bucatar profesionist astept intrebarile voastre

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by Clopotzel
A, si mai aveam o intrebare!!!Cum se face o pizza adevarata? Se face blatul, il dai la cuptor putin, si apoi se pun peste el diverse chestii??? Pizza eu o prepar asa: peste aluat pun rosii/suc de rosii, apoi ceapa calita putin, apoi ciuperci, apoi carne, si pe deasupra branza (mozzarella sau ce am prin frigider), condimente de pizza, si le dau la cuptor. Si cand sunt aproape gata o scot ca sa presar porumbul pe deasupra si o mai las putin.Multumesc anticipat ptr raspunsul tau prompt!!!Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
haide ca iti spun eu un foarte bun aluat de pizza...eu de cite ori am ocazia(aproape la 2-3 zile fac cite 2 piza si iasa ca la pizzerie.se poate pastra si in congelator iar dupa cite zile vrei tu poti sa o scoti si iasa la fel de bun ca si prima pizza..blatul:un pahar lapte caldut(cam 100ml)un pahar apa calduta(100ml),1 ou,1/2 kg faina,sare dupa gust(eu pun un pliculet mic)zahar dupa gust(o lingurita)drojdie 40 gr(eu pun cam o lingurita si ceva).se pune faina intr-un vas si se face o gaura la mijloc.in gaura se pune oul batut,sarea zaharul,drojdia si laptele cu apa(calduta).se lasa 20 minute pina dospeste putin,apoi se framinta pina se ia coca de pe miini(daca e lichidul prea mult se pune faina ,iar daca e faina prea multa se mai pune lapte sau apa.se lasa la crescut 1/2-1 ora.se poate si pastra la congelator.eu aluatul il impart in 2 si iasa 2 pizzaeu inting foarte subtire aluatul pt ca este mai bun mai subtire,si il pun in tava.,eu pun in tava speciala pt pizza de aia rotunda.peste aluat pun pasta de rosi,razui mult cascaval,pun peperoni,sau ce ai tu ,,,sunca salam,,carne de pui.etc,ciuperci din conserva,rosi bucati mici ,gogosar rosu si verde,ceapa pestisor taiata,pun si putina brinza feta,si pe deasupra razui iar cascaval(sa ai grije sa nu le incarci la umplutura pe ele trebuie puse daca vrei de toate dar mai rare pe acolo sa nu fie pizza prea incarcata)si pe urma la cuptor cu ea.eu o lasa la 350(sau 185) cam 30 minute(vezi tu ridici putin coca si vezi daca mai trebuie sau nu.)sper sa iti fiu de ajutor cu aceasta reteta.aluatul este extraordinar de bun si merita sa il incerci macar o data se vezi daca iti place.ori de cite ori le-am facut pizza la musafiri au fost foarte incintati de ea si toate mi-au cerut reteta.incearca si spunemi cum ti-a iesit.astept vesti!!1mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by Clopotzel

"Sefule" bucatar, vreau sa gatesc peste!!! Ma poti ajuta cu idei de retete. As prefera daca poti sa imi dai retete cat mai putin cu prajeli, mai sanatoase. Imi place tonul, crapul, macroul.
Multumesc anticipat!

Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.

Peste "a la bonne femme"


Ingrediente:
1 buc. peste, 100 gr. ciuperci, un ou, 3 galbenusuri, 100 gr. miez de piine, 3 lingurite lapte, sare, piper, 3 buc. rosii, o ceapa, patrunjel verde, 5 linguri de ulei
Mod de preparare
Se toaca ciupercile, patrunjelul si ceapa. Se rumeneste totul repede in doua linguri de ulei. Se adauga miezul de piine muiat in lapte si scurs, oul batut intreg, sare si piper. Se umple cu acest amestec interiorul unui peste curatat de solzi si intestine. Se unge cu restul de untdelemn. Se da la cuptor, acoperind pestele cu felii de rosii si daca doriti aromati cu cimbru, maghiran, dafin.

Mod de servire
Se serveste ca prim fel cu cartofi natur


Peste "a Suisse"

Ingrediente:
500-600 gr. peste, unt, 2 buc. ceapa, sare, piper, vin, oua.


Mod de preparare
Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hirtie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca 1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smintina, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.

Mod de servire
Se serveste cu garnitura de cartofi fierti, taiati in felii rotunde si cu rondele de lamiie

Peste Teriyaki


Ingrediente:
pentru 4 persoane: 4 fileuri de peste (de aprox. 100-150 g fiecare), faina, 2 linguri ulei Marinata: 3 linguri sos de soia, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura zahar, 1 lingura praf de ghimbir
Sosul Teriyaki: 1 lingura zahar, 3 linguri sake (sau vin alb), 1 lingura sos de soia

Mod de preparare
Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din marinata si fiecare bucata se da usor prin faina. Marinata ramasa se pastreaza.
Pe foc potrivit, se prajeste pestele timp de 2 min. pe fiecare parte. Se pune fiecare bucata pe cate o farfurie.
Se amesteca ingredientele de la sosul teriyaki cu marinata ramasa si da in 2-3 clocote.

