Cu incredere spre Canada! (III)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Si eu cred ca se exagereaza in legatura cu Ira, nu va suparati! Nu cred ca a fost ceva chiar atit de grav in mesajul ala incit sa va porniti in halul asta pe ea. In plus, tot ce a scris in rest este cit se poate de civilizat si cu bun simt. Cred ca sunt alte persoane care scriu pe forumul asta si care gresesc mult mai serios, si nu numai ca nu sunt atit de aspru "certate" dar li se mai si trece cu vederea. Nu vreau sa torn gaz pe foc, dar nu cumva cel mai tare a deranjat faptul ca ea a ripostat? Si, in alta ordine de idei, remarc fara sa vreau ca ea, care si-a permis sa enumere niste aspecte care o deranjau in Romania, a fost "sanctionata" imediat, pe cind un alt membru, care s-a exprimat de-a dreptul jignitor in repetate rinduri chiar la adresa mea, am avut de asteptat mult si bine pina cind a fost avertizat - numai ca el sustinea pozitia contrara - "vai ce bine este in Ro"! Sper sa fie o pura intimplare si sa nu fiti subiectivi, conducindu-va in atitudinea pe care o luati fata de membri in functie de propriile voastre pareri despre subiectul care se discuta - si aici imi cer scuze anticipat daca am gresit.
Ceea ce doream sa spun e ca si eu o sustin pe Ira, daca intereseaza pe cineva.
Catalina.
P.S.Vreau sa mai adaug ca nu am absolut nimic personal cun nici unul dintre moderatori, este pur si simplu o chestiune de opinie.


This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu am sunat in Toronto la: 416-973-4444, program de luni pana vineri de la 8 la 16. Cand suni, trebuie sa ai pregatit client id (apare pe foile pe care le-ai primit). Intr-adevar, cardul ne-a venit prin posta, la adresa pe care am dat-o la intrarea in Canada. Daca nu primeam cardurile, as fi rugat-o pe prietena mea sa mi le trimita prin posta, desi as fi avut emotii din cauza postei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Lumy, in noianul asta de raspunsuri care deja s-au departat mult de subiect am vrut sa-i raspund lui mlorelei pentru ca nimeni nu o facea. Prima parte a mesajului meu a avut scopul de a-i oferi informatiile de care dispunea eu, intentia mea nu a fost sa dezinformez.

Legat de procura, eu am dat-o ca o solutie in cazul in care, ATENTIE, ar fi nevoita sa isi ridice PRC-ul personal. Cand am spus ca nu stiu sigur daca primesti cardurile prin posta, chiar asta am vrut sa spun: ca nu stiu sigur. N-am scris asta folosind un ton de atotstiutoare de genul: "Ce crezi mey Lorelei ca tu o sa-ti primesti cardul prin posta!?!?". Am vrut sa o linistesc ca exista si alte solutii in caz ca e nevoita sa plece urgent in Ro. Prin mesajul tau mi-ai confirmat ca cei care au sosit dupa iunie 2003 primesc cardurile acasa, iar noi astia vechii trebuie sa-l ridicam personal. NU STIAM SIGUR daca asa este.

In cazul deja-residentilor (cei sositi inainte e iunie 2003), in care PCR-ul trebuie ridicat de la birourile guvernului se poate rezolva si cu procura. Eu cunosc un cuplu in care le era in spital (recuperare dupa un accident) si sotia a putut ridica cardul sotului cu ajutorul unei imputerniciri (avocatul lor a fost la spital si au facut toate actele necesare). E adevarat ca prima data a fost refuzata, dar a insistat si s-a putut pana la urma. Oricum nu aveau aia ce sa indentifice la cat era de umflat si de vanat sub ochi.

Din pacate informatiile mele legate de cat trebuie sa stai in Ca sa-ti iei cetatenia sau sa nu pierzi dreptul de rezidenta s-au dovedit a fi eronate. Foarte bine ca tu ai putut corecta aceste informatii, ma bucur ca in final mlorelei a primit raspunsul corect la ceea ce cauta. Insa citindu-ti mesajul am avut impresia ca esti iritata, iar daca este asa nu inteleg de ce. Din cauza celei de-a doua parti a mesajului meu? Din cauza ca discutiile astea interminabile despre cine a incalcat regulamentul si cine nu, cine a gresit si cine a avut dreptate te-au enervat si ca urmare te-ai enervat si pe mine?

Incercati oameni buni sa cititi un mesaj postat de cineva fara a da interpretari in functie de starea voastra de moment sau de afinitatile sau lipsa afinitatilor fata de persoana respectiva. Incercati sa fiti un pic mai obiectivi si ganditi-va de doua ori inainte de a "sari" pe cineva.

