Cum emigram in Australia?? Merita??
Raspunsuri - Pagina 6
dodo spune:
Forklift driver=sofer pe motostivuitor, trebuie sa faci scoala aici si ti se da licenta de condus
Storeperson=un fel de magazioner, dar cu atributii mai mari (poate gestionar? in RO)
Sa stii, Candid, ca eu pina acum nu am vazut vietatile alea infricosatoare decit in poze, la cursul de First Aid, si tot de la curs stiu ca sint mai des intilnite in Qeensland, clima fiind prielnica, mai tot anul e cald, umed, deci nu duc lipsa de nimic, jivinele
Sa stii ca pericole de genul asta sint teoretic peste tot dar sint mereu mediatizate masuri de precautie, instructiuni de prim-ajutor si, cum a spus si Oz, spitalele sint pregatite de interventie si, daca nu ma-nsel, orice clinica are in stoc medicamentele pt. cazuri de urgenta, deci practic in max jumatate de ora poti primi ajutor calificat.
mormelvio spune:
Fetelor m-am mai linistit.
Ma gandesc ca, clinicile de acolo si mai ales modul de abordare a pacientilor nu e cel cu care suntem noi obijnuiti aici...
Si apropo, eu tot nu stiu voi prin ce zone sunteti..
Azi ne-am cumparat un ghid complet al Australiei...
Nu intrebati si cat ne-a costat ca nici nu vreau sa-mi mai amintesc..
Probabil ca multe intrebari vor avea raspuns dupa ce-l vom termina de studiat.
Pt azi o singura intrebare mai am: care este programul de lucru acolo? Exista ceva standard cum e la noi 8 ore/zi in 1,2 sau 3 schimburi?? Sambata( sau in Week-end) se lucreaza? Va intreb pt ca am intrat pe site-urile de joburi si am vazut ceva numai dupamiaza sau doar 1-3 zile pe saptamana..etc iar la cele full time nu scrie nimic in sensul asta...
Si apropo de zi...la cat se lumineaza si la cat se intuneca??
Daca vi se par stupide, va rog sa ma iertati..promit ca incerc sa parcurg cartea cat mai repede si nu o sa va mai strsam atat..:
Melody spune:
Buna fetelor,
As dori si eu sa stiu mai multe despre acest test IELTS,si anume daca noi locuim in Canada mai trebuie dat.
Si daca acei bani trebuiesc dati la inceput sau la sfarsit.
Cam care ar fi procedurile de urmat pentru a emigra?
Multumesc mult!
AB
oz spune:
quote:
Originally posted by Melody
As dori si eu sa stiu mai multe despre acest test IELTS,si anume daca noi locuim in Canada mai trebuie dat.
daca ai ceva studii in Canada in engleza se poate sa te scuteasca dar altfel nu cred. Testul nu este mare lucru mai ales daca folosesti engleza toata ziua.
quote:
Si daca acei bani trebuiesc dati la inceput sau la sfarsit.
Cam care ar fi procedurile de urmat pentru a emigra?
ai vizitat situl www.immi.gov.au ??? acolo ai tot ce-ti trebuie.
mormelvio spune:
Uite cateva adrese pe care le am eu cu privire la IELTS:
Informatii in legatura cu testul IELTS:www.ielts.org
Consulatul britanic din Bucuresti: www.britishcouncil.ro
Material online de pregatire:
www.ieltsexam.com
www.english-net.org/ielts
www.australia.com.cn/ielts/practicetests
apropo de intrebarea ta daca e obligatoriu sa-m mai dai sau nu..cred ca cel mai bine te vor informa cei de la Consulatul britanic din Buc.
MIhaela
romaniaau spune:
Am citit intrebarile si raspunsurile voastre si vreau sa fac o completare pentru candidatii la IELTS. La Biblioteca Britanica din Bucuresti, dar si din alte orase mari din Romania se gasesc cursuri pregatitoare care cuprind casete+manuale speciale pentru acest test. Daca parcurgeti toate materialele sub indrumarea unui profesor, este aproape sigur ca reusiti sa luati o nota mare. Gasiti acolo tipurile principale de subiecte. Altfel nici un profesor de engleza nu le rezolva usor pentru ca trebuie rezolvate intr-un anumit timp si au o anumita structura. Va doresc succes!
Florina
Melody spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Da,Oz,sotul meu se intereseaza pe mai multe site-uri despre procedura de emigrare,pt ca este foarte hotarat.
As mai avea o intrebare,de fapt a fost pusa deja de Mihaela (titlul mesajului ei);SE MERITA?
Multumesc inca odata
AB
oz spune:
Nu poate nimeni sa-ti raspunda la intrebarea asta. Pot sa-ti spun ca pentru mine, DA s-a meritat, in principiu este o tara primitoare cu oameni prietenosi, ai multe avantaje financiare la inceput...Dar tu nu pleci din Ro ci din Canada, depinde mult si cu ce va ocupati acolo, ce fel de viata ati avut...
Melody spune:
Eu am o meserie,sunt calificat,aceasta meserie este punctata cu 60 puncte,dar nu stiu ce anume inseamna;Skill Level:
The entry requirement for this occupation is an AQF Certificate III or higher qualification.
Poate cineva sa-mi explice?
Adica,eu daca am deja calificarea din Ro,am si lucrat 5 ani acolo in aceasta meserie,plus inca 4 ani aici in Canada,e ok?
Despre ce bonus este vorba in booklet cu 5 puncte( fluency language in one of Australia's comunity other than english)?
Multumesc!
dodo spune:
Melody, despre ce calificare e vorba? Pt. ca ce ai subliniat tu poate veni de la "australian quality(qualification)", sau cine stie de la ce, ca prescurtarea AQF nu spune nimic...Cu practica vad ca stai bine. Iar cele 5 puncte "bonus" sint pt. ca vorbesti romana, nr. de locuitori de origine romana fiind destul de mare ca sa fim considerati o comunitate.
Si a propos de ce ai intrebat daca se merita, ca sa parafrazez pe cineva care a raspuns cu ceva timp in urma, pt. fiecare exista un "practic", in cazul nostru, am cautat o tara unde nu conteaza arborele genealogic al familiei, cu cine te-ai casatorit, ce masina/avere ai, cine iti calca pragul casei si pot continua la nesfirsit lista. De ce asa departe am plecat, ca sa gasim ce cautam? Asa a fost destinul, sa ne gasim linistea sufleteasca la zeci de mii de km de RO.
Pt. Mihaela:
Job-ul full-time presupune 8ore/zi, 5zile/sapt. Exista si over-time in anumite job-uri si sint platite mai mult/ora sau iti iei zile in compensatie. Se poate sa fii solicitat sa vii si in week-end dar nu se agreeaza metoda asta decit daca e urgenta si se compenseaza ca atare. La fel, exista job-uri in sistem de 3schimburi/zi, fiecare fiind platit in mod diferit, iar periodicitatea tine de specificul companiei si in particular al job-ului.
In ce priveste ora, diferenta de fus orar fata de RO este acum de 9 ore iar vara(in RO, ca aici acum e vara!) de 7 ore, adica acum e ora aprox.1 pm. Anotimpurile sint pe invers ca-n Europa, acum aici fiind vara si rasaritul/apusul soarelui e la fel ca vara in RO.
Noi stam in Melbourne dar vrem in urmatorii citiva ani sa ne mutam in Perth, ramine de vazut.