Cum emigram in Australia?? Merita??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Oz,
Avand in vedere ca esti cat de cat in tema cu medicina veterinara, spune-mi te rog care este opinia ta cu privire la echivalarea diplomei mele de economist sau a sotului de veterinar. Care crezi ca are sanse de reusita mai mari cu echivalarea? Ca sincera sa fiu eu cu 50puncte la economist cred ca sunt la limita inferioara a celor 115 puncte necesare. Sotul meu daca-si ia licenta va avea 60p si atunci depasim cele 115p dar va trebui sa asteptam pana la vara depunerea dosarului de echivalare pana termina el cu licenta si intarziem destul de mult si depunerea dosarului la DIMIA.
Multumiri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Pls, aveti cumva si info despre transportul mobilei, sau a obiectelor (de valoare sentimentala), bunuri si lucruri ce nu le putem lasa in urma si trebuiesc aduse in Australia? Dodo, Oz? Stiti cumva cat ar costa un container din State (ex.west-coast)?Multumesc anticipat!


Cristina

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Mihaela,
ti-am mai spus, daca veniti nu puteti veni decat pe diploma ta. Meseria ta se numeste accountant aici si dupa cate stiu eu are 60 puncte. Echivalarea diplomei de medic veterinar se face in 2 etape, pentru depunerea dosarului (pentru obtinerea punctajului) ai nevoie de ambele etape. Prima etapa este o proba scrisa compusa din 3 examene: animale de companie, animale de interes economic si sanatate publica. Fiecare proba are 100 intrebari cu raspunsuri la alegere, ai nevoie de cel putin 60% (la fiecare) pentru a trece examenul. Nu stiu in ce masura poti avea acces la cartile din bibliografie daca esti in Ro, si aici sunt foarte scumpe, dar, daca stai intr-un oras mare iti poti face abonament la biblioteca si inveti. Pentru a merge la examenul scris trebuie sa trimiti actele (diplome, atestatul de libera practica, examenul de limba, etc) la Bordul lor si ei iti spun daca studiile tale sunt compatibile cu ce fac ei (cele din Ro sunt ok), asta te costa 300 aud. Daca primesti raspuns pozitiv te inscrii la examen, se da de 2 ori pe an si costa 2000 aud, ai dreptul la 2 incercari. Examenul scris se da cam peste tot, nu stiu daca in Ro dar sigur in Belgrad sau Budapesta. In cazul in care treci examenul scris te inscri la examenul practic care costa 5000 aud si consta din 11 probe. Nu cred ca poti sa treci examenul asta daca nu lucrezi in Australia pentru ca standardele lor difera enorm cu ceea ce se face in Ro. Examenul asta se da o data pe an numai in Australia si primesti viza de vizita pentru a veni aici. Adauga costul excursiei in Au la costurile deja enumerate si vezi unde ajungi. Deci, ca sa recapitulam este aproape IMPOSIBIL sa-ti faci recunoasterea diplomei de veterinar din afara Australiei, costurile sunt enorme, accesul la materiale este foarte limitat si examenul practic este imposibi de luat cu nivelul din Ro. Odata ajunsi aici, pe diploma ta de economist, guvernul ajuta pe cei cu studii superioare sa-si recunoasca diploma si platesc ei prima incercare la cele 2 probe, asta inseamna ca daca sotul tau e serios si invata bine, stie limba si munceste pe aici are sanse sa-si echivaleze diploma fara cheltuieli.
Despre echivalarea diplomei de economist nu stiu nimic dar este singura voastra sansa de a ajunge aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Am sa-ti raspund pe puncte in masura in care stiu si rog pe Oz sa mai completeze(rectifice) daca stie ceva in plus. Asadar:
1.Un job la linia de plutire, care dealtfel este si limita inferioara dpv. al salariului este de 1600AUD/luna, asta inseamna cam1232USD(foarte mic, in comparatie cu un salariu minim din State, asta e, de-aia toti se inghesuie sa plece in State) pt. un job fara calificare-muncitor necalificat, vinzator la supermarket.etc., dar care va asigura acoperirea cheltuielilor de baza-chirie, tel, curent, apa, internet, mincare(fara specialitati exotice). La capitolul haine si incaltari e scump, ar fi bine sa aduceti incaltari comode(NU cizme, n-ai unde sa le porti, la fel si paltonul!)si haine asisderea, pt.inceput. Deasemenea o sa apelati si la mobilier/electrocasnice second-hand in prima faza dar fiti linistiti, aici nu e o rusine sa cumperi de la secon-hand, toata lumea o face, unii in cautare de antichitati, altii de lucruri ieftine(retururi de la magazine, etc.).
Ce ati vazut in dreptul salariului cred ca e 150k, nu 1500k, si inseamna 150 000 AUD/an, un salariu "de top", care e greu de accesat "din prima", adica proaspat-sositi, dar nu imposibil
Raspund mai tirziu si la celelalte pct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Oz, M-am lamurit complet cum e cu med. veterinara. E clar.
Problema este ca pt diploma mea am doua optiuni:
-una ar fi cea care ai spus-o si tu, adica contabil in traducere si este intradevar de 60p. Problema este ca se recunoaste f greu deoarece legislatia difera destul de mult si se procedeaza la fel ca la med. vet. pe baza de examene.
-a doua varianta ar fi ca economist dar asta inseamna doar 50puncte. Aici intervine problema punctajului general, pt ca in aceasta varianta nu stiu daca mai reusesc sa obtin totalul de 115puncte.
Acum ca sa inteleg:
daca da si sotul testul Ielts primesc ceva puncte?? Ca la diploma daca nu si-o poate echivala nu primesc nimic nu?
Incerc sa caut solutii sa vedem de unde mai pot aduna ceva puncte. Daca aveti alte sugestii va rog sa-mi spuneti.
Multumiri, Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Uite, Mihaela, dupa cum ti-am promis, un link ce te poate ajuta sa-ti calculezi singura punctajul si sa vezi cum stati:
http://www.liveinaustralia.com.au/home/default.asp
Dupa cum vezi, nu ai nevoie de nici o firma pt. servicii de emigrare, cum am auzit ca se perinda prin RO pt. emigrarea in NZ. In opinia mea, astia sint sint niste speculanti de vise, pt. ca dosarul se depune frumusel de fiecare familie, fara a fi "uns" cu nici o "alifie" si nu cred ca ofiterii de caz pt. NZ sint mai "catolici decit Papa" in ce priveste emigrarea, nu au motive personale de a respinge un dosar venit din RO in favoarea unui alt dosar din Serbia, sa zicem.
Si-acum, intrebarile tale:
2. Australia este o federatie de 7 state-Northern Territory, Queensland, New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria (inclusiv Tasmania), South Australia si Western Australia. Nu stiu ce parti sint mai indicate pt. stabilire, e si chestie de bafta. Nu am auzit ca migrarea pe zone ar fi mai rapida, toate dosarele au timpul lor de rezolvare si nici nu primesti puncte in plus daca alegi o zona sau alta, tocmai pt. ca gasirea unui Job se bazeaza pe flexibilitate, te duci acolo unde ti se ofera postul.
Cred ca am acoperit intrebarile, daca am sarit ceva, mai zi-mi.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by mormelvio

