce inseamna pret/unit? pe bucata sau pe cutie? cum e?
aime
ileden spune:
Fiind prima luna cand le-am folosit si experienta mea in folosirea lor fiind 0, am facut un test in ziua 13 dimineata si mi-a aparut a doua liniuta foarte tarziu, adica am obeservat abia cand m-am intors seara acasa, iar in dimineata zilei a 14 am mai facut unul care a iesit clar pozitiv. In ziua a 13-a temperatura a crescut de la 36.1 la 36.3 iar in ziua a 14 era 36.6. Am interpretat aceasta modificare de temperatura ca o crestere ( o fi bine , nu o fi bine vom vedea).
Acum este 36.9, ca in ziua a 15 si a 16 a am uitat sa o iau.
Intervalul de 36 de ore scris pe prospect mi-a parut cam mare asa ca am ales intervalul de 24 de ore si a functionat.
danais spune:
Nu vreau sa va descurajez, fetelor, dar eu am folosit in repetate randuri testele de ovulatie in perioada celor doi ani si ceva cat m-am straduit sa raman. Nu mai tin minte cum se numea testul, doar ca era american si pe plic era un palmier iar inauntru trei teste asemanatoare celor de sarcina.
Mie imi iesea testul respectiv povitiv aproape non-stop, in orice zi a ciclului. Explicatia: dereglarea hormonala de care sufeream facea ca nivelul LH sa fie crescut dar aproape constant (nu exista acel "LH surge" din momentul ovulatiei, nu stiu cum ii zice in romana). Testul cu pricina masura valori ale LH-ului peste o anumita valoare (care anunta ovulatia iminenta). Bietul test isi facea treaba, dar eu cu dereglarea mea aveam mai tot timpul LH-ul peste limita respectiva, fara sa am insa si ovulatie.
Daca as fi fost mai atenta, as fi citit in prospect ca nu se recomanda efectuarea testului in cazul femeilor cu dereglari hormonale.
Acum or fi aparut si teste mai smechere, pe care nu le mai pacaleste o dereglare hormonala. In orice caz, sfatul meu este, vorba reclamei, sa cititi cu atentie prospectul si daca acesta mentioneaza incompatibilitati cu anumite dereglari hormonale, sa nu aruncati banii cum am facut eu. Daca insa v-a ferit Dumnezeu de astfel de dereglari, va urez mult succes la detectarea ovulatiei si sa auzim numai de .
Daniela si Denisa
P.S. Cred ca incerc sa ma obisnuiesc din nou cu calitatea de "aspiranta". Ne dorim sa ii facem Denisei un fratior sau o surioara, dar mi-e cam groaza sa o iau de la capat cu tratamente si investigatii si...offf...stiti voi. Poate de data asta "se prinde" mai usor, fara atata chin si zbucium.
ileden spune:
Din pacate asa este, testul nu functioneaza in cazul dereglarilor hormonale.
Eu se pare ca nu am dereglari hormonale in schimb am un chist pe ovarul stang si se pare ca nu ovulez decat cu dreptul.
Doctorita mi-a dat unda verde sa incerc sa raman insarcinata, si daca vedem inca cateva luni ca nu raman sa il scoatem.
crinuta spune:
Din ce citesc aici nu mai vreau teste din astea. Nu sunt sigure deloc. Nu arata decat ca nivelul LH-ului creste si atat, pe cand eu am nevoie de garantie 100% ca am ovulat.
Tot temperatura e cea mai buna, si eventual monitorizarea ecografica.
Crinuta
mel_g spune:
Eu cred ca voi incerca in feb de curiozitate si va tin la curent. Sunt curioasa sa vad ce iese comparativ cu temperatura.
Pupici
Mel