Cum emigram in Australia?? Merita??

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

quote:
Testul scris este accesibil si in lb. romana

Nu inteleg ce vrei sa spui aici...
lamureste-ma please...adica se poate da in lb. romana??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Da, este de fapt un test computerizat, auzi intrebarile in casca si tu apesi pe litera cu raspunsul pe care-l consideri corect. Inainte de a incepe testul poti alege limba in care sa-ti fie puse intrebarile. Trebuie sa studiezi un pic si brosura cu regulile de circulatie inainte, pt. ca sint unele reguli de circulatie particulare australiene (posibil sa fie valabile pt. toate tarile unde se circula pe stinga, nu stiu) iar acesta brosura nu este (cel putin nu era acum citiva ani) editata si in lb.romana. Rezultatul la testul scris ti-l da pe loc, fiind computerizat, astepti citeva min. doar, pina tipareste rezultatul pe hirtie.

Mergi la inceput

Asta este o veste BUNA.
Am verificat foaia matricola a mea cu ceea ce mi-a spus Oz pt echivalarea ca si contabil.
Teoretic am facut cam tot ce cer ei acolo cu exceptia celor specifice Au.
Dar am inteles de pe alte site-uri ce nu prea recunosc diplomele din Romania si ca marea majoritate a celor care au incercat au primit raspuns negativ pt contabil. Sanse cica sunt tot pt economist. Dar diferenta de punctaj e substantiala.

Conform informatiilor primite de la Catalina pe subiectul "nenorocita asteptare" , am trimis si eu cateva email-uri cu o scrisorica mica in care m-am prezentat si le-am spus ca vreau sa-mi schimb domiciliul. Din multele adrese de email la care am trimis, pana acum mi-au raspuns la 2. Una imi spunea ca ei se ocupa cu business skild...iar altii ca au primit cererea mea, ea va fi analizata si ca voi primi un raspuns in 3 saptamani.
Tineti-mi pumnii va rog!!!!

Mihaela

Mergi la inceput

quote:
nenorocita asteptare

acest subiect se afla pe site-ul www.emigrare.info
asta pentru cei curiosi si interesati.

Mihaela

Mergi la inceput

Dupa cum am inteles, trebuie sa acoperi 9 din cele 12 obiecte de studiu pt. contabil. Tu cite acoperi? Pe de alta parte, daca cu diploma de economist faci passmark-ul de 115 pct. nu vad de ce n-ai merge pe varianta asta. Eu cred ca "turning point" in cazul vostru este testul IELTS, ca sa-ti dai seama exact de punctajul acumulat. Poti risca 100$ (cred ca nu s-a schimbat taxa de examinare) si sa dai testul, pt. ca oricum e valabil 1 an. Functie de rezultat faci din nou punctajul si vezi exact pe ce diploma mergi, sfatul meu, pt. ca te vad invirtindu-te intr-un cerc vicios. Catalina vad ca e deja aici, ea pe ce diploma a venit?

Mergi la inceput

Cu diploma de economist nu cred ca reusesc sa fac cele 115 puncte , de fapt sunt aproape sigura, deoarece mi-ar trebui un nivel maxim la lb engleza, si nu cred ca voi putea obtine un astfel de punctaj la testul ielts.
Cu cea de contabil, chiar si pe nivelul "Average" la engleza , fac 120 puncte.
Deci trebuie sa ma straduiesc sa o recunosc pe aceasta din urma, chiar daca va fi nevoie sa mai dau ceva examene de diferenta ..sau sa fac ceva cursuri specifice lor.. ori sa ma apuc de meditatii serioase la engleza si sa reusesc intr-un timp scurt sa obtin cel putin "good" la nivelul de limba straina. Problema este ca nu stiu ce inseamna Average si Good in nota de la Ielts..sau mai exact ce nota ar trebui sa am pt Average si ce nota pt Good.
Stie cineva?

Mergi la inceput

Nu stiu ce inseamna la tine "average" dar am sa-ti dau clasamentul superior al IELTS, tu vezi unde te incadrezi, dar sa stii ca nu intotdeauna aprecierile tale asupra nivelului se potrivesc cu ale lor in urma testarii, de-aia am zis sa risti un test in avans, sa vezi exact punctele acumulate!
Band 5 modest user
"Has partial command of the language, coping with overall meaning in most situations, though is likely to make many mistakes. Should be able to handle basic communication in own field"
Band6 competent user
"has generally effective command of the language despite some inaccuracies, inappropriacies and misunderstandings. Can use and understand fairly complex language, particularly in familiar situations"
Band7 good user
"has operational command of the language, though with occasional inaccuracies, inappropriacies and misunderstandings in some situations. Generally handles complex language well and understands detailed reasoning"
Band8 very good user
"has fully operational command of the language with only occasional unsystematic inaccuracies and inappropriacies. Misunderstandings may occur in unfamiliar situations. Handles complex detailed argumentation well"
Band9 expert user
" has fully operational command of the language, accurate and fluent with complete understanding"

Mergi la inceput

Buna fetelor.... Multumiri pt informatii.
Ne puteti spune cate ceva despre acele animale pe care le vedem pe animal planet, respectiv: serpii din gradina, paianjenii din casa, meduzele ucigase din mare, etc....?
Va cer toate astea in urma unui reportaj care m-a cam inspaimantat. Chiar atat de rau e cum spun ei la TV?
Oi fi eu medic veterinar, dar cred ca imi piere cheful de venit in Australia dupa atatea grozavii pe care le-am vazut azi.

Mersic...
Candid (sotul Mihaelei)

Mergi la inceput

O intrebare stupida care ma macina.
Ce inseamna :Forklift driver" sau "Forklift operator" si "storeperson"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Imi aduc aminte cand am vazut prima data un sarpe in gradina...il puneam pe sotul meu sa stea langa mine cu matura pana intindeam rufele...acum ma apuca rasul cand imi amintesc. Serpii nu sunt atat de periculosi pentru ca putini ataca, majoritatea fug daca te vad iar cei care ataca au anumite perioade. Oricum seruri antivenin sunt la toate spitalele si cei de acolo stiu foarte bine cu ce au de-a face.

Paianjenii...alte amintiri...imi era groaza sa ies in gradina, maturam curtea incaltata cu adidasi si cu sosete ridicate si purtam intotdeauna manusi de gradinarit daca ridicam ceva de pe jos. Acum las si copiii afara in picioarele goale, toata lumea face asta. Prima mea intalnire cu un paianjen urias in dormitor...l-am sprayat, i-am tras in cap...a doua zi ii povestesc unei tipe de aici si imi zice ca-i pacat ca l-am omorat ca era inofensiv si manca tantarii, cica venise in casa pentru ca ploua tare afara si ar fi iesit singur.

Cu meduzele nu am avut de-a face.
forklift driver cred ca este tipul care conduce masina aia care are 2 tepuse si muta marfa prin magazii, dar nu bag mana-n foc ca-i asa!

Mergi la inceput