Mod de servire
Se toarna sosul fierbinte peste fiecare bucata de peste si se serveste cu garnitura de orez (fiert scazut) si muraturi in otet (telina, conopida)


Ingrediente:
750 gr. peste, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. cartof, o foaie de dafin, o ceasca de vin alb
Mod de preparare
Legumele intregi, bine spalate, se fierb adaugindu-li-se vinul cind sint bine fierte. Pestele spalat, curatat, se introduce in apa in care au fiert legumele si se lasa sa fiarba la foc mic, intr-un vas acoperit 20-25 min.

Mod de servire
Se serveste cald sau rece cu sos de vinegreta sau garnitura de legume fierte cu ulei si lamiie






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by ymellda

Te rog mult, pentru o familiune de vegetarieni, cum se prepara soia ca sa aiba un gust mai bun, apropiat de cel al carnii adevarate?

Multumesc mult.

Alina si Andra - 2 ani !!


Mancare cu soia

Ingrediente:
cubulete de soia(din comert), ceapa, usturoi(optional)patrunjel, marar, rosii,c ondimente

Mod de preparare
Se tin cubulete la muiat (~1/2h)in apa cu sare. Intr-un teflon se rumeneste o ceapa, (usturoi optional) dupa care se adauga rosii sau ghiveci din zarzavaturi, se lasa putin la macerat pe foc potrivit. Se adauga cubuletele stoarse de apa, se condimenteaza (vegeta+piper), se adauga cam o legatura mica de patrunjel si dupa gust marar verde.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga chef,
am facut zilele trecute rulourile din carne de vita si nu prea mi-au iesit...carnea din interiorul ruloului a ramas cruda..unde am gresit ???

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cheff29usa spune:

quote:
Originally posted by Elena

Draga chef,
am facut zilele trecute rulourile din carne de vita si nu prea mi-au iesit...carnea din interiorul ruloului a ramas cruda..unde am gresit ???

Elena&Laura


1kg. carne, 2linguri grasime, 2cepe, miez de franzela, 1 ou, 1 lingura unt, ½ morcov, ½ pastirnac, ½ patrunjel, usturoi, vin, sare, piper, verdeata
Mod de preparare
Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata, ceapa inabusita in multa grasime. Tot acest amestec se trece prin masina de carne de doua ori. Se mai adauga un ou, putin unt proaspat, sare, piper. Feliile de carne se umplu cu aceasta tocatura, se leaga si se asaza in cratita peste un strat de zarzavat ras, o ceapa si putin usturoi. Se toarna deasupra grasime si putina apa si se da la cuptor. Se stinge cu un paharel de vin, imediat ce a inceput sa se rumeneasca. Se mai lasa sa se patrunda si se servesc. Se poate pregati din carne de minzat, vitel, berbec, porc sau piept de pasare.

Mod de servire
Se servesc cu piure de cartofi


ca sa fii sigura ca nu vor mai ramine crude poti sa le invelesti cu folie de aluminiu si le pui la cuptor le lasi cam 35-40 min. legumele la tragi la tigaie si nu le mai pui in cuptor le folosesti ca garnitura la rulouri;
Astept sa-mi spui cum au iesit !!
Pofta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiana30 spune:

Am vazut zilele trecute niste prepelite si nu le-am cumparat pentru ca habar n-am cum le-as putea gati. Nu as incerca sa le fac ca si pe carnea de pui pentru ca nu vreau sa nu-mi iasa.

VA rog niste retete vanatoresti : PREPELITE, PORUMBEI, IEPURI si ce-o mai fi.

Merci anticipat !!!

Daiana si bebeul Aris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

chef sau tuturor fetelor...dati-mi si mie o reteta de gogosi cu drojdie care cres...sau care sunteti din ardeal dati-mi reteta de ciurighele care ati auzit de ia(asemanatorelor gogosilor)multumesc mult de tot.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Daca tot avem printre noi un specialist, am si eu o intrebare : Cum se pregateste " mancarea de varza cu fasole". Nu am mancat niciodata, dar in familia sotului meu, numai o matusa a lui stie sa gateasca si toata lumea spune ca e ceva grozav. Vreau si eu sa incerc. Multumiri anticipate.
Saphir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns topman spune:

As avea si eu nevoie de ajutorul dvs.,mai precis de o reteta.
Prajitura Porumbita.
Am primit un e-mail de la un prieten,englez,care vrea sa faca un cadou prietenei sale,de Valentine Day,ceva special.Prietena lui este nascuta in jud. Cluj,iar una din amintirile frumoase ale copilariei ei este prajitura Porumbita.
E-mailul lui este EdH1965@aol.com
Poate ma ajutati,ajutindu-l pe acest disperat prieten al meu!
Respectele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by simonaM
chef sau tuturor fetelor...dati-mi si mie o reteta de gogosi cu drojdie care cres...sau care sunteti din ardeal dati-mi reteta de ciurighele care ati auzit de ia(asemanatorelor gogosilor)multumesc mult de tot.mona78
nimeni nu vrea sa imi scrie cum se face gogosile sau ciurighelel din ardeal.....cheffffff ajutor!!!!!mona78

Mergi la inceput