bucatar profesionist astept intrebarile voastre
Raspunsuri - Pagina 6
Clopotzel spune:
A, si mai aveam o intrebare!!!
Cum se face o pizza adevarata?
Se face blatul, il dai la cuptor putin, si apoi se pun peste el diverse chestii???
Pizza eu o prepar asa: peste aluat pun rosii/suc de rosii, apoi ceapa calita putin, apoi ciuperci, apoi carne, si pe deasupra branza (mozzarella sau ce am prin frigider), condimente de pizza, si le dau la cuptor. Si cand sunt aproape gata o scot ca sa presar porumbul pe deasupra si o mai las putin.
Multumesc anticipat ptr raspunsul tau prompt!!!
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
cheff29usa spune:
quote:,
Originally posted by Veve
Initial am vrut sa mentionez si despre gelatina,dar cum despre cea din tara nu prea stiu multe...Aici gelatina este praf si se pune direct,in lichid cald sau rece,dizolvandu-se foarte usor.
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica
acea gelatina despre care vorbesti tu este una sintetica eu vorbeam despre gelatina naturala si care se prezinta in foi se foloseste 1 foaie la 1 l de supa .
multumesc
Clopotzel spune:
Cheff29usa, asa-i ca nu ma uiti cu ce te rugasem?!?
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
Marianar spune:
quote:
Originally posted by Clopotzel
Cheff29usa, asa-i ca nu ma uiti cu ce te rugasem?!?
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
Pana iti raspunde cheff' iti dau eu niste retete:
MACROU CU LEGUME LA CUPTOR
Ingrediente: 1,5 kg macrou, 150g morcov, 150g telina, 150g mazare, 250g cartofi, 100g ceapa, 250ml ulei, 150ml vin alb, 100g bulion, sare, piper, cimbru, ienibahar, patrunjel verde, suc de lamaie.
Pestele se spala, se curata, se sareaza un pic si se lasa la scurs 30 min. Se asaza intr-o tava si se condimenteaza.(poate fi lasat intreg sau se poate portiona)
Ceapa se taie rondele iar celelalte legume cubulete si se pun la calit intr-o cratita cu ulei. Bulionul se dilueaza cu vin si se adauga peste legume si se mai lasa sa fiarba un pic. Legumele si sosul se adauga peste peste si se pune la cuptor pt. cca 25 min. Se serveste cald cu patrunjel verde si suc de lamaie.
mai gasesti aici si altele:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13929
Clopotzel spune:
Marianar, multumesc ptr reteta. Cred ca iese ceva delicios, dupa cum imi "miroase" mie! Hai ca ma uit acum pe link sa vaz ce mai e pe acolo.
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
alexica spune:
Vreau sa fac un tort de mere si as avea o nelamurire.Eu pun merele intregi, scobite in mijloc si in scobitura pun unt, zahar si scortisoara.Daca le pun asa trebuie sa le pun mai intai in cuptor ca sa se usuce un pic si abia apoi sa adaug blatul sau pot sa le pun in acelasi timp?Daca le pun in acelasi timp nu se cruzeste ?
Marianar spune:
quote:
Originally posted by alexica
Vreau sa fac un tort de mere si as avea o nelamurire.Eu pun merele intregi, scobite in mijloc si in scobitura pun unt, zahar si scortisoara.Daca le pun asa trebuie sa le pun mai intai in cuptor ca sa se usuce un pic si abia apoi sa adaug blatul sau pot sa le pun in acelasi timp?Daca le pun in acelasi timp nu se cruzeste ?
Hai sa-ti spun cum fac eu:
Caramelizez 3-4 linguri de zahar, pun merele intregi, fara cotoare, umplu cu dulceata sau miez de nuca, stafide, scortisoara, peste adaug compozitia si pun la cuptor pt. 40-45 min
ymellda spune:
Te rog mult, pentru o familiune de vegetarieni, cum se prepara soia ca sa aiba un gust mai bun, apropiat de cel al carnii adevarate?
Multumesc mult.
Alina si Andra - 2 ani !!
saphir spune:
Alexica, tortul de care vb il fac si eu , dar mereu, inainte de a pune aluatul de blat, bag merele la cuptor 10-15 min pt a se topi untul si pt a se inmuia putin merele. Spor.
Saphir 34 saptamani