Romani din Cannes

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Am uitat!
Voi sunteti casatorite toate? Cum stati in Franta? Pe mine ma intereseaza sa stiu care este procedura ca sa te casatoresti aici in Fr!
Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Fetele de pe coasta, si eu zic la o adica "prezent" pentru joi dimineata, dar daca Oana nu reuseste sa-si schimbe programul, nu-i bai, o punem la cale mai in martie, cum a spus Alina, pe plaja!

Ca sa-i raspund lui Nadine eu da, sunt casatorita aici de trei ani si jumatate. Pentru casatorie cel mai bine e sa dea viitorul tau sot un telefon la primaria de care apartineti, la seviciul de stare civila unde va primi toate informatiile.

In regula generala veti avea amandoi nevoie de certificate de nastere (al tau tradus si legalizat, eu l-am facut in Romania, dar vezi ca francezii iti vor opri si originalul, asa ca descurca-te in Romania sa obtii un duplicat, altfel ramai fara!!!). Ce mai era... ceea ce se numeste aici "certificat de coutume"; asta se obtine la consulatul roamniei (au l-am luat de la Marseille). Tot acolo - inainte de a-l obtine - dai o declaratie ca nu esti deja casatorita. Eu fusesem divortata in Romania, deci am lasat o copie legalizata a certifcatului de divort.

Eu nu am intampinat probleme de nici un fel. Un sfat: fa-ti mai multe copii si traduceri legalizate in Romania, daca ai ocazia, din fiecare act care ti-ar putea fi de folos aici. Aici traducerile sunt al naibii de scumpe, iar cele facute in Romania sunt aceptate fara probleme.
Mai vorbim.
Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Si eu sint casatorita aici de aproape trei ani; Dupa cum ti-a spus si Lulu,la primaria orasului unde locuiti puteti afla tot ce trebuie pentru casatorie.
Ca sa nu trebuiasca sa lasi certificatul de nastere la primarie,poti sa ceri o hirtie la consulatul romanesc prin care se explica ,ca cerfificatul de nastere este pe viata,iar atunci iti vor opri doar o fotocopie.
Cam atit deocamdata,daca mai vrei amanunte intreaba si iti vom raspunde.
Apropo,tu esti aproape de Aurelia,ea locuieste linga Rennes!!!
Pupici

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Multumesc mult pt informatii! Eu citisem pe net ceva de genul ca trebuie sa ai certificat de nastere international; nu stiu la ce se refera; sau ca nu mai este valabil certificatul de nastere vechi; trebuie sa faci unul nou; chiar am vazut la o tipa asa ceva; nu stiu prea multe ; o sa ma interesez despre asa ceva cand merg in ro;
Merci mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu nu sunt casatorita, dar eu si prietenul meu suntem impreuna de 7 ani...Si speram sa ne casatorim, dar stim ca asta nu va fi prea curand pentru ca trebuie sa ne rezolvam situatzia aici innainte de a putea pleca in tzara, unde vrem sa facem cununia civila si religioasa...Bine, cea civila nu ne deranjeaza daca o facem aici, dar nu putem inca...Fetele au raspuns la intrebarile tale, ele stiu mai bine cu casatoriile aici...Dar itzi doresc sa fii iubita de alesul tau o viatza ca este foarte important! Va pup, fetele! Va dau raspuns azi, dar mai pe seara, ca trebuie sa o sun pe femeie...Pupici!

oana-cannes

Mergi la inceput

Nadine,daca ai certificatul de nastere vechi nu e nici o problema,dar va trebui sa il traduci.Daca ai posibilitatea sa te duci in Romania sa il schimbi cu cel de tip nou,care este intr-adevar mai modern pentru ca e scris si in franceza si engleza, e foarte bine,daca nu cel vechi e bun si el!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

(pentru Nadine)
Nu-mi mai amintesc daca era nevoie de cazier judiciar (din Romania).
Eu am avut nevoie, dar nu mai stiu daca pentru casatorie sau cetatenie. Informeaza-te...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

(pentru Nadine)
Nu-mi mai amintesc daca era nevoie de cazier judiciar (din Romania).
Eu am avut nevoie, dar nu mai stiu daca pentru casatorie sau cetatenie. Informeaza-te...

Cazierul judiciar este cerut cind depui actele pentru nationalitate.
Pentru casatorie ai nevoie doar de certificat de nastere,analizele medicale si cele doua certificate de la ambasada.Atit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Fetelor, am rezolvat-o si pentru joi! Ce nu fac eu sa ma intalnesc cu voi...Deci, ramane pe joi...E bine la ora 10 in fata la McDonalds? Si de acolo poate ne duce Lulu undeva...sau daca nu, mergem unde merg eu cu George de obicei...Va pup si astept o confirmare!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna fetele,

Nadine,
Din ce imi amintesc eu, la dosarul de casatorie mi-a trebuit si un act prin care sa fac dovada de domiciliu, adica trebuia sa arat ca locuiam undeva in Ro, si evident ca nu aveam nimic la mine, asa ca in disperare de cauza le-am aratat asigurarea medicala de calatorie cu care venisem in Franta si in care era mentionata adresa din Bucuresti. Cu greu au acceptat.
Cat despre certificatul de nastere, eu le-am prezentat originalul de la cel tip vechi alaturi de o copie tradusa si legalizata de Consulat.

Pt Oana,
Si pt mine e ok joi la 10 in fata la McDo, asteptam deci si confirmarea lui Lulu.
Va pup pe toate!

alinus_bb

Mergi la inceput