...una ar fi cea care ai spus-o si tu, adica contabil in traducere si este intradevar de 60p. Problema este ca se recunoaste f greu deoarece legislatia difera destul de mult si se procedeaza la fel ca la med. vet. pe baza de examene.


eu ti-am dat likurile de la asociatiile profesionale care recunosc meseria de accountant, acolo nu scrie nimic de examene, din cate am inteles eu trebuie sa fi studiat 9 din cele 12 subiecte enumerate de ei si iti recunosc diploma fara alte cerinte. Daca nu faci 9 din 12 ei iti mai recomanda ceva cursuri. Cele 12 subiecte sunt:
- Basic accounting
- Cost and management accounting
- Financial and corporate accounting
- Auditing
- Current accounting issues (standards and theory)
- Business finance
- Introductory law (including contract law)
- Economics
- Statistics
- Computer information systems
- Australian Tax Law
- Australian Company Law
este evident ca ultimele 2 nu le-ai studiat si eu habar n-am ce inseamna celelalte.

quote:
...a doua varianta ar fi ca economist dar asta inseamna doar 50puncte. Aici intervine problema punctajului general, pt ca in aceasta varianta nu stiu daca mai reusesc sa obtin totalul de 115puncte.


mergi inca o data pe situl guvernului si acolo poti sa-ti faci punctajul. In general 50p meseria cu 20p engleza si 30p varsta fac 100p, mai primesti 5p pentru limba romana si faci 105p. Se mai dau puncte pentru experienta pe meserie dar nu stiu cat si cum.

quote:
...daca da si sotul testul Ielts primesc ceva puncte?? Ca la diploma daca nu si-o poate echivala nu primesc nimic nu?