Ca urmare, mlorelei, poti pleca linistita in Ro daca deja ai aplicat pentru cele 3 carduri. Ti le va putea trimite cineva in tara. Important e sa dai o adresa unui prieten (eventual a fratelui tau) unde sa-ti soseasca aceste carduri.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Dupa cum spuneam si-n mesajul anterior, m-am reintors , asa ca voi continua ! Nu ma voi mai referi la informatiile date de Try, care au fost foarte departe de realitate, voi incerca sa raspund la a doua parte a mesajului, aceea neinteleasa de el. Nu de alta, dar si eu ma simt in aceeasi partea baricadei cu Lorelei...

quote:
Inteleg de ce oamenii emigreaza pe motive financiare, inteleg de ce emigreaza pe motive sociale sau politice, dar nu am inteles pana acum de ce oamenii cauta doar sa obtina alte cetatenii cetatenii daca nu au de gand sa stea in tara respectiva.


In cazul meu, obtinerea cetateniei va fi compromisul pe care l-am facut atunci cind am plecat catre Canada. Sa fiu mai concreta: am plecat in Canada nu pentru ca nu mi-a fost bine in Romania, ci pentru ca asa a vrut sotul meu. Ne-am intors din Canada inapoi in Romania nu pentru ca nu i-ar fi placut sotului meu acolo, ci pentru ca asa am vrut eu. Apoi ne-am intors inapoi in Canada si inapoi in Romania de nici nu mai stiu unde am stat mai mult intr-un an: in Canada sau in Romania ?

Ok, acum sa-ncerc sa te fac sa-l intelegi si pe sotul meu. El este navigator. Munceste pe ape, cu echipaje din toate tarile pamintului. El este platit la nivelul de salarizare al celui venit din Europa de Est. Pe acelasi post, un european "veritabil" este platit ceva mai mult decit dublu (pentru aceeasi munca !). Singura diferenta ar fi cetatenia...

quote:
Nu mai faceti planuri pentru copii vostri de genul "obtin cetatenia pentru el - daca vrea sa se intoarca atunci cand va fi mare".


OK, aici nu-i cazul meu, Francesca este cetatean canadian, nascindu-se in Canada. SI consider ca am facut un lucru bun...

Interesanta povestea cu toalele bunicii. Banuiesc ca acelasi lucru s-ar fi intimplat si cu covoarele pe care le-ai pastra acum pentru nepotei... Dar cetatenia este cu totul si cu totul altceva. Siguranta, incredere-n viitor, back-upul de care-mi dau seama ca este uneori nevoie atunci cind traiesti intr-o tara ca Romania. Cum ar fi stat lucrurile daca bunica ti-ar fi pastrat citiva cocosei de aur, sau niste icoane (icoane adevarate, pictate pe lemn, nu ma refer la goblenuri)sau si-ar fi luat cetatenia germana ? Sint convinsa ca intre timp te-ai fi folosit de 'amintirile' bunicii si i-ai fi fost recunoscator

Sa-ncerc sa termin oarecum acest mesaj, raspunzndu-ti si la intrebare. Cetatenia canadiana PENTRU MINE va fi biletul de-ntors in Canada la orice ora din zi si din noapte. In Canada mi-au plecat 95% dintre prietenii pe care-i aveam. In Canada a ramas fratele meu (studenteste), in Canada s-ar putea sa-mi petrec anii batrinetii... asta daca ar fi sa ma iau dupa sotul meu, care-i responsabil cu planificarea vietii S-ar putea ca la un moment dat sa ma supar tare de tot pe Romania si-atunci as avea unde sa ma duc . Altfel, m-as supara degeaba

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlorelei spune:

Am sunat ieri seara la emigrari si mi s-a zis ca ,cardul de rezidenta imi va fi trimis prin posta in 4-6 saptamini.Eu le-am zis ca am o problema urgenta si trebuie sa plec, tipul mi-a raspuns ca nu crede ca acest card imi poate fi trimis prin posta caci o anumita categorie de acte nu pot fi trimise.Asa ca mi le va da fratele meu cuva care vine acasa cit mai curind, e mai sigur.
Referitor la dorinta unor persoane de a avea si o alta cetatenie,as vrea sa spun ca acum 4 ani cind am plecat eu,aveam 3 ani de la terminarea facultatii, un salariu mic si nu se intrezarea nimic roz in viata mea.Pe de alta parte era si fratele venit de un an aici.
Avind in vedere citi bani am cheltuit cu toate formalitatile de emigrare nu as fi vrut sa dau cu piciorul ocaziei de a avea rezidenta aici.Pe mine, cel putin, ma face sa trec mai usor peste greutatile ce-mi stau in cale, imi dau o siguranta, gindindu-ma ca la urma urmei daca nu merge in ultima instanta ma intorc aici .

Cu multumiri tuturor pt.rabdarea cu care mi-au scris ,
Lorelei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia11385 spune:

Draga Lumy,

Poti sa-mi spui si mie cum ati facut ca sa va intoarceti si ce anume v-a determinat sa faceti pasul de intoarcere?


Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Multi cred ca-s barbat datorita nickului care nu spune nimic despre sexul meu. El spune insa multe despre incercarile mele de a ramane insarcinata..

Merci ca mi-ai povestit despre motivatia ta pentru cetatenie.