sotul tau trebuie sa-si dea IELTSul pentru ca altfel va trebui sa platesti o taxa in jur de 2000 aud (parca), oricum daca nu are dovada ca stie limba atunci platesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Mi-am mai adus aminte ca ai intrebat de permisul de conducere. ESTE VITAL sa-l aveti amindoi, unele job-uri sint conditionate de posedarea de permis si unele chiar si de masina personala. Partea nasoala este ca orice permis din afara statului unde va stabiliti este valabil numai 3 luni, dupa care trebuie sa dai examen de permis si tine cont ce se conduce pe partea stinga, deci cind traversezi, uita-te intii in dreapta, sa nu te trezesti pe capota vreunei masini. E o ciudatenie, desi posezi carnet australian, daca esti din Sydney de ex. si vrei sa stai in Melbourne, dupa 3 luni te prezinti frumusel la examen...Este esentiala obtinerea permisului, pt. ca acesta tine loc de document de identitate peste tot (aici nu exista buletine iar pasaportul il poti folosi ca atare 1 an, dupa care iti mai trebuie un act de identificare-certif. de nastere, casatorie, card de sanatate, card de banca, oricare din acestea pe linga pasaport). Inainte sa te prezinti la examen, trebuie sa iei totusi citeva ore de conducere, sa te obisnuiesti cu sensul de conducere, comanda automata(aici numai cei amatori de "senzatii tari" au masini cu comanda manuala, restul prefera comanda automata, printre care si subsemnata..Testul scris este accesibil si in lb. romana si, spre deosebire de testele din RO, aici numai un raspuns este corect, nu exista mai multe raspunsuri corecte la o intrebare(nu te baga in ceata)iar "examinarea medicala" inseamna sa te puna sa citesti litere diferite(ca la oftalmolog) si te intreaba daca porti ochelari. Atit, nimic mai mult, nici nu au voie sa te intrebe daca suferi de vreo boala, ca asta inseamna ca te discrimineaza fata de unul prefect sanatos. La examenul practic te prezinti tu, cu instructorul(preferabil)si vine in masina cu tine si examinatorul. Daca ai trecut, platesti carnetul pe loc, zimbesti frumos la camera video si in 10 min ai carnetul in mina. Cam atit. Simplu, nu?
Mai zi-ne ce mai vreti sa stiti, in masura timpului incercam sa va ajutam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Ca sa ma lamuresc:
Volanul e pe partea dreapta a masinii, si se circula pe partea stanga a directiei de mers??
Si voi ziceti ca e usor?? Cum v-ati dezobisnuit??? Ca mie mi se pare tare ciudat!!!!
Si unde mai pui ca e si pe comanda automata...si noi pe aici nici nu stim cu ce se mananca.

Preturile la masini sunt tare mari?? sau se pot inchiria pt examen de undeva??
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Asa este, volanul este in dreapta si conduci pe partea stinga a drumului, deci nu tragi pe dreapta, cind opresti, ci pe stinga! Te obisnuiesti, stai linistita, cind am venit asta-vara in RO, aveam impresia ca nu mai stiu sa conduc ca inainte, pe dreapta, tot trageam stinga, insotita de "incurajarile" sonore si vizuale ale celorlalti soferi! Btw, aici rar am vazut sa ti se arate degetul cind mai gresesti la volan, daramite sa sara cineva la injuraturi sau mai rau, la bataie! De obicei se "atentioneaza" cel care greseste printr-un claxon, mai lung sau mai scurt, depinde de imprejurare, iar cel vizat este de asteptat sa ridice mina in sus, in semn de "OK, sint vinovat", exista un anume respect intre automobilisti, chiar daca pustanii fac pe grozavii la volan si nu de putine ori fac accidente(beti, drogati la volan, conduc cu viteza si nu stiu suficient de bine sa stapineasca masina, etc.). Comanda automata e cea mai simpla, nu ai ambreiaj, doar frina si acceleratie, asa ca piciorul sting..someaza!
Preturile la masini sint pt. toate buzunarele, de la 1000AUD la 20-25 000AUD(altele chiar mai mult) si aici putina lume ia masina de la "poarta fabricii", doar daca ai bussiness, restul iau masini second-hand de la dealeri- daca ai masina, te duci la dealer, lasi masina ta spre vinzare si-ti iei alta de la el! Daca esti la prima masina, va trebui sa iei ceva mai modest, ca nu te lasa buzunarul dar fii pe pace, nu se uita nimeni la cit de veche e masina ta!( ca in RO-al naibii, are alta masina, de unde are bani sa schimbe atitea masini, etc.). Daca nu ai masina, vine instructorul cu masina pe care ai facut scoala la examen si-i platesti ca o inchiriere, ceva cam la 120AUD. Firme de scolarizare sint girla! Nu te speria inainte, ai sa vezi ca dupa ce vii, la scurt timp o sa ti se para firesc sa conduci pe stinga.

Mergi la inceput