"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Draga try, departe de mine intentia de a te trage de urechi din cauza informatiilor care nu erau tocmai exacte ! Am vrut doar sa corectez niste inexactitati si sa dau o informatie care sa poata fi folosita fara a pune pe cineva pe drumuri fara rost ! SCUZA-MI tonul, daca a parut rautacios, nu am facut-o cu rea intentie ! Chiar daca sint tehnician dentar, mi-ar fi placut sa fiu profesoara (de matematica ). Probabil ca de asta ti-am creeat o impresie de 'Gigi-durul' ... Dar sa stii ca nu sint deloc asa de rea (martore-mi sint mamicile cu bebei de mai 2003 !!!)

Drept dovada ca nu am nimic personal cu tine, iti trimit multe

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Pt Camelia11385:
Am plecat catre Canada din dorinta sotului (parca am mai spus-o). El este o fire mai vulcanica, s-a plimbat si destul de mult si mi-a spus ca in Canada este altfel. Adevarul este ca am fost si eu curioasa sa vad cum va fi sa fie in Canada. Dar am plecat cu dreptul de veto in buzunar. Daca nu mi-ar fi placut, ne-am fi intors. Ne-am lasat in tara (Constanta) un apartament, o masina-n garaj si o societate (laborator de tehnica dentara). Ne-am luat cu noi niste papornite indesate cu tot felul de balarii, ceva bani de buzunar si-am plecat sa cucerim America . Mie nu mi-a placut in Ca de la bun inceput, cind am vazut geamurile slinoase din Dorval, apoi masinile ruginite, gropile ca-n Romania si-apoi cite si mai cite... Depinde cu ce ochi privesti lucrurile (eu am privit Canada mai mereu cu ochi critici). Nu pot spune ca tot ce este in Canada este rau, as vorbi prostii ! Dar am gasit aceleasi chinezisme in magazine ca si-n Romania ! Si multe altele... Si nici frigul nu-mi place. Am scos nasul pe-afara cind erau -27 grade (din curiozitate). O simteam pe asta mica cum tremura in burtica ... M-am interesat sa vad cum se lucreaza in tehnica dentara (imi place meseria si-as fi dorit s-o continui si-acolo) si-am fost deziluzionata sa vad ca un tehnician dentar este echivalentul unui muncitor necalificat. Ne-am gindit chiar sa ne deschidem propriul cabinet de tehnica dentara, am si vizitat citeva (unul chiar al unui roman) si nu am fost prea multumita de ceea ce-am vazut. In Romania eram contrariata uneori despre procentajul cu care se-mparte plata unui dinte dintre un tehnician dentar si-un medic stomatolog, in Canada am fost de-a dreptul oripilata. Singura varianta viabila de a profesa in acelasi domeniu, in Canada, ar fi fost sa urmez cursurile unei facultati... Dar parca nu-mi mai vine sa stau si sa-nvat... Adica nu am motivatia, iar in Ro pot spune ca am dus-o (o duc) bine.... Fac ce fac si ma indepartez de subiect... Ne-am intors pur si simplu, ne-am luat bilete de avion si-am plecat inapoi in Ro. Si-apoi ne-am intors in Ca (fratele meu a ales sa ramina in Canada, l-am crescut de la virsta de 8 ani, asa ca avem unde sa tragem). Si-apoi in Ro... Urmeaza sa ne-ntoarcem in canada in primavara lui 2005. Francesca va frecventa o gradinita de pe-acolo (si gradinita este pe lista neagra a lucrurilor care nu-mi plac in Ca), eu o sa-mi omor timpul cu ceva cursuri de franceza, s-ar putea chiar sa ma-nscriu la facultate... Nu stiu, cert este ca de indata ce-mi voi lua cetatenia, ma voi intoarce in Ro . Pina atunci multe se pot schimba / intimpla. S-ar putea chiar sa ne si maturizam

Gata, sper sa te fi multumit raspunsul meu. Si mai mult nu pot sa scriu, nu ma mai lasa Francesca !

Cu drag,

http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia11385 spune:

Draga Lumy,

Ma bucur ca mi-ai scris. M-a amuzat teribil descrierea ta fara "floricele" si te rog mai povesteste daca poti si te lasa Francesca...

Ma mingii si eu cu gindul ca macar altii au fost mai destepti si nu si-au inchis portitele de scapare ... aici se califica si obtinerea cetateniei chiar daca nu vrei sa stai in tara respectiva; e tot o portita deschisa...Am invatat o mie de lucruri de cind am plecat acum sase ani, dar o lectie mai usturatoare decit toate a fost cea legata de lipsa planului B, lipsa de optiuni, etc. Lasi totul in urma cu credinta ca tot ce ai lasat a fost rau si tot ce gasesti e fantastic. Am invatat intre timp ca INTOTDEAUNA e loc de mai rau, ca binele si raul se impletesc si ca depinde de noi sa gasim combinatia optima care o putem tolera; in plus mai abitir ca toate, mi s-a adeverit vechea vorba din popor "prostia si fudulia se platesc aprig"


Acum fac si eu limonada din lamii,( stii vorba ..."daca viata iti arunca lamii te apuci de facut limonada"-traducere libera) si sper sa-mi vind limonada intr-o zi.

Mergi la inceput